Gość: karol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 23:23 czy rejestracja w Home office jest konieczna i co ona mi daje? dzięki za odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ghrom Re: Home Office IP: *.static.dsl.as9105.com 27.01.06, 23:45 Jest konieczna, daje ci mozliwosc zostania obywatelem UK. Porady dla emigrujacych do UK Odpowiedz Link Zgłoś
luiza70 Re: Home Office 27.01.06, 23:51 Jest konieczna, poniewaz tylko dzieki rejestracji pracujesz legalnie. To pierwszy krok, nastepnym jest uregulowanie spraw podatkowych w GB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czubek Re: Home Office IP: *.range86-133.btcentralplus.com 27.01.06, 23:58 >Jest konieczna, poniewaz tylko dzieki rejestracji pracujesz legalnie. o, to to. chcesz rypac na "czarno" to sie nie wydawaj £70 i sie nie rejestruj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czubek Re: Home Office IP: *.range86-133.btcentralplus.com 27.01.06, 23:53 bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: Home Office IP: *.static.dsl.as9105.com 27.01.06, 23:59 Zrodlo? Porady dla emigrujacych do UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czubek Re: Home Office IP: *.range86-133.btcentralplus.com 28.01.06, 00:07 teoretycznie: jak ktos w ciagu pieciu lat pobytu w UK nie przepracowal ani dnia (bo go druga polowa utrzymuje: "matka dzieciom" i te sprawy) to sie nie rejestrowal w HO bo nie musial. po pieciu latach pobytu moze skladac wniosek o obywatelstwo (po trzech jesli polowa jest tutajesza). rejestracja (WRS) w HO niewiele ma do obywatelstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghrom Re: Home Office IP: *.static.dsl.as9105.com 28.01.06, 00:15 Teoretycznie, right :P We're yet to see such person though :P Porady dla emigrujacych do UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czubek Re: Home Office IP: *.range86-133.btcentralplus.com 28.01.06, 04:18 True... Do tego pewnie HO zmieni przepisy piec razy (juz teraz sa jakies egzaminy)... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Home Office IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 07:54 Mam pytanie: opłata za rejestrację w Home Oficce wynosi 70 funtów. Jeśli wypisuje się czek na tą kwotę, to już to wystarczy czy też trzeba wysłać razem z dokumentami te 70 funtów? Być może uznacie, że to głupie pytanie, ale nie chciałabym popełnić błędu. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Home Office 03.02.06, 11:16 tylko czek (nie banknoty) - jest o tym napisane w formularzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Home Office IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:57 Oki, dzięki wielkie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdus71 Re: Home Office 03.02.06, 21:53 A ja byłam zarejestrowana w Home Office ale miałam ponad miesięczną przerwę w zatrudnieniu. Czy muszę rejestrować się ponownie? Czy wystarczy zgłosić zmianę pracodawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Home Office IP: *.static.dsl.as9105.com 03.02.06, 22:06 ponowna rejestracja czy zmiana pracodawcy - na jedno wychodzi. musisz sie ponownie zarejestrowac tak jak za 1 razem tyle ze juz bez oplaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas baker Re: Home Office IP: *.server.ntli.net 04.02.06, 23:17 mojej kuzynki maz mial przepracowany ponad rok u pracodawcy. z tym , ze pierwsze 3 mc pracowal w tym zakladzie, ale jako pracownik agencji , potem juz bezposrednio. po roku stracil prace i mial problem z uzyskaniem pomocy socjalniej..dlaczego? poniewaz z kazda zmiana pracodawcy nalezy ponownie sie zarejestrowac w HO. nawet jesli pracujemy w tym samym zakladzie pod agencja , a potem juz u wlasciwego pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś