Dodaj do ulubionych

Kupic samochod...

30.04.06, 13:02
Witam

Na wstepie musze powiedziec ze jestem laikiem w sprawach motoryzacyjnych i stad ten watek. Chcialbym kupic VOLKSWAGEN PASSAT 1.8 TURBO SPORT i mam w zwiazku z tym kilka pytan. Moze ktos na tym forum sie zna i jesli moze mi pomoc to bardzo prosze.

Ile takie auto zuzywa paliwa na 100 mil, lub na 100 km (jesli ktos wie)
Czy to jest Diesel? Wydaje mi sie ze tak ale 100% pewnosci nie mam.
Co znacza te skroty : FSH, PAS, EW, EM, alloys

Dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: bart Re: Kupic samochod... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 14:44
      To nie diesel ale benzyna 150KM bodajze
      pas-parking assist system
      ew-electric windows
      em- electric mirrors
      alloys-alufelgi
      • Gość: Jo Re: Kupic samochod... IP: *.range81-151.btcentralplus.com 30.04.06, 14:50
        Radze diselka.
        • Gość: croux Re: Kupic samochod... IP: 194.72.111.* 30.04.06, 15:12
          Mialem takiego jeszcze w PL na automacie/tiptronic i dobrze ponad 15l zjadal
          jak nie wiecej. Wrazenia z jazdy fajne, duzy komfort i plynie po drodze, czyli
          to co lubie - ale fakt faktem, ze pali sporo.
          • ebola_zaire Re: Kupic samochod... 30.04.06, 16:17
            W takim razie czy ktos mi jest w stanie podac ktore z modelii VOLKSWAGEN PASSAT lub Audi (A4,A6)maja silniki Diesel?
            • jagienkaa Re: Kupic samochod... 30.04.06, 17:08
              VW: te które mają napisane TDI.
              PS Passaty bardzo szybko tracą na wartości.
    • duende1 Re: Kupic samochod... 30.04.06, 18:17
      FSH - full service history
      PAS - power assisted steering (wpomaganie kierownicy)
      EW - electric windows
      EM - electric mirrors
      alloys - alufelgi
      • tusia_minia Re: Kupic samochod... 02.05.06, 13:26
        Jestem w posiadaniu takiego modelu wlasnie 1.8T-150koni w UK,jest to benzynka
        oczywiscie,duzo pali ,bo okolo 14 w miescie na 100mil,ale w trasie wychodzi
        okolo 7,5,a z drugiej strony wiedzialam jaki samochod kupuje, z jakim silnikiem.
        A co do wartosci to czasem sprawdzam w trade it ile passaty stoja i jak na
        razie moglabym spokojnie sprzedac za taka sama kwote za jaka kupilam czyli nie
        traca na swojej wartosci.Ogolnie polecam ten model,faktycznie komfort jazdy
        jest niesamowity,ale nastepny samochod na jaki sie zdecyduje to bedzie
        prawdopodobnie honda accord.
        • Gość: croux Re: Kupic samochod... IP: 194.72.111.* 02.05.06, 14:54
          Witam,
          Sory, ale nie bardzo wierze, ze na 100mil to auto, o ktorym piszesz spali 14
          litrow i tymbardziej po miescie.
          Jak pisalem wczesniej mialem przyjemnosc jezdzic takim autkiem przez ponad
          3lata i zebym nie wiem jak sie starac to nie zrobisz takiego wyniku.

Pozdrawiam
          • tusia_minia Re: Kupic samochod... 03.05.06, 17:24
            sorki milao byc 14 na sto ale kilometrow:)
        • jagienkaa Re: Kupic samochod... 02.05.06, 18:14
          4-letni Passat Diesel mojego męża stracił na wartości ponad 60% z czego chyba z
          40% w ciągu pierwszych dwóch lat.
    • kerryman niczego na f nie kupuj 02.05.06, 15:35
      nie slyszalas takiej opinii, ze wszystko co sie zaczyna na f jest do kitu? fiat,
      ford, fffolkswagen hehehe. a na powaznie - od wielu juz osob slyszalem ze
      benzynowe passaty strasznie pija. koniecznie wez to pod uwage, benzyna bedzie
      tylko drozala. pomysl o jakiejs ekonomicznej toyocie. poczytaj na forum o
      avensisach z silnikiem VVTi (benzyna) i D4-D (diesel).
      • bigstrand Re: niczego na f nie kupuj 02.05.06, 15:36
        ferrari
        • kerryman fuj 02.05.06, 17:05
          a fuj. niczego co wloskie a tym bardziej francuskie. niemieckiego vw, bmw lub
          audi - w ostatecznosci :)
          • kerryman Re: fuj 02.05.06, 17:14
            juz jedno niemieckie auto mam i jedyne co dobrego mozna o nim powiedziec, to ze
            uzywane czesci do niego sa prawie za darmo - tyle ich stoi na scrapie. z nowymi
            roznie.
            • bigstrand Re: fuj 02.05.06, 17:31
              kerryman napisała:

> juz jedno niemieckie auto mam i jedyne co dobrego mozna o nim powiedziec, to ze
              > uzywane czesci do niego sa prawie za darmo - tyle ich stoi na scrapie. z nowymi
              > roznie.
              >
              moze lepiej by bylo gdybys kupil auto ktore sie nie psuje nawet jak sie zaczyna na f....
              Znajomy turek twierdzi ze wszyscy polacy jezdza niemieckimi autami i drogimi. Wczoraj na wlasne oczeta widzialem audi TT na polskich blachach. Czy to twoje?
              • kerryman Re: fuj 02.05.06, 17:40
                chyba najpopularniejszy wsrod Polakow jest Golf. jeden taki znajomemu sie
                rozkraczyl w drodze do IRL jak jechalismy pierwszy raz. kumpel na niego chuchal
                i dmuchal. i co? 150 km od wjazdu na prom podziekowal. nie twierdze ze sie to
                zdarza codziennie, ale jak mam wybierac pomiedzy tymi, o ktorych slyszalem (lub
                sam sie przekonalem) ze sie psuja i to brutalnie a tymi, co wg wielu osob sa nie
                do zajezdzenia, nic sie nie psuje znienacka - to chyba wybiore te drugie.
                • tusia_minia Re: fuj 03.05.06, 17:31
                  duzo zalezy od tego na co trafisz,czasem kupisz nowy samochod w salonie i to
                  japonski i ci sie rozkraczy,a czasem kupisz stary niemiecki i bedzie
                  jezdzil,nie ma reguly na dobry samochod,mialam juz i japonskie i niemieckie i
                  bywalo roznie,chyba z przewaga dla japonskich,ale jedno wiem- nie ma idealnej
                  marki,dlatego kupuje to co mi sie podoba wizualnie i to w czym czuje sie
                  bezpiecznie i komfortowo.
                  • Gość: elibre Re: fuj IP: *.server.ntli.net 03.05.06, 20:09
                    no tak, wizualnie, kobieta ;-D

kerryman, a to nie bylo tak ze wszystko na f - fiaty, fordy i Fszystkie
                    francuskie? :)

vw jakos w okol mnie ludzie chwala. A co do nowych to znam historie gdy w
                    przeciagu 2 miesiecy z nowego forda focusa musieli wyjac i wymienic jednostke
                    napedowa oraz skrzynie biegow. 2xF w nazwie, moze to dlatego? A Ferrari tez sie
                    psuje, te starsze szczegolnie ale i tak sobie takie kiedys sprawie ;-)
                    • kerryman Re: fuj 04.05.06, 00:51
                      faktycznie to byly fszystkie francuskie. chodzilo mi po glowie cos o francuzach,
                      ale nie moglem sobie przypomniec. mysle ze calkiem powaznie trzeba sie zaczac
                      rozgladac za autkami ktore mniej pala, bo sie robi coraz gorzej z cenami. nie
                      tylko benzyny, gaz tez drozeje, jak ruski dalej tak beda robic jaja to bedzie
                      nieciekawie. wiec mysle ze japonczyki beda najlepsze pod tym wzgledem.
                      • tusia_minia Re: fuj 05.05.06, 21:51
                        moge polecic micre,dosc ,ze malo pali,to jeszcze prawie wszedzie sie nia
                        wcisniesz-bardzo fajny samochodzik,choc nie wyglada moze pieknie,ale zalezy do
                        czego ma sluzyc,moja micra spisywala sie tu bardzo dobrze,dosyc ze wyjezdzilam
                        caly tax i mot to jeszcze sprzedalam ja za takie pieniadze za jakie kupilam,a
                        poza wymiana oleju nic nie trzeba bylo w niej robic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka