Gość: Kolo dostalem telefon... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:25 Dzwonili do mnie przed chwila... czy jest jeszcze ktos, kto otrzymal telefon ?? Do pracy w okolicach Londynu w magazynie w -30stopniach. Prosze o ewentualny kontakt gg 3310216. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela1 Re: dostalem telefon... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:45 Czy możesz powiedżieć kiedy i gdzie byłeś na spotkaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.crosswinds.net 16.06.05, 15:57 Witam Dla wszystkich zainteresowanych,zalozylem kanal ircowy # drivingedge dla wszystkich ktorzy czekaja na prace.Wystarczy skorzystac z serwera lublin.irc.pl na porcie 6667 i wchodzcie na kanal drivingedge pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela1 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 21:20 Gosciu jak mam wejsc w serwer jestem jeszcze troche za c.....y o ile mozesz to moze krok po kroku.Z gory dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.232.77.* 16.06.05, 21:37 djek.toya.net.pl/~pc0/konfiguracja.htm Wszystko super wytlumaczone. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela1 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 22:04 Wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
saperowsky irc 17.06.05, 20:10 dlugo to ten kanal nie postal .... nie bylo ircownikow??? lepszy rezultat bylby z chatem ... pozdroofka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: irc IP: 67.99.4.* 17.06.05, 20:47 Niestety nie bylo:)chyba irc za trudny Mozna czat zalozyc na ktoryms z portali(chyba jest taka mozliwosc prawda)? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nasali Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:36 Czesc od dłuzszego czasu sledze to forum jednak pisze dopiero pierwszy raz :). Ja jestem z Katowic, jest ktos z tego miasta moze tu ? W środe 15.06 bylem na spotkaniu (nie pierwszym zreszta, moj kontakt z DE zaczal sie dosc dawno ok. 15 kwietnia ) natomiast w srode dowiedzialem sie od Pana Mardausa ze prawdopodobnie maja przyjac do DE ok 200 osob wiec dlatego trwaja dalej rekrutacje. Juz daswno moglem tam siedziec w Anglii mialem wylot 25 kwietnia jednak w ostatniej chwili zadzwonilem ze nie moge jechac(sprawy w rodzinie. Mielismy leciec z kolega, on polecial i tam jest pare email juz od niego otrzymalem wiec co nieco wiem. Czytajac tu wasze wiadomosci ze niektorzy czekaja juz tak dlugo to juz wiem jaka okazje stracilem i teraz musze Bog wie ile czekac na kolejny termin :((. Wydaje mi sie ze wczesniej bylo łatwiej wyjechac bo w tedy moj czas od rekrutacjii do wylotu trwal 1 tydzien, zreszta chyba bylbym rekordzista :. Jesli tam pojedziemy to zyjmy ze soba w zgodzie i trzymajmy sie razema bedzie ok, narazie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.mip.pl / 193.243.146.* 17.06.05, 19:58 Daj namiar Nasali na siebie gg i emaila: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.06.05, 22:56 Mam takie pytanko : Jak wyglada sprawa z badaniami lekarskimi w "DE" ? Czy sa przeprowadzane jeszcze w Polsce czy juz w UK? Czy sa to ogolne badania jak np .badania okresowe w Polsce czy moze bardziej szczególowe ? Pytam bo mam kilka zebow do wyrwania i troche sie z tym ociagam ale w razie takiego przymusu sprawe zalatwie w dzien :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 67.99.4.* 19.06.05, 02:41 To se wyrwij zeby w Polsce,wielki problem:))))idziesz na impreze zaczepiasz arubza dresa i masz problem z glowy,trudne no nie:)!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.06.05, 00:00 A jak wyglada sprawa z referencjami ? Tzn mam je dolaczyc do CV czy moze dzwonia dopiero po ewentualnym pozytywnym przebrnieciu spotkania rekrutacyjnego i wtedy dopiero daje namiary na bylego pracodawce ? Poradzcie bo pisze CV i jestem w kropce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela1 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 08:40 Dlaczego tak ucichlo ?moze wszyscy juz wyjechali na wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 10:13 nie ucichlo... tylko wiele osob sie przygotowuje do wyjazdu na 26. Ciekawe ilu ich tam jedzie. Mam pytanie - jak ma sie sprawa odnosnie podatkow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik de Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.152.88.* 20.06.05, 13:29 odpowiem na kilka pytan, chodz pewnie jak by zarzad de wiedzial ze tak tu pisze to bym juz doi polski wrocil no ale, badania sa tylko jesli ktos pracuje w komorze - 25 stopni, w innych nie ma. co do podatkow to ja np. zeby miec 200 netto czyli do reki musze zarobic 275 funtow (pierwsze 12 tygodni bo jest depozyt 20 fuuntow). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 13:57 Witam, Czy ktoś kto był w Rzeszowie na spodkaniu z DE dostał już termin wylotu?? Ja byłem 24maja o 14:00 i do dzisiaj zero odzewu :-( Proszę o info pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela1 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 20:33 do Kamila .Ja tez bylem 24 maja jak narazie zero odzewu moze ty cos wiecej wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 82.33.226.* 22.06.05, 22:32 Czytacie posty ? Jeden z forumowiczow napisal ze kolejny wyjazd 10 lipca,a nastepne co 2-3 tygodnie.i tyle wiadomo narazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 23:29 Do ela1. Może dasz na siebie jakieś namiary np. email lub gg. Moj email to arahameja@wp.pl bylismy w końcu tego samego dnia :-) Zawsze to szybszba wymiana informacji :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela1 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 10:10 do Kamila;na razie cisza jak bede cos wiedzial dam znac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 14:10 "co do podatkow to ja np. zeby miec 200 > netto czyli do reki musze zarobic 275 funtow (pierwsze 12 tygodni bo jest > depozyt 20 fuuntow)." nie rozumiem? 275-20=255 funtów brutto, więc jak z 255 funtów brutto wychodzi 200 netto, przy prawie 23% podatku? 200 funtów netto + 23% = 246 funtów brutto, chyba że jeszcze coś odtrącają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik de Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.152.88.* 20.06.05, 15:12 brutto 275 i od tego rzeczywiscie odejmuja te 20 funtow depozytu czyli 255 zostaje i 55 wynosza razem podatek dochodowy czyli TAX i NI czyli skladka na ubezpieczenie. jesli cie to barddzo interesuje to napisz, a ja postaram sie wziasc ze soba moj payslip i dokladnie ci przepisze co ile wyszlo to sobie obliczysz procenty. wiem ze jak masz insurance number to powinienles placic mniejsze ubezpieczenie pod warunkiem ze pracodawca wysle jakis druczek do odpowiedniego urzedu (chodz na 100% pewny nie jestem) w kazdym badz razie w DE raczej tego nie wysylaja i jedyna droga odebrania nadplaconego podatku czy ubezpieczenia jest zwrot na koniec roku podatkowego tutaj to jest kwiecien. jesli ktos jest w kraju w tym czasie to podobno istnieja firmy ktore zajmuja sie odbieraniem zwrotow za odpowiedni %. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.06.05, 20:39 "Pracownik DE" - dzieki za odp. na moje pytanie. Ci ktorzy sa jeszcze "tu" nie odezwali sie nawet slowem. Ech, jakie to polskie ...Ale po czesci to rozumiem wszak jestem dla nich potencjalnym rywalem :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damon Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.iscnet.pl 22.06.05, 09:30 Do ludzi pracujacych w Hinckley: Czy Driving Edge maja swe biurko w Hinckley? Na poczatku lipca jade do Nuneaton (blisko Hinckley),duze mozliwosci znalezienia pracy, pracowalem juz dla 247staff, teraz chce sie zatrudnic przez angielskiego pracodawce Driving Edge, wiem ze glowna siedziba jest w Runcorn(troche daleko),czy u was own transport essential? W rejonie Magna Park czesto musisz miec zalatwiony wlasny transport, wiekszosc Magazynow kilkanascie mil poza miasteczkami, jakie sa mozliwosci wynajecia pokoju w Hinckley? Nie chce mi sie czekac na odzew ze strony polskiego przedstawiciela, ostatnio maja mnostwo kandydatow, a w Hinckley jest full agencji. A moze ktos chetny na wyjazd w tamte rejony "w ciemno"? moj GG 5682289 Damon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beno Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.152.88.* 20.06.05, 16:40 Nie licz na zgode. Praca w Driving to jest walka. Nawerbowali pelno agresywnych typow, drechow alkocholikow itp. Trzymaj sie od DE z daleka dla wlasnego bezpieczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.50.191.* 20.06.05, 17:02 Gzie była dotychczas rekrutacja z tej firmy Dg .Jestem z woj. łódzkiego .Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomikk Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 20:04 Hotel Ibis w Łodzi..oststnio jakos w maju było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.06.05, 21:14 Pytanie do tych ktorzy juz pracuja w DE Macie dostep do polskiej TV ? Jesli tak to jakie programy ? Czy moze po tyrce nie ma juz sil na ogladanie TV ?:))) Pytam bo w razie gdybym sie zalapal to planuje zabrac kompa bo sie uzaleznilem:))). A jak bedzie komp i satka to z ogladaniem polskiej tv juz nie bedzie problemow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaroB Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.brzesko.net.pl 21.06.05, 19:39 Witam Jest ktos moze z rekrutacji piatkowej z krakowa ? ( 17.06.2005 ) Jezeli tak to prosze o kontakt na 1393475 . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.50.191.* 21.06.05, 19:48 Czy mógłbyś cokolwiek powiedzieć o tej rekrutacjii. Ja wysłałam swoje Cv. Nie wiem czy podołam tej rekrutacjii.dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.z93-153-67.customer.algx.net 21.06.05, 20:04 Czlowiekiu sprawdz posty to znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie.Czy tak ciezko to zrobic ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaroB Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.brzesko.net.pl 21.06.05, 20:09 Hm.. Duzo mozna sie wyczytac z tego forum , z tym ze pewnie to troche czasu zajmie ( selekcja tego co istotne ) . CO do samej rekrutacji to nie powiem bylem mile zaskoczony . Pierwsza czesc to oczywiscie przedstawienie samej firmy DE , nastepnie troche na temat warunkow pracy no i oczywiscie to co najwazniejsze to zarobki ;) . Po tej czesci prezentacyjne byl formularz do wypelnienia z danymi osobowymi , oraz trzeba bylo udzielic kilku krotkich odpowiedzi na pare prostych pytan . Nastepnie maly tescik z matematyki , dodawnie odejmowanie ... itp .. , oraz test na "orientacje" czyli majac ciag liczb we wzorze np"74564639020474" trzeba bylo wybrac z posrod 3 odpowiedzi ta ktora dokladnie pasuje do wzorca ... niby nic trudnego ,ale trzeba bylo sie troszeczke na tym skupic . Po skonczeniu czesci "papierkowej" , byla rozmowa z rekrutujacym . Z poczatku troche sie obawialem tego ( nigdy nie znamy swoich mozliwosci ;) ) , ale ku mojemu zaskoczeniu przeszla gladziutko , bez wiekszych problemow . NIe ma sie czego obawiac , to nie jest nic trudnego , jedynie trzeba znac troche j.angielski . Aha bylbym zapomnial , byl jeszcze pare pytan typu : w jakich warnkach chialbys -as pracowac , na jak dlugo chcesz wyjechac do Angli itp ... Naprawde nie jest to nic ciezkiego i nie macie sie czego obawiac. Mialem kilka takich rozmow w sowim zyciu i nie powiem ta dzieki postawie osoby rekrutujacej byla czyms w rodzaju spotkania towazyskiego , a nie nerwowki w czasie rozmow kwalifikacyjncyh . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.50.191.* 21.06.05, 20:13 Bardzo Ci dziękuję. Ale w moim przypadku kiedy dopiero uczę się jęzka to chyba nic z tego.odpisz .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.06.05, 21:03 Ala najlepiej to podaj maila. Sam jestem juz "po" mam także dokladne relacje ze spotkan w innych miastach. Nie bede tu opisywał szczegółów z wiadomych wzgledów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogus Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:22 a moze ktos słyszał o kolejnych terminach wyjazdów po tym juz oficjalnym 26 czerwca. bo przeciez ostatnie miasto to lublin i czyzby na poczatku lipca juz mozna by sie spodziewac kolejnych lotów.prosze o informacje jezeli ktos takową posiada.dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mistrzuniu Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 82.33.226.* 22.06.05, 00:25 Kolejnych terminow narazie nie ma.Jezeli chodzi o wyloty to moze to byc nawet sierpien,wrzesien.Nie koniecznie lipiec. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 22.06.05, 10:56 Nie wiem mistrzuniu skąd masz te informacje, że nie ma innych terminów w chwili obecnej. Od pana Plewickiego dowiedziałem się,że kolejny wyjazd będzie 10 lipca, a następne mniej więcej co 2-3 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 82.33.226.* 22.06.05, 11:02 Wiadomo juz kto leci?Kolejny raz grupa Pana Plewickiego ? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.50.65.* 22.06.05, 16:48 Andrzej podaj swój e-mail.Ja napiszę do cibie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.50.65.* 22.06.05, 16:52 Andrzej podaj swój e-mail,a ja do ciebie napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik de Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.152.88.* 22.06.05, 17:38 ze mna pracuje pare dziewczyn ale tobie alicjo radze lepiej nie jedz do pracy z de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.50.65.* 22.06.05, 18:23 Dlaczego tak mówisz?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damon Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 212.160.138.* 23.06.05, 12:09 Do ludzi pracujacych w Hinckley: Czy Driving Edge maja swe biurko w Hinckley? Na poczatku lipca jade do Nuneaton (blisko Hinckley),duze mozliwosci znalezienia pracy, pracowalem juz dla 247staff, teraz chce sie zatrudnic przez angielskiego pracodawce Driving Edge, wiem ze glowna siedziba jest w Runcorn(troche daleko),czy u was own transport essential? W rejonie Magna Park czesto musisz miec zalatwiony wlasny transport, wiekszosc Magazynow kilkanascie mil poza miasteczkami, jakie sa mozliwosci wynajecia pokoju w Hinckley? Nie chce mi sie czekac na odzew ze strony polskiego przedstawiciela, ostatnio maja mnostwo kandydatow, a w Hinckley jest full agencji. A moze ktos chetny na wyjazd w tamte rejony "w ciemno"? moj GG 5682289 Damon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ Kiedy kolejny wyjazd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 17:46 Tak jak w pytaniu???Macie jakies prawdziwe dane...nie pogłoski???Kiedy wyleci kolejna grupa od P.Plewickiego??Dostaliscie juz terminy...cos ucichło te forum i ten post:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kiedy kolejny wyjazd??? IP: 212.0.138.* 23.06.05, 18:51 3 Lipca grupa Pana Mardausa(5 osob) 10 lipca grupa Pana Plewickiego forum ucichlo,dlatego ze Ci co pisali jada wiec juz nie maja pytan:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwy:-/ Grupa Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:42 Witam Mam dwa pytanka 1)Czy ktokolwiek kto był na spotkaniu w Rzeszowie dostał może termin wylotu?? 2)Z kim odbylo się spotkanie dnia 24maja (chodzi mi o nazwisko przedstawiciela DE) bo zabardzo niewiem czy był to Pan P. czy Pan M. Proszę o info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomikk Re: Kiedy kolejny wyjazd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:46 A po 15tym lipca...bo ja tak deklarowalem wyjazd i tak bede brany pod uwage?? wiadomo coś??jestem od Pana.Plewickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Kiedy kolejny wyjazd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 20:07 z Kąd masz news-a że od Pana Mardausa leci 5 osób??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kiedy kolejny wyjazd??? IP: 212.0.138.* 23.06.05, 20:26 Od ludzi ktorzy jada 3 lipca(spotkanie we wroclawiu)jesli chodzi o ten rzeszow to nie mam pojecia mozliwe ze bedzie miastami po kolei szlo i datami rozmow,czyli rzeszow mozliwe ze 10 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsurowiec Re: Kiedy kolejny wyjazd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 10:00 Czytajac to forum doszedlaem do wniosku ze ten kto mial poleciec dowiaduje sie szybko po tygodniu a ten ktory nie to czeka na odpowiedz. Taka maja polityke kaza czekac a jesli juz nie bedzie nikogo lepszego to wezma ich. Bo nie zawsze bedzie tylu chcetnych a moze poprostu beda potrzeboewalio wiecej osob dlatego kaza czekac zostawiaja otwarta furtke sobie zeby w razie co miec kogos. A mysle ze jesli ktos ma leciec to cala rekrutacja od spotkania do wylotu trwa 3 -4 tygodie. J mam uzykac odpowiedz 30 czerwca czy sie zakwalifikowalem. I mysle ze jesli w ciagu max 2 tygodni nie zadzwonia z terminem to ne mam co sie ludzic i dalej bede szukal bo wiadomo ze ci najlepsi pojada bardzo szybko.A bedac na rozmowie za kazdym razem slyszalem "z mojego doswiadczenia wiem ze powinien pan sie zakwalifikowac i wyleciec" a koles dukal po angielsku (wrecz nic nie potrafil) i mysle ze dostanie info zakwalifikowal sie pan a i tak albo nie poleci bo sa lepsi albo poleci po 2 miesiacach. Czytalem jeden post koles mial leciec po tygodniu (bo pewnie znal angielski) i tak jest ten kto ma leciec leci po tygodniu reszta czeka w nieskaczonosc POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Kiedy kolejny wyjazd??? IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.06.05, 10:38 Hmm, masz sporo racji . Po angielsku wiekszosc mowi na tym samym poziomie Ja mysle ,ze duzą uwagę przywiązują tez do tych ankiet ktore wypelnia sie na spotkaniach. Pytania o doswiadczenie itp. są tu kluczowe. Gdybym wiedzial ze nie beda tego weryfikowac napisalbym ze mam:))) I tak Ci ktorzy troche "pofantazjowali" są teraz w duzo lepszej sytuacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostry Zarobki IP: 80.51.249.* 24.06.05, 17:02 Witam wszystkich. Mam kilka pytań. -w jakim systemie są organizowane wypłaty (tygodniowo/miesięcznie) -jaka jest stawka godzina i ile średnio można zarobić przez miesiąc -jaki jest minimalny czas pracy w Driving Edge aby przelot i zakwaterowanie było naprawdę za darmo. z góry dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zarobki IP: 212.0.138.* 24.06.05, 17:23 Leniwstwo prawda ? ? ? Pytania te byly juz zadawane na forum,a odpowiedzi udzielane,wystarczy przejrzec posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostry Re: Zarobki IP: 80.51.249.* 24.06.05, 21:16 Powiem tak. Lenistwem jest Twoja odpowiedź. Przeczytałem ok 70% postów i akurat nie natrafiłem na odpowiedzi do mojego pytania. Nie każdy ma czas czytać od deski do deski wszystkich wypowiedzi internautów, ja akurat pracuje i mam ograniczony czas dostempu do netu, więc jeżeli mi niechcesz pomóc to nie musisz, są inne osoby które bezproblemowo podejdą do mojego pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogs Re: Zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 23:39 no tez bym to nazwal lenistwem ale niech nie szkodzi udzielic informacji jak ma to komus zycie uratowac. normalnie na codzien za godzine dostajesz 5 fuli. w weekendy czasmi zarabiasz wiecej bo i 6 z kilkoma pikami a jak ci sie da wkrecic do pracy w bank holiday to i 12 nawet fuli ale warto zauwazyc ze takich dni jak bank holiday w UK to jest moze z 5-6 w roku.ale anglicy wtedy nie kwapia sie do pracy wiec odstapiaja polaczkom.a z samolotami to sie powtarza juz setny raz ze za free.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zarobki IP: 212.0.138.* 25.06.05, 10:58 Sa pewne reguly na forum.Nie zadaje sie po raz setny tego samego pytania i nie oczekuje na odpowiedzi,ktore bez problemu mozna znalezc.I nie mow,ze nie masz czasu przegladac forum.Administratorzy tak Ci ulatwili zycie,ze mozesz nawet skorzystac z wyszukiwarki!!!Poprostu Twoje leniwstwo razi.Zawsze prosciej isc na latwizne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostry Re: Zarobki IP: 80.51.249.* 25.06.05, 12:19 Widze strasznie się podjarałeś. Może założysz swoje oddzielne forum na ten temat?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zarobki IP: 212.0.138.* 25.06.05, 12:21 Tak pewnie jaram sie lamsami:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik de Re: Zarobki IP: 194.152.88.* 25.06.05, 14:13 stawki sa: pon - pt: 5£ (5,30£ noc) sob 6.45 (6.85 noc) ndz 7.45 (7.85 noc) bank hol. 12 pracuje sie po 8 godzin dziennie z nie platnym lunchem czyli 37,5 h tygodniowo zakwaterowanie i wszystkie rachunki placi de samolot jest za free pod warunkiem ze pracuje sie tutaj 26 tygodni gdyz przez pierwsze 12 tygodni pobierany jest depozyt w wysokosci 20 funtow na tydzien (ma pokryc koszty przelotu w przypadku gdy pracownik pracuje krocej niz 26 tygodni), depozyt jest podobno zwracany czyli 240 funtow. tyle teorii a w praktyce to sie trzeba niezle natyrac zeby miec 200 funtow za tydzien pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Zarobki IP: 80.54.155.* 25.06.05, 15:28 Powiedz mi dlaczego mowisz ,abym nie jechała z firm DE?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostry Re: Zarobki IP: 80.51.249.* 25.06.05, 16:08 Dzięki pracownik de za info. Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
ninorr Re: Kiedy kolejny wyjazd??? 27.06.05, 08:31 Gość portalu: gosc napisał(a): > 3 Lipca grupa Pana Mardausa(5 osob) 10 lipca grupa Pana Plewickiego > forum ucichlo,dlatego ze Ci co pisali jada wiec juz nie maja pytan:) > A ja jestem od Pana Mardausa i jedę 10 albo 9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kiedy kolejny wyjazd??? IP: *.telering.co.at 27.06.05, 11:47 Siema W jakim miescie byles na rozmowie i do jakiej miejscowosci jedziecie?(nie wiesz ile osob wyjezdza 9 albo 10 lipca?) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninorr Re: Kiedy kolejny wyjazd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 13:22 Chyba 20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Kto wylatuje 9-10lipca??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 13:54 Witam :-) Prosze o info (jeśli lecicie w tym terminie) w jakich miastach byliście na spotkaniu z DE i kiedy?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixture Re: Kto wylatuje 9-10lipca??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 14:07 Ja wylatuje 2 lipca z Katowic, wraz ze mna 4 inne osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsurowiec Re: Kto wylatuje 9-10lipca??? IP: *.cisovanet.pl / 212.160.158.* 27.06.05, 20:30 Hej kiedy byliscie na rozmowie kwalifikacyjnej?? Ile czekaliscie na termin wylotu czy odrazu dostaliscie info ze jestescie przyjeci i lecicie. Odppiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogs Kto wylatuje 9-10lipca??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 23:16 Wiatjcie tu kielce.Czy te wszystkie osoby a nie wiem ile zaledwie ich jest to juz otrzymaly cynk ze leca 9-10. czy jest ktos z kielc uwzgledniony na wyjazd do Uk czy jeszcze narazie rekrutom od pana jerzego mardausa nie jest pisane smigniecie do UK. dzieki serdeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wtajemniczony Re: Kto wylatuje 9-10lipca??? IP: *.chello.pl 28.06.05, 00:07 Miejscowosc w ktorej byla rekrutacja nie ma znaczenia - wybieraja sobie osoby wedle swojego uznania.. Odpowiedz Link Zgłoś
ninorr Re: Kto wylatuje 9-10lipca??? 28.06.05, 08:25 Gość portalu: Wtajemniczony napisał(a): > Miejscowosc w ktorej byla rekrutacja nie ma znaczenia - wybieraja sobie osoby > wedle swojego uznania.. Jade 9 lipca nie jestem z Kielc ale jestem od p. Mardausa więc kolega powyżej ma racje i myśle że najważniejszym kryterium jest jednak język,ale mogę się mylić. Acha grupy są po 5-6 osób teraz jestem pewien. Jakt ktoś jedzie 9 to niech da znać Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Nadal czekam IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 29.06.05, 23:00 byłem na spotkaniu w Rzeszowie tak chyba koło 20 maja.NIby dzwonił do mnie przedstawiciel ze wyjade niedlugo ale pewnosci nie mam 100% - towej.Ponoc wyjazd ma byc kolo sierpnia.Ja juz gotowy jestem i tylko czekam.Ile czekaliscie na wyjazd ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: Nadal czekam 30.06.05, 00:21 Cześć wszystkim!!! Ja również czekam, byłem na spotkaniu 13 maja w Łodzi, angielski średni...może 10-go lipca. Gratulacje i powodzenia dla wyjeżdżających (jak ktoś mi życzy powodzenia, to ja zawsze odpowiadałem "dupa wieloryba", pomagało) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tony Re: Nadal czekam IP: 65.114.243.* 30.06.05, 00:30 Witam Czyli co jeszcze nie maja ludzi zebranych na 10 lipca ? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsurowiec Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.cisovanet.pl / 212.160.158.* 29.06.05, 18:59 Halo czy juz wszyscy wyjehali z DE ze tak cicho sie zrobilo???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela1 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:05 Jedni wyjechali, a drudzy czekają w napięciu. Może dziś coś ruszy po następnych rekrutacjach w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.air-net.com.pl 29.06.05, 21:59 nikt nie pisze jakie szanse maja kobiety na wyjazd my tez umiemy pracowac moze ktos slyszal ze kobiety dostaly oferte wyjazdu odezwijcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:02 szczerze mowiac to nie slyszalem by dziewczyny tam jechaly ale to nie znaczy ze tak nie jest. a przeciez jak by nie patzrec to bysciesie przydaly bo przecie czlowiek nie tylko jedzie tam pracowac za wszelka cene ale i troche luzu tez jest potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 29.06.05, 22:18 Nie prawda, dziewczyny też wyjeżdżają, ja byłam dziś na rekrutacji w Lublinie. Rozmawiałam z panem Jerzym i mówił że pracują tam kobiety z Polski. Ja też tam się wybieram. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsurowiec Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.cisovanet.pl / 212.160.158.* 30.06.05, 00:26 Kazdy ma prawo pracowac a polskie kobietki w Anglii to cos bo tam nie ma tak ladnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsurowiec Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 09:22 Wlasnie dzwonilem d P. Plwickiego i dostalem info ze przeszedlem i mam czekac!! Tylko ile czekac??? Powiedzial ze wszystko sie roztrzygnie w lipcu bo ma info ze beda potrzebowali sporo osob. Ahh czekam z niecierpliwoscia na telefon. Bylem na rozmowie 23 czerwca. A jak u was macie jakies newsy??? Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 30.06.05, 10:04 Cześć Isurowiec! Tez jestem od p. Plewickiego, newsy: w lipcu ma być sporo ponieważ otwierają nowe centrum dystrybucyjne. gg 9410750 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary_Wyga Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.152.88.* 30.06.05, 16:09 Przyjezdzajcie dziatki kochane, przyjezdzajcie kochani. Milego pobytu i satysfakcjonujacej pracy zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek26 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 16:26 zajzyjcie na ich strone /Driving Edge/ a uspokoicie sie troche Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 30.06.05, 17:08 Cześć!!! Jakąś godzine temu dzwonił do mnie p Plewicki. Jadę z moja dziewczyna 10 lipca do Enfield, ma jechac 8 osób, dajcie znac kto.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.in-addr.btopenworld.com 30.06.05, 18:44 a my z ekipa juz tu jestesmy. Lecielismy 26.06. Jest super. Praca jest blisko (6km, 9 przystankow, bezposredni i dogodny dojazd), system dwuzmianowy 6-14, 14- 22.. Juz mamy grafik do listopada. Domek jest fajny, nawet bym powiedzial bombowy. 4 nas mieszka w 3 pokojowym + goscinny + kuchnia + ogrodek + taras. Duzo by tu pisac, ale jest cooool. Pracujemy w www.iceland.co.uk... czas leci a ja jestem w internet cafe (1£/h). Pozdrawiam rodakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 30.06.05, 21:56 To jestescie z drivingedge czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 30.06.05, 21:58 KTO JEDZIE DO ENFIELD 10 LIPCA?!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 30.06.05, 22:10 sprawdz w mailu jak dostales umowe do kogo byly adresowane to bedziesz wiedzial kto jedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 30.06.05, 22:10 jutro dostanę Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 01.07.05, 12:32 Uwaga, uwaga!!! Otwierają nowe centru dystrybucyjne Tesco,będzie praca. Cierpliwości. Prawdopodobnie wszyscy czekający,zakwalifikowani wyjadą do końca sierpnia. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.server.ntli.net 01.07.05, 13:33 Pracowalem dla DE w Anglii i bardz sie cziesze ze juz nie pracuje. Po 1 kobiety tutaj pracuja lae to TO NIE DLA KOBIET PRACA!!!! P.Plewicki tutaj nie pracował po 10 godz. i nie zdaje sobie sprawy z tego jak tu jest. Po 2 firma DE nie dokonca wywiazuje sie ze swoich zobowiazan kontraktowych, ra ci zaplaci a raz nie, raz sie pomyli i doprosic sie nie mozna swoich pieniedzy, a przeciez i tak na nas zarazbiaja i to duzo. Po 3 w biurze pracuje polka ktora ma pomagac pracownikom w zalatwieniu roznych spraw, tak naprawde robi to z wielka laską i niedokladnoscia, (zostala zarudniona przez szefa pewnie maja jakies wspolne sprawy???? z pewnoscia wyjazd z ta firma pozwoli wielu rodakom wyrwac sie z polski, ale nie myslcie ze tu jest kolorowo to praca dobra na start na poczatek. Pozdrawiam i zycze powodzenia Byly pracownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 01.07.05, 13:57 Pierwszy powazniejszy krytyczny post na temat DE.Czytalem tu wypowiedzi ludzi,ktorzy pracuja dla DE i nie narzekali jesli chodzi o platnosci. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:21 no wlasnie twoja koncowka byla trafna. jest to dobra sprawa dla poczatkujacych.maja zapewnione na pol roku robote.przez ten czas robisz pod ich skrzydlami a i jednoczenie szlifujesz jezyk.pozniej po skonczeniu umowy z lepszym jezykiem latwiej o tyrke i dlatego to jest niezle rozwiazanie dla wielu polakow. ostatnio sie rowniez dowiedzielismy ze duza albo i moze reszta osob na pewno smignie po konca sierpnia.ale jak bedzie to trza czekac.trza chyba teraz pojechac odpoczac pod jakie namioty i rozerwac sie przed nadchodzaca tyrka jaką nam moze sprawic praca w chlodniach tescowych.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:22 no wlasnie twoja koncowka byla trafna. jest to dobra sprawa dla poczatkujacych.maja zapewnione na pol roku robote.przez ten czas robisz pod ich skrzydlami a i jednoczenie szlifujesz jezyk.pozniej po skonczeniu umowy z lepszym jezykiem latwiej o tyrke i dlatego to jest niezle rozwiazanie dla wielu polakow. ostatnio sie rowniez dowiedzielismy ze duza albo i moze reszta osob na pewno smignie po konca sierpnia.ale jak bedzie to trza czekac.trza chyba teraz pojechac odpoczac pod jakie namioty i rozerwac sie przed nadchodzaca tyrka jaką nam moze sprawic praca w chlodniach tescowych.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak sie chce Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:57 Jeśli nie wywiazujesz sie z warunków umowy np. punktualnosć i ekastyczność, to firma jest beee tak? Kolega pracuje z Drivinge Edge 2 lata i jest bardzo zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.edgeadsl.ftech.co.uk 06.07.05, 15:22 Hello Rafalku... Chcialam sie tylko zapytac jakiego rodzaju powiazania sobie wyobrazasz i co konkretnie mi zarzucasz? ja wykonuje swoja prace sumiennie ale musisz zdawac sobie z tego sprawe ze zalatwienie sprawy dla 140 pracownikow, ktorzy teoretycznie dzwonia z wszelakiego rodzaju problemami to nie jest kwestia jednego dnia. Zgadzam sie z Toba ze praca w magazynie jest ciezka - tez robilam po 60 godzin tygodniowo po przyjezdzie do Anglii - ale jezeli ktos sie decyduje na wyjazd to w konkretnym celu i naprawde taki poczatek jaki oferuje Driving Edge jest bardzo dobry inaczej bysmy nie zatrudniali ponad 1000 pracownikow na terenie Anglii, w tym ok.140 przyjezdnych z Polski. Poza tym minimalna stawka w Anglii jest 4,85 i wiele agencji w Manchesterze taka stawke placi - jak wiadomo nasza jest wyzsza+ teoretycznie mieszkanie jest gratis bo approx. 20£ miesiecznie to prawie nic. Pomysl teraz z drugiej strony? czy gdyby nie takie firmy jak Driving Edge to tak naprawde bys wyjechal do Anglii? pozdrawiam wszystkich kandydatow i pracownikow Driving Edge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly pracownik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.server.ntli.net 06.07.05, 23:23 Po pirwsze (droga Justyno) 20 funtow placi sie tygodniowo, nie wprowadzaj ludzi w blad.! zachwalsz DE jakby byla najlepsza w UK, ale sa o wiele lepsze agencje ktore nie oszukuja pracownikow na kazdym payslipie, wiem to do tej pory gdzie niektore osoby zostaly naciagniete tylko sie nie odzywaja bo nie znaja jezyka. Po drugie Uwazam ze organizacja w biurze DE(w tym twoja)jest nieodpowiednia. To Tyle! Po to jest to forum by wyrazac swoje opinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brat pracownika DE Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 07.07.05, 11:19 Moj brat wyjechal z ta firma i jest bardzo zadowolony, domek ladny i duzy (3 pokoje + living room,3 lazenki)a mieszka w nim raptem 5 Polakow)! Ludzie w magazynie bardzo przyjazni i jak czytam wyznania bylego pracownika to jestem mocno zdziwiony - moze chodzi o inna firme? Szczerze powiedziawszy tez mysle o wyjedzie z DE tylko na razie kazali mi czekac. Jakie sa te inne agencje podaj nazywy ? moze ja u nich sprobouje ? placa za przelot i mieszkanie tak jak DE ? no i ile placa za prace ? Odpowiedz Link Zgłoś
incognito9 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 22.07.05, 23:26 A CO TAK NAPRAWDE MOZNA W ANGLII DOSTAC DO PRACY Z DOBRA ZNAJOMOSCIA JEZYKA ANGIELSKIEGO??? INCO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAsterblaster Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.gl.digi.pl 13.07.05, 11:27 pracuje juz 3 miesiąc, jest ciężko, to praca dla ludzi z charakterem, zdaża się że wystarczy 3 dni i jesteś wypalony, pieniądz nie jest już motywatorem i marzysz o Polsce i swoich bliskich, jesli DE nie podniesie stawek ludzie będą przechodzic do innych agencji lub bezpośrednio do Wincantona, polecam agencje Top Gear wymagania te same a pieniadze o wiele lepsze, ja już nie moge przejść tam ponieważ mają ciche umowy, przykładowo zarabiamy brutto 5 funtów/ a z TG ma 6,45 za nadgodziny które sam sobie złatwiam mam 5 a im zdaża się podwójna stawka, za niedziele maja ponad 10 funtów, życ nie umierać, polecam rodacy!!! i jeszcze jedno generalnie uważają nas za bardzo dobrych pracowników, jesli jakis obibok ma zamiar przyjechac niech sie dwa razy zastanowi bo zgnoją go sami pracownicy jesli bedzie leserował. Jest jeszcze jedna blondyneczka która zamiast pomagać utrudnia nam życie a jak sie o cos poprosi to czeka sie przynajmniej 2 miechy lub wogóle się tego nie załatwi, ale to inny temat i rozliczymy się jak złoże wypowiedzenie czyli niedługo, pozdrawiam wszystkich rodaków w Polsce i Anglii !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.majkel Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.saint / 195.117.38.* 13.07.05, 14:54 top gear to polska agencja czy może jakaś tam na miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_marc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 13.07.05, 19:52 No tak fajnie to brzmi, tylko nie napisales ze Top Gear nie szuka ludzi w Polsce, nie zapewnia przelotu ani mieszkania nie wspominajac juz o pokrywaniu oplat z prad, wode itp. Ja sie zrazilem do Top Gear bo bedac w Anglii prosilem sie u nich o prace przez 3 miesiace po czym skonczyly mi sie pieniadze i musialem wrocic do PL. Teraz wyjedzam 30 lipca z Driving Edge - zobaczymy jak bedzie.. ale przynajmiej wiem ze sie nie splukam na mieszkanie. I jeszcze jedno - masz racje slyszalem od osob pracujacych w Top Gear, DE i Wincantonie ze wzajemne przechodzenie nie jest mozliwe bo maja miedzy soba dzentelmnskie umowy o nieprzejmowaniu miedzy soba pracownikow. Gość portalu: MAsterblaster napisał(a): > pracuje juz 3 miesiąc, jest ciężko, to praca dla ludzi z charakterem, zdaża się > że wystarczy 3 dni i jesteś wypalony, pieniądz nie jest już motywatorem i > marzysz o Polsce i swoich bliskich, jesli DE nie podniesie stawek ludzie będą > przechodzic do innych agencji lub bezpośrednio do Wincantona, polecam agencje > Top Gear wymagania te same a pieniadze o wiele lepsze, ja już nie moge przejść > tam ponieważ mają ciche umowy, przykładowo zarabiamy brutto 5 funtów/ a z TG ma > 6,45 za nadgodziny które sam sobie złatwiam mam 5 a im zdaża się podwójna > stawka, za niedziele maja ponad 10 funtów, życ nie umierać, polecam rodacy!!! i > jeszcze jedno generalnie uważają nas za bardzo dobrych pracowników, jesli jakis > obibok ma zamiar przyjechac niech sie dwa razy zastanowi bo zgnoją go sami > pracownicy jesli bedzie leserował. Jest jeszcze jedna blondyneczka która zamias > t > pomagać utrudnia nam życie a jak sie o cos poprosi to czeka sie przynajmniej 2 > miechy lub wogóle się tego nie załatwi, ale to inny temat i rozliczymy się jak > złoże wypowiedzenie czyli niedługo, pozdrawiam wszystkich rodaków w Polsce i > Anglii !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.server.ntli.net 19.07.05, 13:08 Zgadzam sie z toba w pelni, wszystko jest super do czasu kiedy dostaniecie payslipy i policzycie dokladnie jak was robia na kazdym tygodniu.Na cale szczescie istnieja tutaj porady prawne i mozna sie dowiedziec jak walczyc o swoje pieniadze.Nie dosyc ze na nas zarabiaja jako agencja to jeszcze robia w konia na kazdej godzinie. Pozrawiam i ciesze sie ze juz tam nie pracuje.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bus driver Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 20.07.05, 17:36 Eee, to calkiem porzadna firma - ja tam mam kolegow ktorzy pracuja w Anglii w roznych zawodach i nie dostaja zadnych payslipow. Kaska z reki do reki i do tego nie zawsze sie zgadza. Jak sie mozna zalapac to tych driverow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 21.10.05, 21:12 Zgadzam sie z ludzmi ktorzy tak jak juz nie pracuja w Drivingu, jestem tam wiele problemow zeby nie powiedziec burdel, kasa dosc czesto sie nie zgadza a zeby cos wyjasnic trzeba miec konskie zdrowie takze jezeli czasem chodzi o pare funtow to darujcie sobie bo wiecej wyda sie na telefony itp.... tak czy tak ciesze sie ze juz nie pracuje dla Drivinga to jedna wielka pomylka ktora nie zle a wiem bo widzialem dorabia sie na "polakach".... anty pozdrowienia dla ciemnych mas badz team liderow ktorzy tak bardzo bronia swojej firmy..:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsurowiec Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.cisovanet.pl / 212.160.158.* 01.07.05, 22:58 Hello jade 10 lipca do anglii z ta firma mam potwierdzenie :::))))))~!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomikk Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.42.116.* 02.07.05, 13:04 Słuchaj a Oni sami sie z Toba skontaktowali cz Ty zadzwoniłeś do nich z zapytaniem jak i co....bo nie wiem co robić nie chce byc nachalny,a mają sie skontaktowac ze mna... Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 02.07.05, 13:24 Ja byłem nachalny i jadę, inaczej to bym czekał jeszcz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 02.07.05, 13:48 hej Kto wylatuje 31 lipca do Middleton? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 83.168.96.* 02.07.05, 14:46 a co juz na takie terminy umawiaja????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomikk Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.42.116.* 02.07.05, 16:40 A tak serio to ile daje sie Wam zaoszczędzć na miesiąc pracujac dla DrivingEdge...tak miej wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerhald Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.42.116.* 02.07.05, 16:40 Skąd ten news ze 31ego do Middleton???//??? Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzata203 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 06.07.05, 19:49 Cześć. Ja wylatuje do Middleton 31 lipca. Jeśli leci jeszcze ktoś, to proszę o kontakt. Mail: malgorzata203@wp.pl gg: 2391210. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anet Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 06.07.05, 20:46 Gdzie i kiedy byłaś na rekrutacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B&M Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:56 my akurat nie bylismy nachalni... pojechalismy na spotkanie pod koniec maja i na 10 lipca trafilismy na wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikolaj Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:55 Siema ;) No to wychodzi na to ze jedziemy razem ;) Mikolaj ( majstruk@tlen.pl ) i Blazej ( blackbox@op.pl ) Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 05.07.05, 00:11 Jeszcze tylko 5 dni i lecimy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikolaj Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:03 Ano juz ostatnie dni w Polsce... Do zobaczenia na lotnisku ;) jakby co to piszcie do mnie na maila, na forum juz raczej nie bede zagladal Pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia Mikolaj Majstruk ( majstruk@tlen.pl ) Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 06.07.05, 11:54 Witam!! A Ja bedę zagłądał od czasu do czasu i opowiem jak jest na miejscu. Wish me luck. Jakby jakies pytanka to mail loco.cook@wp.pl lub loco.cook@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 06.07.05, 12:31 Hej Jak to jest z biletami ?Dostajecie na miejscu przed wylotem czy dostaliscie juz bileciki? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 06.07.05, 15:02 Mailem dostaliśmy imienne potwierdzenie rezerwacji, a bilety na miejscu przed odlotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.07.05, 16:26 o Boze... mam nadzieje, ze tutaj do nas do Enfield dadza jakis normalnych ludzi :/ Zabierajcie kielbachy duzo :P tutaj tego nie ma :P Aha... i przeprawy na lotnisku sie nie bojcie... nikogo nie sprawdzali. Wezcie maxymalnie 3 sztangi fajek... ja odkupie od was... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
majstruk Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 07.07.05, 12:34 no to zobaczymy dopiero na lotnisku, z kim to przyjdzie nam jechac do Enfield ;) ogolnie warto jest zabrac jakies jadlo...a kielbachy, hehe... juz sie zgromadzily u mnie w lodowie ;) z fajkami... roznie mozna trafic na odprawie, raz sprawdza, a raz nie... tak czy siak - sam dobrze wiem, ze bede musial rzucic faje, a dwa wagony wezme tylko po to by dalej odsprzedac ( chociaz jak sie znam, moze byc i tak ze sam wypale, jak cos mnie chwyci ;)) Pozdroofka Mikolaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 08.07.05, 13:39 Siema Powiedz z jakiego miasta i z jakiego lotniska lecicie? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 02.07.05, 20:42 Dla wyjeżdżajacych: przejśiówki z wtyczki europejskiej na brytyjska można kupić na allegro za 8 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 22:05 no to powiem wam ze nie zawracajcie sobie glowy kupowaniem wtyczek na zadnym allegro.chyba ze na bazarach w swoim miescie se kupiceie po 5 zl ale nie wiem czy po tyle chodza. na miejscu np w londynie na gieldach sa po 1 funta. a powanie juz jest znajomy kolejny termin wylotow czyli jakis 31 lipiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof CZY TERAZ WARTO WYSYŁAĆ CV ? IP: *.man.busko.pl 03.07.05, 23:07 do tej firmy, czy ona nadal prowadzi rekrutacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: CZY TERAZ WARTO WYSYŁAĆ CV ? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 03.07.05, 23:11 kolego na pewno warto wysłać cv ale narazie rekrutacja jest wsztrzymana ale wysłać nie zaszkodzi,jak będzie nabór to się do Ciebie odezwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: CZY TERAZ WARTO WYSYŁAĆ CV ? IP: *.man.busko.pl 03.07.05, 23:27 a nie wiesz w jaki okresie może pojawic się nabór, a może masz adres innych firm tego typu [agencji] ? krzychu2002@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: CZY TERAZ WARTO WYSYŁAĆ CV ? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 03.07.05, 23:33 niestety niewiem kiedy pojawią się następne daty i miejsca rekrutacji tej frirmy,musisz na bieżąco śledzić ich stronę,a jeśli chcesz znaleść inne strony internetowe takich firm to wpisz w wyszukiwarke internetową"praca w anglii" i powinny Ci wyskoczyć różne adresy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lsurowiec Zawsze Warto wysłać CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:07 Wysyłajcie CV zawsze warto!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mex Re: Zawsze Warto wysłać CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:54 dokładnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogs Re: Zawsze Warto wysłać CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:36 ja to juz sam nie wiem co sie wydarzy.bo juz miesiac ponad po rekrutacji ktora pomyslnie przeszla i nas 3 osoby ze swietokrzyskiego czeka.dzwonilismy jakis czas temu mowili ze prawdopodobnie w sierpniu a teraz to i wrzesien nawet. najgorsze to jest to ze czlowiek sie obronil i nie wie co robic czy szukac pracy w polsce czy czekac niewiadomo ile na odzem od wodzow ktorzy przeprowadzali rekrutacje. pozdrawiam ktorzy juz smigaja w weekend do uk.uwazajcie bo jak widac nawet i londyn nie zostal pominiety przez terrorystow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Zawsze Warto wysłać CV IP: *.man.busko.pl 07.07.05, 16:45 ja też jestem ze świetokrzystkiego, napisz mi na miela skad jestes krzychu2002@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Zawsze Warto wysłać CV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 03:15 gdyby cktos chcial sie dowiedziec czegoś wiecej na temat DE moj nr GG to 1291992. Jak czytam wasze listy, to bardzo mnie ciekawi kiedy wam minie huraoptymizm. Poi dwóch tygodniach, po trzech moze po poł roku. Oczywiście wszystkim zycze wszystkiego najlepszego. Pamiętajcie tylko o jednym ze 5 funtów na godzine oznacza stawkę brutto. Do ręki wychodzi jakies 3,9. Mniej wiecej w ciagu tygodnia jak sie dobrze potyra mozna zarobic jakies 200 funtów (zakładając ze przez pierwsze 13 tygodni bedziecie pracować wiecej niz 50 godzin. Niejeden z was sie przekona ze to wcale nie jest latwe.). Od tego trzeba odjac dojazdy do pracy, jakies żarło i takie tam pierdoły. Ale szczegóły pod wskazanym nr gg. pOzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.majkel Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.saint / 195.117.38.* 08.07.05, 12:28 czy oni faktycznie pokrywają koszty zakwaterowania i utrzymania lokalu tzn .ta firma dla której sie pracuje w UK? teraz piszą o pracy w magazynie...? jesli ktoś wie co to znaczy te "pokrywanie kosztów itp" to prosz napisać thx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 08.07.05, 13:19 Dlaczego nie przejrzysz forum ? ? ? ? ? Temat ten juz byl poruszany niejednokrotnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 17:00 no wrescie odzew.jak dzien temu pisalem ze sie nie odzywaja to dzis sie stalo.za tydzien lecimy do północnej irlandii.ktos jeszcze leci.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 08.07.05, 17:08 Z driving edge lecicie do Irlandii?:)Do jakiego miasta? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 17:43 witam jak to jest wkoncu z tymi stawkami.jedni mowia ze 5 fuli inni ze niecale 4.na rozmowie z tego co pamietam to gadali ze 5 fuli na reke a nie bylo mowy ze jeszcze z tego zabieraja jakies podaki.wiec jak to jest do konca z ta kasa.ile na erke sie dostaje przez driving edge bo jak za 3 funty sie ma robic to nie kolorowo.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 17:51 kolo belfastu ale dokladnie to jeszcze nie wiemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 08.07.05, 18:23 Myslalem,ze wysylaja tylko do Anglii,ale widze ze o Irlandie tez zahaczaja:) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 08.07.05, 18:26 Kto ci polo na spotkaniu mówił, ze 5 funtów na rekę. Pewnie sie nie spytałeś, ja tak zrobiłem, i wiem że jest to kwota brutto. Minimalna pensja w UK to 4.85 funta BRUTTO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 08.07.05, 22:15 Mowia wyraznie ze 5 funtow brutto, z tego placisz podatek i ubezpiecznie, lacznie ok 23 % ale mozesz uzyskac zwrot podatku jak pracujesz powyzej pol roku a mniej niz rok. Trzeba sluchac na spotkaniu a nie spac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekajacy na tel Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 212.160.138.* 09.07.05, 08:54 Pracowalem nieco ponad 3 miesiace w anglii i wiadomo ze mozna na biezaco odzyskac zaplacony juz podatek, nie ma zadnego wymogu ,ze conajmniej pol roku, mi sie to udalo, choc trzeba sie troszke nachodzic do ir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geograf Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 08.07.05, 22:17 Belfast jest w cześcia Wielkiej Brytanii a nie Irlandi a ze lezy na wyspie o nazwie Irlandia to juz inna sprawa.. Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 09.07.05, 00:51 Belfast jest częścią Zjednoczonego Królestwa Wielkiej Brytani, tylko niestety Irlandii północnej dostało sie troszke mniej autonomii niż innym krajom Królestwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 13:40 sluchajcie a nie wiecie czy czasami nie trza sie wymeldowac z polski by pozniej jakichs podatkow nie zaplacic po powrocie.jak to najlepiej rozegrac.moze ktos wie bo juz tylko tydzien do wylotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.majkel Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.wroclaw.mm.pl 09.07.05, 13:46 wszyscy piszą że i tak trza będzie zapłacić podatek u nas... ale jak to się odbywa to nie wiem ... dużo o tym pisano na forum mnie ciekawi jaką drogą dochodzą do u.s. w polsce informacje o naszym zatrudnieniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 09.07.05, 16:23 Siema I co wylatujecie normalnie 10 bez zadnych problemow zwiazanych z zamachem w Londynie? Z jakiego miasta macie wylot i lotniska? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
emarx Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 19.07.05, 15:05 loco.cook napisał: > Belfast jest częścią Zjednoczonego Królestwa Wielkiej Brytani, tylko niestety > Irlandii północnej dostało sie troszke mniej autonomii niż innym krajom > Królestwa. Ale w zamian IP jest uwzględniona w pełnej nazwie państwa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek26 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 09:55 Jest nas na razie 2 osoby kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.aster.pl 09.07.05, 16:59 Ja lecę 10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 09.07.05, 17:54 Z jakiego miasta lecisz? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 09.07.05, 18:23 Też lece 10 lipca, wylot mamy z Warszawskiego Okęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 01:47 ja lece 17 lipca ale nie iem czy to okecie czy etiuda.w najblizszym czasie sie dowiem wszystkeigo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek26 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 07:14 Ja też 17 lipca najprawdopodobnie z okęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:43 no to spoko.juz kilka osob leci bo i ja tez tam bede z wami.powidzcie mi tylko ile mozna dokladnie wziasc ramek fajek ile alkoholu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssss Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 10.07.05, 17:17 1 osoba = 10 paczek i jedna flacha ...poprawcie mnie jesli sie myle pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darob Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.brzesko.net.pl 11.07.05, 17:56 Hey A te osoby co wylatuja 10 i 17 jestescie z rekrutacji czerwcowych czy jeszcze majowe ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogs Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 18:54 czerwcowe rekrutacje.a czy to ma jakies znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darob Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.brzesko.net.pl 11.07.05, 19:06 No jak dlamnie ma ... Ja tez jestem z czerwca wiec dlatego pytam . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rock Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 23:24 A jestem jeszcze z maja i jeszcze nie wyjechałem..a podobno wszystko było super...takze chyba to nie ma zadnego znaczenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek26 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 07:47 Hey Nie ma reguły czy to jest maj czy czerwiec,ja jestem z końca maja a z tego co się orientuję są osoby z kwietnia.Cierpliwości mam pytanie o jakie wtyczki chodzi do telefonu komórkowego czy jakieś inne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomikk Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.pai.net.pl 12.07.05, 10:19 W anglii masz inne gniazdka(tzw świnki)z uziemieniem i aby działały Ci sprzety z Polski potrzebujesz podłączyć najpiew specjalną przejściówke do gniazdka..bez tego lipa.. tak samo jest na odwrót do Angielskiego sprzetu w Polsce potrzebujesz tez specjalnej przejściówki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek26 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:55 Haloo Śpicie, co tak ucichło/ ci co pisali wyjechali ,lecę 17 lipca kto ma jakies pytania odpowiem gg 4077247 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomiik Pytanie ważne IP: *.pai.net.pl 13.07.05, 14:30 jest tutaj jeszcze ktoś od Pana J.Plewickiego kto nie wyjechal lub czeka na odpowiedź?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobi Re: Pytanie ważne IP: *.dolsat.pl 13.07.05, 18:14 Ja jestem od Pana Plewickiego. Rozmowę kwalifikacyjną odbyłem na początku maja, teraz pozostało mi czekać. Szczerze mówiąc to zastanawiam się, czy w ogóle wyjadę jeśli otrzymam już konkretny termin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytanie ważne IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 14.07.05, 13:38 Witam, czy dzwonił do kogość Pan M. ze spotkania z Lublina z 29.06. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdaras Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 14.07.05, 21:42 Ktos moze wie dlaczego Jerzy Plewicki nie pracuje juz w DE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.pai.net.pl 15.07.05, 09:58 Właśnie lipa..troche Nas na lodzie zostawił..a prace obiecał,mógł chociaż doprowadzic nasza rekrutacje do konca,ludzi porozsyłać a tak to teraz polecimy niewiadomo kiedy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:54 no to fakt, ale moze ktos wami sie zajmie.a moze ktos wie za co juz go nie ma w DE.mowa oczywiscie o plewickim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 16.07.05, 11:33 tak sie tylko chciałem zapytac. Czy wogole ktos od plewickiego do tej anglii wyjedzie czy to juz koniec ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kliper Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:32 Mam pytanie do osób które już pracują. Czy oni tam w tych magazynach respektują polskie uprawnienia na wózki widłowe? i czy one się tam przydają?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dew Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.07.05, 22:43 Uuuu to kicha ! W tej sytuacji szanse ludzi ktorzy byli na spotkaniu z p.plewickim mocno spadly :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 17.07.05, 22:57 Siema Nie rozumiem waszego toku rozumowania.Czy to ze P.Plewicki juz nie pracuje oznacza ze wasze kandydatury leza na smietniku...zastanowcie sie jezeli potrzebuje pracownikow i jeszcze wyloty beda w sierpniu to znaczy ze wyjedziecie,a wasze cv itd zostana zapewne przekazane Panu Mardausowi...wiec skonczcie z taka gadka ze szanse spadaja..chyba lepiej myslec pozytywnie...dolowanie sie nic nie da pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.edgeadsl.ftech.co.uk 20.07.05, 14:35 Pan Jerzy Plewicki odszedl od firmy Driving Edge wiec kontaktujcie sie z Panem Jerzym Madrausem; numer telefonu na stronce www.drivingedge.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ninorr Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 18.07.05, 18:01 Hej Jestem na miejscu od ponad tygodnia. Jak dla mnie praca nie jest az tak ciezka,ale lekka napewno nie jest.Mieszkanko wporzadku dojazd 5 minut autobusem (trafilo nam sie).Zakupilismy wlasnie rowery wiec biletow miesiecznych nietrzeba.Wyplate mam w piatek Czy bedzie w terminie zobaczymy. Jesli chodzi o ta slawetna blondynaczke to zgadzam sie z wszystkimi negatywnymi wypowiedziami. Babka leniwa jest . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.block.alestra.net.mx 19.07.05, 12:46 W jakim miescie jestes i gdzie korzystacie z internetu ? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tie100 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:17 mam pytanko czy CV wysyłaliście po angielsku czy po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 21.07.05, 17:31 Czy są jakieś wyjazdy zaplanowane w najbliższym czasie do Anglii? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 21.07.05, 21:03 Wiatam wszystkich spragnionych informacjii.... wyjechlem do UK 10 lipca, jestem w miejscowosci Enfield, sa to przedmiescia of London. Domek jest na wypasie: 3 pokoje, living room, lazienka i aneks kuchenny, a i bylbym zapomnial wspomniec o ogrodeczku na tylach domu( w sam raz na posiadowke przy grillu). Praca jest prosta, czysto fizyczna i raczej wyczerpujaca fizycznie. z nadgodzinami nie ma problemu, wystarczy sie usmiechnac. Wiadomo, ze po jakims czasie czlowiek jest zmeczony i zaczynaja nachodzic go mysli typu: przeciez gdzie indziej zarobilbym wiecej, ale trzeba przyznac, ze Driving Edge daje fantastyczny poczatek i po 6 mies. mozna znalezc cos lepiej platnego na razie nie ma co nazekac. Wielkie mpozdro z UK. Trzymta sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kliper Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:55 Loco mam takie pytanie wiem ze o kasie sie nie rozmawia ale jak juz cos ci zaplaca napisz jak mozesz jak to wyglada?No wiesz czy nie oszukuja!A tak poza tym to powodzenia!!!Ja czekam aż ruszy rekrutacja bo tez bym z miła checia pojechal! Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 26.07.05, 16:31 w ostatni piatek dostalismy pierwsze czeki z wyplata za 25,5 godziny pracy po odliczeniu wszystkich tax'ow i 20 funtow tego co bieze DE na raczke wyszlo 100 funtow i 52 pikacze ;-). Nie zauwaylem, zeby zabrali cos wiecej niz powinni. C Ya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytania.. Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 21:41 Moje pytanie...z tego co wiem tam są tygodniówki...co tak mało godzin(25)???to strasznie mało 100funciorów na tydzień...Pytanie 2 Ile brałeś kaski z sobą?? podobno trzena miec przy sobie 150Funtów...gadałem z kolesiem co tam robi 5m-cy i mówił że podobno można wyciągnać 800Funtów na m-c ale sie trzeba natyrać...P.S jak jest z nadgodzinami?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaroB Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 13:17 Witam Wiem ze to troche "glupie" pytanko , ale czy ostatnimi czasy ktos z was nie dostal informacji o wyjezdzie ? . Pytam , bo sam czekam . Kontaktowalem sie z osoba rekrutujaca i dowiedzialem sie jedynie tyle ze trzeba czekac , moze sierpien , moze wrzesien . Jestem z poludnia polski. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.crowley.pl 28.07.05, 10:41 dopiero wysłałem do nich C.V.-w Polsce pracowałem na magazynie i wykonywałem dokładnie te same obowiązki które oni oferują więc myśle że chyba bym sobie poradził.Ciekawią mnie tylko zarobki-wie ktoś może ile można odłożyć miesięcznie pracując na magazynie.Wcześniej chciałem wyjechać przez Tesco, byłem nawet w Krakowie na rozmowie i mógłbym lecieć 12 sierpnia ale jak usłyszałem że miesięcznie trzeba płacić 360funtów za chate to sie przeraziłem.Ta oferta wydaje się o wiele lepsza-jeśli możecie udzielić mi jakiś informacji na temat pracy na magazynie to napiszcie na adres: szeryf82@op.pl lub na forum.Z góry wielkie dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.block.alestra.net.mx 28.07.05, 11:31 Czlowieku dlaczego nie przejrzysz postow dotyczacych Driving Edge ? Wszystko jest w nich zawarte.Najlepiej isc na latwizne prawda ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.chello.pl 28.07.05, 12:32 Widze ze DE zamiescilo ogloszenie w Onecie praca.onet.pl/172385,detalog.html i szukaja kogos na miejsce p. Plewickiego ale wymagania troche wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.crowley.pl 28.07.05, 22:52 Jak nie chcesz"Człowieku" to nie musisz odpisywać-przecież cie nie zmuszam!!pytanie skierowałem do tych którzy już tam są i pracują dla driving edge a nie widziałem odpowiedzi na temat odłożenia tam kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.block.alestra.net.mx 28.07.05, 23:11 "Czlowieku" forum ma swoje zasady.Nie zadaje sie po raz ktorys tego samego pytania.Mowisz,ze praca wydaje sie fajna.To sobie przejrzyj posty i bedziesz wiedzial czy praca jest fajna.Wydawac to sie moze kazdemu....Wlasnie dla takich leni jak Ty jest wyszukiwarka tylko wystarczy pomyslec.Masz czas pisac posty to sobie przeszukaj forum.Nie widziales odpowiedzi na temat odlozenia kasy ????:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manfred Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 10:15 A co ty jesteś taki hula-hop. On jest leniem, a ty wieśniakiem z naddatkiem chamstwa. Nie chciałbym spotkać sie z tobą i razem pracować. DE też powinna brac pod uwagę kulturę osobistą kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.block.alestra.net.mx 29.07.05, 11:19 Wytlumacz co to znaczy hula hop,bo nie rozumiem:)))))I pokaz w ktorym momencie bylem chamskim.Jezeli nie znasz netykiety na forum to najlepiej daj sobie spokoj z wypowiedziami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manior Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 11:48 Nie muszę znać netykiety, wystarczy że znam elementarne zasady kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manior Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 10:18 Nie jest tak słodko. Pracuję tu 3. miesiące /Londyn/ jak narazie miesięcznie udaje mi sie odłożyć 300f. Tu jest straszna drożyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.block.alestra.net.mx 29.07.05, 11:21 Pracujesz w Anglii i siedzisz na neostradzie?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.crowley.pl 29.07.05, 11:32 grzecznie sie spytasz to cie zjebią.Przejrze już te wszystkie odpowiedzi jak masz problem napisać wredny człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manior Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 11:46 Tak... bo mam drugą zmianę. Nietylko pracą tutaj się żyje. Odpoczywać też czasem trzeba, szczególnie jak nie ma nadgodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.block.alestra.net.mx 29.07.05, 13:13 Tak masz druga zmiane,a jestes teraz w Polsce i korzystasz z neostrady:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś tu oszukuje.. Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 14:26 No właśnie ...neostrada działa tylko na terenie Polski;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.block.alestra.net.mx 29.07.05, 16:10 Bo sie kolesiowi nudzi to pisze glupoty zeby zniechecic ludzi do wyjazdu z Driving Edge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.server.ntli.net 29.07.05, 19:16 pracowalem dla DE wielu z was ktorzy wyjada w najblizszym czasie szybko sie przekonaja ze ta praca to syf.Wielu z was sie przekona ze pieniadze wcale nie sa duze zwlaszcza ze czesto payslipy sie nie zgadzaja i a firma nie kwapi sie by pomoc w czym kolwiek. Pozdrawiam Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Lece nareszcie :))))))))))))) IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 29.07.05, 20:10 Jeżeli jest ktoś kto bedzie leciał w sobote tj. 6.8.2005 to niech da znac na nr gg 2625093 ewentualnie telefon 504567160 pozdrwaiam :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIEM Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 11:57 Waca wiem ze to ty ha ha ha!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obecny pracownik Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.th.lond.access.as9105.com 01.08.05, 23:55 Czytam czasem ten watek, bo pracuje dla DE w magazynie w Middleton i pewnie bym sie tutaj nigdy nie odezwal gdyby nie tzw. byly pracownik. Dobrze, ze pojawiaja sie tutaj tez opinie negatywne, bo praca sielanka nie jest i wazne jest zeby wszycy mieli obiektywny obraz sytuacji. Jednak jako aktualnego pracownika DE denerwuje mnie ktos taki kto najpierw stara sie o prace a potem ją opluwa i to dosc regularnie. Tak sie sklada ze znam sytuacje ktora miala miejsce w jego przypadku - zostal dyscyplinarnie zwolniony za notoryczna nieobecnosc w pracy, zamieszkanie zony w mieszkaniu zapewnionym przez DE bez zgody DE, regularne spoznienia, nie wspominajac juz o osiaganiu jakichkolwiek norm w pracy. Tak naprawde mieli podstawe zwolnic go duzo wczesniej na podstawie naruszania wielu punktow umowy, ale coz Anglicy flegmatyni sa wiec sie ociagali. Wiem tez byly pracownik jest aktualnie pracownikiem konkurencyjnej firmy, jak wiec widac dobrze wykonuje swoja prace regularnie oczerniajac poprzedniego pracowdawce – trudno sie zreszta mu dziwic przeciez dostaje za to pieniadze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.server.ntli.net 03.08.05, 17:35 I tu jestes w bledzie tez znam sprawe pracownika o ktorym wspomniales ale to nie ja.Nie istotne isttnie sa fakty z reszta sami sie przekonacie. Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Enfield Iceland 04.08.05, 23:19 Jestem w Enfield od miesiaca i nie nazekam. Pracujemy dla firmy Iceland( z ramienie DE). Fakt lekko nie jest, ale dajemy rade. Jestem tutaj z moja dziewczyna i ona wykonuje ta sama prace, i jakos sobie daje rade. Poza tym ludzie tutaj sa naprawde chetni do pomocy, nie tylko w DE ale tez w Iceland'zie.Wiem, ze sa raczej zadowoleni z naszych wynikow(jestesmy pierwsza polska grupa w Iceland Foods), bo niedlugo przyjezdzaja nowi ludzie z polski. A tak apropos jesli jedzie ktos do Enfield i ma jakies pytania to prosze smialo dzwonic(+44 7704278693), ale po 18'ej. Na necie nie siedze zbyt czesto z braku czasu lub poniewaz jestem po prostu zbyt zmeczony. Pozdrowionka. Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wynny Re: Enfield Iceland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 16:18 Szkoda tylko, że coraz więcej nas wraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manior Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 13:23 Szczególnie takich osłów jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manior Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 13:18 Ale ONET... niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manior Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 13:22 ALE o czym ja mam z tobą polemizować? Jaki jest tego sens? Szlak cię trafia, że komuś się udało, a tobie NIE?. Weź pod uwagę to, że ja kontaktuje się przez ONET. Ale dla ciebie to być może to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 30.07.05, 17:49 Koledzy dajcie se spokój jak chcecie polemizować to wymieńcie się swymi nr. i prywatnie sobie dyskutujcie na tan temat bo my zwykli forowicze nie mamy ochoty czytać waszych postów!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solo Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.crowley.pl 07.09.05, 17:34 Dzwonili do mnie z DE ale zrezygnowałem bo mam już bilet do Irlandii(obym nie żałował) mam tam kilku znajomych-może uda się znaleźć tam jakąś pracę dzięki nim a jak nie to poszukamy:),jednak wydaje mi się że jeżeli nie ma się znajomych za granicą i angielski taki sobie albo mniej niż taki sobie:) to lepiej na początek skorzystać z oferty DE. Miałem także szanse jechać z TESCO-zrezygnowałem bo tam to już kompletnie zdzierają z człowieka za mieszkanie.Pozdro dla wszystkich forumowiczów szukających szczęścia za granicą!Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
over13 Re:BYŁEM NA ROZMOWIE W KATOWICACH 09.09.05, 22:25 Byłem widziałem ,słyszałem, i.... dalej nie wiem ,co dalej????? po odliczeniu kosztów utrzymania tzn. podatek za mieszkanie ok.20f(mieś.),dojazdy do ptacy 11f (tydzień)telefony do domu,żarcie około15f (tydzień)20f kaucji (12tygodni)wyszło mi na ręke na czysto około 120f na tydzień oczywiście żyjąc bez broców i w celibacie .Dane ,które podaję za wykładnie to zlepek uzyskanych informacji ze spotkania i od kolegi pracownika DE w MIDELTON i czy jest to warte rozłąki z rodziną,po przeliczeniu na pln. to około 2500złotych miesięcznie a to tak naprawdę niewiele. Co o tym myslicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laser luk Re:BYŁEM NA ROZMOWIE W KATOWICACH IP: 82.160.23.* 11.09.05, 03:14 do over13 . a o co pytali na rozmowie bo nie udalo mi sie zalapac na termin 9 wrzesnia mam nadzieje ze jeszcze w tym roku bedzie jakies spotkanie rekrutacyjne w katowicach,bo z tego co wiem to nastepne maja byc w Warszawie krakowie i wroclawiu. 2500 zl to nie wiele ale jesli jest sie bezrobotnym w polsce i do tego nie ma sie jeszcze rodziny to duze pieniadze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re:Ta oferta wydaje sie fajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 11:53 praca jest ciezka, jednak jezeli gdzies chcez zaczac to jest to dobry poczatek,mozesz odlozyc ok. 200GBF oczywiscie z nadgodzinami , to nie jest zajecie dla maruderow i mieczkow, firma stara sie wywiazywac z umowy i nie ma specjalnych problemow!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toccaro Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.warwickshire.gov.uk 01.08.05, 13:05 Nie rozumiem maruderów.Fakt -trzeba popracowac i to dosyc ciezkoale bez przesady!!!Nie jest tak zle-pracuje z nimi juz ponad 3 misiace i nie mam wiekszych pretensji.Co do oszczedzania mi miesiecznie wychodzi na czysto do odlozenia ok 500-600 funtów a od wrzesnia gdy przestana mi odtracac za bilet zamierzam odkladac 700 funciaków.Jest to ok. 4 tys wiec nie jest tak najgorzej.Ale to zalezy od waszego podejscia bo znam kolesi ktorzy siedza tu i maja odlozone 9 funtów ,znam tez takich ktorzy po 3-4 tygodniach chca wracac bo nie podoba im sie praca.Czego oni sie spodziewali skoro na stronie Driving Edge wszystko jest dokladnie opisane??? Poza tym Driving zapewnia wam swietny start na poczatek, pozniej od was zalezy czy chcecie z nimi pracowac-przeciez nikt was nie trzyma na sile.Co do powyzszych postów-praca jest ciezka,trzeba wyrobic wymagana norme,ale nie jest to takie trudne.Naprawde.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomikk Kto leci za tydzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 16:33 Leci kotś 10tego w okolice Balfastu(Irl północna)??Please o kontakt (GG6788000) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eljan Re: Kto leci za tydzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 18:52 Mój syn pracuje od około 3 tygodni właśnie w okolicy Belfastu w Antrim.Jest zadowolony z warunków pracy i mieszkaniowych.To co tutaj w kraju obiecywano pokrywa się w 100% .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomikk Re: Kto leci za tydzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:53 To super:) my lecimy 9tego do Antil:)..pozdro dla wszystkich czekających, wylecicie kwestia czasu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogus ANTRIM IP: 217.41.240.* 08.08.05, 11:21 witam.ja juz siedze tu w antrim 4 tydzien i nikt jakos nie jest specjalnie zadowolony.praca ciezka a placa zdecydowanie za mala i nie jest to moja opinia.kazdy nazeka ze za taka tyrke dostajesz niecale 4 fule.a na dodatek to gdyby na ulicach nie pojawialy sie jescze polki i kolezanki ze wschodu ta patrzenie na irlandzkie pasibrzuchy spawialo by o kolejne nerwice i depresje.pocieszajace jest ze do roboty jes dosc blisko b 20 min pieszo.tygodniowo sie wyciaga okolo 150 funtow czasami na czysto a czasami troszeczke mniej.wiec nie jest tak kolorowo jaki inni pisza.naprawde norma 90 procent nie jest tak poprostu do osiagniecia.kazdy odczuwa wrazenie ze nie jestesmy wystarczajaco wynagradzani.ja wiem ze wy jeszcze bedac w polsce nie odbieracie tegotak ale tu juz sie podejcie zmienia.ale pzyjezdziecie to zobaczycie.zabiezcie tylko moze jakis trunek to sie delikatnie uczcimy was przyjazd.pozdrawiam i do zobacznia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomikk Re: ANTRIM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:29 Bedziemy jutro...trunki mamy...POLISH POWER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: ANTRIM IP: *.server.ntli.net 09.08.05, 17:52 no wreszcie ktos napisal prawde bo wszyscy tak sie zachwycaja DE jakby to byla jedyna agencja na swiecie.A jednak swoje wady ma, po pewnym czasie sami beziecie mowic ze to syf a pieniadze nie beda na wiele starczac! powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogs Re: ANTRIM IP: 217.41.240.* 10.08.05, 11:32 Dokladnie tak jest.150 funtow tygodniowo to nie rozowo i na dodatek praca bardzo cezka.ktos kiedys napisal ze jezeli nie podniosom stawek za godzine to ludzie moga zacza rezygnowac. i tak bedzie sie dzialo predzej czy pozniej.ale znajac realia z praca w polsce to moze jeszze na takie posuniecia chwile trza poczekac.najbardziej bolesne jest to ze DE zgarnia kase zawszystko.nasi menadzerowie pytaja sie dlaczego nie walczymy na norme 90% bo niby daja nam bonusy w formie kasy.wychodzi ze jezeli masz 90% w ciagu tyg to daja 120 funtow.wszystko jest ok.tylko ze ja musze tyrac caly czas a oni zgarniaja 120 funto tyg a ja mam tylko jakis mizerny samolot powrotny.kazy powiedzial ze nie bedzie tu nadwyrezal tydzien w tydzien kregoslupa i sily na 100% normy i nie majac z tego rawie nic bo ja se samolot za 30 fuli kupie.gdybym dostal inna robote za 6 fuli na reke to bym bez wachania zrezygnowal.ale to narazie nei wchodzi w rachube trzeba przeczekac ten najgorszy okres czyli sierpien i wrzesien.prawda jest taka ze DE daje niezly start osobom ktore nie maja zadnych znajomosci w UK. pozwala znalezc prace i to jest zajebisty plus.tylko te prace sa lipne bo ilez to mozesz odlozyc pracujac przez DE-30-35 tys zl w ciagu roku.co to jest beda rok poza domem.ale prawda jest taka ze polsacy sami zgotowali sobie taki rynek pracy.gdyby nas tu tylu nie bylo to robilibysmy za 7 funtow na godzine a nie za 4.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzech 67 abc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 01:10 Witam. Zostałem zakwalifikowany do wyjazdu. Wylot 14.08.2005 o godzzinie 60,30 z portu lotniczego Warszawa Okęcie do Belfastu. Czy ktoś jeszce wylatyje tego dnia proszę o kontakt gg 6727388 Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: abc IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.08.05, 02:15 grzech 67 - Gdzie i kiedy byles na spotkaniu ? Pozdrawiam i powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzech67 Re: abc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 07:34 Hej. Byłem na spotkaniu 29 czerwca w Lublinie. Wylatuje 14.08.2005 do Belfastu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: ANTRIM IP: *.21.pl / *.21.pl 10.08.05, 12:48 Witam! Mam pytanie onośnie pracy w bardzo niskich temperaturach. Czy może ktoś pracuje w takich warunkach? Czy faktycznie jest to tak strasznie wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek w. NIE WSZYSTKO TAKIE ŁADNE... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 16:21 Wiadomo już, że sporo osób wraca z UK, czy ktoś zna powody?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adikol Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:00 Jak to wyglada od strony znajomosci jezyka w jakim stopniu minimalnym biora pod uwage kandydata na rozmowie czy tylko dobra znajomosc bo moj jest słaby:- /pozdrowionka dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Co sie dzieje w DE? IP: *.is.net.pl 12.08.05, 14:09 CO SIĘ DZIEJE??? czy ktos słyszał moze jakieś pogłoski na temat DE? ok.BEDFORD wszystkich Polaków przerzucili na noce.dnówki zostały tylko dla Anglików. O co chodzi cos sie kroi ze niedługo moze nie byc wogóle pracy...i co dalej Czy w innych częciach Uk tez tak jest?a widze ze rekrutacja się zaczęła do Irlandii... co jest grane? odpiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marina Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 15:46 Coś w tym jest. Mój mąż też składa broń i wraca w przyszłym tygodniu z Liverpoolu. I bardzo dobrze, ponieważ nie jest tak jak obiecywali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 12.08.05, 16:44 Mi się poprostu wydaje że jest więcej pracy i dlatego zaczyna się praca w nocy a że anglicy nie chcą pracować nocą więc przezucają Polaków na nocne zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.08.05, 17:36 Marina mozesz troszke rozwinac watek? Jak to rzeczywiscie wyglada tam na miejscu ? Dlaczego Twoj maz zdecydowal sie wracac ? Odpisz prosze bo tez sie tam wybieram a po ostatnich komentarzach mam coraz wiecej watpliwosci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.server.ntli.net 12.08.05, 18:03 drogi polaczku dlatego bedzie pracowac na nocce bo angolom sie nie chce poza tym jest o wiele ciezej niz w dzien.Po co maja sie przemeczac jak glupi polak ich wyreczy, za tak male pieniadze roznica 30p pomiedzy dniem a nocka dla nich to nic a sie wyspia w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.is.net.pl 12.08.05, 18:57 hm wiem wiem że anglikom się nie chce robic w nocy i faktycznie tak jest oni maja dniówki wszystkich Polaków przezucili na noc! ale są pogłoski ze pracy moze nie być dalej... i nie wiem czy juz gdzieś tak było ...i jak sie to skończyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogus Antrim IP: 217.41.240.* 13.08.05, 12:04 z praca w nocy jest roznie.my czasami pracujemy ale generalnie jak sie ktor przyzwyczai to jest znosnie.narazie jest lipa w antrim bo nie chca dawac nadgodzin i pensja oscyluje w 140-150 funtow.wiec jak widzicie jest lipa.nie wsponme ze przy oszczedzaniu to sie odkladan arazie 135 funtow.i to tyle.pozdrawiam i do zobaczniea z kolenja przyjazdnych w antrim kolo belfastu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Antrim IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.08.05, 13:48 140 funtow tyg.? A za ile godzin? 140 x 4 tyg = 560 f Wychodzi ze miesiecznie mozna odlozyc ok.3 tys.zl Za taka tyrke i rozlake to dosyc smieszne pieniadze :( Kto ma jakiekolwiek informacje zwiazane z praca ,warunkami mieszkaniowymi i ogolnie wszysatkim co jest zwiazane z praca w DE prosze o podzielenie sie nimi Niedlugo sam sie wybieram a mam coraz wiecej watpliwosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Antrim IP: *.is.net.pl 13.08.05, 19:16 no powiem Ci ze jak na poczatek to DE daje oczywiście jakiś w miare dobry start i nie płaci się za mieszkanie.Nadgodziny mozna dorobić ale zalezy gdzie .Mojego męża i wszystkich przezucili na nocki i z nadgodzinami jest już problem więc szczerze mówiąc nie wiem co bedzie dalej, ale jak na poczatek jest ok a przecież całe zycie tam siedzieć nie musisz.. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.is.net.pl 13.08.05, 19:19 Marina mozesz bliżej napisac o co chodzi bo u mojego męża tez coś się zaczyna dziać... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marina Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 17:28 Witam. Właśnie chodzi o min. nadgodziny. W Liverpoolu ich nie ma i jak narazie pensje które dostają są o ok. 30% niższe od obiecanych. A w tej chwili już chce wracać nietylko mój mąż, ale również jego kolega. Zobaczymy co będzie dalej. Obiecane było nieco inaczej niż jest. A podobno po 26 tygodniach też niemożna liczyć na wiele. Jest to potwierdzone przez pierwszą ekipę, która wyjechała w lutym do Manchasteru. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mocny Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.chello.pl 14.08.05, 19:29 No i dobrze niech szybko wraca ! na jego miejsce sa juz inni m. in. ja Wiem od kolegi ktory tam pracuje, ze tak zle znowu nie jest. Jak sie jest malkontentem to lepiej siedziec w Polsce, jest tu takich ok 40 mln. Ja juz szukalem pracy w Anglii i musialem wracac do PL bo kaska sie skonczyla. Wiem, ze zadna inna agencja poza DE nie daje gratis zakwaterowania i przelotu a teraz tylko czekam na termin. A Wy Antrim to sie nie skarzcie bo kolega pracowal zarowno chlodni jak i w temperaturze pokojowej i ta ostatnio praca to naprawde zabawa. Wybierz sie Gogus do chlodni to ciekaw jestem co wtedy powiesz ? - a pracuja tam i kobiety z Polski. Ty chyba po prostu nie masz jaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriss Re: Co sie dzieje w DE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 22:40 Jeszcze nie wyjechałeś, a już nawijasz jakbyś tam był z rok. Gdzie i co masz za darmo??? Kto ci takich głupot naopowiadał? Myślisz, że DE to instytucja charytatywna? A swoją drogą to po coś wracał? Piszesz, że skończyły ci się [pieniążki??? To co taqm robiłeś... pracy nie znalazłeś? Tam jest pracy w brut. Ja właśnie pracuje od trzech miesięcy w Lonynie w mroźni /-30 stopni/. Zobaczymy jak tam załapiesz robotę i jak będziesz pierdział. Ja teraz jestem 5 dni w Polsce i wracam do Londynu... zobaczymy na jak długo. Takich "filozofów" jak ty nie powinno się wypuszczać z Polski, bo tylko obciachu tą swoją pseudomądrością narobią. Na pochybel durniom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogus antrim IP: 217.41.240.* 17.08.05, 11:46 oj stary nie bede ci mowil kiedy i gdzie pracowalem.ja sie juz w zyciu narobilem i nie przy takich robotach.i to musialem studiowac dziennie trenowac wyczynowo sport i jeszcze pracowacw jednym dniu.tak ze spalem po 5 godzin dziennie pak przez 5 lat.i to nie zawsze lekko.a ty mi bedziesz pisam zem cienki koles.ja nie pisalem ze jest calkowicie przerazbane i ze sie tego nie da wytrzymac ale nie jest latwa robota.nie bede sie wyklucal bo nie o to chodzi.zdawajcie sobie sprawe ze praca to nie jest porownywalna do nawet warunkow polskich i tyle.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żołnierz Re: antrim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 16:52 dostałem telefon z DE że wyjazd będe miał napewno do końca września i czekam zniecierpliwiony.Praca napewno nie jest lekka sam pracuje już 4 lata w polsce w dużej hurtowni spożywczej większość czasy na nockach po 10 godz dziennie ,mam taką cichą nadzieję,że wkońcu zadzwonią i podadzą termin wylotu. Nie martwcie się wkońcu nie jesteśmy mięczakami żeby się tak łatwo poddawać...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DaroB Re: antrim IP: *.brzesko.net.pl 17.08.05, 21:51 Wlatuje w Niedziele do Ensfield . Jezeli ktos tez leci z was to prosze o kontakt na gg 1393475 lub 604 06 73 75 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wyjazd IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 17.08.05, 22:49 Witam ja lecę do Belfastu w poniedziałek 22.08. Dajcie znać kto leci do Belfastu. Mój nr gg 9332154. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdiwiona Re: wyjazd IP: 195.214.216.* 21.08.05, 19:51 prosze npapiszcie co sie dieje w de jak to jest ze ktos wyjezdza a na ich stronce jest od kilku tygodni info ze rekrutacja wstrzymananie moge tego zrozumiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obeznany Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.12net.pl 22.08.05, 17:58 Rekrutacja jest faktycznie wstrzymana jak ruszy to napewno zostanie to zamieszczone na stronce DE. Poprostu ludzie dlatego wyjezdzaja mimo ze nie ma rekrutacji bo duza olosc osob przeszla rekrutacje, nalapali ludzi i teraz jak jest jakis wyjazd to dzwonia do poszczegolnych osob. Jest tak mozliwosc ze skonczy im sie zapas ludzi do wyjazdu i wtedy jak bedzie zapotrzebowanie do angli to beda znowu musieli ruszyc z rekrutacja. Moich trzech kumpli juz wyjechalo tam dwoch jest kolo Menchesteru a jeden w Doncaster wiec troszke wiem jaka ta praca jest i sie wogole zastanawiam czy wyjechac jak sie dostane. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 195.214.216.* 22.08.05, 19:08 dzieki obeznany za info napisz prosze czemu sie wahasz przed wyjazdem czy cos jest nie tak z dotrzymaniem umowy z ich strony oco chodzi czego sie boisz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.server.ntli.net 22.08.05, 19:47 przeciez musza troszke ludzi powywalac zanim zatrudnia nowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: team leader Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 62.128.212.* 22.08.05, 20:50 Szczegolnie takich, co bez wiedzy pracodawcy sprowadzaja do wynajmowanego domu zone i nie chodza do pracy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hinkley Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.server.ntli.net 23.08.05, 01:09 pracuje w de juz 5 miechow de wobec mnie jest wporzadq jedyne co sie w kontrakcie nie zgadzalo to to ze z miejsca pracy do domu jest odleglosc spacerowa ale 3 godziny z buta to raczej nie jest odlegloscia spacerowa lecz taki problem na tle bezrobocia w polsce to to nie jest problem kontrakt czytalem i wiedzialem na co sie zgadzam smiesza mnie ludzie co narzekaja ze 150f to malo mozna bylo sobie wczesniej pomnorzyc ile mozna zarobis stawki napewno byly podane a jezeli chodzi o ciezka prace to na wakacje nikt tutaj nie przyjechal wedlug mnie de okazal sie wporzadku wiec ja wobec niego teki bede Odpowiedz Link Zgłoś
moyraa Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 25.08.05, 18:37 Wspolpracuje z DE 8 miesiecy, watek (Praca w Anglii z firmą Driving Edge ?) sledze na bierzaco. Jestem tu wystarczajaco dlugo aby obiektywnie ocenic sytuacje. Wiekszosc wypowiedzi jest zodna z prawda, zalezy oczywiscie od punktu widzenia, nastawienia do pracy i zetelnosci wobec pracodawcy. DE jest agencja, ktora (w porownaniu z wiekiszkscia agencji w angli) proponuje pracownikom dobre warunki pracy. Nalezy docenic fakt, iz prawdopodobnie zadna inna agencja nie sponsoruje przelotu, transportu i zakwaterowania. Dodatkowym plusem jest praca w charakterze full time - ok 40h/tydz(minimalnie). Oczywiscie nie ma nic za darmo: firma oczekuje zetelnej pracy, choc ta czasami nie jest najlzejsza (jak zauwazyl hinkley - to nie wakacje). 5 funtow za godzne to stawka minimalna (nieosiagalna w Polsce!!!), biorac pod uwage mieszkanie i oplacone rachuki nie jest tak zle. Stawki godzinowe sa podawane juz na rozmowie kwalifikacyjnej i nikt nie kryje faktu ze praca jest fizyczna. Jesli chodzi o wiekszosc problemow ludzi pracujacych dla DE, mysle ze w wiekszosci wynikaja one z bariery jezykowej, nie zawsze pracownik jest w stanie wytlumaczyc pracodawcy swoj problem. Pomylki w platnosciach sa sprawa bolesna i niesprawiedliwa, jednak niewielu jest pracownikow, ktorzy potrafia zadzwonic do biura i wytlumaczyc na czym polega problem. Czasami musialam walczyc o swoje pieniadze przez kilka tygodni i wywalczylam. Nikt jednak nie napisal wczesniej ze zdazaja sie tez pomylki na niekozysc DE, nikt oczywiscie sie do tego nie przyzanaje. Podobnie jest z zakwaterowaniem. Odleglosc od miejsca pracy w wiekszosci przypadkow jest znaczna, lecz nie do pokonania. Zgrane ekipy domkow kupuja tani samochod i problem rozwiazany, gorzej gdy ludzie nie potrafia sie dogadac miedzy soba. Pracy magazynowej nie polecam dziewczynom, jest po prostu zbyt ciezka, choc znam takie, ktore pacuja juz dosc dlugo i nie nazekaja. Jezeli chodzi o roznice w platnosciach Anglikow i Polakow to owszem zdazaja sie znaczne, aczkolwiek wielu z nich pracuje za podobna stawka jak nasza. Moja rada: Przed wylotem dobrze zapoznaj sie z warunkami kontraktu, tak abys wiedzial czy Ci odpowiadaja i kiedy firma nie dotrzymuje umowy, podszlifuj jezyk, abys mogl walczyc o swoje (z doswiadczenia wiem ze wiekszkosc sprw mozna zalatwic poprostu proszac o to, czasami kilkakrotnie coprawda) i nastaw sie na fizyczna praca. Napewno nie bedziesz rozczarowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obeznany Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.12net.pl 24.08.05, 14:10 Waham sie bo jak na Anglie to nie sa duze pieniadze, Polak tam jedzie jako murzyn. anglicy w tym samym miejscu i robiac to samo zaraniaja wiecej. De jest posrednikiem i czesc pieniazków kasuje z nas niestety. Ja mam prace w Polsce i dlatego sie waham, ale jak bym nie mial to jade na 100%.DE wywiazuje sie z wszystkiego tak jak pisze w umowie(domek jest oki, telewizor, pralka, ogrodek i grill wszystko jest) wyplaty sa tez na czas i tyle ile powinno. Moj kumpel wyjechal 25 kwietnia i wrocil na urlop 1 sierpnia( 10 dni + 7 bezplatnego) powiedzial mi ze z trzehc miesiecy odlozyl 12 tys. Niewiem czy to prawda ale jak tak to calkiem fajnie, tyle ze tam gdzie on jest to ostro naginaja z nadgodzinami. On zawsze szedl w weekend plus trzy dni w tygodniu wiec mial szanse zarobic lepiej. Praca nie jest za latwa, powiedzial mi ze jest dosyc ciezka, bo tam sa tez owoce i warzywa a te skrzynie sa ciezkie. Natomiast 7 lipca znowu pojechalo moich dwoch kumpli niedawno dostali pierwsza wyplate cos ok. 150 funtow (za tydzien bez jednego dnia i nadgodzin), oni znowu twierzda ze nie idzie odlozyc 12 tys z trzch miechow. Powiedzieli mi ze kto tam zna angielski w miare dobrze to jest kozak. DE pracuje dla Wincantona a Wincanton dla Tesco wiec jesli sie jest dobrym pracownikiem to jest szansa przejsc do Wincantona i wtedy sie jest bezposrednio u angola zatrudnionym(lepsza placa. Podsumowujac jesli tu nie macie pracy to jedzcie bez zastranowienia, DE nie sa oszustami z wszystkiego sie wywiazuja daja dobry poczatek dla tych ludzi ktorzy nie maja zadnych znajomosci w Anglii, jednak po pewnym czasie nalezalo by sie rozgladac za czyms innym jesli chce sie wiecej zarobic, ale rowniez mozna tam zostac to juz zalezy od danej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogus irlandia IP: 217.41.240.* 26.08.05, 12:35 no dokladnie tak jest.jest szanasa na nieco wieksze pieniadze ale to sie musi wiazac z nadgodzinami ale to nie jest atkie teraz latwe ale mowia ze zaczynac sie juz bedzie okres przedswiateczny czyli od wrzesnia wiec roboty bedize wiecej.tak jest przynajmiej u nas czyli w Antrim.a jak tam kompani u was w chlodniach i zamrazalkach.slyszelismy ze macie nie za ciekawie.dajcie zanac jak wam sie pracuje i w jakich temp b o my tu nazekamy ze trza tyrac ale przynajmiej w tem 18 stopni gdzie wy chyna to samo ale minus.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
over13 Re: irlandia 27.08.05, 00:01 Witam czytam te wywody i sam już nie wiem co mam robić mam tu pracę ,jestem na etacie za 900pln netto miesięcznie.Mam dwoje dzieci na utrzynmaniu j jest kiepsko z kasą.przyjaciel pojechał z DE do Middleton w maju teraz był na urlopie z początkiem sierpnia i opowiadał że jest ok tzn. fakt praca jest ciężka bo fizyczna i nocami,ale można się przyzwyczaić,tylko trzeba jechać z nastawieniem tyrania a nie wakacji.Wiem jak jemu było ciężko się przyzwyczaić bo pracowałem z nim przez 5 lat i to nie ciężko fizycznie.DE wywiązuje się z umowy pewnie że to nie kokosy ale tu za taką pracę w życiu tyle nie zarobimy.DE daje start właściwie bez ryzyka i bez inwestycji finansowych,a co do języka to on uczył się dwa miesiące sam z kaset,rozmówek,itd.i przeszedł selekcję bez problemu, i tak sobie myślę że jednak warto podjąć to ryzyko bo tu w Polsce już nie ma na co liczyć .pozdrawiam!!! z uśmiechem obtymisty Odpowiedz Link Zgłoś
over13 Re: irlandia 27.08.05, 00:11 A i jeszcze jedno czy ktoś słyszał o zsiłkach rozłakowych wypłacanych na dzieci pozostawione w kraju.Wiem że coś takiego istnieje i wypłacato instytucja socjalna kraju w ,którym pracujesz w Norwegii jest to około 500pln miesięcznie w przeliczeniu z koron.Jeśli ktoś ma jakieś blizsze info to proszę o kontakt na gg 244-10-23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: wyjazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:23 czy jeszcze ktoś wyjeżdża w niedziele 4-09 do Doncaster???dajcie znać moje gg 7791959. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo PROBLEMU Z WYPALTAMI IP: 217.41.240.* 05.09.05, 12:41 czy gdzies sa jakies problemy z pensjami bo u nas sa totalne jaja.nie wyplacaja tak jak powinno byc i brakuje zawsze kazdemu a to 20 a to 10 funtow tygodniowo.problem jest taki ze sytuacja sie powtaza cotygodniowo i nawet jak zglaszamy problem i mowia ze to wyrownaja z nastepnmi pensjami to nic nie daje.wszystkie zaleglosci do dzisiaj pozostaja nie uregolowane a minelo juz kilka tygodni i kazdy ma i kilkadziesia mniej funtow niz powinno.czy podobne problemy maja tezm miejsce.pozdrawiiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PROBLEMU Z WYPALTAMI IP: 217.41.240.* 05.09.05, 14:42 Tak tez mamy ten problem dostalismy wyplaty z calkiem innymi godzinami pracy niz przepracowalismy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Re: PROBLEMU Z WYPALTAMI IP: *.icpnet.pl 06.09.05, 23:35 przyzwyczajcie sie to normalne dla tej firmy mialem to samo i w koncu sie zwolnilem i poszukalem innej agencji.teraz mam urlop i wracam niebawem a DE to zlodzieje i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomikk is back Re: PROBLEMU Z WYPALTAMI IP: 217.41.240.* 12.09.05, 12:20 ja jeszcze robie dla DE i tez mam problemy z wyplatami bo mi tna co tydzien pensje za nic...a tak wogole to mozesz mi napisac jakie sa warunki zerwania umowy z DE bo powaznie sie nad tym zastanawiam, tymbardziej ze za taka kaske to moge miec na maxa lightowa robote a nie tyranie i harowe an maxa..napisz co robia jak zrywasz kontrakt..pozdro!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: PROBLEMU Z WYPALTAMI IP: 217.41.240.* 12.09.05, 18:11 no wlasnie napiszcie bo u nas tez kilka osob bieze juz powanie to pod uwage.pierdzielic takie tyranie za 130 funtow tygodniowo i na dodatek jakies jescze problemy przy wyplatach robia.i co za idiotyczny przepis ze nie mozna sobie nigdzie dorabiac w dzien wolny.bo za zamiatanie mozna by sie wziasc ale driving grozi ze jak sie dowie o inej robocie to zrywa kontrakt.wiec jak kto wie to niech da znac.dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXX Re: PROBLEMU Z WYPALTAMI IP: *.zen.co.uk / *.zen.co.uk 15.09.05, 12:53 A ja mysle ze tu sa sami idioci.Problemy z wyplatami - owszem mialem.Zadzownilem do siedziby firmy opie****em, i dostalem wyrownanie,tak jak reszta z naszej strefy.Tylko trzeba znac jezyk! Wyplaty w terminie sa, i nie 130 tylko minimum 160 w naszym przypadku ( a zabieraja jeszcze £20 ).A czy tutaj tyram to bym sie klocil. Nie wiem gdzie kto pracuje i jakie ma warunki. U nas nie ma zle. A jak sie zwolnic,boze nic prostrzego dzwonisz i mowisz ze sie zwalniasz,trwa to jakies 4 tygodnie (okres wypowiedzenia),nie pamietam dokladnie.Inna sprawa przeczytajcie umowe.... Dal tych co sie wachaja Driving Edge to swietny start,i nikt wam nie kaze robic dla nich cale zycie.Ja jeszcze troche porobie,zmieniam prace i ide na swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: PROBLEMU Z WYPALTAMI IP: 217.41.240.* 23.09.05, 12:25 Witam.My jestesmy i pracujemy w anglii od ponad miesiaca i my jak narazie wywiazujemy sie ze wszystkich umow w 100% tylko driving edge NIE!!!!Jeszcze nie bylo wyplaty zeby cos sie niezgadzalo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXXX Re: PROBLEMU Z WYPALTAMI IP: *.zen.co.uk / *.zen.co.uk 23.09.05, 15:42 Musicie ich atakowac ze wszystkich stron.Zadzwoncie do biura w Runcorn,do opiekuna strefy,wyslijcie maila do Kate Jolly (katej@drivingedge.com) to zwroca. Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: PROBLEMU Z WYPALTAMI 24.09.05, 14:00 Macie tam kogos takiego jak team leader, kogos sposrod was polakow?... team leader zajmuje sie takimi rzeczmi jak pomylki w wyplatach. Ja jestem team leader'em w Enfield, dostalem odpowiednie druki ktore sie wypelnia i fax'uje do Runcorn, nie trzeba nawet nigdzie dzwonic i na nikogo krzyczec... pomylki sie zdarzaja, ale najczesciej sa to pomylki ze strony firmy, z ktora DE wspolpracuje. Maksymalnie po 2-3 wyplatach wszystko jest wyrownane. Pozdrowienia. Aro Arecki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miriam i chicken bez tematu IP: *.freedom2surf.net 27.09.05, 21:58 jest calkiem niezle! w piatek nastepna wyplata za ktora mozna znowu kupic torbe jarania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senny Re: bez tematu IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 28.09.05, 08:13 no właśnie stary jak tam jest z jaraniem no problemo a może możńa sobie dorobić małym handelkiem czy anglicy mają dobre gó.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwona Papryka Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 19.09.05, 12:29 ...Podsumowujac jesli tu nie macie pracy to jedzcie bez zastranowienia, DE nie sa oszustami z wszystkiego sie wywiazuja daja dobry poczatek dla tych ludzi ktorzy nie maja zadnych znajomosci w Anglii, jednak po pewnym czasie nalezalo by sie rozgladac za czyms innym jesli chce sie wiecej zarobic, ale rowniez mozna tam zostac to juz zalezy od danej osoby --------------------------------------------------- Podpisuje sie pod tym co napisał Obeznany. Mój brak jest w Anglii z ramienia DE i źle nie jest. Jedyny minus to naprawdę ciężka praca, bo w magazynach są nie tylko jogurty do rozwiezienia, ale i paleta z ziemniakami = cieżar nieporównywalny! TO radzę wziąć pod uwagę. MOżna się ostro zmeczyć i wysilić! Serio. Poza tym firma wywiązuję się ze wszystkich klauzul w umowie, nie ma żadych cięć w wypłacie [pierwsze słysze o tym], dostali domy wyposażone itp. Ogólnie źle nie jest, ale pracowac trzeba. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz24 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.12net.pl 28.09.05, 17:06 Milo mi CZerwona papryczka ze sie ze mna zgadzasz i sie pod tym podpisujesz, bo to w koncu najprawdziwsza prawda :)) Powodzenia pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmmm Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.05, 10:45 fix Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filemon Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 16:31 ...A teraz se trzepnij konika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 11:49 Witam serdecznie wszystkich!! 04.10.05 mam rozmowę kwalifikacyjną z kolegą we Wrocławiu w hotelu Orbis Novotel w sprawie pracy w DE. Jeśli ktoś ma kopię umowy to proszę o przesłanie i o informację na temat warunków pracy. Na stronie internetowej firmy pisze, że praca jest w temperaturze 3C. Proszę o informacje od osób pracujących już w firmie czy to warunki możliwe do wytrzymania i ile średno miesięcznie można odłożyć piniążków pracując w DE!! Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za informacje!! Moj adres email : tomi_olch@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.mip.pl / 193.243.146.* 02.10.05, 17:39 Witam wszystkich. pracowalem dla de i mosze wam powiedziec ze robilem w temp. - 30 stopni i jest masakra po pierwsze: robisz w kombinezonie, ja robilem w samych gaciach poniewaz jest tak goraco w nim ze mozna skonac. to jest jeszcze nic ale te lolopy wozki widlowe sa tak stare ze nie mozna pracowac. nie ma dnia w pracy zebym nie mosial wymieniac lolopa, nieraz az 4 razy dziennie a mosisz pamietac ze masz 7 godz. na wykonanie normy 1100 paczek. dla mnie bylo to bardzo ciezkie do wykonania. nie radze pchac sie na -30. pozdro i powo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boleq Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 217.153.83.* 03.10.05, 23:13 wszystko Ci pisze wystarczy troche cofnac sie z postami :D ile beda jeszcze trwały rekrutacje ? tzn ile miast bedzie ktos wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 04.10.05, 11:42 A jaka sytuacja jest z netem tam, czy w tych domkach jest już dostęp do netu, albo możliwość podłączenia. Wtedy opyla się zabrać laptopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 217.41.240.* 04.10.05, 16:24 Witam, pracuje tu juz ok 2 miesiecy, obecnie sa rekruacje i maja byc przyjecia nawet 80 osob do Anglii na magazyny.Praca w magazynach jest ciezka a zarobki na tydzien to ok 160 funtow.W sprawie neta w domkach to zalezy gdzie mieszkasz, ale bez problemow mozna sobie zalozyc.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.M. Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 20:01 Byłem dzisiaj na spotkaniu we Wrocławiu, nie będę powtarzał informacji które już wielokrotnie się pojawiały w tym temacie. Dodam jedynie odpowiedzni na ostatnio pojawiające się pytania: 1. tak, można podłączyć sobie internet w domku, może to jednak zająć trochę czasu 2. na chwilę obecną DE nie prowadzi rekrutacji kierowców z powodu zbyt niskiego poziomi języka angielskiego, osób które się do nich zgłaszały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.152.88.* 07.10.05, 12:46 mozesz sobie podlaczyc neta jak tylko chcesz i gdzie chcesz tylko wszystko za swoje pieniadze. hehehe. w ogole to w niczym ci driving edge nie pomoze bo oni maja wszystko w dupie. a w ogole to zaczyna byc nieoplacalne bo nowi maja juz za mieszkania placic to odloza moze z 1000 zl na miesiac, bo nie ma nadgodzin w ogole, nawet jesli mowia ze beda. syf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarella temperatury!!!! IP: *.tvgawex.pl 08.10.05, 21:29 czy w doncaster i middleton jest tylko praca w zimnych warunkach tj +3 i -30, czy można też trafić na coś "cieplejszego"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarella rozmowa IP: *.tvgawex.pl 09.10.05, 08:19 i jeszcze jedno pytanko - jakie są przykladowe pytania w j. angielskim na rozmowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: temperatury!!!! IP: *.bulldogdsl.com 07.11.05, 10:03 mozna trafic na cieply magazyn,praca jest tam wogole troche lzejsza niz na chlodni nie tylko ze wzgledu na temp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.bulldogdsl.com 07.11.05, 09:59 siema, przeczytalem cos na temat ze nowi w DE maja placic za mieszkania!Wiecie cos wiecej na ten temat? Jesli ktos jest po rozmowach i zna szczegoly na ten temat oraz wysokosc stawek za prace bardzo prosze o maila kornas28@O2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_marc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 09.10.05, 10:41 Kolego, Driving Edge nigdze Ci nie obiecuje ze zalozy gratis internet w chacie. Rzeczywioscie jest to droga przez meke ale jak ktos chce to ma! Z godzinami nadliczbowymi wszystko zalezy od magazynu ja pracuje w Middleton i nie ma z tym najmniejszego problemu, kumpel pracuje w Doncaster i z tego co mowi ledwo daje rade bo wciaz ich cisna zeby pracowali wiecej godzin. Ty pewnie trafiles na jakis "shitty site". Pozdro PM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enfield NIE UFAJCIE POLSKIM TEAM LEADEROM IP: *.bulldogdsl.com 09.10.05, 18:00 Sluchajcie wszyscy!!! za duzo mowia co sie dzieje w zespole. Co szkodzi gropie i stwaza sie nie przyjemna atmosfera. Bardzo powaznie podchodza do swoich obowiazkow, lecz czasami przeginaja, nie zdajac sobie sprawy ze to wcale nie wychodzi na dobre polakom(nasz team .... jest polakiem. Dalby dupy za kolejny awans). To wszystko co on wyczynia nie wychodzi mu to na dobre(chociaz on mysli inaczej), za bardzo "chlopaczyna" bierze to wszystko do siebie. Nie wolno mu ufac bo on juz jest z nimi(jest kupiony przez DE)!!!!!!!!!!!!!!!! fuck target!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: NIE UFAJCIE POLSKIM TEAM LEADEROM IP: *.chello.pl 10.10.05, 09:23 To wiedze ze jest tam typowo - jak w Polsce. Lizusostwo, podkladanie swin a wszystko po to by moc zasuwac w magazynie. Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: NIE UFAJCIE POLSKIM TEAM LEADEROM 10.10.05, 11:39 Jaki awans!!!!Nawet mi kur... nie placa za to co robie. Gdyby nie ja to byscie cilki na urlopy czekali do usranej smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
loco.cook Re: NIE UFAJCIE POLSKIM TEAM LEADEROM 10.10.05, 11:46 Jesli ktos tu w Enfield ma do mnie problem, to zapraszam na rozmowe w cztery oczy... takie ukrywanie sie pod nikiem "gosc" swiadczy tylko o braku odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 17:07 Ktos orientuje sie kiedy ma wyjezdzac nablizsza grupa z DE? Wiem, ze jakas wyjechala w zeszlym tygodniu, sa informacje o nastepnych? Dostal moze juz ktos propozycje wyjazdu teraz w pazdzierniku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.A kid Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 217.41.240.* 10.10.05, 17:37 Team leaderzy to frajerzy...nie ufajcie IM...sa scisle powiazanie z DE, i czasem przy nich nie mowice wszystkiego...bo kabluja...dodatkowo trzepa kaske ze to ze sa team leaderami...wiem juz to z doswiadczenia..robie w DE 3ci miesiac..pozatym, musze powiedziec ze kaska jak na taka charowe nie jest rewelacyjna...wyciagam 130-150 Fuli na tydzien...co naprawde jest cienko..bo Angole wyciagaja 500/600tygodniowo :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B PYTANIE IP: *.tvgawex.pl 12.10.05, 20:52 czy w doncaster i middleton jest tylko praca w zimnych warunkach tj +3 i -30, czy można też trafić na coś "cieplejszego"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wincanton Re: PYTANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:40 oczywiscie w domach gdzie mieszkamy jest bardzo cieplo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: PYTANIE IP: *.manc.cable.ntl.com 23.11.05, 07:20 w midellton 1 pracuje sie w pokojowych warunkach,teraz z zima zrobilo sie troszeczke zimniej ale przy innych magazynach to raj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.05, 09:44 To jak, nikt sie nie przyznaje do wyjazdu do Antrim w next weekend ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nof Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.polkomtel.com.pl 13.10.05, 08:56 tak, 30 października Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmmm Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.05, 11:17 Gość portalu: nof napisał(a): > tak, 30 października Jak rozumiem, wyjezdzasz 30 pazdziernika? Podasz jakies szczegoly? Kiedy sie i kto z Toba skontaktowal? Gdzie i kiedy byles na spotkaniu? No i najwazniejsze gdzie i do jakiego rodzaju pracy jedziesz? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nof Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.polkomtel.com.pl 13.10.05, 11:30 Wczoraj był telefon od pana M. Wyjeżdzamy 30.X, na spotkaniu byliśmy na początku września. Praca w magazynie w Tesco w okolicach Menchesteru +3 C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmmm Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.05, 11:39 Dzieki, mam nadzieje ze do mnie tez zadzwoni na ten wyjazd :) Aczkolwiek pewnie szanse nikle bo ja mialem spotkanie na poczatku pazdziernika a jak wnioskuje dzwoni do tych co czekaja najdluzej ... Powodzonka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 17:35 Ktos sie orientuje czy dzwoniono tylko do osob z wrzesniowych spotkan czy tych pozniejszych rowniez? No i w ogole jaki jest klucz doboru ... mowa oczywiscie o tych zakwalifikowanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yendrek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 22:32 byłem na rozmowie kwalifikacyjnej 4.10 i zadzwonił do mnie pan M, że jadę 23.10, więc chyba jedynym kluczem doboru jest klucz pana M ;). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.05, 08:07 A kiedy do Ciebie zadzwonil ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yendrek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 83.136.224.* 14.10.05, 08:55 11 października Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszfel Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 29.10.05, 12:53 mam pytanko jak długo czekaliście na telefon lub emaila od agencji , i czy udało sie komuś z woj Łódzkiego otrzymać prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beno Site w Doncaster IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:37 Pracowałem w Doncaster, dno piekła. Pomarańczowi z Wincantona wycisnęli by z Ciebie ostatnie soki. Tyrasz, tyrasz ( robiłem na Freezerze ) i jesteś wzywany na dywan a tam słyszysz skramentalną formułę "big faster mister...." . Horror, ale se dałem siana z tym. Szefostwo z DE jest ok. tylko te palanty z Wincantona to jest problem. Praca w Doncaster powinna być traktowana jako jedna z form kary. Pozdrawiam wszystkich z Caxton Road Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Site w Doncaster IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.05, 12:42 Szukam kontaktu z osobami, ktore pracuja kolo Belfastu z DE. Chcialbym sie dowiedziec co i jak no i w ogole poznac ludzi, prawdopodobnie tam niedlugo sie zjawie :D mail: illusionek@o2.pl gg: 3224556 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Site w Doncaster IP: 217.41.240.* 03.11.05, 18:20 Spoko ! wszystkich poznasz w bibliotece, gdzie jest darmowy internet! Do zobaczenia w Antrim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex- Doncasterowiec Re: Site w Doncaster IP: *.chello.pl 17.10.05, 13:53 W Doncaster DE gryzie sie z Wincantonem, wiec tak naprawde jest to polityka a nie obiektywna ocena pracy dlatego tez DE nie wyciska z was bo wie ze Wincanton sie po prostu czepia. W niedlugim czasie podobno Wincanton sie stamtad wynosi. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Site w Doncaster IP: *.tvgawex.pl 19.10.05, 19:40 o co chodzi z tym Wincanton - co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Site w Doncaster IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.05, 09:56 To jak, nikt nie przyznaje sie do wyjazdu do Antrim w next weekend ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBAK JADĘ NA ROZMOWĘ DO GDAŃSKA IP: *.tvgawex.pl 21.10.05, 18:39 KTO JESZCZE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBAS GDAŃSK ROZMOWA IP: *.tvgawex.pl 22.10.05, 08:15 Jadę do Gdańska na rozmowę. Czy ktoś był na takiej rozmowie i może mi powiedzieć cokolwiek. Jakie są szanse wyjazdu? Jak przebiega rozmowa? Jakie są pytania? itd Będę bardzo wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpow. Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 19:45 czeka cie rozmowa jeszcze na miejscu, jezeli nie odpowiesz na pytania po angielsku ktore zada ci szkolacy John to szkoda mi ciebie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 20:03 Gość portalu: odpow. napisał(a): > czeka cie rozmowa jeszcze na miejscu, jezeli nie odpowiesz na pytania po > angielsku ktore zada ci szkolacy John to szkoda mi ciebie !!! Jakies szczegoly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robas Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.tvgawex.pl 25.10.05, 21:03 mój angielski jest super , żal mi ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no.name Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.05, 08:49 A jak to jest po tych 6 miesiacach? Dajmy na to, ze chcialbym zostac i nadal dla nich pracowac. Dostaje wtedy jakas wieksza kaske? W ogole funkcjonuje tam takie pojecie jak awans? Mozna robic cos innego poza praca, ktora oferuja na starcie? I na koniec jak to jest z praca dodatkowa, w umowie jest ze kazdy kto chce ja podjac musi wystapic o pozwolenie do managera regionalnego - to tylko formalnosc i wydaja czy tez nie ma co na to liczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaproszony Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.plusgsm.pl 26.10.05, 10:22 Bylem wczorej w Gdansku - DE troche zmienilo warunki kontraktu. Teraz nie ma juz darmochy, za mnieszkanie sie placi chociaz na szczescie symboliczne 10 funtow na tydzien, rowniez za przelot juz nie zwracaja. Najwazniejsze jest jednak ze nie placissz na wstepie za nic - pokrywaja nadal przelot, przejazd, wynajem domu, tyle ze pozniej go stracaja z wynagrodzienia. Gosc ktory prowadzil spotkanie powiedzial cos co odpowiada na zadane przez Ciebie pytanie. Po 6 miesiacach mozesz zrezygnowac z zaproponowanego przez firme mieszkania i wtedy jak sie wyprowadzisz dostajesz stawki wyzsze o jakies 1-2 funty na godzine. Mozna tez sprowadzic sobie od ich domu zone/dziewczyne ale po 6 m pracy. Po 9 miesiacach musisz obowiazkowo przejsc na stawki angielske czyli te wyzsze ale tez wiecej zaplacisz za mieszkanie u nich. To akurat nie jest problem bo mozsze sie wyprowadzic i znalezsc cos tanszego. Tak wiec koniec wszyskiego co bylo za darmo ale za to wieksza elastycznosc - mieszkasz gdzie i za ile chcesz a stawki sa bardziej atrakcyjne. Dla mnie w sumie zamiana na plus, bo bez mojej kobity dlugo bym nie wytrzymal :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.05, 10:36 Dobrze, ze ja lece jeszcze na starych zasadach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dakani Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 26.10.05, 14:23 siemka ja się spózniłem 10 minut bo w sopocie remontują drogę musiałem jechać objazdem, i niestety mnie nie wpuscili...trochę lipa ale czytam że nie jest tak różowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.05, 14:34 Rozowo? A kto mowil, ze bedzie rozowo ? Bohaterowie programow typu "Bitwa o Anglie" czy tez rezydenci dworca Victoria zapewne z pocalowaniem w reke i nie tylko .... ;) przyjeliby te warunki. No ale przeciez musi byc rozowo .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: do marcina IP: *.tvgawex.pl 26.10.05, 19:13 Marcin, w poprzednich postach ktoś pisał już o pobieraniu opłat zryczałtowanych za mieszkanie i przelot z pensji.Także musisz się dowiedzieć dokładnie. Ale to i tak jest super, że nie trzeba wykładać za przelot, bo większość ludzi którzy się decydują na tę pracę - to właśnie osoby o słabszym statusie materialnym w Polsce./często bez pracy/. Uważam, że to dobry układ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dakani Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 27.10.05, 17:49 oczywiscie masz racje ze nikt nie mowil ze ma byc rozowo, troszke probuje sie tłumaczyć...bo zalezało mi na tym spotkaniu,ale no nie wyszło Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.pro-internet.pl 27.10.05, 13:08 do dakani Chyba jeszcze nie byłeś(aś) na rozmowie w innych pośrednictwach. Tu masz możliwość zaoszczędzenia. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.05, 13:17 Tak pobieraja, co jest zreszta wyraznie w umowie zapisane po 20Ł przez 12 tygodni. Do tej pory oddawali, teraz juz nie co nie zmienia faktu, ze i tak nadal sie oplaca. Te pieniazki czyli 240Ł i tak każdy by wydać musiał. Na bilet lotniczy czy kaucje za mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyniu Re: GDAŃSK ROZMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 20:19 NIE pieprz głupot. Angole sami pomagają jak zdać testy. Teraz jestem na urlopie za tydzień znów w Londynie /Enfield/. Odpowiedz Link Zgłoś
jolaole Agencja zarabia 01.11.05, 11:25 Czytam te posty i sie zastanawiam dlaczego dajecie zarabiac posrednikowi Tesco z Krk wysylajac do magazynow w UK daje od razu takie stawki jakie maja brytyjczycy tam pracujacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonzo Re: Agencja zarabia IP: *.chello.pl 01.11.05, 22:27 Ha,ha, Tesco juz czeka z otwartymi rekami - bylem w Anglii i pytalem o prace w jednym z magazynow - powiedzieli ze nie potrzeba nikogo a jak sie pozniej okazalo w tym samym czasie przyjmowali ludzi z Top Gear i Driving Edge. Polityka moi Panstwo! Z tego co wiem Tesco szuka w Polsce pracownikow do sklepow i kaze sobie slono placic na wstepie a Drving chyba nie ? zna ktos szczegoly jak jest z tymi oplatami w DE ? pobieraja czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Agencja zarabia IP: *.tvgawex.pl 02.11.05, 18:38 poczytaj posty wstecz - wszystko już jest napisane Odpowiedz Link Zgłoś
krawat.xl Re: Agencja zarabia 02.11.05, 19:59 Tesco szuka ludzi do sklepow i magazynow-bylem w Krak na rozmowie, kasa ktora trzeba wplacic jes na przelot Homme Office etc. DE tez to pobiera tylko jest to odbijane na stawce godzinowej i nie jest tak wyraznie widoczne, choc w sumie tez nie wiesz czy nie biora wiecej niz powinni.A poza tym w Tesco jestes od razu zatrudniony przez ta firme a nie agencje posredniczaca ktora zdziera characz.www.tesco.pl zakladka praca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Agencja zarabia IP: *.tvgawex.pl 03.11.05, 05:53 a jaka jest stawka godzinowa bezpośrednio w Tesco , bo ja słyszałam, że taka sama jak w DE? Odpowiedz Link Zgłoś
krawat.xl Re: Agencja zarabia 05.11.05, 11:45 O DE slyszalem tylko tyle ze jest duzo nizsza bo DE jako posrednik musi na czyms zarabiac wg. kontraktu w Tesco stawki sa od 7 do 14GPB zalezy czy pracuje sie w nocy w swieta etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Agencja zarabia IP: *.net 06.11.05, 13:13 Witam, kto leci do Glasgow 12-13 listopad prosze o kontakt gg 172434 razem bedzie razniej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdansk Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.net 06.11.05, 13:16 leci ktos z DE 12-13 listopada do Glasgow? dajcie znac na gg 172434 pogadamy razem razniej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy616 Spotkanie w Krakowie IP: 195.150.224.* 07.11.05, 23:48 Witam! Ja wlasnie dostalem zaproszenie na spotkanie w Krakowie. Jestem na sto procent przekonany po tym wszystkim o czym tu przeczytalem, ze tam nie pojade. Po prostu mam wyzsze wyksztalcenie, leb na glowie i nie jestem az tak zdesperowany, zeby pracowac w takich warunkach za takie stawki. Jak sie pojedzie w ciemno i znajdzie prace przez agencje w Anglii to stawki sa duzo wieksze niz jakies 4 funty...Ale jak ktos jest ciekawy to moge pojsc na to spotkanie (jestem z Kraka) i zdac mu relacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy616 Spotkanie w Krakowie IP: 195.150.224.* 07.11.05, 23:48 Witam! Ja wlasnie dostalem zaproszenie na spotkanie w Krakowie. Jestem na sto procent przekonany po tym wszystkim o czym tu przeczytalem, ze tam nie pojade. Po prostu mam wyzsze wyksztalcenie, leb na glowie i nie jestem az tak zdesperowany, zeby pracowac w takich warunkach za takie stawki. Jak sie pojedzie w ciemno i znajdzie prace przez agencje w Anglii to stawki sa duzo wieksze niz jakies 4 funty...Ale jak ktos jest ciekawy to moge pojsc na to spotkanie (jestem z Kraka) i zdac mu relacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko ze srednim Re: Spotkanie w Krakowie IP: *.chello.pl 08.11.05, 10:51 He,he, dobre - gosc przeczytal sobie watek o pracy w DE i przypomnial ze ma wyzsze wyksztalcenie. Pracowalem juz w Anglli i nawet jeden doktorant zasuwal przy tasmie produkcyjnej w fabryce a juz takich z wyzszym to bylo na peczki. W Anglii na nikim nie robi wrazenia ze masz polskie wyksztalcenie wyzsze - liczy sie co umiesz i jestes w stanie robic a do tego trzeba tez znac angielski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Spotkanie w Krakowie IP: *.echostar.pl 08.11.05, 12:36 Wyjezdzam do pracy 12-13 listopada w Middleton, Manchester !!!! Czy jest ktos kto tam juz pracuje i moze powiedziec jak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc wyjazd do Middleton !!! IP: *.echostar.pl 08.11.05, 12:59 jest ktos kto pracuje juz w Middleton i moze cos powiedziec o warunkach pracy? Ja mam jechac teraz w weekend 12-13 listopad i szukam informacji o warunkach pracy tam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Spotkanie w Krakowie IP: 195.150.224.* 09.11.05, 17:18 Nie rozumiesz, stary. Byc doktorantem to żadna sztuka:) Ja tez jade do Anglii niedlugo - ale nie mam zamiaru robic za absolutne minimum. I mieszkać z polakami;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Spotkanie w Krakowie IP: 217.41.240.* 15.11.05, 12:53 Ja wyjechalem z DE niedawno Nie mam za duzo czasu pisac, powiem tylko krotko jest tak jak obiecywali Tylko dla wiekszosci osob to za malo po jakims czasie, dlatego albo narzekaja albo rezygnuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:30 A kto jeszcze leci w póżniejszym terminie? a jak już tam będziecie to dajcie znać jak to wszystko wygląda tam na miejscu. pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 01:15 Byłem na spotkaniu drivingedge w Hotelu Orbis- Nowotel we Wrocku 07.10.05r. Na spotkaniu wypadłem chyba najlepiej i od tamtej pory zero odezwu, telefonu itp. na temat pracy. Pytanie co dalej?? Jak ktos zna odpowiedź, z góry dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.11.05, 21:54 hmm najwyrazniej nie umiesz walczyc o swoje moze nalezalo zadzwonic do nich samemu?? moj chlopak byl na tym spotkaniu, pozniej zadzwonil i juz jest za granica w zyciu nie mozna byc pasywnym DZIAŁAJ!!!!!!!!!!! pozwodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca kultury ang Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.idea.pl 16.11.05, 22:29 Zgadzam sie z Anna - pracowalem w Anglii, oni tak juz maja w tradycji, ze mimo ze mowia po interview ze zadzwonia to czesto oczekuja ze kandydat sam zadzwoni bo wyrazi w ten sposob swoje zainteresowanie i silna motywacje. Chyba wychodza tu roznice kulturowe miedzy nami i Anglikami. Driving Edge nie znam osobiscie ale zapoznalem sie ze strona www i widac ze kultywuja angielskie tradycje referencji telefonicznych. U nas to wydaje sie dziwne ale w Anglii to rzeczywiscie to sie odbywa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 13:56 Chodzi mi konkretnie o Glasgow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.pro-internet.pl 16.11.05, 17:00 A już wiesz, że jedziesz?? Kiedy miałaś telefon w sprawie wyjazdu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 20:21 Tak,wiem że jade, a telefon miałam jakoś tak w zeszłym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.tvgawex.pl 16.11.05, 21:13 kiedy jedzie następna tura do glasgow? mój mąż tam jest - właśnie dzwonił - zadowolony - piękne krajobrazy, tylko akcent szkocki trochę ciężki - nie można ich zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.pro-internet.pl 16.11.05, 21:13 Cześć Elka A czy już dostałaś jakieś informacje szczegółowe? Typu umowa, na jaki dział (chłodnia czy tem. pokojowa) no i całą resztę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 22:08 Droga bbb czy mogłabyś napisać coś więcej na temat pracy w Glasgow.Jak twój mąż ocenia prace,a jak jest z zamieszkaniem?A szkotów prędzej czy później zrozumie:)A następna grupa jedzie tam w najbliższy weekend. cześć iw, Jeszcze niczego nie dostałam,ma być na dniach.Jade do Glasgow a to nie jest raczej temperatura pokojowa:)sama jescze nie wiem co to dokładnie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 22:10 miało być że to jest temperatura pokojowa:))sorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drwal Glasgow IP: 217.153.6.* 17.11.05, 08:22 witam a czy ktos pracuje w magazynie z ksiazkami w tym jakims wydawnictwie ?? cos mozecie napisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Glasgow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 12:04 No właśnie,podpisuje pod tym pytaniem.A ty jedziesz?kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Re: Glasgow IP: 193.138.110.* 17.11.05, 18:07 Hej No to kiedy jedziecie? W ten weekend czy na koniec miesiąca?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Glasgow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 18:44 Ja pod koniec miesiąca.Kto jeszcze?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Glasgow IP: *.tvgawex.pl 17.11.05, 21:13 w sobotę będę wiedzieć więcej /telefon/- glasgow jest ok- pojechało 10 chłopaków, ale dopiero w tę sobotę,co była.oni przetarli szlaki - teraz czas na was. nie mieli karty tel angielskiej, już część ma ,ale w tygodniu rozmowy cholernie drogie i trzeba rozmawiac krótko, w soboty za 0.02 funta/minute więc czeka mnie dłuuuuuuuuuuuuuuuga rozmowa. podaj swoje gg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Glasgow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:53 Hej.Moje gg 3158503 chętnie pogadam bo mam lecieć za tydzień i przyznaję że troche sie boje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drwal Re: Glasgow IP: *.system.szczecin.pl / *.system.szczecin.pl 18.11.05, 09:18 no to ja lece jutro :) do zobaczenia w glasgow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Re: Glasgow IP: 193.138.110.* 18.11.05, 10:21 A na jakich warunkach jedziecie? Na tych co były przedstawione na spotkaniu czy trochę inne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Glasgow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 11:30 Hej drwal Jak będziesz mógł to daj znać jak tam Wam jest. Do zobaczenia i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Re: Glasgow IP: *.limes.com.pl 18.11.05, 15:17 Hej Elka my też jedziemy, pogadamy wieczorkiem. Pozwolę sobie napisać do Ciebie na gg:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Re: Glasgow IP: *.pro-internet.pl 18.11.05, 20:10 Hej bbb mogłabyś napisać jak to jest z tymi zmianami?? Ile dni pracują w tygodniu? Czy weekendy też pracujące? No i czy jest możliwość nadgodzin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Glasgow IP: *.tvgawex.pl 18.11.05, 20:53 nie znam szczegółów. przecież dopiero wyjechali i mieli kilka dni szkolenie tzn sami jeszcze nie wiedzą do końca jak jest ze zmianami i nadgodzinami a pierwszy weekend dopiero przed nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Glasgow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 14:13 Hej bbb dlaczego milczysz?czyżby Twojemu mężowi już sie tam nie podobało?a my tu jesteśmy głodni nowych informacji. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobob Re: Glasgow IP: 217.205.3.* 24.11.05, 20:08 przygotujcie sie na dlugi dojazd do pracy dowiedzcie sie dokladnie o oplaty za chate jak to jest z lokalnym podatkiem bo to wszystko podnosi koszty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 19:48 Mam wazne pytanie dotyczace Driving edge mienowicie.. Pracowałem dla tej firmy 2 lata temu i od tego czasu nei wiem co i jak sie tam pracuje i tu moje pytania: 1) ile sie płaci i czy cos sie płaci za mieszkanie?? 2) czy odtrącaja z kazdej tygodniówki kaske przez pierwze 10tygodni( za przelot itp) tak było jak dla nich robiłem 3) Gdzie najlepiej trafic tzn gdzie da sie najlepiej zarobic??..Ja 2 lata temu wyciągałem na czyto (realnie ok 200fuli na week) I ogólnie prosze mi napisać na jakich teraz warunkach sie dla nich robi za ile i wogóle.....pytam na forum bo rozważam pare ofert i zastanawiam sie nad powrotem do Drivinga a na darmo nie chce mi sie jechac na drugi koniec polski na rozmowe.. Pozdrawiam i prosze o odpowiedź za którą juz jestem wdzięczny.. Odpowiedz Link Zgłoś
ikus343 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 17.11.05, 12:37 witajcie Mój mąż tez był na rozmowie 7.10 we Wrocławiu , moze nie wypadł najlepiej jak tu poprzednik mówił , ale on od 23.10. jest na miejscu.))) Nie jest rózowo dla faceta który wykonywał umysłową pracę ,ale powoli się przyzwyczaił . Jest wszystko tak jak obiecywali, nowa zapakowana w folie lodówka pralka zelazko mikrowel. najtrudniej jest uruchomic im bank, wiec jeszcze nie wysyłał zadnych pieniedzy. W liscie się boimy. Temperatura jest niska, pracują w czapkach ,ale nie na tyle, bo przeciez się spocą podczas pracy. Za najlepszy zakup przed wyjazdem uznał zwykłą peleryme przeciwdeszczową!!))) bo jak zmoknie sie na tym ich deszczu, to w pracy zimno i mozna zachorowac. Powodzenia wyjeżdżającym .bedzie dobrze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr p Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.zen.co.uk / *.zen.co.uk 24.11.05, 12:51 to prawda pracuje w driving edge od miesiaca ale nie slyszalem nic o kierowcach w magazynach 40% zalogi to polacy.Ja nie moge powiedziec zlego slowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don diego Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 217.205.3.* 24.11.05, 20:07 relacja z glasgow szybko praca jest chata jest ksiazki sa jest ciezko ale ok zapie..jest wezcie wygodne buty do magazynu !!!!!!wazne bo duzo sie chodzi Odpowiedz Link Zgłoś