Dodaj do ulubionych

ile odloze

IP: 201.242.240.* 23.04.06, 00:47
czesc zaproponowano mi prace w Londynie za 92 tysiace funtow rocznie to jest
juz ze wszystkimi dodatkami acha dodatkowo ubezpieczenie medyczne jak
myslicie ile moge z tej kwoty odlozyc ( niestety jestem jeszcze w sytuacji ze
sie dorabiam) nie zamierzam jakos powaznie oszczedzac na zyciu ale tez nie
planuje jakis ekstrawagancji. Chodzi mi o to ile wydam na zycie na mieszkanie
podatki ubezpieczenia etc. Teraz pracuje w singapurze mam niezla pensje ( jak
na polaka) i sie zastanawiam czy oplaci mi sie zmieniac prace. Dodatkowym
czynnikiem jest to ze pracujac w Londynie moglbym czesciej przylatywac do
Polski za ktora tesknie no i to ze juz powyzej uszu mam Azji.
Dzieki i pozdrawiam Tobiasz
Obserwuj wątek
    • Gość: greg Re: ile odloze IP: *.bulldogdsl.com 23.04.06, 01:19
      92tys rocznie ??? nie wiem albo sie pomyliles z kwota albo sobie jaja robisz z
      tym pytaniem bo tyle to chyba nawet lekarzowi ciezko zarobic !a z drugiej
      strony jesli to prawda to nie wiem za co daja ci taka kase skoro zadajesz tak
      durne pytanie na forum !!!...........sorry ale mnie poniosla chyba ze to
      nastepna prowokacja .......
    • Gość: hmmm Re: ile odloze IP: *.resetnet.pl 23.04.06, 01:35
      a masz zone? bo ja jestem chetna jak nie masz ;) giggle, wink wink nudge nudge
      • Gość: black_sheep Re: ile odloze IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.04.06, 01:42
        Ja tez jestem wolna (i ladniejsza od tej wyzej:)
        • Gość: hmmm Re: ile odloze IP: *.resetnet.pl 23.04.06, 01:55
          nie prawda ;) black sheep nie maja takiego kuperka jak ja mam :D no jestem
          bardziej fluffy ;P
          • Gość: Tobiasz Re: ile odloze IP: 201.242.240.* 23.04.06, 05:16
            nie jest to prowokacja ani nie robie sobie jaj pracuje dla firmy badawczej maja
            takze oddzial w Londynie jestem genetykiem, wiesz to sie moze wydawac ze to
            jest kupa kasy ale ja wciaz splacam $3000 miesiecznie za moje studia (konczylem
            w usa). Sorry nie chcialem nikogo zdenerwowac szanuje innych ludzi i zawody
            przez nich wykonywane, poprostu myslalem ze ktos mi odpowie ile realnie wydam
            na zycie w Londynie.
            • cosmita Re: ile odloze 23.04.06, 06:07
              Tobiasz, zadales pytanie dosc abstrakcyjne:-)
              Ile wydasz na zycie? To zalezy - przede wszystkim od tego, w jakiej czesci
              Londynu chcesz mieszkac i w jakich warunkach.
              To po pierwsze i przede wszystkim, bo wynajem mieszkania to najpowazniejszy
              wydatek tutaj, zreszta jak wszedzie indziej zapewne.
              Do tego dochodzi jeszcze sto tysiecy innych pytan, dotyczacych tego, na jakim
              poziomie chcesz zyc.
              Sprecyzuj swoje wymagania, to moze ktos Ci konkretnie odpowie:-)
              A zlosliwosci mozesz sie spodziewac (tudziez ofert matrymonialnych:-) - Twoje
              zarobki sa dosc imponujace (co stwierdzam z zadowoleniem, bo milo, ze i "Polak
              potrafi") i znacznie wieksze niz wiekszosci z nas (co mnie troszke mniej mnie
              cieszy, bo naleze do tej wiekszosci:-)
              Od razu wyjasniam, nie chce rywalizowac z paniami nade mna:-)
              Ale jedno jest pewne i sam to wiesz - do naszej Kochanej Ojczyzny mozesz latac
              prawie za friko.
              Powodzenia.
              • Gość: Tobiasz Re: ile odloze IP: 201.242.240.* 23.04.06, 07:04
                dziekuje bardzo za odpowiedz wiec wyglada to tak nie potrzebuje niczego
                nadzwyczajnego do mieszkania ( obecnie mieszkam w mieszkaniu 4 pokojowym ale
                mam je od firmy i nie place za nie ponadto 3 z 4 pokoçi jeszcze wogole nie
                odwiedzilem :o) wiec mieszkanie w londynie duzo mniejsze by mnie calkowicie
                zadowolilo ) Jedzenie zawsze jadlem w restauracjach tutaj nie jest to takie
                drogie i jest dobre w Londynie nie wiem mysle ze prawdopodobnie jedzenie w
                restauracji bedzie duzo duzo drozsze. Dla mnie priorytetem jest to zeby splacac
                moj kredyt za studia ( moge oczywiscie mniejsza rate placic ale bedzie to
                trwalo znacznie dluzej a chcialbym sie jak najszybciej go pozbyc zostalo mi
                jeszcze do zaplacenia $42k dlatego przyjolem ze 3000 bedzie w sam raz chociaz
                nie ukrywam ze jesli by pensji wystarczylo to splacal bym miesiecznie wiecej
                zeby sie uwolnic)Chcialbym tez odlozyc troche funduszy na to aby byc bardziej
                wiarygodny dla banku w ktorym chce miec kredyt na zalozenie swojej firmy.
                Nie znam Londynu nigdy nie bylem w Londynie wiem tylko ze siedziba firmy miesci
                sie w dzielnicy Mayfair wiec chcialbym miec jak najblizej do niej.Zadaje
                pytanie na forum zeby wiedziec jakich mniej wiecej kosztow moge sie spdziewac
                jesli okaze sie ze nie sa porazajace ( moim wspolpracownicy z londynu strasza
                mnie ze koszty sa kosmiczne i po zaplaceniu za studia nie wiele mi sie uda
                odlozyc) to wtedy zadzwonie do jakiejs agencji wynajmujacej mieszkania i bede
                juz wiedzial konkrety. Ja poprostu spodziewam sie odpowiedzi ludzi ktorzy tutaj
                mieszkaja zwlaszcza rodakow ile wydaja bez zaciskania pasa miesiecznie.
                zrobilem sobie taka mala liste plusow i minusow
                plusy
                blisko do Polski i tanio w porownaniu do singapuru!!!
                nowe miasto nowe doswiadczenia nowe kontakty
                ludzie kulturowo bardziej mi odpowiadajacy
                pensja nominalnie wyzsza ( nie znam kosztow)
                bardziej rozwojowy projekt
                wiecej atrakcji kulturalnych typu teatr muzea koncerty etc

minusy

koszty zycia
                fatalna pogoda w porownaniu do singapuru
                brak cieplego oceanu ( moze to glupie ale lubie cieple plaze)
                narazie wiecej nie przychodzi mi do glowy

wazne ze do Polski blisko ( qrcze jak ja tesknie za stara dobra Polska)

Pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: fcuk Re: ile odloze IP: 82.153.107.* 25.04.06, 10:02
            A moze wolisz chlopcow? hahahahahahaha
    • Gość: hmmm Re: ile odloze IP: *.resetnet.pl 23.04.06, 12:39
      hehe no ja tez nie zartowalam,co prawda nie szukam meza ale jestem singlem
      hheheh no a ty taki wyksztalcony i z prospektami hehe

tak na powaznie, 92k to duzo pieniedzy, nawet bardzo duzo.
      w londynie mozesz wynajac male mieszkanie (living room + bedroom, z lazienka
      oczywiscie) za ok 800 funtow miesiecznie, cena w gore, zalezy od miejsca,
      dzielnicy itp.
      jesli wolisz na prawde zaoszczedzic to mozesz wynajac pokoj za ok 100 funtow
      tyg, ale bedziesz dzielic mieszkanie/dom z innymi osobnikami, zalezy co kto
      woli.
      tygodniowy bilet na metro kosztuje ok 25funtow, o ile dobrze pamietam, na 3
      strefy. autobusowy na wszystkie busy ok 11 funtow na tydzien.
      Jedzenie w restauracjach jest dosc drogie, ale sa miejsca gdzie jest np bufet
      za 10 funtow jesz ile chcesz, albo stalls na camden town z chinszczyzna.
      policz sobie ile dostaniesz z tych 92 tys na reke, po podatku, ile ci wyjdzie
      tygodniowo na reke , odejmnij od tego mieszkanie, bilet no i jesli bedziesz sie
      sam zywic kupujac w sklepach i gotujac tak okolo 30-40 funtow tygodniowo (nie
      oszczedzajac na jedzeniu)
      powodzenia
    • Gość: df Re: ile odloze IP: *.ipt.aol.com 23.04.06, 14:44
      z taka kasa zostanie ci z 5000 na reke miesiecznie
      po oplaceniu mieszkania i jedzenia (w restauracjach) nadal zostanie ci ze 3000-
      3500

ale z taka kasa pomyslalbym na twoim miejscu o inwestycjach jak np. w
      nieruchomosci
    • Gość: tescoman Re: ile odloze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:55
      jak bedziesz żar w Tesco jak wszyscy to ci dużo zostanie ale nie zdążysz tego
      wydać
    • Gość: bbb Re: ile odloze IP: *.as15444.net 24.04.06, 00:00
      no gratuluje,niezla praca,niezla kasa,raczej starczy na porzadne zycie i splate
      kredytu tez.a tak z ciekawosci zupelnie,ile masz lat?
      • Gość: krzysiek Re: ile odloze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 01:20
        Gośc jaja sobie robi ,ponownie na forum się nie odezwał czekał tylko na odzew
        hehehe .
        • Gość: krzysiek Re: ile odloze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 01:23
          A moze prawde mówi ,zamotalem się,dziśjuz nie wiadomo komu wierzyć ,może sie
          myle
          • jobwaw wszystko jest mozliwe 24.04.06, 01:57
            Osoba pisala z Venezuela, Caracas.

Mozecie wierzyc jej lub nie.

Ja znam osoby co maja 400f za dzien pracy.
            Ale sa to rodowici angole po ok. 10l doswiadczenia.

• walesa4 na grochowe i bilet dla peat-a 24.04.06, 15:06
      • Gość: Tobiasz Re: na grochowe i bilet dla peat-a IP: 201.242.240.* 25.04.06, 02:51
        czesc nie nie robie sobie jaj i nie pisalem z Caracas tylko z Isla de Margarita
        poprostu jestem tutaj na wakacjach niestety ze znajomymi z firmy ( wiec co to
        za wakacje he he) i nie odzywalem sie dlatego ze zaczol sie weekend i znajomi
        dolecieli wiec nie bylo czasu na internet.
        Hej hmmm i inne kolezanki ´zainteresowane´ przeciez wy nie wiecie jak ja
        wygladam ( moze jestem lysy mam 160 cm wzrostu i wielki piwny brzuch) czy nie
        jestem 5 krotnym rozwodnikiem ktory maltretowal zony wiec czemu jestescie mna
        zainteresowane zartuje oczywiscie.
        A temu kto pytal z ciekawosci mam 28 lat.
        Wlasnie sobie wszystko przemyslalem i prawdopodobnie juz we wrzesniu bede
        jednym z was Londynczycy. Pozdrawiam serdecznie.
        • dsgser Re: na grochowe i bilet dla peat-a 25.04.06, 09:43
          a moze on w tym Caracas siedzi za kratkami , bo szmuglowal narkotyki(taka
          specjalnosc ludzi z eurpoy wschod.)
          teraz ma wizje i omamy i pisze cos o Londynie.
          ja moge byc twoim kumplem , ale na pocztek pozycz mi 2000 funtow, oddam przy
          pierwszej wyplacie.
          • Gość: fcuk Re: na grochowe i bilet dla peat-a IP: 82.153.107.* 25.04.06, 10:01
            buhahahahahaha.......... daj spokoj, chcesz wystraszyc rodaka, trzeba go godnie
            przyjac w nasze szeregi tu w UK. Kurcze, tylko czy to jest jeszcze moj szereg?
            hahahaha

Tobiasz, UK to nie Polska a Londyn to nie Krakow (odnosnie twej tesknoty za
            Polska), ale z przykroscia stwierdzam, ze w Polsce w obecnej chwili nie masz
            szans nawet na 1/4 takich zarobkow o jakich wspominasz. Powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka