IP: *.acn.waw.pl 17.12.05, 18:51
Mam pytanko - jak wygląda sprawa podatków przy pracy w UK?

Mam ofertę pracy - 25000 funtów za półroczny kontrakt.
Ile z tego zabierze fiskus w UK?
Ile potem nasz?

Bo nie wiem, czy warto...
Obserwuj wątek
    • Gość: palejo Re: Podatki IP: *.server.ntli.net 17.12.05, 18:55
      eeee, nie warto:))))
      • Gość: Kasia Re: Podatki IP: *.acn.waw.pl 17.12.05, 19:18
        A coś konkretniej?
        • Gość: palejo Re: Podatki IP: *.server.ntli.net 17.12.05, 19:38
          Sorki, ale myslalem, ze robisz sobie jaja. No wiec, 25000f. to znacznie powyzej
          sredniej krajowej w UK. Jesli mozesz zarobic tyle w pol roku, to nie rozumiem
          pytania. A tak z czystej ciekawosci, w jakiej branzy takie kontrakty???
          Pozdrawiam i powodzenia
          • Gość: Kasia Re: Podatki IP: *.acn.waw.pl 17.12.05, 19:43
            Nie, nie robię.

Po prostu muszę to porównać ze swoją pensją tutaj. Nie narzekam na obecną pracę
            i myślę, że za minimum 2-3 razy więcej niż w Polsce nie opłaca mi się wyjeżdżać
            (bo jednak to krótki kontrakt, a wrócić do obecnej firmy może być ciężko).

Jeśli chodzi o branżę, to media.
            • Gość: palejo Re: Podatki IP: *.server.ntli.net 17.12.05, 19:52
              Ok, w sumie to podejrzewalem. Biorac pod uwage - oplacalnosc - kontraktu, wez
              pod uwage kwestie zdobywanego doswiadczenia, mozliwosci jakie to otwiera itp,
              ale pewnie to juz rozwazalas.
              Jeszcze raz powodzenia:)))
              • Gość: asd Re: Podatki IP: *.range81-129.btcentralplus.com 17.12.05, 22:39
                Warto!!! Ale nie warto wracać do Polski, z takim doswiadczeniem dostaniesz
                następną pracę tutaj. Spróbuj, przyjedź, nie pożałujesz, ale też nie wrócisz,
                jeśli prawdą jest, ze masz tyle tu zarabiać...
                • Gość: Kasia Re: Podatki IP: *.acn.waw.pl 17.12.05, 22:58
                  Tyle, czyli ile???
                  Bardzo proszę - niech ktoś mnie uświadomi z tymi podatkami, albo chociaż
                  doradzi, gdzie tego szukać...

Przecież u nas róznica między kwotą brutto a netto jest kolosalna...
                  • nhs1 Re: Podatki 18.12.05, 01:59
                    Szanowna Kasiu
                    No więc ulituję się nad tobą i podam Ci poniższy link, który pozwoli Ci (mam
                    nadzieję) rozwiązać matematyczną stronę Twojego problemu.
                    www.listentotaxman.com/
                    Oczywiście weź pod uwagę, że z tego co zarobisz - dopłacisz jeszcze polskiemu
                    US.
                    To co zostało powiedziane tutaj już wcześniej jest również prawdą - to są
                    naprawdę dobre pieniądze, a doświadczenia z takiego wyjazdu mogą być kapitałem,
                    który będzie procentował przez całe życie.
                    Pozdr.
    • elaweybridge Re: Podatki 19.12.05, 12:36
      warto. do reki miesiecznie dostaniesz ok 1500f wiec kasa nie mala. jak sie
      sprawdzisz to po roku podwyzka.

czy to wazne jaka stawka? wazne ze w UK. majac taka stawke na dzien dobry - po
      co do PL chcesz wracac?

FAQ emigracyjne: ghrom.com/index.php?go=faq
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka