Dodaj do ulubionych

Bank Barclays i Visa Platinum

IP: 80.53.165.* 13.11.05, 22:39
co sądzicie o tym ?
www.barclaycard.co.uk/barclays_landing/platinum.html?TC=EXIRB10028
moze macie jakies swoje uwagi do tego banku ? Kolega pisął ze od reki przy
zakładaniu konta dali mu karte Visa Platinum i 1500F

Prosze o odzew ludzi co maja w NIM konto
Obserwuj wątek
    • Gość: Kris Re: Bank Barclays i Visa Platinum IP: *.range81-159.btcentralplus.com 13.11.05, 23:04
      Ja przy otwieraniu tam konta mialem problemy, jest to TU normalne. Ale jak ci
      sie uda i bedziesz miala stale zatrudnienie to dostaniesz przy otwarciu
      rachunku. Musisz tylko troche zaczekac, bo to przysla poczta. Mozesz wybrac tez
      dostep do konta przez neta, co usprawni ci splaty. Wez online banking tez do
      podstawowego konta. Co do limitu na karcie, tozalezy chyba od zarobkow. Ja na
      poczatek dostalem 650 a chyba po pol roku dostalem 1600. To powodzenia. Acha.
      Jak wyjezdzasz z ta karta do PL to daj im znac, bo wpadna w panike jak
      zaczniesz placic za granica. Beda mysleli ze to jakis przekret:). Tak sie
      zabezpieczaja przed defraudacjami, dajesz im znac ze placisz za granica.
      Ogolnie Bank jest ok. Bierze przeszlo £20 za przelew kasy do polskiego banku.
      To tyle. Nara
      • Gość: mianle Re: Bank Barclays i Visa Platinum IP: 80.53.165.* 13.11.05, 23:44
        a jakie są opłaty za ta karte ?

i czy tez sie dostaje takie dodatki jak np:
        www.pekao.com.pl/indywidualni4s4.xml?/sid=34/lang=PL/410156-246980-62899
    • Gość: cocos Re: Bank Barclays i Visa Platinum IP: *.unknown.be.uu.net 14.11.05, 08:57
      platynowa karta przy otwarciu konta no wezcie juz qrwa nie przesadzajcie
      • Gość: hh Re: Bank Barclays i Visa Platinum IP: *.range81-159.btcentralplus.com 14.11.05, 09:15
        ja dostałam propozycje jej otrzymania ale dopiero po prawie 11 mies. posiadania
        tam konta - i stałych wpływów na nie bez zadnych przekroczen itd
      • Gość: mianle Re: Bank Barclays i Visa Platinum IP: 80.53.165.* 14.11.05, 10:33
        ale kolega mial wczesniej konto w innym banku i stała prace [jest juz 3
        miesiace w anglii] i wtedy dali ta karte jak zakładał konto Bank Barclays i
        dali Visa Platinum ([nowe konto bo jedno w innym banku juz mial ] pytam sie
        gdzie tu Haczyk
        • Gość: Ralph Re: Bank Barclays i Visa Platinum IP: *.server.ntli.net 24.11.05, 23:50
          Miałem przez 4 miesiące konto w Lloydsie, przeniosłem się z pewnych powodów do
          Barclaysa, a tam nawet mi zwykłej Visy debetowej nie chcieli dać, tylko Visę
          Electron. Na to wygląda że mnie w bankach nie lubią...
    • jasiubleep Re: Bank Barclays i Visa Platinum 14.11.05, 10:19
      Od pewnego czasu chcialem o Barclays i Barclaycard na tym forum napisac, bo nie
      rozumiem, dlaczego ludzie tak sie pchaja do tego (...) banku.

Ten bank slynie z niskiego poziomu obslugi klienta, balaganu itp. od czasu
      reaorganizacji (chyba 5 lat temy to bylo). Jedyny bank, o ktorym slyszalem
      narzekania od Angoli i dyskusje w Watchdogu.

Ich karte mialem tylko dla Nectarpoints (juz nieaktualne).

Na przyklad w 4 miesiacu uzywania karty 'zapomnieli' przelac pieniedzy z mojego
      konta, pobrali 20L oplaty i powiedzieli, ze to MOJA wina (choc DD bylo od 4
      mies.). Dopiero pisemna skarga podzialala.

Nie chce miec z nimi wiecej nic wspolnego.
      • natalia.brzeska Jasiu, 14.11.05, 10:30

• natalia.brzeska Re: Jasiu, 14.11.05, 10:31
          Mojemu chłopakowi zrobili tak samo - kare jednak nałozyli w wysokosci 40 GBP.
          On tez bardzo narzeka na ten bank. Ja mam tam konto, gdyz byl to jedyny bank,
          ktory nie robil mi problemow z jego otwarciem.
          • 1spag Re: Jasiu, 16.11.05, 12:21
            teraz juz robi proof of adres (utlity bill,lub statement z innego) +paszport
    • Gość: Krsi Re: Bank Barclays i Visa Platinum IP: *.range81-159.btcentralplus.com 16.11.05, 16:19
      Sorry ludzie, ale ja nie mam takich problemow. A po co chodzicie do tego banku?
      Prawda z poczatku mialem problemy: umawianie sie na spotkania i takie tam
      bzdury. Ale od kiedy mam dostep do konta i Barclaycard online, nie widze
      potrzeby wybierania sie do nich. A co do oplat karnych £20 za przekroczenie
      terminu - zawsze mozna ustawic sobie jakas kwote np. £20 automatycznej wplaty
      na konto Platinum - jezeli nie ma sie dostepu do konta przez neta. A ja juz
      napisalem, ze karte sie dostaje w zaleznosci od rodzaju zzatrudnienia. jak jest
      pelny etat i PERMANENT to raczej wydaja bez problemu. Moze tez od firmy w
      jakiej sie pracuje, ale to tylko moje przypuszczenie. Nara
      • jasiubleep Re: Bank Barclays i Visa Platinum 18.11.05, 14:39
        Ale napisalem poprzednio, ze mozesz sobie taka automatyczna oplate ustawic (to
        jest Direct Debit czyli DD) i Barclays po prostu zapomina o tym i ma to w d
        (...). Po drugie nigdy w tym banku nie bylem (potrzebne mi bylo 2gie konto i
        otworzylem przez telefon) i nic z nimi nie chce miec nic wspolnego.

Historia w Watchdogu. Pan postanowil przeniesc konto z NatWest do Barlclays.
        Poszedl do Barclays, wypelnil dokumenty (na koniec sie okazalo, ze zrobil
        wszystko dobrze). Barclays 'zajal' sie sprawa ale podal NatWest zly numer (i
        inne szczegoly) konta i cale oszczednosci zostaly przelane na inny numer konta.
        Wyjasnie sprawy zajelo 4 miesiace.

Cudowny bank.

Wyjasnilo?
        • Gość: a Re: Bank Barclays i Visa Platinum IP: 212.85.4.* 24.11.05, 11:51
          Ja mam konto w tym banku i jestem zadowlony,dostalem debetowke,oplaty m-c 4
          F,zadnych problemow.Potrzebe tylko paszport i prawko ang.Formalnosci ok
          30min,po tyg wszystko poczta do domku:)Punkt na Oxford ST.
          • Gość: zen0n Re: Bank Barclays i Visa Platinum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 12:13
            Ech.. a nie taniej bedzie UK(wire transfer lub visa)->Moneybookers->Bank(PL) ??
            Trzeba myslec... ;)

pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka