Dodaj do ulubionych

kiedy pierwsza pensja????

IP: *.bakonet.com / 80.50.243.* 28.07.06, 01:59
Po jakim czasie dostaje się pierwszą pensję? Czy jest stały dzień miesiąca
kiedy jest wypłata np.1-szy i czy to znaczy, że jeżeli zacznę pracę powiedzmy
20-go poprzedniego moiesiąca, to czy pierwszą wypłatę dostanę za dziesięć
przepracowanych dni? Proszę o dokładną odpowiedź:)
Obserwuj wątek
    • Gość: olo_leeds Re: kiedy pierwsza pensja???? IP: *.server.ntli.net 28.07.06, 10:48
      Witaj, to zależy od Twojego sklepu. Z reguły wypłaty są co czwarty piątek. Nie
      ma stałych dni miesiąca. Musisz się dowiedzieć u managera kiedy jest następny
      payday i już. Jak masz konto w NatWest to kasę masz od razu w piatek rano.
      NatWest kredytuje Ci wypłatę.
      W pierwszą wypłatę dostajesz to co przepracowałeś do dnia wypłaty.
      • peter78 Re: kiedy pierwsza pensja???? 28.07.06, 11:11
        nie do konca tak. Dokladnie do czwartku w tygodniu poprzedzajacym tydzien
        wyplaty. Wtedy jest tzw. cut-off.
        • Gość: yogi Re: kiedy pierwsza pensja???? IP: *.manc.cable.ntl.com 28.07.06, 12:56
          Ja jestem na tygodniowej,a w umowie z krk mam,ze co miesiac.I pierwsza wyplata
          byla po 2tyg. potem co tydzien w piatek.Podobno po 3 miesiacach przejdziemy na
          miesieczne.
          • Gość: silnar_gurth Re: kiedy pierwsza pensja???? IP: 5.6.2R* / 81.102.15.* 28.07.06, 13:21
            Ja jestem w Ely i u mnie tez byla pierwsz po niepelnych 2 tygodniach a teraz
            tygodniowki przez 6-8 tygodni pozniej przechodzimy na system miesieczny.
            • Gość: 1spag Re: kiedy pierwsza pensja???? IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 29.07.06, 22:24
              nie opowiadajcie ze po tylu i tylu tygodniach albo dniach sa stale sztywne
              terminy dla calego tesco, przy tygodniowkach pensja jest w piatek na koncie za
              prace od piatku do czwartku (nazwijmy go tygodniem X) w nastepnym tygodniu do
              pensji dochodza na przyklad nadgodziny za tydzien x, przy wyplatach co CZTERY
              TYGODNIE latwo obliczyc payday najblizszy jest 11 sierpnia w piatek kolejne co 4
              tygodnie ,we wrzesniu to wyjdzie 8 w pazdzierniku 6 ,dopisze jeszcze o wyplatach
              za nadgodziny podobna zasada jak przy tygodniowkach z tym ze nadgodziny z
              tygodnia poprzedzajacego wyplate przechodza do zaplaty na kolejny miesiac za 3
              poprzedzajace + ew. ostatni tydzien poprzedzajacy poprzednia wyplate, moze
              troche zamieszalem ale pisze szybko bo do pracy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka