Dodaj do ulubionych

UK UBIEZPIECZENIE SAMOCHODU-Gdzie sie oplaca?

IP: 80.229.102.* 01.09.05, 16:25
W ktorej firmie w UK oferuja najlepsze warunki ubezpieczenia samochodu za jak
najnizsza cene? Co radzicie na podst waszego doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • edavenpo Re: UK UBIEZPIECZENIE SAMOCHODU-Gdzie sie oplaca? 01.09.05, 16:31
      directline.com

Solidnie i tanio
      • Gość: ela, weybridge Re: UK UBIEZPIECZENIE SAMOCHODU-Gdzie sie oplaca? IP: *.access.as9105.com 01.09.05, 16:48
        sprawdz sobei ceny kilku providerow i porownaj:

www.esure.com
        www.churchill.com
        www.tesco.com
        www.asda.com

ubezpieczenie kupione w sieci - najtaniej
    • jasiubleep Re: UK UBIEZPIECZENIE SAMOCHODU-Gdzie sie oplaca? 01.09.05, 16:53
      Jestem ubezpieczony w Direct Line (bo mi zaliczyli uzywanie samochodu
      sluzbowego w ostatnich 3 latach jako 'claim -free). Znajomemu Polakowi tez to
      sie oplacilo, bo nie niektorzy zawyzaja premium w przypadku non-UK driving
      licence.

Zamiast marnowac czas, sprobuj confused.com, musisz wprowadzic dane dot. siebie
      i samochodu (tez reg number, ale mozna to ominac, po prostu idziesz do dealera
      i znajdujesz podobny samochod), wysylasz i ..czekasz. Za 1-2 dni masz oferty
      kilkunastu firm ubezpieczeniowych.

Dalsze pytania, daj znac.
      • Gość: ??? Re: UK UBIEZPIECZENIE SAMOCHODU-Gdzie sie oplaca? IP: 194.203.201.* 01.09.05, 17:14
        Rejestracja samochodu jest istotna. Jezeli chcesz zrobic jak proponujesz,
        musisz znalezc taki sam model/rok produkcji/pojemnosc silnika/...

Ale zgodze sie, ze da to wyobrazenie o wielkosci ubezpieczenia.

Rowniez Direct Line :-)
        • jasiubleep Re: UK UBIEZPIECZENIE SAMOCHODU-Gdzie sie oplaca? 02.09.05, 11:29
          To prawda. To daje wyobrazenie.
        • Gość: Milo Re: UK UBIEZPIECZENIE SAMOCHODU-Gdzie sie oplaca? IP: *.server.ntli.net 02.09.05, 20:35
          witam

zakladajac ze wiem jaki samochod chcialbym kupic, mozna gdzies w necie zrobic
          symulacje ubezpieczenia?
          Otrzymalem odpowiedz z Direct Line ze zaakceptuja moje znizki z Polski (mam 60%
          ale nie jestem pewny czy tyle samo mi obniza). No wiec chcialbym sprawdzic ile
          zaplace za ubezpieczenie majac konkretny samochod, silnik itd
          Zastanawialem sie tez nad opcja sprowadzenia samochodu z polski z tym ze tam sa
          one dwa razy drozsze, z kolei zaplacilbym nizsze ubezpieczenie.
          Czy angielska polica obejmuje OC i AC lacznie czy mozna to rozdzielic?
          Dzieki za pomoc
    • Gość: Ralph Podatek drogowy IP: *.server.ntli.net 02.09.05, 00:20
      Słyszałem że żeby móc zapłacić podatek drogowy, trzeba mieć fizycznie w ręku
      polisę ubezpieczeniową, nie wystarczy znajomość jej numeru. Czy to prawda? Nie
      mam jak sprawdzić, w tygodniu pracuję akurat w godzinach funkcjonowania Post
      Office. W sobotę jadę kupić samochód, muszę już go wtedy odebrać, dłużej już
      ludzie nie będą czekać. Ubezpieczenie wczoraj załatwiłem, a nie wiem co zrobić
      z tym podatkiem. A tak w ogóle ile się go tutaj płaci? Co mi grozi jeżeli
      przejadę w sobotę kilkadziesiąt kilometrów bez opłaconego podatku?
      • jasiubleep Re: Podatek drogowy 02.09.05, 10:02
        Mowisz o Road Tax (takie koleczko na przedniej szybie)? Po krotkiej rozmowie z
        kolegami w pracy. Po pierwsze, sprzedajacy zazwyczaj zalacza Road Tax (sprawdz
        to z nim), Jesli tak, to da ci to wiecej czasu. Jesli nie i zalatwiasz to w
        Post Office, to niestety musisz miec polise w reku. Jesli ubezpieczyles
        samochod w czwartek, to polise wyslali 1st class czyli masz duza szanse, ze
        dojdzie do soboty.
        Jezdzenie bez road tax, grozi kara do 1000GBP.
        • Gość: ??? Re: Podatek drogowy IP: 194.203.201.* 02.09.05, 10:06
          + MOT jezeli starszy niz trzy lata...

A polise to i tak potrzebujesz zeby jezdzic, wiec to nie powinien byc problem...
          • jasiubleep Re: Podatek drogowy 02.09.05, 11:33
            Zapomnialem o MOT (bo nigdy nie mialem samochodu starszego niz 3 lata :))) ).
            Z ta polisa to chyba chodzi o to, ze nie mozna zalatwic Road Tax na Post Office
            do chwili az sie ma kopie polisy 'w reku'. Kilka dni zajmuje jej przeslanie a w
            tym czasie (wyglada na to), nie mozna zalatwic de novo Road Tax.
            • Gość: ??? Re: Podatek drogowy IP: 194.203.201.* 02.09.05, 11:43
              Szczesciarz, albo lekarzom lepiej placa :-) Moj ma juz 5 latek, ale dalej nie
              zamierzam go zmieniac, tym bardziej, ze nie wiem jak dlugo tu bede.

W sumie jezeli nie masz polisy to nie masz prawa prowadzic samochodu - za to
              scigaja jeszcze bardziej niz za Road Tax (W sumie RoadTax moga sprawdzic od
              razu, z ubezpieczeniem masz tydzien na przyniesienie). A jezeli masz polise to
              zalatwienie Road Tax to tylko kolejka na poczcie...
              • jasiubleep Re: Podatek drogowy 02.09.05, 12:25
                Ale w zadnym wypadku nowym. Chyba najlepiej roczny, bo samochod traci
                najszybciej na wartosci w ciagu pierwszego roku.
              • Gość: Ralph Re: Podatek drogowy IP: *.net181.adsl.community.co.uk 02.09.05, 15:25
                Gość portalu: ??? napisał(a):
                > W sumie jezeli nie masz polisy to nie masz prawa prowadzic samochodu - za to
                > scigaja jeszcze bardziej niz za Road Tax

O ile mi wiadomo to mogę prowadzić znając numer polisy i czekając na jej
                dostarczenie pocztą, moja polisa będzie obowiązywała od soboty. Niestety
                samochód nie był używany 2 miesiace i Road Tax nie został opłacony przez
                poprzednich właścicieli, więc muszę go załatwić sam. MOT jest jeszcze długi.
                Co do mojej polisy - załatwiałem ją w środę bardzo późnym wieczorem, więc marne
                szanse że dotrze do soboty.
                Wrrr, co za system, chcę zapłacić podatek i nie mogę...
                • jasiubleep Re: Podatek drogowy 02.09.05, 15:55
                  Jesli wyslali w czwartek, sa szanse, ze do jutra dojdzie. Listonosz oczekiwany
                  z niecierpliwoscia :))))

Nigdy nie probowalem, ale moze sprobowac zadzwonic do firmy ubezpieczeniowej i
                  poprosic o przefaksowanie?
                  • Gość: Ralph Re: Podatek drogowy IP: *.server.ntli.net 03.09.05, 19:50
                    Niestety polisa nie doszła, a nie chcieli mi przefaksować. No cóż, zdałem się
                    na rachunek prawdopodobieństwa (krótka rozmowa z Anglikami ile razy w ciągu
                    ostatnich kilku lat ich zatrzymała policja) i przywiozłem samochód do domu bez
                    road tax. Na razie będzie stał, dopóki nie zapłacę podatku nie będę już więcej
                    sprawdzał jakim jestem szczęściarzem.
    • izabelski Re: UK UBIEZPIECZENIE SAMOCHODU-Gdzie sie oplaca? 02.09.05, 23:06
      sprobuj Norwich union - maja teraz jakas oferte

a jak dla mnie
      www.theaa.co.uk

zawsze mialo najlepsza (najtansza) premie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka