IP: 82.160.131.* 20.01.06, 15:23
Kilka miesiecy spędziłam na szukaniu odpowiedniej roboty. Dzień w dzień kilka
godzin przed netem. Mysle, ze z taka determinacja to i w Polsce znalazłabym
coś ciekawego:). Wszytko wyszło tak jak miało i znalazłam co chciałam.
Wszystko byłoby pięknie gdyby nie fakt, że lece już jutro i sparaliżował mnie
stres staram sie go przełamać i rozpoczęłam nieśmiałe próby pakowania się.
Najchętniej zostałabym w domu, tak.. chciałabym ale mi się nie chce. Czujecie
to samo przed czymś nowym?
Obserwuj wątek
    • Gość: mira wasze odczucia IP: 82.160.131.* 20.01.06, 15:24
      i z tego wszystkiego poplątałam temat z nickiem
      • Gość: ghrom Re: wasze odczucia IP: *.static.dsl.as9105.com 20.01.06, 22:33
        Dziabnij sobie lampke koniaku to ci przejdzie :D

Zdrowko,
        ghrom.com/index.php?go=faq
    • Gość: dziewczyna Re: mira IP: *.ae.krakow.pl 20.01.06, 22:39
      A ja lece do UK dopiero 9 lutego, a chcialabym juz! Jestem juz wlasciwie gotowa
      do wyjazdu, tylko trzymaja mnie tutaj jeszcze ostatnie egzaminy na uczelni.
      Nie widzialam sie z facetem, ktory wczesniej juz pojechal do UK, od poczatku
      grudnia
      :(((
    • Gość: Cameron Re: mira IP: *.lond-th.dynamic.dial.as9105.com 20.01.06, 23:31
      Wyluzuj.
      To co odczuwasz jest czymś normalnym, a w psychologii nazywa się to bodjże "zasadą inercji" czy coś podobnego. Chodzi o to, że człowiek każdą zmianę w swoim życiu, nawet tą której dawno oczekiwał i pożądał traktuje z obawą, dlatego właśnie, że jest to zmiana.
      Ja na to mam trochę dosadniejszą definicję:
      Człowiek boi się ruszyć się z gówna, w którym siedzi, bo wie już jak ono pachnie i jakie jest w dotyku (sorry), a nowe jest zawsze pewną niewiadomą. Ale uwierz - czasem trzeba zaryzykować i coś zmienić, po to aby zobaczyć, że dotychczas siedziało się właśnie w gó..e. Oczywiście zawsze istnieje ryzyko, że wdepnie się w jeszcze gorsze gó.., ale też jest to sposób na zrozumienie i właściwą ocenę własnej sytuacji do tej pory.
      Trochę to może zakręcone, ale uwierz, że w wielu przypadkach tak własnie jest.
      Zakończę juz standartowym: "Do odważnych świat należy"
      Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka