Dodaj do ulubionych

interpretacje MF

IP: 83.147.131.* 15.01.06, 15:08
Czy ktos pisla juz do Ministerstwa Finansow z prosba o interpretacje sytuacji
podatkowej zwiazanej z wyjazdem do UK. Jak dlugo ta procedura trwa, czy ktos
otrzymal juz odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • ghrom Re: interpretacje MF 15.01.06, 15:13
      Nie marnuj czasu na takie pierdoly, zycie jest za krotkie. Napisz lepiej do JLo, moze sie zgodzi na
      randke :P

Zdrowko,
      ghrom.com/index.php?go=faq
    • Gość: gosc Re: interpretacje MF IP: *.range86-135.btcentralplus.com 15.01.06, 18:24
      zgadasie zycie jest za krotkie. Nie ma w nim czasu na przejmowanie sie
      podatkami.
      • Gość: mario Re: interpretacje MF IP: 83.147.131.* 15.01.06, 20:53
        Pisze do ludzi ktorzy zpodatki biora na powaznie, a nie do tych co siedza caly
        dzien przy komputerze i udaja znawcow.... prosze o odpowiedz ludzi naprawe
        zainteresowanych tematem
        • Gość: df Re: interpretacje MF IP: *.ipt.aol.com 15.01.06, 21:46
          o co ci chlopie chodzi?

chcesz placic tym darmozjadom w polsce to plac.
    • Gość: Mario Re: interpretacje MF IP: 83.147.131.* 16.01.06, 19:07
      Czyzby wszyscy oszukiwali sie ze ich podtek ominie ???
      Zobzaczymy jak przyjdzie kontola skarbowa jak ktorys zechce wrocic do
      kraju..... bo mu sie znudzi brud i smur w Anglii
      • Gość: ghrom Re: interpretacje MF IP: *.static.dsl.as9105.com 16.01.06, 20:28
        Misiu malinowy, te dziamdziaki z polskich US nie maja bladego pojecia na temat 3/4 przepisow
        podatkowych w Polsce, a spodziewasz sie po nich, ze beda wiedziec ile ja zarobilem w UK? Zacznij pisac
        bajki, fantazje masz jak bracia Grimm i Andersen razem wzieci.

Zdrowko,
        ghrom.com/index.php?go=faq
        • Gość: mario Re: interpretacje MF IP: 83.147.131.* 19.01.06, 14:15
          Moj drogi!! Ciebie nie znajda bo siedzisz gdzies pewnie w jakiejs knajpie na
          zmywaku to rzeczywiscie nie maja szansy cie dorwac.Jednak wyobraz sobie ze sa
          ludzie ktorzy w UK pracuja za czterokrotnosc twojego minimalnego wynagrodzenia
          i w miedzynarodowych korporacjach ktore na zapytanie polskich US sa zobowiazane
          podac liste Polakow u nich pracujacych( miesiac temu nasza skarbowka zarzadala
          listy Niemcow pracujacych w tej korporacji w Polsce od ponad pol roku-czyli tez
          zobowiazanych zaplacic podatek w Polsce).Jesli masz do zaplacenia z 5tys to
          rzeczywiscie mozesz sobie siedziec spokojnie a nawet jak skarbowka cie dorwie po
          4,5 roku to z odesetkami jeszcze cie to nie zrujnuje...ja mam do zaplacenia za
          ten rok ponad 35tys i jak mi przyjda kiedys zebym zaplacil od tego odsetki to
          ....:(((O rezydencje podatkowa w UK starac sie nie moge poniewaz swoja prace
          wykonuje w Irlandii (ale zatrudniony jestem w UK) i wlasciwie tu rezyduje....
          • gosc_horrorum Olać polski US 19.01.06, 21:19
            >korporacjach ktore na zapytanie polskich US sa zobowiazane
            >podac liste Polakow u nich pracujacych
            ....ale tylko pracujących w Polsce. Takie Tesco nie ma obowiązku mówic
            polskiemu US, ilu Polaków pracuje w Tesco w Anglii, Irlandii czy gdziekolwiek
            poza Polską. Nie przejmuj się US. Wyjechałeś "na zawsze" do UK, po roku, dwóch
            czy dziesięciu sytuacja się zmieniła i chcesz przenieść swoje centrum ineresów
            życiowych do Polski i nikt Cię nie będzie rozliczał w Polsce za te lata na
            emigracji. Co innego wakacyjne wypady na saksy, wtedy może być problem. Ja
            olewam US jak 99% Polaków za granicą, którzy wyjechali "na dłużej" i nie mają
            żadnych związków z Polską.
    • randybvain Re: interpretacje MF 16.01.06, 19:20
      Czekam na odpowiedz...
      • Gość: sd Re: interpretacje MF IP: *.ipt.aol.com 16.01.06, 21:37
        juz cie maja
        • Gość: gazprom Re: interpretacje MF IP: *.visp.energis.pl 17.01.06, 18:36
          a ja mam ciebie. Myslisz ze cie ominie brak benzyny i gazu. Jeszcze wszyscy
          stad spieprza.
      • Gość: Mario Re: interpretacje MF IP: 83.147.131.* 17.01.06, 19:06
        Jak dlgo juz czekasz, czy przyslali ci juz prosbe o uszcegolowienie...ja
        czekalem 3 miesiace na uszczegolowienie teraz czekam dalej.....
        Wpismie podales adres w polsce czy wUK ....
        • Gość: sdas Re: interpretacje MF IP: 62.69.102.* 18.01.06, 13:53
          Zglaszanie sie do US dobrowolnie to jak zawiazywanie sobie petli na szyje. Jesli
          dostaniesz niekorzystna opinie licz sie z tym, ze cie przypilnuja zebys doplacil.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka