27.07.06, 11:27
Mam pytanie. Co zrobic gdy potrzebuje koniecznie udac sie do lekarza. Moj GP
przyjmoje w tygodniu od rana do ok 14stej. Ja niestety pracuje do 18stej. Czy
jest jakas mozliwosc w Dublinie udac sie odplatnie do lekarza wieczorem lub w
weekend? Wiem ze idac do szpitala mozna czekac nawet kilka godzin. Nie moge
wziasc narazie dnia wolnego specjalnie na wizyte u GP. Co zrobic prosze o
rade?
Obserwuj wątek
    • morela7 Re: lekarz??? 27.07.06, 12:34
      Hmmm, ciezka sprawa - zasadniczo pracodawca powinien dac Ci wolne w takiej
      sytuacji. Mozesz byc zmuszona pojsc jednak do szpitala albo poszukac innej
      praktyki GP, gdzie przyjmuja np. w soboty (jeden z lekarzy w 'mojej' praktyce
      przyjmuje w soboty, wiec jest to mozliwe) i ew. zapytac, czy by Cie przyjeto w
      drodze wyjatku.
      A rano przed praca nie dalabys rady pojsc do swojego lekarza i najwyzej spoznic
      sie godzine czy dwie, za zgoda szefa?
      Powodzenia!
    • suesslein Re: lekarz??? 27.07.06, 13:18
      Wlasnie tak, pracodawca nie moze Ci odmowic wolnego na ten cel. wez pol dnia i
      idz do lekarza. w koncu Twoje zdrowie jest najwazniejsze, prawda?
      • maja92 Re: lekarz??? 27.07.06, 14:46
        Ja tez zawsze staram sie umowic z GP na najpozniejsza godzine (moj GP przyjmuje
        do 18:00) lub najwczesniejsza lub w czasie lunchu. Mowie szefostwu, ze albo sie
        spoznie lub musze wyjsc troche wczesniej z pracy, albo potrzebuje troszke
        dluzsza przerwe na lunch niz obowiazkowa godzina bo ide do lekarza. Jeszcze
        nigdy mi nikt nie odmowil...
        Nie powinnas sie bac - powiedz w pracy, ze chodzi o wizyte u GP i na pewno
        jakos to zorganizujesz.

Powodzenia,
    • amach1 Re: lekarz??? 27.07.06, 21:32
      gp przyjmuja czesto w soboty -w ksiazce yellow page znajdziesz kilka takich
      medical centre - ja np chodze na dublin 2 na dame street gdzie moj gp przyjmuje
      w soboty od 12-3.
    • asku100 Re: lekarz??? 28.07.06, 11:53
      Do amach1, czy moglabys podac adres tego miejsca i nazwisko lekarza. Napisz czy
      jestes zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka