Dodaj do ulubionych

prawko..???

IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 06.06.06, 19:09
Czy ktos mi by mogl jasno i klarownie wytlumaczyc jak sie zabrac tutaj do
robienia prawka?? Ile moze to trwac i mniejwiecej ile kapusty potrzebuje???
zdawal ktos juz z was prawko w Uk? Ciezko bylo ???
pozdro
Obserwuj wątek
    • pak76 Re: prawko..??? 06.06.06, 20:12
      Masz polskie prawko, czy zaczynasz od zera?
      • Gość: walesa4 0 na 99.999999% IP: *.popl.cable.ntl.com 06.06.06, 20:18
        • walesa.4 Re: 0 na 99.999999% 06.06.06, 20:39
          aaa tutaj jestes o moja milosci jedyna - cmok, cmok - to ile zes tym szpagatem
          chodzil powiadasz? 45 dni? :))))

No tak, ty tez masz 0 w gaciach na 99.999999%
          • Gość: walesa4 jaka milosci, jak lubie chlopakow :), mniam mniam IP: *.popl.cable.ntl.com 06.06.06, 20:47
      • Gość: spinka Re: prawko..??? IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 06.06.06, 22:55
        total zero.nic nie mam:)
        • Gość: ??? Re: prawko..??? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 06.06.06, 23:14
          No to najpierw musisz sie ubiegac o provisional driver licence (trzeba wyslac
          wypelniony papierek i czek), potem teoretyczny egzamin (jak zdawalem nie bylo
          sekcji awareness, teraz dodali, a sama teoria jest prosta - jak w Polsce jest
          ksiazeczka z pytaniami i trzeba sie nauczyc, choc zrozumienie znacznie pomaga ;-)).

Potem nauka jazdy - tu masz wybor albo instruktor, albo ktos z przynajmniej
          trzyletnim prawkiem (i odpowiednio ubezpieczonym samochodem).

Na koniec egzamin praktyczny - godzina jazdy po miescie z instruktorem, mozesz
          popelnic w sumie 15 bledow, ale tez nie wiecej niz 5 danego typu. Egzamin
          teoretyczny wazny jest dwa lata, poza tym dowiedz ile trzeba czekac na egzamin
          praktyczny - ja czekalem na drugie podejscie prawie dwa miesiace.

Na przykladzie moje zonki - zdala po okolo 40 godzinach jazdy z instruktorem
          (trzy lata temu w Derby byl to wydatek rzedy 17 GBP/godzine) . Trafila na pile,
          ale i tak miala tylko 4 bledy. Pewnie moglaby i szybciej, ale duzo osob robi to
          znacznie dluzej. Z mojego doswiadczenia warto wziasc przynajmniej pare lekcji u
          instruktora - tu oblewaja za lusterka. Przed drugim egzaminem kumpel spedzil
          godzinke wyjasniajac na co zwracac uwaga i prosze zdalem ;-)

Sorki, zasypiam tak wiec nie wiem czy to powyzej ma sens ;-)

Wiecej informacji i szegolow znajdziesz tutaj:
          www.dsa.gov.uk/cars.asp
          • Gość: Xena Re: prawko..??? IP: 82.153.140.* 07.06.06, 10:07
            Hej spinka, jestem w takiej samej sytuacji jak ty. Chce zrobic prawko i sie
            zastanawiam. Do niedawna bralam pod uwage tylko robienie prawka tutaj w UK, ale
            z tego co mi wiadomo £20/gdz to duzo kasy zwlaszcza jak sie wezmie pod uwage ze
            trzeba wyjezdzic przecietnie te 40 gdz, zeby miec szanse zdac egzamin. Za jakis
            czas jade do Polski na 2-3 miesiace i mysle czy tam w Polsce nie zrobic prawka
            a tu tylko wymienic - sama juz nie wiem - jedno co wiem to ze dzis bez prawka
            to jak bez reki. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka