Gość: choped Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.cable.ubr04.enfi.blueyonder.co.uk 29.04.06, 18:08 czy jest jakas podwyzka po roku pracy w TESCO w sklepie? bardzo mnie to ciekawi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mexica Re: Forum "TESCO w Anglii" 01.05.06, 16:11 Ludzie, napiszcie co wiecie nt.: 1. Czy w przypadku noclegu w hostelu Tesco również założy nam konto w banku? 2. Czy na badania Tesco kieruje do konkretnej przychodni, czy sami wybieramy tę, w której robimy badania? Czy te badania są w przychodniach medycyny pracy? W jaki sposób dostarczą nam skierowanie na badania /pocztą, mailem/? 3. Czy to prawda że musimy zabrać kasę na zakup komórki na miejscu? /ja rozumiem że musimy kupić starter brytyjski a komóra może być z Polski - bez simlocka/ 4. Ile można średnio odłożyć w ciągu miesiąca? 5. Jakie formalności załatwiam sama na miejscu? /z tego co wyczytałam to samemu należy załatwić NIN a konto i WRS wypełniamy w Krakowie jeszcze przed wylotem - powiedzcie czy mam rację i co jeszcze.../ 6. Ile zabieracie kasy jadąc do hostelu? Tesco za hostel + przelot + odbiór z lotniska żąda ok. 2100 PLN. Średni koszt wynajęcia pokoju to ok.60 GBP x 2 tygodnie /licząc do pierwszej pensji/ = 120 GBP + kaucja średnio 60 - 120 GBP - razem już 240 GBP + jedzenie przez pierwszy miesiąc ok. 120 GBP + NIN 70 GBP - RAZEM 430 GBP 2100 PLN wpłacone Tesco + ok. 2400 PLN które muszę zabrac ze sobą + inne wydatki związane z wyjazdem - może dojść nawet do 5000 PLN. Przeraża mnie to! W końcu jadę do pracy zagranicę, bo nie mam pieniędzy i chcę je zarobić. Okazuje się jednak że żeby zarobić - trzeba najpierw sporo stracić :( Jakie są Wasze odczucia? Jakie zamiary /wybieracie mieszkanie czy hostel?/ Może osoby, które już wyjechały i również wybierały hostel poradzą - jak rozwiązać problem kasy? Proszę, odpowiedzcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.icpnet.pl 02.05.06, 11:14 Ja z dziewczyną wybieralismy sie do pracy w tesco - mamy troche pojecia o pracy za granica bo w zeszlym roku bylismy w irlandii (bez zadnego falszywego posrednictwa, jakim jest TESCO. Lamia podstawowe prawo : zadna agencja posrednictwa nie moze pobierac opłat - a to 1 wszy i nie jedyny kant. Poza tym jak ludzie mozecie wierzyc ze tesco da wam złote gory skoro w polsce proponuje pensje 600 zl. Tlumaczenie czegos ze mozna dorobic nadgodzinami...nie badzmy smieszni!!! )- po odliczeniu kosztow zycia/mieszkania i wydatkow i tego ile zaoszczedzimy - wyszlo ze wylozyc trzeba prawie 3000/os a na miesiac nie odlozymy nawet 2000-2500/os. Mieszkania tescowego wszyscy odradzaja wiec to bylyby kolejne koszty- mysle ok 4000zl (razem juz 7 tys zl), nie wiem po ile sa w wielkiej brytani mieszkania, nie rozumiem jak mozna kogos zmuszac do zakupu komorki... Wiec jedziemy tam skad niedawno wrocilismy - z irlandi - gdzie miesiecznie odkladalismy ok 2200 euro we dwojke czyli prawie 9000 złotych pracujac na zwyklej linii produkcyjnej. Tyle nam zostawalo po odliczeniu kosztow jedzenia i mieszkania, TESCO-stanowczo odradzam!!! Nawet jesli komus jest trudno i sie boi pojechac w ciemno - to najlepsza przygoda zycia i wyjazd który przy dobrych checiach sie opłaci - co w przypadku TESCO jest niemożliwością. W irlandi zarabialem ok 1500 e/ m-c co z moja dziewczyna dawalo sume ok 3000 euro/m-c. Za mieszkanie placilismy razem 420e, na zycie wydawalismy ok 300 euro + bilety jakies pierdoly. Wylatuje juz za tydzien do irlandii, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: 81.102.15.* 03.05.06, 12:52 witam!! dlaczego sie wypowiadasz na temat pracy w tesco w anglii jezeli tam nie pracowales, ja pracuje i nie moge nazekac, po pierwsze tesco nie pobiera oplat za posrednictwo tylko za samolot, taxi (ktore sa w angli bardzo drogie) i komorke ktora musisz miec zeby mogli sie z toba kontaktowac (nie wiem czy 10£ to tak strasznie duzo)za wyplate mozna wyzyc i odlozyc (oczywiscie zalezy czy i ile wysylasz kase do polski)my z mezem nie wysylamy zyjemy tylko z jednej wyplaty starcza nam na wszystkie rachunki, jedzenie i przyjemnosci, druga wyplate odkladamy (w ciagu miesiaca odlozylismy ok 3500 zl) wiec nie wiem czy to wszystko takie straszne oszustwo, my pracujemy i mamy sie dobrze, nie wypowiadaj sie jezeli nie masz o czyms pojecia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.icpnet.pl 03.05.06, 14:54 chyba jestes w tesco kims "wazniejszym" albo z tego biura.Mowie to o czym wiem i o czym pisza inni... Poza tym 3500 odkladac we 2 pracujac i porownujac to do 9000 tys zl/ na miesiac ktore my odkladalismy to chyba prawie 3 razy tyle, wiec jak dla mnie tesco to porazka.Mieszkanie z kims prowadzi tylko do konfliktow - wiem to z doswiadczenia, jak rezygnujesz z mieszkania za jakies meble pobieraja 400 funciakow. Oszustwo w bialy dzien. Apropo oplat nie maja prawa ich pobierac, co najwyzej z pensji przyszlej albo wkalkulowując koszty w zarobki...Poza tym telefon kazdy chyba posiada co za problem go wziasc ze soba i kupic sobie zestaw startowy, dlaczego musisz miec "ich" telefon? na pewno komórka z zestawem startowym nie kosztuje 10 funtow tak jak piszesz... Powodzenia zycze i ciesze sie ze jestes zadowolona, kazdy swoje chwali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tong Po Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: 81.102.15.* 04.05.06, 19:42 Pracuje w Tesco prawie pol roku.Podobno jest jakas podwyzka,tylko nie wiem czy trzeba sie o nia upomniec.. ktos dostal moze??? Odpowiedz Link Zgłoś
veronetta Re: Forum "TESCO w Anglii" 07.05.06, 08:43 nietrzeba byc nikim waznym.zwykli pracownicy tyle zarabiaja,ale oczywiscie nie zawsze jest rozowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fenny Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.ipt.aol.com 07.05.06, 22:38 ale czy ktos mowil ze w zyciu zawsze jest rozowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eric Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: 212.85.4.* 05.05.06, 11:24 Witam! Slyszalem ze jakies osoby wybieraja sie do Tesco Brixton. Ja pracuje 9 miechow na vauxhall a kilka razy bylem "wypozyczany" na Brixton. moze dac kilka wskazowek. Po pierwsze managerowie sa oki - Abdi i Bruno. mozna pogadac i sie posmiac. zarcie jest do dupy. gotuje jeden jamajczyk. ciagle fish & chips. ludzie sa w miare oki tylko uwaga na Marshalla (jamajka) - chyba nie lubi bialych. no i najwazniejsze. zapisujcie sobie kiedy pracujecie i ile godzin. sa problemy z kasa. jeszcze nie dawno wisieli mi za dwa dni. i teaz dwie zle wiadomosci. na brixtonie jest taki shit ze to az straszne. burdel. a ten kto trafi na alkohole to ma przewalone. wysoko podnioslem poprzeczke ale i tak nie ma szans zrobic tam pozadku. jakies pytania: polski kom sms 513519886 albo angielski - 07725985885. postaram sie odp na forum. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fenny Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.ipt.aol.com 06.05.06, 14:15 ja pracuje w ndc i mam 8.156 na h jako assembler overtime czasami jest sporo ,ze mozna wyciagnac 500 na tydz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin "TESCO w Anglii" Cout Bridge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:12 Witam mam pytanie czy ktoś w najblizszym czasie wybiera sie może do CoutBridge, ja właśnie dostałem taką ofertę i mocno się na nią zastanawiam, moje obawy dotyczą przedewszystkim znalezienia jakiegoś lokum, wybrałem wiec opcje z hostelem, i co bedzie gdzy odrzuce tę ofertę czy dostane nast.Prosiłbym o pomoc może ktoś z was pracuje w tych okolicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Londek Zdroj :) Czerwiec IP: *.c29.msk.pl 13.05.06, 11:40 Witam ktos czeka na telefon od firmy TESCO mianowicie wyjazdu w Czerwcu :) ? jak tak nie napisze numer gg byc moze pojedziemy razem :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Czerwiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 14:02 5598430 dostałem termin na 21.06 zastanwaiam się czy jechać ( acha jestem cały czas niedostępny więc prosze pisać jak bede odpisze ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Czerwiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 16:55 Mam jeszcze jedno pytanie co bedzie gdy nie skorzystam z przedstawionej oferty przez tesco, czy zostanie mi przedstawiona jakaś alternatywan oferta w czasie pózniejszym ? Odpowiedz Link Zgłoś
racee Jak to jest z Overkami? 18.05.06, 16:37 Dostałem oferte pracy w TESCO w UK,ale zastanawiam sie czy ją przyjąć,ponieważ jest bardzo mała ilość gwarantowanych godzin 37.5 tygodniowo,co nawet przy stawce 7ł brutto,daje na reke małą tygodniówke. W związku z tym prosiłbym jeśli to możliwe o odp osoby które tam pracują,badź pracowały,ponieważ chciałem sie dowiedzieć jak jest z overtimami w Tesco.Tesco Polska które mnie chce zatrudnić dla Tesco Anglia powiedziało,ze ogólnie są,ale za jaką stawke i w jakiej liczbie godzinowej to się okaże na miejscu,czyli ogolnie musiałbym w pewien sposob jechać tam w ciemno.Dlatego tez byłbym bardzo wdzięczny za informacje od osób które mialy z TESCO w Angli styczność i mogłyby sie podzielić informacją na ile overków w tygodniu mozna liczyć i jak za nie zazwyczaj płacą.Dodam,że podstawowy czas pracy to poniedziałek-piatek nocki,na staowisku sprzedawca,czyli mowiąc po naszemu nie sprzedawca tylko wykładacz towaru,bo własnie to będzie należalo do obowiązku pracowników zatrudnionych na tym stanowisku.Z góry dziękuje za wszystkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Jak to jest z Overkami? IP: 81.102.15.* 19.05.06, 12:01 czesc overtime sa ale nie zawsze i nie w kazdym sklepie ale ogolnie sie nie oplaca, poniewaz tylko w swieta sa wiecej platne (ok 1.15$ dodatkowo za godzine) w zwykle dni placa normalnie ale oczywiscie jesli nie ma sie co innego do roboty to jak nabardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fenny Re: Jak to jest z Overkami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 10:50 u nas na magazynie sa co chwile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polimerek Urlop na zawsze IP: 212.244.168.* 19.05.06, 13:50 Witam Mam takie proste pytanie. Jezeli podpisuje z tesco umowe na prace na 2 lata to czy jest realna szansa zakonczyć ją wczesniej np po 3 czy 6 miesiacach? Jezeli tak to w jaki sposób to zrobic. Jakie tez czekają mnie za to konsekwencje? Pozdrawiam Polimerek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Czerwiec IP: *.wroclaw.mm.pl 21.05.06, 15:11 ja najprawdopodobniej wyjade w czerwcu moje gg to 1401392 Odpowiedz Link Zgłoś
xandra84 Re: Czerwiec 06.06.06, 20:57 Witam! Tak ja z narzeczonym mamy wyjazd 24 czerwca a spotkanie organizacyjne juz w ten piatek,a Ty??W razie co moje gg 1194240,fajnie jak bysmy poznali kogos jeszcze przed wylotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 13:00 Witam Was...napiszcie prosze czy jest szansa znalezienia pracy w Tesco dla kogos kto jest w Londynie i szuka pracy??Jak sie do tego zabrac??A co robicie w Tesco,w jakim charakterze tam pracujecie??Prosze odpiszcie bo ktos mi bliski jest w Londynie i szuka pracy,a po rozmowie z nim wyczuwam ze lekka zalamka sie zaczyna bo jakos z ta praca nie bardzo...Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eric Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.range81-129.btcentralplus.com 16.05.06, 11:39 Co do zalatwiania pracy w tesco dla kogos kto juz jest w londynie to wszystko zalezy od sklepu. nie ma reguly. trzeba pytac. u mnie na sklepie mozna by sprobowac. tesco kenington vauxhall. dyrektor nazywa sie darren. a tak w ogole to dziwie sie ze ktos nie moze znalezc pracy w londynie. jestem tu 9 miesiecy i codziennie widze dziesiatki ogloszen na knajpach, sklepach , wypzyczalniach kaset video. trzeba tylko sie rozejzec. chyba ze ktos szuka od razu posady dyrektora. a poza tym nie wiem jak u tej osoby z jezykiem ale teraz to jest wazne. zycze powodzenia. jescze raz powtarzam: ja z tesco jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam. Eric Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Londek Zdroj :) Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.c29.msk.pl 18.05.06, 12:10 Jak ktos dostal termin wylotu na 9 Czerwca do Northampton prosze o zamieszczenie kontaktu :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarpen Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 20:12 ja równiez na 9 czerwca ale do Suffolk kontakt jarpen2103@op.pl Przy okazji wybrales opcje z CRM ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.wroclaw.mm.pl 21.05.06, 15:04 mam pytanie, nie orientujecie się czy jest możliwośc aby wysłali ludzi do pracy do Tesco do Szkocji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarpen Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:03 Zadzwoń na wadowicką , a przy okazji czemu akurat tam ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.wroclaw.mm.pl 24.05.06, 12:20 bo tam mam znajomych, wiec czulabym sie troszke pewniej Odpowiedz Link Zgłoś
vazqes Re: Forum "TESCO w Anglii" 24.05.06, 13:07 jakiś czas temu posłałem moje cv i i dośc szybko się odezwali..........natomiast troszke sie zdziwiłem jak pani podała mi koszty zycia w angli,np musze wyłozyć za przejazd czyli jakies ok jak mi powiedzieli 700zł,musze tez zapłacic za jakies rejestracje w angli czy cos takiego ok 70 futnów...no a najlepsza była tygdodniówka 70 funtów za mieszkanie(hmm troche drogo biorąc pod uwage że nawet w samym londynie możesz znależc jakis kwadrat za 50 funtów tyg.)no aleeee co zrobić nie ma chyba co tutaj siedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALA Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 14:23 Witam!!! mam pytanko do tych, ktorzy trafili do tesco przez rekrutacje w krakowie. jak wyglada ta rozmowa przez telefon, ktora ma na celu sprawdzenie poziomu jezyka angielskiego? bo wlasnie mnie czeka a chcialam jak najlepiej wypasc bo bardzo zalezy mi na tej pracy. z gory dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarpen Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 15:19 W sumie ciężko sobie przypomnieć szczegóły , napewno były pytania dlaczego , z jakiego powodu , czy rodzina nie ma nic przeciwko , troche o sobie , czy nie mam nic przeciwko pracy z ludźmi innych narodowości . Jak za dzieciak oglądałaś cartoonsy i nie masz strachu przed mówieniem(przynajmniej częsciowo to sobie poradzisz ). Mnie zaskoczyła w pracy telefonem , ale wogóle się nie przygotowywałem , kosztem kilku zacinek . Zastanów się lepiej , którą opcję z mieszkaniem wybrać... Ktoś jeszcze wybiera się na spotkanie w poniedziałek i jest z Opola ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALA Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:21 BARDZO CI DZIEKUJE ZA TE INFORMACJE, MAM NADZIEJE ZE UDA MI SIE PRZEBRNAC TA ROZMOWE.POZDRAWIAM PA Odpowiedz Link Zgłoś