Dodaj do ulubionych

czy brać laptopa do uk

IP: *.com / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:13
mam problem moge zabrać do UK laptopa jade tam do pracy ale nie mam
oryginalnego systemu do lapka , czy gdy go wezme z oprogramowaniem innym niż
oryginalne to bedzie jakiś problem np na granicy.
Obserwuj wątek
    • Gość: ff Re: czy brać laptopa do uk IP: *.ipt.aol.com 10.07.06, 20:23
      taaa
      jasne bo ich obchodzi co tam masz
      • Gość: gościu Re: czy brać laptopa do uk IP: *.com / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:26
        chodzi mi oto czy nie bedzie problemu z nielegslnym systemem
        • Gość: Lianis Re: czy brać laptopa do uk IP: *.server.ntli.net 10.07.06, 20:46
          raczej nikt ci nie bedzie zagladal co ty wieziesz, i nie bedzie sprawdzal
          legalnosci twojego oprogramowania
    • b00g13 Re: czy brać laptopa do uk 10.07.06, 20:56
      A czy to jakiś wielki problem zmienić na oryginalne jak się boisz kontroli?

Laptop się przyda.
    • ghrom Re: czy brać laptopa do uk 10.07.06, 21:48
      Linuxa sobie zainstaluj.
    • sith_space Re: czy brać laptopa do uk 11.07.06, 09:58
      Nie bedzie. Nawet nie tkna twojego laptopa.
      Zreszta, ja do USA wiozlem swojego peceta i jakies ponagrywane filmy na CDach w
      torbie mialem i tez mieli to w dupie.
      • Gość: gościu Re: czy brać laptopa do uk IP: *.com / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:43
        ok to chyba tak zrobie i jeszcze jeden problem nie znam się za bardzo na
        komputerze ale czy jak podłącze net w uk to musze mieć swój kabel żeby wpiąć
        się w gniazdko(podobno takie prądowe ) lub tradycyjnie czy warto brać coś z
        polski jakiś kabel ,adapter czy coś podobnego.
        • Gość: Zenek Re: czy brać laptopa do uk IP: *.bulldogdsl.com 11.07.06, 15:05
          1. Obowiązkowo wziąć komputer, ewentualnie kupić na miejscu natychmiast po
          przyjeździe.
          2. Jedyne co potrzebujesz żeby korzystać z "polskiego" sprzętu to adapter do
          gniazdka z prądem.

Adapter albo trzy warto kupić w Polsce, bo będą ci potrzebne do golarki,
          wiertarki, telefonu, lokówki, podgrzewacza do butelek i co tam jeszcze
          zabierasz.
    • worm83 bierz. 11.07.06, 16:33
      wez laptopa.
      kup przejsciowke
      jezeli zalozysz neta w uk to firma zalatwi ci (a przynajmniej powinna)caly
      osprzet.
      pozdrawiam
      pracujwanglii.blogspot.com
      • Gość: gościu Re: bierz. IP: *.com / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 17:48
        podobno taki adapter można kupić w polsce sprawdzałem na allegro ale mają tylko
        w drugą strone tzn na polskie gniazdka ,czy można je kupić gdzieś w pl .?Dzięki
        za wyczerpujące odpowiedzi.Pozdrawiam i do zobaczenia w UK.
        • elaweybridge Re: bierz. 11.07.06, 17:52
          kupisz na lotnisku
          • robak.rawback Re: bierz. 11.07.06, 20:24
            w media markt sie pytalam mieli po 15 zlotych za szuke. troche drogo chyba
            • worm83 Re: bierz. 12.07.06, 08:53
              ja chyba kupilem za 3 funty czy cos, takiego.
              w wiekszosci sklepow elektrycznych to znajdziesz.
              (i tak jak napisala elaweybridge na lotniskach)
              • Gość: Zenek Re: bierz. IP: *.bulldogdsl.com 12.07.06, 10:06
                A ja kupiłem za siedem zeta w Wawie przed wyjazdem. Na Allegro było tego pełno.
                Nie gadaj mi tutaj że teraz jest inaczej. Siadaj przed kompem i szukaj.
                • Gość: ambr Re: bierz. IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.07.06, 11:47
                  po co ci przejsciowka czlowieku? wkladasz noz, widelec lub byle co w gniazdko i
                  dziala.
                  • Gość: Zenek Re: bierz. IP: *.bulldogdsl.com 12.07.06, 12:43
                    A czy próbowałeś włożyć "nóż, widelec lub byle co" w jakieś inne miejsce?
                    Poeksperymentuj i zdaj nam relację na forum.
                    • Gość: ambr Re: bierz. IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.07.06, 12:51
                      zenus jestes madry tak samo jak twoja ksywa. po twoim ip sadze ze jestes w uk i
                      takie bzdury opowidasz o jakis przejsciowkach. ci ktorzy tu sa wiedza ze to
                      niepotrzebny wydatek.
                      • Gość: worm83 Re: bierz. IP: *.range86-133.btcentralplus.com 12.07.06, 13:00
                        nie tak do konca niepotrzebny. masz racje mozesz wkladac dlugopis i cokolwiek
                        ci sie podoba tylko nie zapominaj ze komputerowa wtyczka jest nieco wieksza.
                        jezeli mowisz np o ladowarce do komorki itd to spoko. ale komp hmm...
                        • ghrom Re: bierz. 12.07.06, 13:13
                          To Lidlowiec, zal mu dwoch funtow na przejsciowke. Pewnie jezdzi na gape, a sniadanie do pracy nosi w reklamowce, bo mu szkoda na torbe.
                          • walesa4 tak jak wielkiemu enginowi ghromowi, hehehe 12.07.06, 15:05
                            hehehe
                          • Gość: worm83 Re: bierz. IP: *.range86-133.btcentralplus.com 12.07.06, 15:26
                            lidlowiec :) najss
                            pracuwjanglii.blogspot.com
                    • Gość: monika Re: bierz. IP: 213.78.119.* 12.07.06, 12:55
                      rofl
    • Gość: born_to_make_Uhapy Re: czy brać laptopa do uk IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.07.06, 14:17
      nie przejmuj sie przejsciowkami i licencjami pomysl za to o karcie radiowej jak
      jej nie masz wbudowanej w laptopie. Przy odrobinie szczescia wbijesz sie na
      router pobliskiej sieci bezprzewodowej i bedziesz mial neta za darmo.
      • shilla01 Re: czy brać laptopa do uk 12.07.06, 14:43
        mojego nikt nie sprawdzal
      • ghrom Re: czy brać laptopa do uk 12.07.06, 16:00
        Doradzal zlodziej zlodziejowi.
        • Gość: born_to_make_Uhapy Re: czy brać laptopa do uk IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 12.07.06, 23:33
          jak lubisz przeplacac i dorabiac Billa to Twoja sprawa a nie czepiaj sie
          uczciwych ludzi. Ja tam lubie rozkrecac liczniki albo automaty, taki bzik.
          Kiedys rozebralismy z kumplem na nocnej zmianie w PL automat do serwowania kawy
          i herbaty ale tak sie w miedzyczasie nastukalismy ze nie dalismy rady go potem
          skrecic, ale byly z rana jaja. A wlasciciele to sami sie okradali i zgarniali
          potem kase z ubezpieczenia. Glupi byli i pazerni, taki numer moze przejsc raz
          za drugim razem firma zaczyna interesowac sie prokuratura.
          • Gość: Zodiac Re: czy brać laptopa do uk IP: *.range86-144.btcentralplus.com 12.07.06, 23:54
            >nie czepiaj sie
            > uczciwych ludzi. Ja tam lubie rozkrecac liczniki albo automaty, taki bzik.
            > Kiedys rozebralismy z kumplem na nocnej zmianie w PL automat do serwowania
            kawy
            >
            > i herbaty ale tak sie w miedzyczasie nastukalismy ze nie dalismy rady go
            potem
            > skrecic, ale byly z rana jaja.

Jestes GIT koles :]

Moge sobie wyobrazic. Ja z kumplem "porzyczylismy" sobie aparat telefoniczny,
            jeden z pierwszych srebrnych ktore sie pojawily w PL. Kiedy? Wtedy kiedy byl
            Sylwester. Wszyscy patrzyli w niebo na sztuczne ognie, a my na glownej ulicy
            miasta w tym czasie rozkrecalismy..... Dzieki tej "akcji" nauczylem sie ladowac
            impulsy na karty telefoniczne :]

Pozdrawiam Myslacego Pozytywnie
            • walesa4 Masz sie czym chwalic, chuligan i zlodziej w 1 12.07.06, 23:57
              osobie
              • ghrom Re: Masz sie czym chwalic, chuligan i zlodziej w 13.07.06, 00:13
                Nic dodac, nic ujac.
          • ghrom Re: czy brać laptopa do uk 13.07.06, 00:14
            Zlodziei sie czepiam, ktorzy nie dosc ze billa okradaja, to jeszcze uczciwych
            ludzi placacych za broadband.
    • randybvain Re: czy brać laptopa do uk 12.07.06, 18:48
      Ilekroc przewozilem laptopa przez granice, nigdy nie zagladano mi do srodka i
      nie sprawdzano, co tam mam.

Przewiez in kup sobie nowego XPeka albo Linuxa. Bedzie cie stac.
      • Gość: Zodiac Re: czy brać laptopa do uk IP: *.range86-144.btcentralplus.com 13.07.06, 00:02
        >mam problem moge zabrać do UK laptopa jade tam do pracy ale nie mam
        oryginalnego systemu do lapka , czy gdy go wezme z oprogramowaniem innym niż
        oryginalne to bedzie jakiś problem np na granicy.

Czasami jezdze do PL, czasami bo nie ma tam po co jechac, wiec jezdze czasami
        odwiedzic rodzinke, za kazdym razem kiedy jezdze i wracam do domu ktorym od
        kilku lat jest UK wioze ze soba okolo 1 TB danych. Nikt nigdy nie sprawdzal co
        mam na hdd nie mowiac o tym czy mam legalna wersje systemu. Na granicy polsko-
        niemieckiej interesowali sie tylko tytoniem, papierosami i alkoholem. Nie martw
        sie i jedz spokojnie nic Ci nie grozi
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka