samiec1 10.11.05, 11:09 kto sie orietuje jak najlepiej i za ile jakim sirodkiem transportu mozna wyjechac do londynu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elaweybridge Re: wyjazd z porąbanego kraju 10.11.05, 13:36 masz do wyboru: samolot, autokar, pociag. samolotem najszybciej. wejdz na strony lini lotniczych i posprawdzaj sobie ceny. nie sadzisz chyba ze ktos z za ciebie to zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 11.11.05, 01:43 i dlatego ze ty wyjezdzasz, ja wracam z przyjemnoscia :) powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BC Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 02:36 15 lat temu też wróciłem do kraju z emigracji w Kanadzie i wiesz co ? Z perspektywy tych kilkunastu lat mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że była to najgorsza rzecz jaką zrobiłem sobie i moim dzieciom. Tak więc miłego powrotu. Witam w klubie głupców ! Mnie też było bardzo miło wracać z kilkuletniej emigracji lat 80. Tyle, że to uczucie szybko zderzyło się z beznadziejną rzeczywistością RP. Postpeerelowska mentalność ludzi mieszkających w kraju nad Wisłą zdołuje każdego kto posmakował normalności gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak to czemu nie wracasz do kanady IP: *.aib.ie / 194.69.198.* 11.11.05, 18:02 skoro siedzialesz 15 lat masz kanadyjskie obywatelstwo,wracaj co cie trzyma w pl ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: to czemu nie wracasz do kanady IP: *.apple.com 11.11.05, 20:33 > skoro siedzialesz 15 lat masz kanadyjskie obywatelstwo,wracaj co cie trzyma w pl ? Autor nie "siedzial" 15 lat, tylko 15 lat temu wrocil. Natomiast na emigracji byl kilka lat, napisal przeciez: "(..)Mnie też było bardzo miło wracać z kilkuletniej emigracji lat 80.(...)" Ponadto skad wnioskujesz, ze autor ma obywatelstwo kanadyjskie? Piotr Slotwinski www.obywatel.blog.onet.pl <- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BC Re: to czemu nie wracasz do kanady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 20:35 Bo nie miałem obywatelstwa tylko stały pobyt. Poza tym jestem 15 lat starszy i trudno znowu zaczynać wszystko od nowa. ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak kanada IP: *.dbln.cable.ntl.com 12.11.05, 10:14 Wnioskuje ztad bo w kanadzie bylo bardzo latwo otrzymac obywatelstwo,sam po 3 latach otrzymalem, nastepnie wyjechalem do usa, a obecnie jestem w dublinie, traktuje dublin jak cos przejsciowego bo mam zamiar jednak wrocic do polski,pomimo ze mam wybor wrocic do usa lub kanady lub nawet siedziec gdzies w europie zachodniej,powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: kanada IP: *.ipt.aol.com 12.11.05, 16:22 steskniles sie za brudna i szara polska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: kanada IP: *.dbln.cable.ntl.com 13.11.05, 11:39 Sadze ze dawno nie byles albo odwiedzasz nie ciekawe miejsca ,polska nie jest brudna i nie jest szara,wielu polakom zyje sie duzo lepiej i ciekawiej niz polonusom w usa czy w kanadzie,oczywiscie ze nie wszystkim ale tym co nie czekaja z reka wyciagnieta , tak jest wszedzie bez wzgledu na kraj, w usa jest masa ludzi biednych ktorzy zyja od 1 do 1 ,zli na caly swiat i zgorzkniali. A stesknilem sie za roznorodnoscia jaka daje mnie europa, w tej chwili moge leciec prawie wszedzie z dublina do europy w obie strony za 80 euro, gdzie w usa sa tak tanie bilety? pozatym tam miasto do miasta podobne ta sama kultura lub brak jej, tylko krajobraz sie zmienia, europa w tej kwesti jest nie do pobicia.No i jeszcze kwestia wakacji na dzien dobry 21 dni, w usa lub kanadzie to marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodziu Re: kanada IP: 81.102.15.* 13.11.05, 14:06 zgadzam sie z forumowiczem o nicku 'polak' w 100%, posiedzi jeden z drugim troche za granica to inaczej spojrzy na ta 'brudna i szara' Polske... pozdrawiam z okolic Cambridge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: kanada IP: 62.69.102.* 14.11.05, 10:09 to co ty jeszcze robisz w tym cambridge? zasuwaj do polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: kanada IP: *.aib.ie / 194.69.198.* 14.11.05, 13:52 On robi to samo co i ty tylko nie ma tak mozgu wypranego i nie musi zapieprzac tak jak ty na okraglo dlatego wie jak w pl jest w odroznienie od ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: kanada IP: 62.69.102.* 14.11.05, 15:50 a skad ty wiesz co ja robie mosku jestem w anglii bo mi sie podoba a nie dlatego ze na chleb nie mialem w polsce wiodlo mi sie calkiem niezle tylko tego zawistnego i chamskiego narodu mialem dosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: kanada IP: *.aib.ie / 194.69.198.* 14.11.05, 16:35 tell me more tell me about :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: *.range86-135.btcentralplus.com 11.11.05, 21:18 Jestem juz tu 4 lata i gdyby nie kasa to nie zostalbym tu nawet dnia dluzej. Zycze Ci powodzemia ale tak czy tak szybko zmienisz zdanie, jeszcze polubisz NASZA POLSKE. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: *.sympatico.ca 14.11.05, 16:16 ość portalu: gosc napisał(a): > Jestem juz tu 4 lata i gdyby nie kasa to nie zostalbym tu nawet dnia dluzej. > Zycze Ci powodzemia ale tak czy tak szybko zmienisz zdanie, jeszcze polubisz > NASZA POLSKE. Pozdrawiam Ja tez. WASZA POLSKA jest brudna i szara, i wy tez jestescie brudni i szarzy na zewnatrz i od wewnatrz, i dlatego was tak "ciungnie" na to gumno, hehehe. Aha, WASZA POLSKA jest rowniez zamieszkana, w wiekszosci, przez plemie prymitywnych i wrednych wiesniakow. Inni udaja sie na emigracje zewnetrzna lub wewnetrzna - nie maja wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: *.range86-135.btcentralplus.com 14.11.05, 19:51 Bez komentarza. Jestes poprostu prymitywny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: *.ipt.aol.com 14.11.05, 22:17 > Bez komentarza. Jestes poprostu prymitywny chlopie to w koncu zdecyduj sie czy bez komentarza czy z komentarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyzwolenie Swin Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: *.range86-135.btcentralplus.com 15.11.05, 22:47 Chyba ktos z twojego pokolenia byl prosiakiem bo odziedziczyles kilka genow po nim HA HA HA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: 212.2.163.* 14.11.05, 20:39 niestety, w 90% to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Re: wyjazd z porąbanego kraju IP: *.sympatico.ca 14.11.05, 22:12 Gość portalu: m napisał(a): > niestety, Zgadzam sie - nie jest to przyjemne - dla mnie rowniez nie - jednak fakt. w 90% to prawda. OK, opuszczam 10%. Odpowiedz Link Zgłoś