Dodaj do ulubionych

1 dzien pracy

IP: 80.94.35.* 12.06.06, 15:42
Chcialbym sie podzielic z wami moimi pierwszymi dniami w Anglii :)
W piatek o 06:40 wylecielismy do Anglii :) Ladowalismy na lotnisku Standsted
i pozniej zawiezli nas do Northampton :) Pogoda od 4 dni jest upalna ( chyba
przywiezlismy pogode ) :P czujemy sie troche wyalienowani ale mysle ze to
chwilowe :) jest w naszym miescie duzo Polakow, co jakis czas mozna uslyszec
polskie rozmowy :P Co do mieszkania. Mala dzielnica ( 5 min od glownego
centruum , do Tesco mamy 15 minut wiec calkiem niezle ) domki szeregowe, w
srodku calkiem przyjemnie ( omijam nie ktore nie dociagniecia ) mamy na gorze
3 pokoje z czego jeden z lazienka na dole duuuuzy pokuj/ kuchnie/ lazienke.
Cale wyposarzenie jest w miare bardzo dobre natomiast brakuje tylko Radia i
TV ( ale narazie sie obejdziemy bez tego ). 20 Min w cafe kosztuje 1£ wiec
nie tak tanio :) ( dla nas of corz ). Dzis zaczynamy 1 dzien pracy,
poznalismy Polakow z Tesco na meczu Polska - Ekwador i sa calkiem
sympatyczni. Na nocce na okolo 30 ludzi polowa to Polacy wiec nie bedzie
problemu :) Ok konczy mi sie czas, jutro po pracy napisze jak wrazenia z 1
dnia :)) pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • industrialusagi Re: 1 dzien pracy 12.06.06, 16:40
      Ok rozumiem ze jesteś na opcji domek od Tesco? Jak ksztaltują sie wasze rachunki
      (prognozują chyba lepiej powiedzieć)?
      Kiedy dadzą Wam pierwszą wypłate?
      Czekam z niecirpliwością na relacje z pracy. Szczególnie interesuje mnie jak
      rozdzielją na działy ;)
      • Gość: bosa Re: 1 dzien pracy IP: 199.67.203.* 12.06.06, 17:06
        pls daj znać na czym polega egzamin?, podobno jest jakis po kilku dniach
        pracy,,, ja lece 17/06
      • Gość: olo Re: 1 dzien pracy IP: *.server.ntli.net 15.06.06, 13:14
        W pewnym sensie odpowiem za niego :)
        Jestem w Anglii 2 miesiące i z jednej strony jest spoko (anglicy i praca) a z
        drugiej niezbyt ciekawie za zakweterowanie.
        Płacimy po 240F za m-c na głowe (4 os) za naprawdę niewielki domek. Mamy 30 min
        piechotą do Tesco. Do tego dochodzą nam opłaty za Council Tax (110F/mies), wodę
        (75F/mies) a jeszcze nie przyszły rachunki za prąd i gaz (kwartalne).
        pierwszą wypłatę dostaliśmy po 2 tygodniach (wypadał akurat PayDay) i
        otrzymaliśmy czeki (nasze konta nie były jeszcze uruchomione).
        Podział na działy jest stosunkowo przypadkowy. Myśmy weszli w 4 na halę z razem
        z managerem i przeszliśmy pokolei wszystkie działy. Po drodze zostawiał po
        jednym z nas na dziale gdzie wiedział że brakuje rąk do pracy. Ja trafiłem na
        household (środki czyszczące, proszki do prania itp) i nie narzekam. Gorzej ma
        koleś z popa (napoje). Czasami mam zajob ale przynajmniej czas się nie dłuży.
        Jak jest mała dostawa do idzie świra dostać (przez 1,5 godz. łazisz po innych
        działach i poprawiasz produkty na półkach żeby lepiej wygladały dla
        klientów :) ).
        Generalnie nie jest źle, polecam.
        • peter78 Re: 1 dzien pracy 21.06.06, 17:46
          >Do tego dochodzą nam opłaty za Council Tax (110F/mies), wodę
          > (75F/mies) a jeszcze nie przyszły rachunki za prąd i gaz (kwartalne).

I Wy to placicie ???? Przeciez oplata za mieszkanie jaka placicie Tesco zawiera
          wszystkie rachunki!!! To co dostajecie do zaplacenia, przesylacie do CRMu i sie
          tym nie przejmujecie.
          • pan_niemota Re: 1 dzien pracy 03.07.06, 08:13
            > >Do tego dochodzą nam opłaty za Council Tax (110F/mies), wodę
            > > (75F/mies) a jeszcze nie przyszły rachunki za prąd i gaz (kwartalne).

> I Wy to placicie ???? Przeciez oplata za mieszkanie jaka placicie Tesco zawiera
            > wszystkie rachunki!!! To co dostajecie do zaplacenia, przesylacie do CRMu i sie
            > tym nie przejmujecie.

mistrzu, a liczyć to potrafisz? 240/4 daje ci 60 tygodniowo, czyli opcaj zapłaty
            wyłącznie za mieszkanie bez rachunków. ci co maja płacone przez crm to płaca po
            Ł70 :)
    • safiano Re: 1 dzien pracy 14.06.06, 09:41
      Cześć, jeżeli nic się nie zmieniło, to pierwsze 20 minut jest gratis. Ja
      wróciłem z Northampton (też pracowałem w Tesco) parę miesięcy temu, więc może
      coś się zmieniło, bo liczba Polaków chętnych na pierwsze darmowe 20 minut
      zmusiła Angoli do likwidacji tego bonusa:-))
    • safiano Re: 1 dzien pracy 14.06.06, 10:16
      A jeszcze jedno:uważaj z TV, bo tam pilnują, abyś zapłacił abonament - nie to
      co w Polska:-)Jak się wyśpisz to napisz jak wrażenia. Z tego co piszesz, to
      podejrzewam, że pracujesz w Tesco przy Clannell Road.
    • Gość: jtt Re: 1 dzien pracy IP: 81.219.87.* 14.06.06, 21:56
      szukaj kafejki w jakims barku chinskim, wietnamskim bo tam 1h za 1GBP, no a
      darmowo w bibliotece publicznej 1h i potem trzeba kwit z kodem na nastepna
      godzinke Powodzenia
      • Gość: jtt Re: 1 dzien pracy IP: 81.219.87.* 15.06.06, 15:31
        ale tam nie działają komunikatory, wiele sytron poblokowanych bo komputery mają
        służyc do nauki , szukania pracy......mieszkan itp
        • Gość: Bedi Re: 1 dzien pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:35
          jak chcesz korzystac z GG to tutaj masz linka gg tylko na WWW bardzo przydatne
          web.gadugadu.pl/
    • Gość: polishchaser1 Re: 1 dzien pracy IP: *.range86-130.btcentralplus.com 21.06.06, 10:14
      Ty Krzysiek nie obijaj się w robocie bo znowu pisklak albo łysy będzie narzekał
      na twoje ślimacze tempo !!!!!!!!!
      • safiano Re: 1 dzien pracy 22.06.06, 08:53
        Chyba chris_nth po pierwszym dniu pracy jeszcze nie wstał..... Chyba, że
        nadgodziny trzaska lub wylądował na RTDS-ie. Pozdro.
        • Gość: chris_nth Re: 1 dzien pracy IP: 80.94.35.* 24.06.06, 13:59
          Witam przepraszam ale bywalem na necie ale zapominalem pisac :P
          a wiec mam 6 minut wiec napisze troche :) Juz 2 tydzien w pracy nam zlecial.
          Jest mila atmosfera czeba sie przyzwyczaic do nocek ( zmiany trybu zycia
          czytaj. nietoperze ) :) ale nie jest tak zle po nocce idziemy spac kolo 2 p.m.
          ( zalatwiamy sprawy lazimy po miescie ) wstajemy kolo 8 - 8.30 prysznic
          (sniadanie ) i do roboty :) zarobki nawet odpowiadaja :)
          Ogolnikowo ciesze sie z mieszkania bo jest naprawde fajne/ nawet jak placimy
          280 £ ale warto/ Z pracy bo duzo Polakow wiec mozna spokojnie porozmawiac.
          Menadzerowie sa calkiem wporzadku i mozna z nimi po ludzku porozmawiac. Angole
          jak to angole jedni przyjazni inni olewka :P
          Wyjazd w skali od ( 1 nie udany , 10 super ) daje spokojnie 8. Zobaczymy jak
          bedzie po kilku miesiacach ale po 2 tygodniach jestem pelen optymizmu :)
          pozdrawiam moich znajomych z TESCO bo wiem ze tutaj zagladaja :D do zobaczenia
          dzisiaj na OVERTIME :P
          ;-)
          Chris
          • Gość: polishchaser1 Re: 1 dzien pracy IP: *.range86-130.btcentralplus.com 30.06.06, 09:42
            Ja bym za te wasze 7 dych plus rachunki plus podatek dał może 5 ale po pół roku
            i wyprowadzce to już 8 a po roku i podwyżce nawet 9. 10 rezerwuję na wypadek
            gdy będą mi płacić 10 na rękę za godzinę(bez dodatków):P
            Nara
            ps. FASTER!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka