Dodaj do ulubionych

Konto w Nat West

27.05.06, 11:02
Witam wszystkich Teskowiczów! Chcialbym sie dowiedziec czy za konto trzeba
placic? Slyszalem, ze sa dwa warianty zakladanego konta. Ja mam cos z plusem
w nazwie. A i dostalem dwie karty nie tak jak moi kumple, oni maja jedna
granatowa service card a ja mam jeszcze cash card czyli karte platnicza taka
szaro niebieska. Mam do Was pytanko: czy za uzywanie tych kart trzeba placic?
Bo musze je aktywowac, zeby wyslali mi PINy i ksiazeczke czekowa /ciekawe po
co ta ksiazeczka czekowa/. Jestem juz miesiac w Tesco i jest dobrze nie mam
powodow do marudzenia. NIN dostalem po niecalych dwoch tygodniach od rozmowy
w jego sprawie, Home Office zalatwiony, teraz tylko jeszcze zmiana kodu
podatkowego na 503L i bedzie spooko. Tak a propos zalatwien urzedowych. Mam
fajne nazwisko ktorego w zaden sposob Anglicy nie moga wymowic. Pierwsza
karta z banku z blednym nazwiskiem, karta w bibliotece z blednym nazwiskiem.
Ha ha troche wiecej problemow ale juz niedlugo. Jesli mozecie to napiszcie mi
cos o oplatach za konto i karty wydane przez bank. Pozdrawiam serdecznie z
Sheffield!
Obserwuj wątek
    • triple_london Re: Konto w Nat West 27.05.06, 11:40
      Za serwisowa karte nic sie nie placi natomiast za plus placi sie 12,5 na
      miesiac i masz jakies tam smieszne opcje kturych nie poacem najlepiej zglosic
      sie do banku i anulowac
      • proszebardzo Re: Konto w Nat West 01.06.06, 01:19
        A jeszcze lepiej idz do Barclays-a i zaloz sobie pozadne konto w porzadnym banku.
    • Gość: Od osmiu m-cy Re: Konto w Nat West IP: *.range81-152.btcentralplus.com 01.06.06, 03:03
      Spokojnie, oni maja tzw. langsame ruhe (spokoj ducha) - jestem z Pomorza.
      Wszystko Ci zmienia w swoim czasie, pozniej lub wczesniej (mojemu sasiadowi do
      tej pory nie oddali nadplaconego podatku - minelo pol roku od zmiany kodu).
      Zmiana kodu jest automatycznie, tak bylo w naszych przypadkach, wiec nie
      panikuj. Za konto w NatWest pobieraja 36 (tak kojaze)GBP miesiecznie, wiec
      GOWNO prawda ze jest bezplatne (tak mowili w Krakowie). Chcesz wiecej info,
      pisz: gmlodecki@btinternet.com
      Siemka i nie panikuj.
      • Gość: 1spag Re: Konto w Nat West IP: *.freedom2surf.net 01.06.06, 20:33
        proponuje watek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36953&w=41664929

36gbp /mc ??? skad ty to wziales? nie sadze zeby ktorys z teskowiczow wydawal
        tyle na prowadzenie konta,

aa i nie gowno prawda ze jest bezplatne bo jak zmienisz na current plus z
        advanced gold to masz za free
        • Gość: todemja Re: Konto w Nat West IP: 193.29.207.* 18.06.06, 13:38
          najdroższe konto w ich banku kosztuje 12 funtów miesięcznie ( którym jesteś
          zainteresowana) i z tego co piszą możes jeszcze oszczędzić sporo na bonusach
          które daja. A faktycznie konta w uk w dużej części sa za darmo, opłaty są nie za
          prowadzenie konta tylko za rózne ubezpieczenia. Powodzenia
        • silver.london Re: Konto w Nat West 19.06.06, 09:22
          dodam, ze za trzymanie pustego konta naliczają opłatę w wysokości 28 GBP. Specjalnie pytałem, kiedy konto jest "niepuste" - musi mieć ze 12 funtów...
          • 1spag Re: Konto w Nat West 19.06.06, 19:47
            silver.london jakos tego nie widze
            www.natwest.com/personal02.asp?id=PERSONAL/DAY_TO_DAY/CURRENT_ACCOUNTS/RATES_CHARGES
            28 jest jesli wejdziesz w niedozwolony overdraft lub 38 jesli wejdziesz w
            overdraft jak nie bylo na pokrycie czeku, direct debit lub stale zlecenie (w
            sumie dziwne jesli chodzi o DD i SO bo moze nie chcesz zaplacic hmm?) 12 to
            jedynie widze za bankers draft (to chyba ich przelew wg slownika)
            • silver.london Re: Konto w Nat West 19.06.06, 22:06
              tak opowiadali koledzy więc przyjąłem do wiadomości. Teraz myślę, że ta ich "przygoda" była dwuczęściowa: miesiąc trzymania pustego konta Gold połączony z opłatą 12,5 funtów ORAZ wywołany tym overdraft. W każdym razie nie są to moje przeżycia i nie widzę powodów, żeby mieli kłamać.
            • Gość: robol Re: Konto w Nat West IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 20.06.06, 00:27
              sie nie podoba se zlikwidujcie konto w tesco i otworzcie w innym banku, tylko
              dokumenty potrzebne do tego pewnie za szybko nie nadejda np. potwierdzenie
              zamieszkania albo homeoffice czy NI chociaz kij z tym bo i tak sei da zalozyc
              konto;] a natwest to ja gdzies mam ;]
      • Gość: gro Re: Konto w Nat West IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 03.07.06, 06:01
        > panikuj. Za konto w NatWest pobieraja 36 (tak kojaze)GBP miesiecznie, wiec
        > GOWNO prawda ze jest bezplatne (tak mowili w Krakowie). Chcesz wiecej info,

skoro wychodzi ci 36 jak piszesz, czyli tak naprawdę 38, to znaczy że nie
        kontrolujesz wydatków.

sprawdz swoje wyplaty z konta a przede wszystkim platnosci np. za bilety w
        srodkach komunikacji.

hint: za debet na koncie występujący ponad 24 godziny płacisz karę, stąd ta
        twoja "cena" prawie 40 funtów
    • peter78 Re: Konto w Nat West 18.06.06, 17:35
      Konto w tym "banku" - ktory ja porownuje do PKO BP - jest przez TESCO zakladane
      jako to, za ktore trzeba placic. Tak wiec dobra rada dla wszystkich nowych
      Tescowiczow: Jesli macie juz karte/ksiazeczke czekowa/ jakiekolwiek dane z
      numerem konta, to smigajcie zaraz do NatWestu i zmieniajcie konto na bezplatne.
      Jezeli tego nie zmienicie, a pobiora Wam za obsluge konta zanim dostaniecie
      wyplate na konto, pojawi Wam sie piekny znaczek"-" na stanie konta, po czym
      "bank" pobierze sobie 28£ kary za nieuzgodniony debet. Sprawa druga -
      sprawdzcie, czy adres do bank statement zgadza sie z Waszym adresem domowym.
      Czesto ten adres to siedziba banku w Manchesterze ;/ Majac bank statement
      pomykamy szybko do Barclaysa i zakladamy konto w normalnym banku.

Co do zwrotu nadplaconego podatku: trzeba zabrac P60 wystawione na poczatku
      kwietnia przez Tesco, udac sie do najblizszego Inland Revenue, tam mila obsluga
      pomoze wypelnic JEDEN !! druczek i kasa powinna byc po ok. 4 tygodniach
      zwrocona. Powinna - bo jeszcze nie przetestowane jak dlugo.
      • 1spag Re: Konto w Nat West 19.06.06, 03:32
        Jezeli tego nie zmienicie, a pobiora Wam za obsluge konta zanim dostaniecie
        > wyplate na konto, pojawi Wam sie piekny znaczek"-" na stanie konta, po czym
        > "bank" pobierze sobie 28£ kary za nieuzgodniony debet. Sprawa druga -
        > sprawdzcie, czy adres do bank statement zgadza sie z Waszym adresem domowym.
        > Czesto ten adres to siedziba banku w Manchesterze ;/ Majac bank statement
        > pomykamy szybko do Barclaysa i zakladamy konto w normalnym banku.

HA a nie mowilem kolejny ktory potwierdza moje zdanie, ale co do NatWestu konto
        Advantage Gold czyli to platne, ma opcje cash back 90 dni czyli jesli wam to
        konto nie odpowiada to w ciagu 90 dni od otwarcia konta mozecie sie rozmyslic i
        maja wam zwrocic wszystkie prowizje!!! co do adresu to proponuje od razu w
        piatek po przylocie udac sie do banku i sprawdzic te dane bo karty i ksiazeczka
        moga sobie lezec w oddziale w Manchesterze , acha jak bedziecie pytac o nr konta
        to podajcie adres Manchester Branch 33 picadilly (cytuje z pamieci) lub od razu
        podajcie sort code 01 06 88, w Natwescie sa tak inteligentni pracownicy ze jak
        pokazesz nr konta podany w formacie iban obowiazujacym tutaj czyli
        GBxxNWBK010688yyyyyyy to sie zapytaja co to jest, przypomne ze w pl jest
        PLXXyyyyyyyyZZZZZZZZZZZZZZZZ, w pl kazdy pracownik banku od razu wie o co chodzi
        ,tu jest inaczej, aby wrzucic jeszcze kamyczek do ogrodka Barclaysa to tam
        wlasnie podali mi inna cyfre kontrolna i przelew trafilby szlag gdybym nie
        sprawdzil z wyciagiem.
        • Gość: z Re: Konto w Nat West IP: 212.219.235.* 20.06.06, 11:07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka