Dodaj do ulubionych

***bilety do dublina***

28.04.06, 08:15
na przełomie czerwca/lipca wybieram się do Irlandii. Przejrzałam już kilka
ciekawych ofert linii lotniczych i nie bardzo wiem, którą wybrać. Ceny
biletów są bardzo zróżnicowane. Jak na razie wydaje mi się, że cantralwings
ma najtaniej - 98 zł bilet + 99 zł opłata lotniskowa, fajną promocję ma
lufthansa 229 zł w obie strony i lot 339 zł w obie strony ale nie wiem ile
dochodzi do tego opłat lotniskowych. Poradzcie mi, jakimi liniami wy latacie
i jakie są średnio ceny biletów. Lecę z 2 letnim synkiem.
Obserwuj wątek
    • olliesmum Re: ***bilety do dublina*** 28.04.06, 10:12
      Ja zawsze staram sie w miare mozliwosci leciec raczej renomowana firma niz jedna
      z tych najtanszych, bo ma sie wiele zabezpieczen i przewaznie lepsza jest
      obsluga. Te najtansze linie zazwyczaj nie podaja podatkow i innych dodatkowych
      oplat, tak ze czesto bilet wcale nie jest taki tani. We wszelkich ofertach
      powinno byc zaznaczone, czy jest to cena calkowita, czy dochodza jeszcze inne
      oplaty.
      Na Twoim miejscu lecialabym Lufthansa, bo to tzw. porzadna linia. Loy=t chyba
      tez nie jest najgorszy, poza tym obsluga po polsku :), nie wiem jak jest z
      Lufthansa.
      My latamy przewaznie Aerlingusem (do Berlina)i placimy miedzy 56 a 110 Euro na
      osobe. Pamietaj, ze Twoj synek tez placi za caly bilet jesli ma juz 2 latka,
      niektore linie maja male znizki dla dzieci.
      I nie czekaj za dlugo z kupnem biletu, bo loty na lato robia sie z dnia na dzien
      drozsze!
      • monika_irl Re: ***bilety do dublina*** 28.04.06, 12:15
        pezważnie lataliśmy British Airways do Londynu a potem do Krakowa, ale jak
        otwarli bezposrednie połączenia to wybieramy tą najtańszą opcję, tylko że
        wyłączam z tej opcji Skyeurope - lecieliśmy raz i nigdy więcej, choćby miała
        bilety za darmo.
        • imszulc Re: ***bilety do dublina*** 28.04.06, 21:55
          gorąco polecam Aerlingus, do innych samolotów tanich linii lotniczych nie wsiąde
        • asku100 Re: ***bilety do dublina*** 02.05.06, 12:39
          A co macie przeciwko Skyeurope? Ja lecialam z nimi kilka razy i nie bylo
          problemow, raz tylko samolot byl opozniony ale to byla wina lotniska w paryzu i
          zlej pogody.
          • monika_irl Re: ***bilety do dublina*** 02.05.06, 12:49
            Lecieliśmy dwa razy i dwa razy był Skyeurope opóźniony o prawie 4 godziny.
            A do tego np siedzenia są od siebie tak "daleko" odsunięte ze mój mąż musiał
            trzymać nogi na przejściu.
            Dla mnie to jest najgorsza linia która lata do Krakowa i zdania nie zmienię.
            • maja92 Re: ***bilety do dublina*** 02.05.06, 12:55
              Moniko, to w tym roku bedziesz miala lepiej. Gdzies wyczytalam, ze Aer Lingus
              tez bedzie latal bezposrednio do Krakowa. Takze Ryanair otwiera konkurencyjny
              lot dla Aer Lingusa. Bedziesz mogla byc pewna tanich lotow;-)))))
              • maja92 Re: ***bilety do dublina*** 02.05.06, 15:07
                www.aerlingus.com/cgi-bin/obel01im1/bookonline/index.jsp
                uuu..Aer Lingus lata w 3 miejsca w Polsce z Dublina: Wawka, Krakow i Poznan.
                Ale sie polepszylo;-))))

www.ryanair.com/site/EN/
                a Ryanair nawet ma promocje z Dublina do Krakowa i Poznania - ceny od 99
                centow...

nic tylko latac;-)))))))
                • monika_irl Re: ***bilety do dublina*** 02.05.06, 15:13
                  dzieki Maja, tez juz to czytałam :)) i jestem bardzo zadowolona, mało tego już
                  kupiłam bilety dla mojej siostry na sierpień w Airlingus i dla mamy na
                  październik w Ryanair.
    • mama.maksa Re: ***bilety do dublina*** 29.04.06, 14:16
      dzieki za odpowiedzi, właśnie znalazłam promocję w ryanair, że jeśli kupię do 4
      maja bilet do dublina to zapłacę 1 zł, plus do tego opłaty lotniskowe ale i
      tak sądzę, że wyniesie mnie to taniej niż w innych liniach.Nie wiem tylko co
      sądzicie o ryanair?
      • monika_irl Re: ***bilety do dublina*** 29.04.06, 14:33
        ja ostatnio tez raczej szukam biletów w ryanair
        a co sadze, no cóz sa loty lepsze i loty gorsze, ale w kazdej lini sie to zdaza
        nawet w tych drogich, jesli lecisz bezposrednio to 3 godziny wytrzymacie jesli
        akurat zdazyłby sie ten gorszy lot :)
        • tekila8 Re: ***bilety do dublina*** 29.04.06, 16:22
          Witam serdecznie! Też lecę ryanairem do Dublina. Z 8 tygodniową Amelką lecimy
          do męża. Bilety kupiłam też w promocji ;-))
          • mama.maksa do tekila8 29.04.06, 22:16
            hej... wysłałam ci wiadomość na poczte gazetową . Odpisz :)
            • tekila8 do mama.maksa 01.05.06, 01:10
              hej!! odpisałam - zajrzyj!! pzdr- magda
    • irish_sun Re: ***bilety do dublina*** 04.05.06, 20:04
      Też lece pod koniec czerwca do Dublina, najlepiej pasuje mi z Wrocławia bądz z
      Pragi. Latałam juz aerlingusem - wszystko OK, oraz Centralwingsem - tez
      wszystko bezproblemowo. Moj mąż leciał ryanair i tez w sumie wszystko bylo w
      porzadku. W tym roku chyba polece centralwingsem lub Jet2 ale z Pragi do
      Belfastu (tez juz tak lecialam). Ceny sa bardzo zblizone i nie napotkalam,
      odpukac , problemow w zadnej z tych linii.
      pozdrawiam!
      • mama.maksa Re: ***bilety do dublina*** 05.05.06, 16:40
        a ja w końcu kupiłam bileciki i to w rozsądnej cenie. ZDublina do Wrocławia w
        Ryanair zapłaciłam za 1 bilet o.99 euro, co w sumie za 3 osoby wyniosło mnie
        300 zł.Za to za lot z Warszawy do Dublina w Aerlingus zapłaciłam za 3 osoby 800
        zł. Różnica spora, ale nie miałam innego tańszego lotu z Warszawy.
        • maja92 Centralwings 31.05.06, 12:47
          Wczoraj zabookowalismy bilety na lipiec z Dublina do Gdanska z Centralwings.

Sprawdzalam wszelkie polaczenia i ceny w tamtym tygodniu. Centralwings byl
          najdrozszy i do tego laduje o 2 w nocy w Gdansku, wiec mocno krecilam nosem, bo
          tak w srodku nocy to glupio byc zostawionym na lotnisku....
          Pan Maz sie uparl, ze przesiadac sie w Stanstead z dziecmi nie chce, by leciec
          do Bydgoszczy, wiec byla wojna;-))))
          Wczoraj weszlismy jeszcze raz na strone Centralwings - a tu mila niespodzianka
          cenowa!!!!! - Centralwings ma promocje i dzieci leca latem za darmo;-))) wyszlo
          €660 dla naszej czworki, gdy bylo €1150 jeszcze tydzien temu;-))))
          .....dodatkowo Pan Maz dal swoja karte kredytowa;-)))) i zabookowalismy.
          Zalatwie hotel, by w nocy sie nie tulac i rano wyruszymy na Kaszuby i w Bory
          Tucholskie!!!!!

Kurcze, jaka to roznice w cenie naszych wakacji moze tydzien mojego zwlekania
          uczynic w zalatwianiu biletow, a to tylko dlatego, ze nie mialam kasy i
          czekalam na moja wyplate.....a dostalam litosc mojego Pana Meza;-))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka