Dodaj do ulubionych

WOZKI WIDLOWE

IP: *.osk.enformatic.pl 31.01.06, 11:52
witam, ostatnio ukonczylem kurs na wozki widlowe.chcialbym sie zorientowac jak
mozna znalezc prace w tym zawodzie w angli oraz jakie sa zarobki.thnx
Obserwuj wątek
    • walesa4 Re: WOZKI WIDLOWE 31.01.06, 12:11
      www.allegro.pl/showcat.php?id=11844hehehe
      • edavenpo Re: WOZKI WIDLOWE 31.01.06, 12:37
        Tu masz liste agecji ktore rekrutuja:

www.agencycentral.co.uk/agencysearch/industrial/skills/forklift/forklifttruck.htm
    • Gość: jj Re: WOZKI WIDLOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:29
      Co za koleś z tego roba.

"witam, ostatnio ukonczylem kurs na wozki widlowe.chcialbym sie zorientowac jak
      > mozna znalezc prace w tym zawodzie w angli oraz jakie sa zarobki.thnx "

po pierwsze wozki widlowe to nie zawod,kolo zrobil kurs pomyslal tak zainwestuje
      kilkaset zlotych w kurs i stane sie poszukiwanym na wyspach fachowcem.wielki z
      Ciebie nierob robie, nawet nie chciało sie poszukac info na necie.napisales dwa
      zdania zakonczone thnx i czekasz az Ci odp podadza na tacy.
      skoro ostatnio ukonczyles kurs na wozki widłowe , to jak iwczesniej kurs
      ukonczyłes? moze zrobiles prawko C+E i jestes kierowca, a moze kurs spawania i
      jestes doswiadczonym spawaczem.
      trzeba miec doswiadczenie, referencje łosiu, z reszta polski papier na wozek nic
      Ci nie da w UK bo nie jest akredytowany, trzeba miec tamtejsze papiery.
      cheers
      • Gość: badacz_flt Re: WOZKI WIDLOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 23:56
        100% racji. Badalem temat doglebnie w sieci oraz korespondowalem z gosciem, ktory wyjechal z polska licencja do UK szukac pracy i nasza licencje mozna o kant dupy potluc. Angole uznaja tylko swoja i w dodatku na kazdy typ wozka inna. Kurs kosztuje roznie ale w okolicach co najmniej L500. Moze na innych zasadach dzialaja firmy rekrutujace bezposrednio w Polsce.
        • Gość: k Re: WOZKI WIDLOWE IP: 194.73.99.* 01.02.06, 10:55
          niewiem kto ci bzdur naopowiadal ale ja zrobilem sobie prywatnie tutaj kurs
          i zaplacilem za 2 dniowy kurs z egzaminem i certyfikatem orza specialnym
          identyfikatorem 200L
          problemem moze byc dla ciebie tylko to ze jest tam test po angielsku z 20
          pytaniami oraz caly kurs jest prowadzony po angielsku
          • prs69 Re: WOZKI WIDLOWE 01.02.06, 20:11
            Oczywiscie najwieksza wiedze o rynku pracy mają koledzy mieszkajacy jak np. jj
            w Polsce.
            Wiele prywatnych niedużych firm zatrudnia pracowników na wózki widłowe bez
            żadnych kwalifikacji a zapewnienie o posiadaniu takiego dokumentu w Polsce
            wystarczy w zupełnosci(własne doświadczenie!),chociaż konsekwencje w razie ew.
            wypadku są duże i ponosi je pracownik i pracodawca.Jezeli oczywiście posiadasz
            uprawnienia na wozki widlowe masz ogromne szanse na zatrudnienie i na zdobycie
            pełnych uprawnień tu na miejscu bo pracodawca zainwestuje w Ciebie jezeli
            przekonasz go,ze jesteś dobry a porównując jakość pracy przeciętnego anglika i
            polaka na podobnym stanowisku ciągle jeszcze jesteśmy o niebo lepsi...
            Przeszedłem parę etapów i to właśnie kolejny pracodawca zafundował mi pełny
            kurs na wózki widłowe a w zamian podpisałem deklarację o tym,że nie zwolnie się
            w przeciągu roku w przeciwnym wypadku będę musiał oddać pieniądze za kurs w
            wys.600L.
            Tu możesz zobaczyć jakie warunki stawiają pracodawcy i jakie stawki proponują
            www.jobcentreplus.gov.uk/JCP/index.html potem
            transport/wehicle,drivers,FLT Driver
            ale żeby móc z tego skorzystać musisz niestety być najpierw tu na
            miejscu,chociaż jest to jakieś zródło...
            pozdrawiam
            • Gość: jj Re: WOZKI WIDLOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:17
              pewna wiedze na ten temat mam bo pracuje w UK, a w Polsce jestem teraz na urlopie.
              masz racje że wiele "prywatnych niedużych firm zatrudnia pracowników na wózki
              widłowe bez żadnych kwalifikacji" a to dlatego że są to prywatne i nieduże firmy.
              Dobra, znacząca firma nie może pozwolić sobie na zatrudnianie wózkowych bez
              licencji na reach-a czy tam counterbalance, chyba że przeszkoli i wyrobi
              pracownikowi uprawnienia wewnętrzne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka