Dodaj do ulubionych

Internet w UK

31.05.06, 13:20
witam
Na 99% jutro przeprowadzam sie do mieszkania, nowo wybudowanego, nie ma tam
zadnego gniazka telefonicznego, podejrzewam ze z kablowka tez bedzie lipa;/
Jak moge zalozyc tam internet? Jakie sa koszty? Bo slyszalam ze pociagniecie
kabli to koszt ok 100F;/ Polecacie jakies firmy ktore dostarczaja internet?
Jakis kontakt do nich? A moze internet bezprzewodowy? Ile on kosztuje? Nie mam
zielonego pojecia jak moge zalozyc ten internet w nowym mieszkaniu. Tutaj w
starym on po prostu juz byl:P Czekam na szbkie odpowiedzi bo malo czasu mi
zostalo:)
Obserwuj wątek
    • juleczka2005 Re: Internet w UK 31.05.06, 15:36
      Marcia ja mam z NTL - ale szczerze nie polecam. My zakładalismy za coś ok. 20f i 18f mamy abonament. Ale jeśli przyjdzie ci załatwiać z nimi jakiś problem to współczuje - NTL polecam tylko osobom cierpliwym. Podrzucam ci link bo była już kiedyś na forum dyskusja na ten temat - może coś ci to naświetli:)forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=37153037&a=37153037
    • marcia113 Re: Internet w UK 31.05.06, 17:23
      czytalam ten watek z tym ze tam nie ma nic o tych kablach a ja wlasnie
      najbardziej sie tego boje ze to bedzie ogromny koszt poprowadzenia ich, dlatego
      szukam jakiegos innego rozwiazania;/
    • juleczka2005 Re: Internet w UK 31.05.06, 18:17
      No to niestety podciagniecie tych kabli faktycznie kosztuje coś ok 100f. Ale chłopak mi tu podpowiada, że mozesz założyć sobie telefon np od BT i dopiero potem internet, bo zakładając tel podciągną ci puszkę. Tylko nie orientuje sie o koszt tegoz podłączenia i podobno sie troche czeka. Niewiem czy to jest rozwiazanie ok ale cos w tym jest chyba?:))))
    • lol21ndm Re: Internet w UK 31.05.06, 23:48
      Co do kabli to nie wiem, natomiast od osmiu lat jestem z AOL i jestem wciaz
      bardzo zadowolona. Oczywiscie zbyt tani nie sa, ale za to nie mam problemow. :)
    • mioczka Re: Internet w UK 18.07.06, 09:38
      ja mam z BT i jest ok. puszki nie mielismy i za podłączenie nie płacilismy bo
      kabel okazało sie że jest pociągnięty ale tylko na podwórek skąd gościu z BT
      reszte podłączył. najpierw staraj sie o numer ( około tygodnia ) i potem
      dopiero o internet. aha zadzwoń do BT podaj swój nowy adres i oni ci powiedzą
      czy jest tam kabel pociagniety czy nie bo my bylismy pewni ze nie mamy a jednak
      był. :o) pozdrawiam
      ps
      a o bezprzewodowym zapomnij lepiej ja miałam i nie polecam
      • 1spag Re: Internet w UK 18.07.06, 13:22
        hmm wrzuce pare groszy bo wlasnie odpalilem telewest i jestem na kablu, widze
        poprawe szybkosci w stosunku co do tego "pozyczonego" netu z powietrza. ale jest
        maly problem program blueyonder nie chce sie zaisntalowac bo mam polskiego
        windowsa :(( nie wiem jak to obejsc chyba tylko instalacja eng? poki co na kablu
        dziala ale juz mnie kreci ruter bezprzeowodowy a kumpel ma z tym kuku :(( u jego
        wspollokatora chodzi a u niego nie
        • romans.pru Re: Internet w UK 25.07.06, 11:38
          ...jestem tu i na poczatku mialem z Talk-Talk,
          na linii BT istniejacej, ale to nie to.
          Teraz z Telewest 2M/£17/mies. Jest OK.

Telewest: 0800 953 1477
          www.telewest.co.uk

Windowsa nie trzeba reinstalowac. Podlaczenie przez
          karte sieciowa, bez zbednych udziwnien.

pzdr.-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka