Dodaj do ulubionych

Obrączki:(

23.03.06, 10:10
No i mamy obrączki,męża pasuje idealnie, moja jest ciut
przyciasna.Mierzyliśmy w ten sposób,że brat mojego męża z żoną mierzyli na
swoje palce.Ja jej obrączke wkładałam i była super,chłopy też coś tam
ustaliły,na który palec.Byłam prawie pewna,że nie będzie problemów.Tzn
wchodzi mi na palec serdeczny,ale nie prawej tylko lewej ręki.Na prawey
ciśnie,lewa super.I o to właśnie mi chodzi.Tzn ciekawa jestem na której ręce
Wy nosicie,zwłaszcza w małżeństwach mieszanych?Tu chyba noszą na lewej?
No cóż,tak to jest jak się obrączke kupuje na odległość.Czeka mnie
powiększanie.Czy ktoś coś takiego robił w Irlandii?Jeśli tak to proszę o
komentarz.A może zrobić to w Polsce?
Tak smęcę,bo jestem trochę rozżalona...
A w ogóle to są przepiękne!!!
Obserwuj wątek
    • tomsmom Re: Obrączki:( 23.03.06, 10:21
      My oboje na prawej nosimy, bo tak sobie na slubie zalozylismy i tak zostalo
      (Chris to taka troche przekorna osobowosc to i pewnie dlatego mu tak pasuje).
      Ale ja mysle, ze tak naprawde to przeciez nie ma takiego znaczenia. Moja mama
      na przyklad, wielka tradycjonalistka, nosi na lewej wlasnie, bo na prawej jej
      niewygodnie. Kiedys w Polsce to tak bylo, ze tylko wdowy na lewej nosily, ale
      teraz to naprawde nie ma znaczenia. Wiec nos jak Ci pasuje!!
      Gratuluj w ogole, na pewno sa piekne, a jak sie uprzesz na powiekszenie to
      chyba jednak lepiej w Polsce bo z tego co wiem (no co ja tam wiem...) to uslugi
      sa tam tansze (ojej, to chyba pierwszy raz kiedy o Polsce powiedzialam 'tam')...
      Hania
      • suesslein Re: Obrączki:( 23.03.06, 10:44
        Ja nosze obraczke na lewej rece, maz wcale, bo nie lubi.
        W Pl spotykam sie z tego powodu z ciagla krytyka, ze jak wdowa. Mnie to
        absolutnie nie robi roznicy, tak zaczelam i tak zostalo:)
        Z przerobkami bizuterii zakupionej w Pl mam tu raczej smutne wiesci. Nikt nie
        chcial zmniejszyc mi pierscionka zareczynowego, specjalnie do Dublina
        pojechalam. Ale moze z obraczka bedzie latwiej, bo nie ma kamienia? Nie
        zaszkodzi zapytac.
        Jestem pewna, ze sa najpiekniejsze!
        • maja92 Re: Obrączki:( 23.03.06, 10:53
          Ja po przeprowadzce z Polski nosilam na prawej rece, ale ciagle sie mnie pytano
          czy mam meza, gdy opowiadalam o dziecku. Takze zdazyly mi sie zaczepki meskiego
          klanu na ulicy;-)))Po paru miesiacach przelozylam obraczke na lewa reke i tak
          mi zostalo....

A to prawda, ze uslugi sa tansze w Polsce - tam mniej zaplacisz za
          zmniejszenie. A w razie czego w Stillorgan na poludniu Dublina jest zlotnik,
          ktory zmniejszaja.
          • dzoaann Re: Obrączki:( 23.03.06, 13:01
            Dzięki za informacje, dziewczymy.Narazie założyłam na lewą i bardzo mi
            wygodnie,a co dalej to się zastanowię.Mąż machnął ręką:"Noś na której chcesz,a
            jak chceesz to zmniejszaj".Dużo mi pomógł...A obrączki są w krateczkę i on się
            śmieje,że nie dość,że mnie po tylu latach wreszczie zobrączkował, to jeszcze za
            kratki wsadził:)
            • zapytajnick Re: Obrączki:( 23.03.06, 14:09
              No musza byc piekne! Asiu, ja nosze na lewej, bo mam taka teorie, ze to od
              serca;-). Tzn teraz narazie sobie siedzi w szuflandii, tak w razie czego gdybym
              zaczela puchnac.
            • gosia.irl Re: Obrączki:( 23.03.06, 14:12
              czesc dziweczyny!
              czytuje was od jakiegos czasu ale nic jeszcze tu nie pisalam... co prawda nie
              jestem jeszcze rodzicem ale jestem w irl od ok 6 lat i wlasnie w tym roku
              planujemy wesele - para mieszana! jak widze jest nas tu troche - to tak slowo
              wstepu!

ja pierscionek zareczynowy nosze na lewej i obraczke tez bede tak nosic... moja
              siostra tak samo. teraz sa takie czasy ze juz ludzie nie trzymaja sie tak mocno
              tradycji jak kiedys. wiec nos jak ci wygodnie!

pozdr.
              m
              • olliesmum Re: Obrączki:( 23.03.06, 14:16
                Hej,
                Ja tak jak Chris Hani jestem przekorna i obraczke zawsze nosilam na lewj
                rece! :))
                Poza tym jest mi wygodniej, gdy pisze na kompie (a to moja praca w 90%).
                Pozdrawiam,
                Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka