edyta1105 19.06.06, 20:47 Jestem inżynierem chemikiem i szukam pracy w swoim zawodzie w Anglii lub Irlandii. Czy ktoś może mi udzielić wskazówek co zrobić, by dostać pracę? Dodam, że CV wysłałam do wielu firm i ...nic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krecik Re: szukam pracy w Anglii IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 19.06.06, 21:04 nic bo wysyłałeś z Polski o którą tu nobody give a damn..musisz mieć adres i telefon w UK, czyli innymi słowy udać się do UK i tam szukać..i tu pryska mit "szukajcie jeszcze w Polsce", co najwyżej możesz sobie zczaić ogłoszenia i zaaplikować na miejscu prawda jest taka że jak nie jesteś jakimś super poszukiwanym specjalistą z wieloma latami doświadczenia w zawodzie to nikt się nie będzie do Polski do Ciebie dzwonił najgorzej mają świerzo upieczeni inżynierowie po studiach, kiedy muszą gdzieś zdobyć doświadczenie, ale nie mogą bo wszędzie w ich zawodzie chcą doświadczonych, lub jeśli już przyjmą ich w Polsce na staż to za głodową pensję, więc jadą na zmywaki itp. do UK i na miejscu próbują szczęścia, kursów, aż wreszcie się na coś załapią albo ściemniają że w Polsce już pracowali w branży (polskie dośw. jest niewiele warte w UK, właśnie z tego powodu że większość ściemnia)... Odpowiedz Link Zgłoś