Dodaj do ulubionych

Forum "TESCO w Anglii"

• Gość: choped Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.cable.ubr04.enfi.blueyonder.co.uk 29.04.06, 18:08
      czy jest jakas podwyzka po roku pracy w TESCO w sklepie? bardzo mnie to
      ciekawi:-)
      • mexica Re: Forum "TESCO w Anglii" 01.05.06, 16:11
        Ludzie, napiszcie co wiecie nt.:

1. Czy w przypadku noclegu w hostelu Tesco również założy nam konto w banku?
        2. Czy na badania Tesco kieruje do konkretnej przychodni, czy sami wybieramy
        tę, w której robimy badania? Czy te badania są w przychodniach medycyny
        pracy? W jaki sposób dostarczą nam skierowanie na badania /pocztą, mailem/?
        3. Czy to prawda że musimy zabrać kasę na zakup komórki na miejscu? /ja
        rozumiem że musimy kupić starter brytyjski a komóra może być z Polski - bez
        simlocka/
        4. Ile można średnio odłożyć w ciągu miesiąca?
        5. Jakie formalności załatwiam sama na miejscu? /z tego co wyczytałam to
        samemu należy załatwić NIN a konto i WRS wypełniamy w Krakowie jeszcze przed
        wylotem - powiedzcie czy mam rację i co jeszcze.../
        6. Ile zabieracie kasy jadąc do hostelu?

Tesco za hostel + przelot + odbiór z lotniska żąda ok. 2100 PLN.

Średni koszt wynajęcia pokoju to ok.60 GBP x 2 tygodnie /licząc do pierwszej
        pensji/ = 120 GBP + kaucja średnio 60 - 120 GBP - razem już 240 GBP +
        jedzenie przez pierwszy miesiąc ok. 120 GBP + NIN 70 GBP - RAZEM 430 GBP

2100 PLN wpłacone Tesco + ok. 2400 PLN które muszę zabrac ze sobą + inne
        wydatki związane z wyjazdem - może dojść nawet do 5000 PLN.

Przeraża mnie to! W końcu jadę do pracy zagranicę, bo nie mam pieniędzy i
        chcę je zarobić. Okazuje się jednak że żeby zarobić - trzeba najpierw sporo
        stracić :(

Jakie są Wasze odczucia? Jakie zamiary /wybieracie mieszkanie czy hostel?/

Może osoby, które już wyjechały i również wybierały hostel poradzą - jak
        rozwiązać problem kasy?

Proszę, odpowiedzcie!!!

• Gość: mlody Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.icpnet.pl 02.05.06, 11:14
          Ja z dziewczyną wybieralismy sie do pracy w tesco - mamy troche pojecia o pracy
          za granica bo w zeszlym roku bylismy w irlandii (bez zadnego falszywego
          posrednictwa, jakim jest TESCO. Lamia podstawowe prawo : zadna agencja
          posrednictwa nie moze pobierac opłat - a to 1 wszy i nie jedyny kant. Poza tym
          jak ludzie mozecie wierzyc ze tesco da wam złote gory skoro w polsce proponuje
          pensje 600 zl. Tlumaczenie czegos ze mozna dorobic nadgodzinami...nie badzmy
          smieszni!!! )- po odliczeniu kosztow zycia/mieszkania i wydatkow i tego ile
          zaoszczedzimy - wyszlo ze wylozyc trzeba prawie 3000/os a na miesiac nie
          odlozymy nawet 2000-2500/os. Mieszkania tescowego wszyscy odradzaja wiec to
          bylyby kolejne koszty- mysle ok 4000zl (razem juz 7 tys zl), nie wiem po ile sa
          w wielkiej brytani mieszkania, nie rozumiem jak mozna kogos zmuszac do zakupu
          komorki... Wiec jedziemy tam skad niedawno wrocilismy - z irlandi - gdzie
          miesiecznie odkladalismy ok 2200 euro we dwojke czyli prawie 9000 złotych
          pracujac na zwyklej linii produkcyjnej. Tyle nam zostawalo po odliczeniu
          kosztow jedzenia i mieszkania, TESCO-stanowczo odradzam!!! Nawet jesli komus
          jest trudno i sie boi pojechac w ciemno - to najlepsza przygoda zycia i wyjazd
          który przy dobrych checiach sie opłaci - co w przypadku TESCO jest
          niemożliwością. W irlandi zarabialem ok 1500 e/ m-c co z moja dziewczyna dawalo
          sume ok 3000 euro/m-c. Za mieszkanie placilismy razem 420e, na zycie
          wydawalismy ok 300 euro + bilety jakies pierdoly. Wylatuje juz za tydzien do
          irlandii, Pozdrawiam
          • Gość: monia Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: 81.102.15.* 03.05.06, 12:52
            witam!!
            dlaczego sie wypowiadasz na temat pracy w tesco w anglii jezeli tam nie
            pracowales, ja pracuje i nie moge nazekac, po pierwsze tesco nie pobiera oplat
            za posrednictwo tylko za samolot, taxi (ktore sa w angli bardzo drogie) i
            komorke ktora musisz miec zeby mogli sie z toba kontaktowac (nie wiem czy 10£
            to tak strasznie duzo)za wyplate mozna wyzyc i odlozyc (oczywiscie zalezy czy i
            ile wysylasz kase do polski)my z mezem nie wysylamy zyjemy tylko z jednej
            wyplaty starcza nam na wszystkie rachunki, jedzenie i przyjemnosci, druga
            wyplate odkladamy (w ciagu miesiaca odlozylismy ok 3500 zl) wiec nie wiem czy
            to wszystko takie straszne oszustwo, my pracujemy i mamy sie dobrze, nie
            wypowiadaj sie jezeli nie masz o czyms pojecia
            pozdrawiam
            • Gość: mlody Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.icpnet.pl 03.05.06, 14:54
              chyba jestes w tesco kims "wazniejszym" albo z tego biura.Mowie to o czym wiem
              i o czym pisza inni... Poza tym 3500 odkladac we 2 pracujac i porownujac to do
              9000 tys zl/ na miesiac ktore my odkladalismy to chyba prawie 3 razy tyle, wiec
              jak dla mnie tesco to porazka.Mieszkanie z kims prowadzi tylko do konfliktow -
              wiem to z doswiadczenia, jak rezygnujesz z mieszkania za jakies meble pobieraja
              400 funciakow. Oszustwo w bialy dzien. Apropo oplat nie maja prawa ich
              pobierac, co najwyzej z pensji przyszlej albo wkalkulowując koszty w
              zarobki...Poza tym telefon kazdy chyba posiada co za problem go wziasc ze soba
              i kupic sobie zestaw startowy, dlaczego musisz miec "ich" telefon? na pewno
              komórka z zestawem startowym nie kosztuje 10 funtow tak jak piszesz...
              Powodzenia zycze i ciesze sie ze jestes zadowolona, kazdy swoje chwali
              • Gość: Tong Po Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: 81.102.15.* 04.05.06, 19:42
                Pracuje w Tesco prawie pol roku.Podobno jest jakas podwyzka,tylko nie wiem czy
                trzeba sie o nia upomniec.. ktos dostal moze???
              • veronetta Re: Forum "TESCO w Anglii" 07.05.06, 08:43
                nietrzeba byc nikim waznym.zwykli pracownicy tyle zarabiaja,ale oczywiscie nie
                zawsze jest rozowo
                • Gość: fenny Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.ipt.aol.com 07.05.06, 22:38
                  ale czy ktos mowil ze w zyciu zawsze jest rozowo
          • Gość: Eric Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: 212.85.4.* 05.05.06, 11:24
            Witam!
            Slyszalem ze jakies osoby wybieraja sie do Tesco Brixton. Ja pracuje 9 miechow
            na vauxhall a kilka razy bylem "wypozyczany" na Brixton. moze dac kilka
            wskazowek. Po pierwsze managerowie sa oki - Abdi i Bruno. mozna pogadac i sie
            posmiac. zarcie jest do dupy. gotuje jeden jamajczyk. ciagle fish & chips.
            ludzie sa w miare oki tylko uwaga na Marshalla (jamajka) - chyba nie lubi
            bialych. no i najwazniejsze. zapisujcie sobie kiedy pracujecie i ile godzin. sa
            problemy z kasa. jeszcze nie dawno wisieli mi za dwa dni. i teaz dwie zle
            wiadomosci. na brixtonie jest taki shit ze to az straszne. burdel. a ten kto
            trafi na alkohole to ma przewalone. wysoko podnioslem poprzeczke ale i tak nie
            ma szans zrobic tam pozadku. jakies pytania: polski kom sms 513519886 albo
            angielski - 07725985885. postaram sie odp na forum. pozdrawiam
            • Gość: fenny Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.ipt.aol.com 06.05.06, 14:15
              ja pracuje w ndc i mam 8.156 na h jako assembler overtime czasami jest
              sporo ,ze mozna wyciagnac 500 na tydz
              • Gość: Marcin "TESCO w Anglii" Cout Bridge IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 11:12
                Witam mam pytanie czy ktoś w najblizszym czasie wybiera sie może do CoutBridge,
                ja właśnie dostałem taką ofertę i mocno się na nią zastanawiam, moje obawy
                dotyczą przedewszystkim znalezienia jakiegoś lokum, wybrałem wiec opcje z
                hostelem, i co bedzie gdzy odrzuce tę ofertę czy dostane nast.Prosiłbym o pomoc
                może ktoś z was pracuje w tych okolicach.

• Gość: Londek Zdroj :) Czerwiec IP: *.c29.msk.pl 13.05.06, 11:40
                  Witam ktos czeka na telefon od firmy TESCO mianowicie wyjazdu w Czerwcu :) ? jak
                  tak nie napisze numer gg byc moze pojedziemy razem :) pozdrawiam
                  • Gość: Marcin Re: Czerwiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 14:02
                    5598430 dostałem termin na 21.06 zastanwaiam się czy jechać
                    ( acha jestem cały czas niedostępny więc prosze pisać jak bede odpisze )
                    • Gość: Marcin Re: Czerwiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 16:55
                      Mam jeszcze jedno pytanie co bedzie gdy nie skorzystam z przedstawionej oferty
                      przez tesco, czy zostanie mi przedstawiona jakaś alternatywan oferta w czasie
                      pózniejszym ?
                    • racee Jak to jest z Overkami? 18.05.06, 16:37
                      Dostałem oferte pracy w TESCO w UK,ale zastanawiam sie czy ją przyjąć,ponieważ
                      jest bardzo mała ilość gwarantowanych godzin 37.5 tygodniowo,co nawet przy
                      stawce 7ł brutto,daje na reke małą tygodniówke.
                      W związku z tym prosiłbym jeśli to możliwe o odp osoby które tam pracują,badź
                      pracowały,ponieważ chciałem sie dowiedzieć jak jest z overtimami w Tesco.Tesco
                      Polska które mnie chce zatrudnić dla Tesco Anglia powiedziało,ze ogólnie są,ale
                      za jaką stawke i w jakiej liczbie godzinowej to się okaże na miejscu,czyli
                      ogolnie musiałbym w pewien sposob jechać tam w ciemno.Dlatego tez byłbym bardzo
                      wdzięczny za informacje od osób które mialy z TESCO w Angli styczność i mogłyby
                      sie podzielić informacją na ile overków w tygodniu mozna liczyć i jak za nie
                      zazwyczaj płacą.Dodam,że podstawowy czas pracy to poniedziałek-piatek nocki,na
                      staowisku sprzedawca,czyli mowiąc po naszemu nie sprzedawca tylko wykładacz
                      towaru,bo własnie to będzie należalo do obowiązku pracowników zatrudnionych na
                      tym stanowisku.Z góry dziękuje za wszystkie informacje.
                      • Gość: monia Re: Jak to jest z Overkami? IP: 81.102.15.* 19.05.06, 12:01
                        czesc
                        overtime sa ale nie zawsze i nie w kazdym sklepie ale ogolnie sie nie oplaca,
                        poniewaz tylko w swieta sa wiecej platne (ok 1.15$ dodatkowo za godzine) w
                        zwykle dni placa normalnie ale oczywiscie jesli nie ma sie co innego do roboty
                        to jak nabardziej...
                        • Gość: fenny Re: Jak to jest z Overkami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 10:50
                          u nas na magazynie sa co chwile
                  • Gość: Polimerek Urlop na zawsze IP: 212.244.168.* 19.05.06, 13:50
                    Witam
                    Mam takie proste pytanie. Jezeli podpisuje z tesco umowe na prace na 2 lata to czy jest realna szansa zakonczyć ją wczesniej np po 3 czy 6 miesiacach? Jezeli tak to w jaki sposób to zrobic. Jakie tez czekają mnie za to konsekwencje?

Pozdrawiam
                    Polimerek
                  • Gość: iga Re: Czerwiec IP: *.wroclaw.mm.pl 21.05.06, 15:11
                    ja najprawdopodobniej wyjade w czerwcu moje gg to 1401392
                  • xandra84 Re: Czerwiec 06.06.06, 20:57
                    Witam!
                    Tak ja z narzeczonym mamy wyjazd 24 czerwca a spotkanie organizacyjne juz w ten
                    piatek,a Ty??W razie co moje gg 1194240,fajnie jak bysmy poznali kogos jeszcze
                    przed wylotem
    • Gość: maga Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 13:00
      Witam Was...napiszcie prosze czy jest szansa znalezienia pracy w Tesco dla kogos
      kto jest w Londynie i szuka pracy??Jak sie do tego zabrac??A co robicie w
      Tesco,w jakim charakterze tam pracujecie??Prosze odpiszcie bo ktos mi bliski
      jest w Londynie i szuka pracy,a po rozmowie z nim wyczuwam ze lekka zalamka sie
      zaczyna bo jakos z ta praca nie bardzo...Dzieki.
      • Gość: Eric Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.range81-129.btcentralplus.com 16.05.06, 11:39
        Co do zalatwiania pracy w tesco dla kogos kto juz jest w londynie to wszystko
        zalezy od sklepu. nie ma reguly. trzeba pytac. u mnie na sklepie mozna by
        sprobowac. tesco kenington vauxhall. dyrektor nazywa sie darren. a tak w ogole
        to dziwie sie ze ktos nie moze znalezc pracy w londynie. jestem tu 9 miesiecy i
        codziennie widze dziesiatki ogloszen na knajpach, sklepach , wypzyczalniach
        kaset video. trzeba tylko sie rozejzec. chyba ze ktos szuka od razu posady
        dyrektora. a poza tym nie wiem jak u tej osoby z jezykiem ale teraz to jest
        wazne. zycze powodzenia. jescze raz powtarzam: ja z tesco jestem bardzo
        zadowolony. Pozdrawiam. Eric
        • Gość: Londek Zdroj :) Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.c29.msk.pl 18.05.06, 12:10
          Jak ktos dostal termin wylotu na 9 Czerwca do Northampton prosze o zamieszczenie
          kontaktu :)) pozdrawiam
          • Gość: Jarpen Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 20:12
            ja równiez na 9 czerwca ale do Suffolk
            kontakt jarpen2103@op.pl
            Przy okazji wybrales opcje z CRM ?
    • Gość: iga Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.wroclaw.mm.pl 21.05.06, 15:04
      mam pytanie, nie orientujecie się czy jest możliwośc aby wysłali ludzi do pracy
      do Tesco do Szkocji?
      • Gość: Jarpen Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:03
        Zadzwoń na wadowicką , a przy okazji czemu akurat tam ... ?
        • Gość: iga Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.wroclaw.mm.pl 24.05.06, 12:20
          bo tam mam znajomych, wiec czulabym sie troszke pewniej
          • vazqes Re: Forum "TESCO w Anglii" 24.05.06, 13:07
            jakiś czas temu posłałem moje cv i i dośc szybko się
            odezwali..........natomiast troszke sie zdziwiłem jak pani podała mi koszty
            zycia w angli,np musze wyłozyć za przejazd czyli jakies ok jak mi powiedzieli
            700zł,musze tez zapłacic za jakies rejestracje w angli czy cos takiego ok 70
            futnów...no a najlepsza była tygdodniówka 70 funtów za mieszkanie(hmm troche
            drogo biorąc pod uwage że nawet w samym londynie możesz znależc jakis kwadrat za
            50 funtów tyg.)no aleeee co zrobić nie ma chyba co tutaj siedziec...
    • Gość: MALA Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 14:23
      Witam!!!
      mam pytanko do tych, ktorzy trafili do tesco przez rekrutacje w krakowie.
      jak wyglada ta rozmowa przez telefon, ktora ma na celu sprawdzenie poziomu
      jezyka angielskiego? bo wlasnie mnie czeka a chcialam jak najlepiej wypasc bo
      bardzo zalezy mi na tej pracy. z gory dziekuje i pozdrawiam
      • Gość: Jarpen Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 15:19
        W sumie ciężko sobie przypomnieć szczegóły , napewno były pytania dlaczego ,
        z jakiego powodu , czy rodzina nie ma nic przeciwko , troche o sobie ,
        czy nie mam nic przeciwko pracy z ludźmi innych narodowości .
        Jak za dzieciak oglądałaś cartoonsy
        i nie masz strachu przed mówieniem(przynajmniej częsciowo to sobie poradzisz ).
        Mnie zaskoczyła w pracy telefonem , ale wogóle się nie przygotowywałem ,
        kosztem kilku zacinek .
        Zastanów się lepiej , którą opcję z mieszkaniem wybrać...

Ktoś jeszcze wybiera się na spotkanie w poniedziałek i jest z Opola ?
        • Gość: MALA Re: Forum "TESCO w Anglii" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:21
          BARDZO CI DZIEKUJE ZA TE INFORMACJE, MAM NADZIEJE ZE UDA MI SIE PRZEBRNAC TA
          ROZMOWE.POZDRAWIAM PA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka