IP: *.warszawa.mm.pl 10.04.14, 07:31
Jak to jest, że niektórzy ot tak wyjeżdżają do UK i żyją tam, znajdują raz dwa pracę, i istnieja, a inni nie mają tyle szczęścia ? Może podpowiecie mi gdzie mam szukać pracy w UK ? Nie mam ochoty żyć w polsce.
Obserwuj wątek
    • xiv Re: Emigracja 10.04.14, 12:51
      Dwie rzeczy:
      - miejsce zaczepienia (znajomy, który użyczy miejsca)
      - fach

Trzecia ważna rzecz - języki, może poczekać tak z dwa lata po przyjeździe.

A dalej to już hula.
      • Gość: poprostuczlowiek Re: Emigracja IP: *.itsa.net.pl 10.04.14, 15:23
        niby mam kogoś w Londynie.
        mówisz fach.
        jestem informatykiem, znam się na sprzęcie, chciałbym znaleźć coś w IT, może jako helpdesk, albo coś związanego, ale bez doświadczenia tutaj, to chyba nie mam co liczyć, więc chciałem na początek znaleźć cokolwiek.
        • kostrzyn76 Re: Emigracja 13.04.14, 14:34
          KTOS wyzej napisal najbardziej istotna rzecz JEZYK .Jezeli znasz angielski w stopniu pozwalajacym na komunikacje to mozrsz sprobowac .Odradzam wyjazd na wariata . Unikaj wyjazdu gdzie prace zalatwiasz przez posrednika w polsce . Skozystaj z Gumtree.com Tam sa ogloszenia o prace . IT to dobry fach . wejdz na strone NARIC i poczytaj jak mozesz uzyskac uk owski odpowiednik twoich kwalifikacji i zalatw to zanim zaczniesz szukac pracy . Lokum musisz znalezc najlepiej u znajomuch ktorzy pomoga tobie chocby na starcie . No chyba ze stac ciebie na wynajem wlasnego co jest najlepszym rozwiazaniem ktore ulatwi wiele spraw. pozniej mozesz podnajac wolne pokoje dla zmniejszenia kosztow. Jednak nie ryzykuj jadac bez przygotowania myslac jakos to bedzie bo wrocisz sxybciej niz ci sie zdaje. ALE NAJWAZNIEJSZY JEST JEZYK .... WIELE FIRM DZWONI NA TEL ABY SIE UMOWIC NA INTERVIEW WIEC JESLI JESTES W STANIE DOGADAC SIE PRZEZ TEL TO 50% sukcesu masz za soba
          • Gość: poprostuczlowiek Re: Emigracja IP: *.itsa.net.pl 14.04.14, 12:16
            jestem w stanie dobrze się porozumieć przez telefon, już nie raz gadałem np. przez skype. tak teraz patrze, to ja po technikum mam takie coś jak euro pass. czyli to są moje kwalifikacje. szukam cały czas i myśle, że w końcu coś znajdę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka