Gość: ja IP: *.wfd87a.dsl.pol.co.uk 02.04.06, 19:25 czy pamietacie jak to bylo rok temu? jak Wy i Anglicy przyjeli te wiadomosc? moze podzielimy sie wspomnieniami abys jakos uczic Ten Dzien? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Xena Re: JP II IP: 82.153.70.* 02.04.06, 20:56 Pogrzeb transmitowany byl w telewizji, co mnie osobiscie troche zaskoczylo, bo Anglicy a raczej snobami. Wszystko co angielskie jest cool, co sie na swiecie dzieje - to juz raczej ich nie interesuje. BBC kiedys moze bylo dobre, ale to chyba wieki temu. Zdziowina wiec bylam, ze transmitowali caly pogrzeb. Wg. mnie swiadczy to o szacunku do wielkiego czlowieka jakim byl jan Pawel II Szkoda, ze go juz z nami nie ma - a raczej jest - ale w innej postaci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: JP II IP: *.cable.ubr05.live.blueyonder.co.uk 02.04.06, 22:56 a ja bylem na barbecue Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: JP II IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 03.04.06, 01:31 Byłem pod wrażeniem przyjazności i współczucia wielu ludzi. Pisały o Nim wszystkie bez wyjatku gazety, nawet "tabloidy". Transmisję z pogrzebu oglądałem na telebimie w katedrze anglikańskiej, w dodatku mocno zmęczony po nocnej zmianie w pracy. Większść Brytyjczyków i innych obcokrajowców sprawiała wrażenie jakby rozumieli o co tak naprawdę chodziło i kim On dla nas był. Oczywiście to nie mogło zastąpić bycia w tych dniach w Polsce, czego mi naprawdę brakowało - a byłem na urlopie w domu zaledwie dwa tygodnie wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzielonegowzgorza Re: JP II IP: 194.106.137.* 03.04.06, 15:00 a mnie zaprosili na msze zalobna na koniec swiata. malutenka wioska. jeden kosciolek i moze z 10 domów. msza byla po irlandzku, wiec zrozumialam tylko amen i alleluja ;). na szczescie do nas i o nas taktownie zwracano sie po angielsku. byl portret papieza, przekrecili nawet flage cork, wiec byla polska :). bylo bardzo milo, smutno tez, ale milo. wszyscy nas sciskali. moze i bylismy troche ciekawostka przyrodnicza, ale dobrze wiedziec, ze byl znany nawet tutaj. bardzo podobaly mi programy w telewizji, wypowiedz arcybiskupa, przemówienia papieza z wspanialym polskim akcentem. Odpowiedz Link Zgłoś