Gość: Kasia IP: *.acn.waw.pl 17.12.05, 18:51 Mam pytanko - jak wygląda sprawa podatków przy pracy w UK? Mam ofertę pracy - 25000 funtów za półroczny kontrakt. Ile z tego zabierze fiskus w UK? Ile potem nasz? Bo nie wiem, czy warto... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: palejo Re: Podatki IP: *.server.ntli.net 17.12.05, 18:55 eeee, nie warto:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palejo Re: Podatki IP: *.server.ntli.net 17.12.05, 19:38 Sorki, ale myslalem, ze robisz sobie jaja. No wiec, 25000f. to znacznie powyzej sredniej krajowej w UK. Jesli mozesz zarobic tyle w pol roku, to nie rozumiem pytania. A tak z czystej ciekawosci, w jakiej branzy takie kontrakty??? Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Podatki IP: *.acn.waw.pl 17.12.05, 19:43 Nie, nie robię. Po prostu muszę to porównać ze swoją pensją tutaj. Nie narzekam na obecną pracę i myślę, że za minimum 2-3 razy więcej niż w Polsce nie opłaca mi się wyjeżdżać (bo jednak to krótki kontrakt, a wrócić do obecnej firmy może być ciężko). Jeśli chodzi o branżę, to media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palejo Re: Podatki IP: *.server.ntli.net 17.12.05, 19:52 Ok, w sumie to podejrzewalem. Biorac pod uwage - oplacalnosc - kontraktu, wez pod uwage kwestie zdobywanego doswiadczenia, mozliwosci jakie to otwiera itp, ale pewnie to juz rozwazalas. Jeszcze raz powodzenia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Podatki IP: *.range81-129.btcentralplus.com 17.12.05, 22:39 Warto!!! Ale nie warto wracać do Polski, z takim doswiadczeniem dostaniesz następną pracę tutaj. Spróbuj, przyjedź, nie pożałujesz, ale też nie wrócisz, jeśli prawdą jest, ze masz tyle tu zarabiać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Podatki IP: *.acn.waw.pl 17.12.05, 22:58 Tyle, czyli ile??? Bardzo proszę - niech ktoś mnie uświadomi z tymi podatkami, albo chociaż doradzi, gdzie tego szukać... Przecież u nas róznica między kwotą brutto a netto jest kolosalna... Odpowiedz Link Zgłoś
nhs1 Re: Podatki 18.12.05, 01:59 Szanowna Kasiu No więc ulituję się nad tobą i podam Ci poniższy link, który pozwoli Ci (mam nadzieję) rozwiązać matematyczną stronę Twojego problemu. www.listentotaxman.com/ Oczywiście weź pod uwagę, że z tego co zarobisz - dopłacisz jeszcze polskiemu US. To co zostało powiedziane tutaj już wcześniej jest również prawdą - to są naprawdę dobre pieniądze, a doświadczenia z takiego wyjazdu mogą być kapitałem, który będzie procentował przez całe życie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
elaweybridge Re: Podatki 19.12.05, 12:36 warto. do reki miesiecznie dostaniesz ok 1500f wiec kasa nie mala. jak sie sprawdzisz to po roku podwyzka. czy to wazne jaka stawka? wazne ze w UK. majac taka stawke na dzien dobry - po co do PL chcesz wracac? FAQ emigracyjne: ghrom.com/index.php?go=faq Odpowiedz Link Zgłoś