Gość: anka IP: *.trustnet.pl 29.10.05, 09:11 szukam banku w którym można założyć konto walutowe(mnie chodzi o FUNTY)...jakie banki polecacie...jakie są ceny prowadzenia konta z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bobikrobert Re: konto walutowe...w jakim banku? 29.10.05, 20:57 Bank z Zubrem jesli dobrze pamietam on chyba jako jedyny nie pobiera przy przelewie z Wielkiej Brytanii ale swoja droga nie polecam otwierania i przesylania pieniazow na konto w Polsce po co kusic los, po co dawac znac US Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia PKO BP IP: *.cable.ubr11.brad.blueyonder.co.uk 30.10.05, 14:24 Ja mam konto w PKO SA BP.Zalozenie kosztuje 30 zl, nie trzeba wplacac zadnej waluty na poczatek. W zeszlym tygodniu dokonalam pierwszego przelewu z angielskiego Lloydsa. Lloyds pobiera oplate za wyslanie do 10.000 F jedynie 20 F plus PKO BP pobral 28 zl, o czym nie wiedzialam wczesniej. Ale i tak jest to jak mi wiadomo najtanszy sposob na przelanie kasy do Polski (jesli chodzi o banki i Western Uniony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jarko19 Re: PKO BP 30.10.05, 18:18 Nie wiem jak jest z kontami walutowymi w Polsce. Wiem natomiast, ze najtanszy sposob na przeslanie kasiury z konta UK do PL to ma NatWest. Jest to co prawda przelew nie natychmiastowy (czeka sie ok. 5 dni roboczych), ale pobieraja tylko 10F za taki przelew. Pozdrawiam Jarek (Bolo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: konto walutowe...w jakim banku? IP: 82.152.135.* 31.10.05, 14:52 Ja mam w Lloyds a zona ma w Polsce w PKO S.A. (z zubrem). polecam. 20 pounds z tad a w Polsce nic. it,s all :)) Odpowiedz Link Zgłoś
flyssss Re: konto walutowe...w jakim banku? 30.11.05, 16:29 z zubrem pko sa wzieli mi przy pierwszym przelewie ok 3£ (£3,heh), hsbc 21£ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: konto walutowe...w jakim banku? IP: *.tvgawex.pl 30.11.05, 20:15 dzwoniłam do kilku banków : 1/BZ WBK opłata za przelew z zagranicy 0,2% nie mniej niż 25zł, prowadzenie za darmo,min. osad 50 funtów 2/PKO BP opłata z zagranicy 15zł bez wzgledu na kwotę przelewu, ozł za prowadzenie przy min. osadzie 150 funtów 3/PKO SA opłata za przelew z zagranicy 0,2% nie mniej niż 25zł, prowadzenie konta 0,5 funta miesięcznie/he he / Wybierzcie sami Raiffaisen nie prowadzi kont w GBP dla osób fizycznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: konto walutowe...w jakim banku? IP: *.trustnet.pl 01.11.05, 19:15 dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: konto walutowe...w jakim banku? IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 03.11.05, 22:59 A może ktoś wie jak zrobić nico bardziej skomplikowaną operację- przelać pieniądze z konta w LLoydsie do Polski będąc w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: konto walutowe...w jakim banku? IP: *.server.ntli.net 04.11.05, 00:06 A zlecając przelew telefonicznie nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: konto walutowe...w jakim banku? IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 04.11.05, 16:32 nie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: specjalista Citi - chyba oplaty rowne zeru IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.11.05, 17:33 Dowiedz się jak to jest w CITI - wplacajac w GB byc moze mozesz z tego konta wybrac w Polsce z bankomatow bez prowizji i oplat. Odpowiedz Link Zgłoś