Dodaj do ulubionych

Home Office

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 23:23
czy rejestracja w Home office jest konieczna i co ona mi daje? dzięki za
odpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ghrom Re: Home Office IP: *.static.dsl.as9105.com 27.01.06, 23:45
      Jest konieczna, daje ci mozliwosc zostania obywatelem UK.

Porady dla emigrujacych do UK
      • luiza70 Re: Home Office 27.01.06, 23:51
        Jest konieczna, poniewaz tylko dzieki rejestracji pracujesz legalnie. To
        pierwszy krok, nastepnym jest uregulowanie spraw podatkowych w GB.
        • Gość: czubek Re: Home Office IP: *.range86-133.btcentralplus.com 27.01.06, 23:58
          >Jest konieczna, poniewaz tylko dzieki rejestracji pracujesz legalnie.

o, to to. chcesz rypac na "czarno" to sie nie wydawaj £70 i sie nie rejestruj.
      • Gość: czubek Re: Home Office IP: *.range86-133.btcentralplus.com 27.01.06, 23:53
        bzdura
        • Gość: ghrom Re: Home Office IP: *.static.dsl.as9105.com 27.01.06, 23:59
          Zrodlo?

• Gość: czubek Re: Home Office IP: *.range86-133.btcentralplus.com 28.01.06, 00:07
            teoretycznie:
            jak ktos w ciagu pieciu lat pobytu w UK nie przepracowal ani dnia (bo go druga
            polowa utrzymuje: "matka dzieciom" i te sprawy) to sie nie rejestrowal w HO bo
            nie musial. po pieciu latach pobytu moze skladac wniosek o obywatelstwo (po
            trzech jesli polowa jest tutajesza). rejestracja (WRS) w HO niewiele ma do
            obywatelstwa.
            • Gość: ghrom Re: Home Office IP: *.static.dsl.as9105.com 28.01.06, 00:15
              Teoretycznie, right :P We're yet to see such person though :P

• Gość: czubek Re: Home Office IP: *.range86-133.btcentralplus.com 28.01.06, 04:18
                True...
                Do tego pewnie HO zmieni przepisy piec razy (juz teraz sa jakies egzaminy)...
                :)
    • Gość: iza Re: Home Office IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 07:54
      Mam pytanie: opłata za rejestrację w Home Oficce wynosi 70 funtów. Jeśli
      wypisuje się czek na tą kwotę, to już to wystarczy czy też trzeba wysłać razem
      z dokumentami te 70 funtów? Być może uznacie, że to głupie pytanie, ale nie
      chciałabym popełnić błędu.
      Z góry dziękuję
      • xiv Re: Home Office 03.02.06, 11:16

tylko czek (nie banknoty) - jest o tym napisane w formularzu
        • Gość: iza Re: Home Office IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:57
          Oki, dzięki wielkie.
          Pozdrawiam
    • magdus71 Re: Home Office 03.02.06, 21:53
      A ja byłam zarejestrowana w Home Office ale miałam ponad miesięczną przerwę w
      zatrudnieniu. Czy muszę rejestrować się ponownie? Czy wystarczy zgłosić zmianę
      pracodawcy?
      • Gość: ela Re: Home Office IP: *.static.dsl.as9105.com 03.02.06, 22:06
        ponowna rejestracja czy zmiana pracodawcy - na jedno wychodzi.
        musisz sie ponownie zarejestrowac tak jak za 1 razem tyle ze juz bez oplaty.
        • magdus71 Re: Home Office 04.02.06, 20:20
          Dziękuję za odpowiedź.
          • Gość: lukas baker Re: Home Office IP: *.server.ntli.net 04.02.06, 23:17
            mojej kuzynki maz mial przepracowany ponad rok u pracodawcy. z tym , ze
            pierwsze 3 mc pracowal w tym zakladzie, ale jako pracownik agencji , potem juz
            bezposrednio. po roku stracil prace i mial problem z uzyskaniem pomocy
            socjalniej..dlaczego?

poniewaz z kazda zmiana pracodawcy nalezy ponownie sie zarejestrowac w HO.
            nawet jesli pracujemy w tym samym zakladzie pod agencja , a potem juz u
            wlasciwego pracodawcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka