Gość: grego IP: *.demon.co.uk 10.05.06, 17:48 Interesuje mnie gdzie a konkretnie w jakich rejonach i miastach jest najwiécej Polaków? Jezeli jest ktos kto wie lub pomoze mi zdobyc takie informacje PROSZE DAC ZNAC. Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagienkaa Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? 10.05.06, 17:54 będę strzelać: Londyn? Odpowiedz Link Zgłoś
duende1 Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? 10.05.06, 17:57 jagienkaa napisała: > będę strzelać: Londyn? dobre jagienka. sleczenie nad hiszpanskim sluzy twojemu humorowi, LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mwaruwari Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? IP: *.autocom.pl 10.05.06, 17:58 Edynburg, Inverness - bardzo dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palejo Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? IP: *.server.ntli.net 10.05.06, 18:05 Southampton Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? IP: *.cable.ubr05.live.blueyonder.co.uk 10.05.06, 18:18 wszedzie boje sie lodowke otworzyc bo moze jakis tam juz siedzi Odpowiedz Link Zgłoś
saperowsky Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? 11.05.06, 19:45 hahahahah to bylo dobre :D a tak przy okazji: LEICESTER !!! zawsze na miescie mam problem w jakim jezyku mam sie odezwac ... po polsku czy po angielsku :) zwlaszcza na narborough road :) (nie mowie tu o bezowych...) pozdroofka z leicester michau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? IP: *.range86-143.btcentralplus.com 13.05.06, 17:06 o fuck !!!!!!!!! a chcialam sie tam wyprowadzic :( Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? 10.05.06, 18:32 ponieważ wiem że kiepsko mi pójdzie test to muszę sobie jakąś rozrywkę zapewnić:)) PS w Nottingham też dużo Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinka Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 10.05.06, 18:33 w Tesco! i w Lidlu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mwaruwari Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? IP: *.autocom.pl 10.05.06, 18:40 > w Tesco! i w Lidlu!!! Trzymam zakład, że spinkę również :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszeko Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? IP: 82.108.110.* 11.05.06, 10:41 Lepiej byloby zadac pytanie: Czy w UK jest jeszcze jakis region gdzie nie spotyka sie Polakow przy kazdych zakupach?, bo to ze regionow gdzie wogole Polakow nie ma juz nie uswiadczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? IP: *.server.ntli.net 11.05.06, 10:49 Northampton Odpowiedz Link Zgłoś
mak4701 Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? 11.05.06, 11:30 LUTON !!!! Tu jest chyba z pół Polski:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssssss Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? IP: *.range86-143.btcentralplus.com 11.05.06, 11:59 wszedzie!!!! 100 - 200 osob na wsi wynajmuja cale szeregowce. Pracuja ciezko w fabrykach albo hurtowniach normalnie siedza w domu i wychodza tylko na spacer albo zakupy. Cala wies wie ze to Polacy, a Slowacy juz maja dosc ze nas tyle bo wiecej od nich i roboty dla nich nie ma. W townach chodza grupkami przewznie sami kolesie z 1-2 dziewczynami. Tez pracuja przewaznie w fabrykach. Angole nas chwala bo jestesmy cisi, posluszni i pracujemy jak slaves. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mwaruwari Więc odpowiedź jest prostsza niż się wydawało IP: *.autocom.pl 11.05.06, 12:10 Tam gdzie duzo fabryk i w miejscowościach turystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mwaruwari W Edynburgu IP: *.autocom.pl 11.05.06, 13:12 z tego co wynika z tego artykułu news.scotsman.com/opinion.cfm?id=529302006 jest nas ok. 5 %, miasto ma ok. 450 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? IP: *.dnschamber.net / *.dnschamber.net 11.05.06, 13:43 wszedzie sa ale gdzie pracuja? bo pracy jak na lekarstwo. Wielu wydaje forse zamiast jechac na wakacje do cieplych krajow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mwaruwari Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? IP: *.autocom.pl 11.05.06, 13:45 > wszedzie sa ale gdzie pracuja? bo pracy jak na lekarstwo. > Wielu wydaje forse zamiast jechac na wakacje do cieplych krajow. Dla kogo to niby pracy jak na lekarstwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 14:26 w Yorku i Milton Keynes a gdzie nie ma? malych miescowosciach jak Market Haubour takich ok 5 tys. mieszkancow. a tam jest bardzo klimatycznie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
elaweybridge Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? 11.05.06, 14:32 wlasnie w malych tez ich pelno. moja wioska ma ok 4 tys, a polakow wszedzie widze i slysze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 14:39 naprawde? ups ja nie widzialem w takich miasteczkach polakow ale skoro tam mieszkasz to jestes poinf.:) myslalem ze to ostania ostoja bez rodakow:) Odpowiedz Link Zgłoś
sith_space Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? 11.05.06, 15:16 Wszedzie sa, bo my tu robimy wyspiarzom potop, jak nam kiedys szwedzi. Trzeba sie odkuc, nie ? :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frytulek Epping Forest?!? IP: 199.67.203.* 11.05.06, 15:40 Bylam w niedziele w Epping Forest. Gleboko w lesie wyryte duzymi literami na jednym z drzew - POLSKA. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magicmaciej Reading podobno 10 tys!! IP: *.server.ntli.net 11.05.06, 19:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinka Re: Reading podobno 10 tysi... Bsingstoke IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 11.05.06, 21:15 he he ja tam znam sporo i to baaardzo fajnych kolegow:P pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
saperowsky Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? 11.05.06, 19:50 Gość portalu: MK napisał(a): > w Yorku i Milton Keynes > > a gdzie nie ma? > malych miescowosciach jak Market Haubour takich ok 5 tys. mieszkancow. > a tam jest bardzo klimatycznie:))) miales na mysli market harborough ??? jesli tak to pomyliles sie - mam tam znajomych, polakow ... :) pozdroofka michau Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? 11.05.06, 21:24 Ja mieszkam w miasteczku ok. 6 tys, i nigdy jeszcze nie spotkalam tu Polakow (a mieszkam w tym miasteczku juz wiele lat). Jedynie raz (jeden raz!) sie natknelam na Polakow w supermarkecie w miasteczku obok. Czasami sie nawinie jakies polsko-brzmiace nazwisko, ale to sa glownie dzieci lub wnuki emigracji wojennej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verdiprati Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.05.06, 22:03 Jak nazywa się to miasteczko? Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? 11.05.06, 22:11 Gość portalu: verdiprati napisał(a): > Jak nazywa się to miasteczko? That would be telling ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
grabski26 Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? 13.05.06, 01:23 A moze zamiast pytania;gdzie jest najwiecej Polakow? uzyc tego; gdzie jest nas najmniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grego Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? IP: *.demon.co.uk 13.05.06, 14:36 Bardzo Prosze o nazwy miejscowosci gdzie najwiecej naszych nie wliczajac oczywiscie Londynu! Czy slyszal ktos o CREWE to jest normalnie juz Polskie miasto! There is Polish evrywhere! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marce Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? IP: 87.244.83.* 13.05.06, 15:32 oczywiscie na Jersey, na Kanale La Manche. Polacy stanowia tu ok. 30% spolecznosci, a jest ich coraz wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka1981 Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? 13.05.06, 23:27 No tak - teraz wychodzi na to, że połowa Anglii to Polacy :) W jednym mieście 30%, w innym co 4 czlowiek to Polak, itp..... Ciekawe, skąd macie takie dane :P No ale skoro już macie, to ja też mam :) U mnie w Southampton (wymienionym już zresztą w tym topiku) liczy się, że co 6 mieszkaniec to Polak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: gdzie jest duzo rodaków w UK? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 14.05.06, 16:30 Crewe-5tys.Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś