Gość: Pytaczka IP: 80.229.102.* 01.09.05, 16:25 W ktorej firmie w UK oferuja najlepsze warunki ubezpieczenia samochodu za jak najnizsza cene? Co radzicie na podst waszego doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edavenpo Re: UK UBIEZPIECZENIE SAMOCHODU-Gdzie sie oplaca? 01.09.05, 16:31 directline.com Solidnie i tanio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela, weybridge Re: UK UBIEZPIECZENIE SAMOCHODU-Gdzie sie oplaca? IP: *.access.as9105.com 01.09.05, 16:48 sprawdz sobei ceny kilku providerow i porownaj: www.esure.com www.churchill.com www.tesco.com www.asda.com ubezpieczenie kupione w sieci - najtaniej Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Re: UK UBIEZPIECZENIE SAMOCHODU-Gdzie sie oplaca? 01.09.05, 16:53 Jestem ubezpieczony w Direct Line (bo mi zaliczyli uzywanie samochodu sluzbowego w ostatnich 3 latach jako 'claim -free). Znajomemu Polakowi tez to sie oplacilo, bo nie niektorzy zawyzaja premium w przypadku non-UK driving licence. Zamiast marnowac czas, sprobuj confused.com, musisz wprowadzic dane dot. siebie i samochodu (tez reg number, ale mozna to ominac, po prostu idziesz do dealera i znajdujesz podobny samochod), wysylasz i ..czekasz. Za 1-2 dni masz oferty kilkunastu firm ubezpieczeniowych. Dalsze pytania, daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: UK UBIEZPIECZENIE SAMOCHODU-Gdzie sie oplaca? IP: 194.203.201.* 01.09.05, 17:14 Rejestracja samochodu jest istotna. Jezeli chcesz zrobic jak proponujesz, musisz znalezc taki sam model/rok produkcji/pojemnosc silnika/... Ale zgodze sie, ze da to wyobrazenie o wielkosci ubezpieczenia. Rowniez Direct Line :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Re: UK UBIEZPIECZENIE SAMOCHODU-Gdzie sie oplaca? 02.09.05, 11:29 To prawda. To daje wyobrazenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milo Re: UK UBIEZPIECZENIE SAMOCHODU-Gdzie sie oplaca? IP: *.server.ntli.net 02.09.05, 20:35 witam zakladajac ze wiem jaki samochod chcialbym kupic, mozna gdzies w necie zrobic symulacje ubezpieczenia? Otrzymalem odpowiedz z Direct Line ze zaakceptuja moje znizki z Polski (mam 60% ale nie jestem pewny czy tyle samo mi obniza). No wiec chcialbym sprawdzic ile zaplace za ubezpieczenie majac konkretny samochod, silnik itd Zastanawialem sie tez nad opcja sprowadzenia samochodu z polski z tym ze tam sa one dwa razy drozsze, z kolei zaplacilbym nizsze ubezpieczenie. Czy angielska polica obejmuje OC i AC lacznie czy mozna to rozdzielic? Dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Podatek drogowy IP: *.server.ntli.net 02.09.05, 00:20 Słyszałem że żeby móc zapłacić podatek drogowy, trzeba mieć fizycznie w ręku polisę ubezpieczeniową, nie wystarczy znajomość jej numeru. Czy to prawda? Nie mam jak sprawdzić, w tygodniu pracuję akurat w godzinach funkcjonowania Post Office. W sobotę jadę kupić samochód, muszę już go wtedy odebrać, dłużej już ludzie nie będą czekać. Ubezpieczenie wczoraj załatwiłem, a nie wiem co zrobić z tym podatkiem. A tak w ogóle ile się go tutaj płaci? Co mi grozi jeżeli przejadę w sobotę kilkadziesiąt kilometrów bez opłaconego podatku? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Re: Podatek drogowy 02.09.05, 10:02 Mowisz o Road Tax (takie koleczko na przedniej szybie)? Po krotkiej rozmowie z kolegami w pracy. Po pierwsze, sprzedajacy zazwyczaj zalacza Road Tax (sprawdz to z nim), Jesli tak, to da ci to wiecej czasu. Jesli nie i zalatwiasz to w Post Office, to niestety musisz miec polise w reku. Jesli ubezpieczyles samochod w czwartek, to polise wyslali 1st class czyli masz duza szanse, ze dojdzie do soboty. Jezdzenie bez road tax, grozi kara do 1000GBP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Podatek drogowy IP: 194.203.201.* 02.09.05, 10:06 + MOT jezeli starszy niz trzy lata... A polise to i tak potrzebujesz zeby jezdzic, wiec to nie powinien byc problem... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Re: Podatek drogowy 02.09.05, 11:33 Zapomnialem o MOT (bo nigdy nie mialem samochodu starszego niz 3 lata :))) ). Z ta polisa to chyba chodzi o to, ze nie mozna zalatwic Road Tax na Post Office do chwili az sie ma kopie polisy 'w reku'. Kilka dni zajmuje jej przeslanie a w tym czasie (wyglada na to), nie mozna zalatwic de novo Road Tax. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Podatek drogowy IP: 194.203.201.* 02.09.05, 11:43 Szczesciarz, albo lekarzom lepiej placa :-) Moj ma juz 5 latek, ale dalej nie zamierzam go zmieniac, tym bardziej, ze nie wiem jak dlugo tu bede. W sumie jezeli nie masz polisy to nie masz prawa prowadzic samochodu - za to scigaja jeszcze bardziej niz za Road Tax (W sumie RoadTax moga sprawdzic od razu, z ubezpieczeniem masz tydzien na przyniesienie). A jezeli masz polise to zalatwienie Road Tax to tylko kolejka na poczcie... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Re: Podatek drogowy 02.09.05, 12:25 Ale w zadnym wypadku nowym. Chyba najlepiej roczny, bo samochod traci najszybciej na wartosci w ciagu pierwszego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Podatek drogowy IP: *.net181.adsl.community.co.uk 02.09.05, 15:25 Gość portalu: ??? napisał(a): > W sumie jezeli nie masz polisy to nie masz prawa prowadzic samochodu - za to > scigaja jeszcze bardziej niz za Road Tax O ile mi wiadomo to mogę prowadzić znając numer polisy i czekając na jej dostarczenie pocztą, moja polisa będzie obowiązywała od soboty. Niestety samochód nie był używany 2 miesiace i Road Tax nie został opłacony przez poprzednich właścicieli, więc muszę go załatwić sam. MOT jest jeszcze długi. Co do mojej polisy - załatwiałem ją w środę bardzo późnym wieczorem, więc marne szanse że dotrze do soboty. Wrrr, co za system, chcę zapłacić podatek i nie mogę... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Re: Podatek drogowy 02.09.05, 15:55 Jesli wyslali w czwartek, sa szanse, ze do jutra dojdzie. Listonosz oczekiwany z niecierpliwoscia :)))) Nigdy nie probowalem, ale moze sprobowac zadzwonic do firmy ubezpieczeniowej i poprosic o przefaksowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: Podatek drogowy IP: *.server.ntli.net 03.09.05, 19:50 Niestety polisa nie doszła, a nie chcieli mi przefaksować. No cóż, zdałem się na rachunek prawdopodobieństwa (krótka rozmowa z Anglikami ile razy w ciągu ostatnich kilku lat ich zatrzymała policja) i przywiozłem samochód do domu bez road tax. Na razie będzie stał, dopóki nie zapłacę podatku nie będę już więcej sprawdzał jakim jestem szczęściarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: UK UBIEZPIECZENIE SAMOCHODU-Gdzie sie oplaca? 02.09.05, 23:06 sprobuj Norwich union - maja teraz jakas oferte a jak dla mnie www.theaa.co.uk zawsze mialo najlepsza (najtansza) premie Odpowiedz Link Zgłoś