Dodaj do ulubionych

Telewizja w Anglii

IP: *.dsl.pipex.com 22.03.06, 23:17
Rzadko ogladam bo nie mam czasu, ale zgodzicie sie chyba, ze BBC rozni sie
sporo od TVP, co najlepiej widac w przypadku serwisow informacyjnych;)

Ogladacie cos regularnie? Ja "Apprentice" (wlasnie sie skonczyl przed
chwila). Sir Alan mialby w Polsce niezla popularnosc. Moze by tak TVN
zaadaptowala program? ;)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: magda_lon Re: Telewizja w Anglii IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 22.03.06, 23:20
      Ja nie mam w domu telewizora.
    • carnivore69 Re: Telewizja w Anglii 22.03.06, 23:31
      Regularnie tylko "Apprentice". Proba przeniesienia bylaby zapewne wielce
      chwalebna - trzeba przeciez krzewic w narodzie ducha przedsiebiorczosci. Ciekawe
      niemniej dla pracy u kogo mlode wilki rezygnowalyby za swoich obecnych posad -
      jakies typy? ;-)

Pzdr.
      • carnivore69 Re: Telewizja w Anglii 22.03.06, 23:35
        Dodam jeszcze, ze Hotel Babylon tez byl stalym punktem tygodnia (nowa seria juz
        zakontraktowana).

Pzdr.
        • Gość: Dziadek Apprentice;) IP: *.dsl.pipex.com 23.03.06, 00:19
          Hej, carnivore, no to mamy podobne gusty;) Zapomnialam o Hotel Babylon
          oczywiscie!!! Aha, od czasu do czasu (jak mi sie uda akurat byc w domu) to dr
          House.
          Co do Sir Alana, to faktycznie ciekawe kto by go zastapil.. Raczej nie mam
          typow. Moze wlasnie brak typow jest glownym powodem, dla ktorego tego programu
          nie kupil jeszcze TVN;)
          • carnivore69 Re: Apprentice;) 24.03.06, 00:01
            Wiec pewnie ogladalas poprzednie edycje (a jesli nie - powinna Ci sie spodobac
            kolejna) programu Dragons' Den, w ktorym domorosli wynalazcy probowali swoimi
            produktami wzbudzic zainteresowanie krwiopijczych 'venture capitalists'.

Polskim ekwiwalentem Sira Alana moglby byc Doktor Jan, ale on ostatnio chyba nie
            jest na fali. Poza tym probowalem sobie wyobrazic program z mlodymi
            przedsiebiorcami rzucajacymi wypowiedzi typu: "Ja p*****le, kto tu ma, k***a,
            jakies pojecie jak zdazyc przygotowac 500 sztuk tej j***nej pizzy?!!" (odcinek
            sprzed tygodnia). Mogloby nie wejsc na prime time nawet na TVN-ie. A jezeli juz,
            to w polaczeniu z niepopularna ostatnio ososba dra Jana, przedsiebiorca w PL
            wsrod znacznej czesci publiki kojarzylby sie jeszcze gorzej niz obecnie.

Pzdr.
            • Gość: Dziadek Re: Apprentice;) IP: *.dsl.pipex.com 25.03.06, 16:15
              Carnivore, przepraszam za glupie pytanie, ale kto to jest dr Jan??? Nie jestem
              na biezaco z Polska. Myslalam raczej o Gudzowatym albo kims w tym stylu.
              Moje watpliwosci wzbudza fakt, ze Sir Alan jest nie do podrobienia dlatego, ze
              oprocz milionow w kieszeni ma takze wyjatkowa osobowosc. Wydaje sie twardy i
              bezwzgledny, a jednoczesnie jakze sympatyczny!!!
              ;)
              • carnivore69 Re: Apprentice;) 28.03.06, 11:04
                > Wydaje sie twardy i
                > bezwzgledny, a jednoczesnie jakze sympatyczny!!!

To zupelnie tak, jak wspomniany przeze mnie dr Jan Kulczyk.
                ;-)

Pzdr.
    • deadeasy Re: Telewizja w Anglii 22.03.06, 23:35
      Ja jestem uzalezniona od Poirot i innych podobnych tworow Agatha Christie.
      Ogladam tez Coronation Street (normalnie niezla komedia - ostatnio troche
      nabrala powaznego tonu). Ogladam "Battlestar Galactica" na Sky One i "My Name
      is Earl" na Ch4 (powtarzaja na E4). Sledze ostatnio "Invasion" tez na Czworce.
      Poza tym Breakfast co rano na BBC1.

A tak troche odchodzac od tematu - mamy Sky+ i juz nigdy nie bede ogladala TV
      inaczej ;o)
      • lw82 Re: Telewizja w Anglii 23.03.06, 00:34
        Mega dobry, bo opowiadajacy o rzeczywistosci, jest Body Shock - bardzo
        kontrowersyjny program ze wzgledu na tresc. Generalnie sa to reportaze na jakiej
        dziwne tematy. Byl pokazany np. 500-kilogramowy facet, rodzina ludzi cierpiacych
        na jakas dziwna chorobe, albo kolesie z 40cm penisami. W naszej katolickiej
        Polsce to by na pewno go zakazali :)
        • Gość: homiee Re: Telewizja w Anglii IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 23.03.06, 01:23
          Eeee tam, byloby to w tej serii dokumentalnej, co w poniedzialki latala - 'Oczy
          szeroko otwarte' - czy jakos tak ;)
          • Gość: duende1 Re: Telewizja w Anglii IP: *.as15444.net 23.03.06, 09:46
            ja ogladam: apprentice, the armstrongs (zaraz po apprentice, rewelacyjne,
            polecam.), the office (powtarzaja znow, baaardzo lubie), nevermind the
            buzzcocs, top gear, hustle, no i uzalezniona jestem od eastenders ;)
            • kicior99 Re: Telewizja w Anglii 23.03.06, 11:45
              Ja od kilku dni ogladam nalogowo kanal historyczny (z freeboxa). Takie cudenko,
              ktorego nie ma w Polsce - a szkoda. Choc czasem mozna sie nie zgadzac. Kanal
              prezentuje historie niemalze wszystkiego, wczoraj z wypiekami na twarzy
              ogladalem historie brytyjskich lasow, wzbogacona nawet o historie rudych
              wiewiorek...
              • martin_sutton Re: Telewizja w Anglii 24.03.06, 18:07
                UK History jest super, ale sporo tam powtorek wiec trzeba sie przesiadac na cos
                innego od czasu do czasu.
    • mdj.mdj Re: Telewizja w Anglii 23.03.06, 11:16
      Gdzies tak od lata wlaczam tylko na mecze, bo i tak kiepski odbior a ja
      gapienia sie w ekran mam troche dosc po pracy. Natomiast wczesniej ogladalem
      duzo filmow dokumentalnych i przyrodniczych, i moge powiedziec smialo ze BBC
      robi je najlepiej na swiecie :)
      • kicior99 Re: Telewizja w Anglii 23.03.06, 11:38
        a ie myslales o kupieniu free-boxa?
    • kicior99 Re: Telewizja w Anglii 23.03.06, 11:37
      ogladam regularnie, ale na szczescie mam rowniez do dyspozycji TV niemiecka
      (zwlaszcza wysmienita ARD) i francuska. Polska rowniez, ale ogladam w
      ostatecznosci...
    • kicior99 a... 23.03.06, 11:38
      placicie abomanent? Z tego co wiem, masa Polakow tego nie robi...
    • elaweybridge Re: Telewizja w Anglii 23.03.06, 12:08
      podoba mi sie to ze jak szukaja jakiegos kryminalisty albo jak go juz zlapia
      albo kogos sadza, to pokazuja jego twarz, podaja pelne imie i nazwisko, czasem
      gdzie mieszka. nie ma takiej czajówki i sciemy jak w pl gdzie zakrywaja twarze i
      podaja tylko pierwsza litere nazwiska. i nigdy nie wiadomo o kogo chodzi.
      a tu przynajmniej ludzie sie dowiedza czy mieszka/mieszkal w ich sasiedztwie
      psychol czy kryminalista.
      • kicior99 Pewnie. Lepiej gnoic ludzi... 23.03.06, 12:41
        Tak bylo w grudniu 2004 gdy zlapano kobiete rzekomo molestujaca 13-letniego
        ucznia. Pelno jej bylo w TV, gazetach, ze wszelkimi detalami. Tymczasem...
        przeczytaj wczorajszy Daily Mail. Kobieta wrobiona, oskarzenie tak wyssane z
        palca, ze nawet sad musial opieprzyc policje za razace bledy w prowasdzeniu
        postepowania. Gratulacje...
        • kicior99 PS 23.03.06, 12:42
          w Anglii nie wiedziec czemu nie obowiazuje do konca zasada ze niewinnym sie
          jest do czasu ogloszenia prawomocnego wyroku.
          • edavenpo Re: PS 23.03.06, 14:14

Ta zasada obowiazuje jak najbardziej, ale niestety istnieje tu zjawisko 'trial
            by tabloids' gdzie brukowce robia swoisty lincz oskarzonej osoby dodajac do
            wszystkich stwierdzen slowko 'allegedly' ktore oznacza ze nie do konca ta osobe
            oskarzaja o cos, tylko powtarzaja plotki.

Sian Jenkins jest tego dobrym przykladem.
            • kicior99 Re: PS 23.03.06, 14:55
              Wlasnie. I cierpie przy okazji niewinni ludzie. Nie uznaje zasady, ze cel
              uswieca srodki.
            • kicior99 Re: PS 23.03.06, 14:57
              tak, "allegedky" to otwierajacy wszystko wytrych.
              • kicior99 Re: PS 23.03.06, 14:58
                sorry za literowki
        • martin_sutton Re: Pewnie. Lepiej gnoic ludzi... 24.03.06, 18:05
          To lepiej pozwolic "zniknac" w tlumie wszystkim zwyrodnialcom, gwalcicielom,
          zlodziejom, mordercom itd.

Bledy byly po stronie policji a nie po stronie systemu ktory pozwala na
          ujawnienie danych oskarzonego.
    • Gość: dziewczynazbagien Re: Telewizja w Anglii IP: 194.150.177.* 23.03.06, 14:54
      bbb lubie angielska tv, ale ja to katuje glownie seriale (nie angielskie
      oczywiscie) i inne nie wymagajaca wysilku intelektualnego programy. po pracy
      tylko to jestem w stanie ogladac.pozdr
      • Gość: Dziadek Re: Telewizja w Anglii IP: *.dsl.pipex.com 23.03.06, 18:08
        Jestem zainteresowana tym co sie dzieje aktualnie na swiecie, ogladam wiec
        regularnie wiadomosci BBC. Jak rozne sa od TVP! Polityki samej jak na
        lekarstwo. Relacje z obrad parlamentu w minimalnej dawce i to tylko "smaczki"
        (kogo na dobra sprawe tutaj to interesuje!) Jesli Premier, to tylko wypowiedz w
        sprawie naprawde istotnej dla kraju. Za to: mnostwo kryminalu, morderstwa,
        wyrsokow sadowych, kto umarl, a kto sie ozenil, normalnie kronika towarzyska.
        Popatrzcie, co kraj to obyczaj. No i 90% to newsy z kraju. Ze swiata b.rzadko.

Co do przyrodniczych-zgadzam sie, bomba!
        Pzdr
        • Gość: Ralph Re: Telewizja w Anglii IP: *.server.ntli.net 23.03.06, 20:11
          Akurat dziś rano razem ze znajomą z Panamy zauważyliśmy, że wszystkie wiadomości
          kręcą się wokół Wielkiej Brytanii i tylko Wielkiej Brytanii, o reszcie świata
          jest bardzo niewiele.
          • Gość: kachna Re: Telewizja w Anglii IP: 62.141.217.* 23.03.06, 21:23
            Jakos ostatnio zauwazylam to w polskiej TV-malo wiadomosci ze swiata, za to
            wiekszosc czasu zajmuja rodzime problemy iprzepychanki z Wiejskiej :)
            • Gość: Ralph Re: Telewizja w Anglii IP: *.server.ntli.net 23.03.06, 21:49
              Gość portalu: kachna napisał(a):
              > wiekszosc czasu zajmuja rodzime problemy iprzepychanki z Wiejskiej :)

No, przecież to koniecznie trzeba obejrzeć!
              Ach, ile tracę... ;))
              • Gość: irma Re: Telewizja w Anglii IP: *.internet.v.pl 23.03.06, 23:31
                jak świetnie że ktoś poruszył ten temat ja wyjechalam z UK jakieś 8 miesięcy
                temu moim ulubionym serialem był HOLLYAKS na CH4 zawsze 6.30 jeśli ktoś ogląda
                ten serial i mógłby mi streścić losy bohaterów byłoby cool lubiłam też Little
                Britain nie wiem czy emitują nową serię ostatnie odcinki byly chyba w kwietniu
                ubiegłego roku
                • deadeasy Re: Telewizja w Anglii 24.03.06, 00:55
                  Ja robie "podglady" na stronach serialu. Sprobuj tu:
                  www.hollyoaks.com/
          • carnivore69 Re: Telewizja w Anglii 24.03.06, 00:03
            Ze swiata rzadko i jesli juz, to najczesciej z krajow Brytyjskiej Wspolnoty
            Narodow (kilkanascie m-cy temu np. takie Zimbabwe nie schodzilo z naglowkow).

pzdr.
    • Gość: me slucham radia BBC-4 O:-) n/t IP: *.bulldogdsl.com 24.03.06, 09:14
      • kicior99 Re: slucham radia BBC-4 O:-) n/t 24.03.06, 12:23
        ja tez - i jeszcze 5 live
      • martin_sutton Re: slucham radia BBC-4 O:-) n/t 24.03.06, 18:03
        Ja tez i LBC 97.3 :)
    • jasiubleep Shipping Forecast.. 24.03.06, 18:02
    • Gość: lalamida Re: Telewizja w Anglii IP: *.wfd87a.dsl.pol.co.uk 25.03.06, 16:49
      ja ogladam Prison Break, Dark Angel, program o wybieraniu mieszkania-domu na
      wsi, i jeszcze Desperate Housewifes. Nikt poza mna tego nie oglada????!!!
      • deadeasy Re: Telewizja w Anglii 25.03.06, 17:03
        Ja ogladam programy jak "House Doctor" i inne podobne + o kupnie domu. Wlasnie
        jestesmy w trakcie szukania domu i przygotowywania mieszkania do sprzedazy wiec
        podpatruje co moge zrobic. Wlasnie walcze z przedpokojem - 50 litrow Polycell
        Basecoat for Walls powinno dzialac cuda z tymi scianami... ;o)
      • jasiubleep Bremner Bird & Fortune hehe 26.03.06, 08:50
        Z wczorajszego:
        "-What about invading Poland?
        -??
        -They already invaded us.."
        • saperowsky Re: Bremner Bird & Fortune hehe 26.03.06, 14:39
          dobre, dobre ... :D
          • jasiubleep Re: Bremner Bird & Fortune hehe 26.03.06, 14:46
            Wyobrazilem sobie, co by bylo, gdyby nagle do Polski przyjechalo 200tys. Angoli
            do pracy. I co by oni na swoim forum pisali... Jak zalatwic sprawe w urzedzie
            skarbowym? Okradli mnie, co mam zrobic?? Jak radzicie sobie z jezdzeniem po
            prawej stronie w Polsce??? Co mam odpowiedziec, gdy na rozmowie pracodawca pyta
            sie mnie, czy jestem w ciazy albo planuje byc w najblizszym czasie???
            • saperowsky Re: Bremner Bird & Fortune hehe 02.04.06, 20:59
              to by byla ciekawa lektura ...

gubiliby sie dokladnia tak samo w polskich przepisach i zwyczajach jak my
              gubimy sie w UK ...

pozdro
              michau
    • deadeasy Re: Telewizja w Anglii 28.03.06, 10:29
      BBC1 teraz jest nadawany program "Britain's Streets of Slavery".
    • special_k Re: Telewizja w Anglii 28.03.06, 16:02
      hej,

ja lubie programy o domach/posiadlosciach oraz o aukcjach/zabytkach

z pierwszej kategorii : Relocation Relocation, B&B Best (ale juz nie leci),
      kiedys jeszcze byl taki fajny program o zamianie domow, ale nie pamietam tytulu

z drugiej kategorii bardzo relaksujace jest Flog It ( teraz zrobili o lepszej
      porze) - smieszny jest ten prowadzacy :]

Lubie jeszcze Ten Years Younger, What NOT To Wear ( mam nadzieje ze wroci!),
      You Are What You Eat, Deal Or No Deal

Lubilam jeszcze taka kreskowke z pasma dla dzieci Charlie & Lola =)
      • Gość: Dziadek Apprentice-dzis 9pm BBC2 IP: *.dsl.pipex.com 29.03.06, 17:09
        Zachecam do ogladania tych, ktorzy jeszcze nie widzieli. Ciekawe, jak Wam sie
        spodoba Sir Alan i jego kandydaci;)

Do tych, ktorzy ogladaja-na kogo stawiacie w tej edycji? Mnie sie wydaje, ze
        wygra ten drapiezny ciemny przystojniak;) Chociaz nie dam sobie reki uciac,
        moze wygrac kobieta (tak dla odroznienia od poprzedniej edycji). Za to uwazam,
        ze powinna odejsc ta histeryczna blondynka, ale pewnie jej nie wyrzuci,bo jej
        obecnosc powoduje wzrost ogladalnosci programu;)
        Pozdrawiam
        • carnivore69 Re: Apprentice-dzis 9pm BBC2 29.03.06, 23:12
          > Za to uwazam,
          > ze powinna odejsc ta histeryczna blondynka, ale pewnie jej nie wyrzuci,bo jej
          > obecnosc powoduje wzrost ogladalnosci programu;)

Hehe, i odeszla...
          ;-)

Pzdr.

PS. A AMS wystapi we Friday Night with Jonathan Ross w tym tygodniu.
          • Gość: Dziadek Re: Apprentice-dzis 9pm BBC2 IP: *.dsl.pipex.com 29.03.06, 23:19
            Ja to mam nosa;)

Swoja droga, ja nie moglam jej zniesc. Masz jakis typ na zwyciezce?
            Pzdr
            • carnivore69 Re: Apprentice-dzis 9pm BBC2 29.03.06, 23:26
              Paul, Ruth i Ansell sa sympatyczni i byli jak dotad w miare kompetentni. Samuela
              i Syeda nie chcialbym miec za swoich wspolnikow (balbym sie, ze np. w czasie
              przerwy na lancz skopiuja moj twardy dysk ;-)). Michelle, Sharon i Tuanowi
              brakuje wg mnie charyzmy. Zeby Paul nie byl bialym facetem, to postawilbym chyba
              na niego.

Pzdr.
              • Gość: Dziadek Re: Apprentice-dzis 9pm BBC2 IP: *.dsl.pipex.com 29.03.06, 23:34
                Myslac kategoriami Alana mysle, ze jesli wygra dziewczyna-to bedzie Ruth. jesli
                facet-to Tuan (poprzedni zwyciezca tez byl lekko niewyrazny, za to dosc solidny
                i mial tzw. ducha zespolu). Ja tam nie mialabym nic przeciwko pracy z Saidem;D

Pzdr
                • carnivore69 Re: Apprentice-dzis 9pm BBC2 29.03.06, 23:42
                  > Ja tam nie mialabym nic przeciwko pracy z Saidem;D

Hehe, jesli caly personel zenski by on tak motywowal do pracy, moglby okazac sie
                  calkiem trafiona inwestycja ;-). (Jako kaowiec firmy, na ten przyklad.)
                  • Gość: Dziadek Re: Apprentice-dzis 9pm BBC2 IP: *.dsl.pipex.com 29.03.06, 23:54
                    Carnivore,ona jest z moich okolic;/

www.bbc.co.uk/apprentice/candidates/jo.shtml
                    By the way, chyba ide spac...
                    Pozdrawiam
                    • carnivore69 Re: Apprentice-dzis 9pm BBC2 29.03.06, 23:59
                      Ciekawe czy uda Ci sie wypatrzyc ja przy barze w jednym z lokalnych klubow,
                      gdzie bedzie topila zale... w kazdym razie uwazaj na drogach ;-).

Pozdrawiam
                      • Gość: Dziadek Re: Apprentice-dzis 9pm BBC2 IP: *.dsl.pipex.com 30.03.06, 00:01
                        Wiesz, ja mysle, ze na imprezach to ona musi byc calkiem niezla, choc zaloze
                        sie, ze blyskawicznie sie upija;)
                        Swoja droga, w jakich okolicach Ty mieszkasz?

• carnivore69 Re: Apprentice-dzis 9pm BBC2 30.03.06, 23:55
                          Konczac watek o Jo - dzis rano byla w TV i... czulem sie zazenowany ogladajac ja
                          (smiech to zdrowie, ale do czasu).
                          A nadaje z North-West.

Pzdr.
                          • Gość: Dziadek Re: Apprentice-dzis 9pm BBC2 IP: *.dsl.pipex.com 01.04.06, 09:20
                            No to do South-West masz kawalek...;)
                            • carnivore69 Re: Apprentice-dzis 9pm BBC2 05.04.06, 23:08
                              Poor Samuel's gone...

Pzdr.
    • deadeasy Re: Telewizja w Anglii 27.04.06, 09:27
      Dzisiaj (czwartek, 27 kwietnia 2006) o 21:00 na BBC2 bedzie program
      dokumentalny o Powstaniu Warszawskim.
      • Gość: lomerk Re: Telewizja w Anglii IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.04.06, 14:11
        Dobry news.Z przyjemnoscia zasiade przed tv.
        Pozdro
    • cafe_justysia Re: Telewizja w Anglii 29.04.06, 13:24
      A my may Cyfrę + na chacie i oglądmy polisz tivi :)) Z ang. mediów słucham
      tylko radia BRMB i Heart(mieszakm w B'ham)
      • cafe_justysia Re: Telewizja w Anglii 29.04.06, 13:30
        Na czym leci Hollyoaks???Czy to jest ten serial "lekarski"?Jeśli tak-to jest
        extra!!Leciał kiedyś na TVP3,extra był a potem go przerwali :(
      • kerryman Re: Telewizja w Anglii 29.04.06, 13:30
        akurat polisz tiwi to cos za czym tesknie najmniej. no ale to kwestia gustu
        podejrzewam.
    • Gość: master chief Re: Telewizja w Anglii IP: *.cable.ubr08.azte.blueyonder.co.uk 30.04.06, 13:15
      The Simpsons, codziennie o 6 na czworce

A co do "The Apprentice" - ciekawe czy wystapi jakis Polak w ktorejs z
      nastepnych serii? Ubiegal sie ktos z forum o start w tym programie?:)
      • carnivore69 Re: Telewizja w Anglii 30.04.06, 22:31
        Cholera, ostatnio Sir Richard (Branson) jest trendy (ze swoim ludzkim stylem
        zarzadzania), a Sir Alan (Sugar) staje sie passe. Co moze postawic pod znakiem
        zapytania edycje przyszloroczna, a zatem - i udzial w niej Polaka.

Pzdr.
    • Gość: ccc SYF!! IP: 80.54.88.* 01.05.06, 11:18
      Dla mnie tv angielska to syf. Akurat mam dostep tylko do 5 kanalow ale juz
      zdazylem sobie wyrobic zdanie na jej temat. Poza apprentice i simpsonami nie ma
      co ogladac. Jak wlaczam BBC to czuje jakbym sie cofnal w lata 80-te. Wiadomosci
      w Anglii - tragedia! Ograniczaja sie tylko do UK, ich bylych kolonii,
      ewentualnie USA i Niemcy. Reszta swiata dla nich nie istnieje. Aha o Iraku
      jeszcze duzo mowia :P Wole nasze Fakty na tvn i discovery! Pozdro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka