Dodaj do ulubionych

Kto z was popada w rasizm?

IP: *.cable.ubr04.perr.blueyonder.co.uk 30.07.06, 17:04
Pytam z ciekawosci. Znajomy byl w Anglii i gdy przyjechal do Polski to
negatywnie gadal o murzynach , hindusach itp Ze brudasy itd. Różne epitety.
Spytalem czy sie do rasistow zapisal a on ze jakbym posiedzial w Anglii tez
bym tak gadal. Teraz jestem tu pół roku i popadam w to samo. 80% murzynow i
hindusow bym powystrzelal. Nieraz czlowiek jedzie autem i szlak trafia. Baby
chodzą jak swiete krowy. Czarni blokują ruch by sobie pogadac z jadącym
kolegą z naprzeciwka. Długo moznaby wymieniac. Nie uogolniam ale po prostu
wolę polskiego żula od nich. Wierzyc mi sie nie chce ze Angole tyle
nawpuszczali tych Kurdów, Jamajczykow czy Hindusow. Polak w dresie i łysy
moze jest postrzegany smiesznie ale kazda z wymienianych nacji ich przebija.
Pewnie zaraz ktos mnie zaatakuje ale niech zyją biale dzielnice.
Obserwuj wątek
    • Gość: prym [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.07.06, 17:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: heh Re: Kto z was popada w rasizm? IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 30.07.06, 17:32
        U mnie w pracy tez jest taki jeden w zespole, koloru czekoladowego. Najbardziej
        sie obija ze wszystkich, wiecznie go nie ma i wlasciwie nie mozna na niego
        liczyc. Tylko kombinuje jakby tu sobie poprawic warunki pracy itp.
        Zaloze sie, ze nie zwolnili go do tej pory tylko ze wzgledu na kolor skory, bo
        by zaraz wyskoczyl z dyskryminacja.
        Nie chcialabym uogolniac, ale ten gosc wybitnie powiela stereotypy o swojej rasie.

Na gruncie zawodowym nie ma dla mnie znaczenia jakiego koloru czy rasy sa
        ludzie, z ktorymi pracuje. Prywatnie jednak wole mieszkac w bialej dzielnicy ;)
        Statystki przestepczosci mowia same za siebie.

• Gość: heh Re: Kto z was popada w rasizm? IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 30.07.06, 17:32
      Mysle, ze latwo mozna to podsumowac: w Polsce latwo nie jest byc rasista.
    • ghrom Re: Kto z was popada w rasizm? 30.07.06, 17:56
      Bardziej mnie interesuje, dlaczego, o dziwo, takie opinie nie kraza o zoltych.

Moze dlatego, ze statystycznie to uczciwe, bystre, pracowite chlopaki? :P
      • Gość: jeszcze nierasista Re: Kto z was popada w rasizm? IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 30.07.06, 18:11
        żółci akurat pochodzą z krajów (Chiny, Tajlandia itp) w któych panuje kult pracy, więc akurat oni pracują wydajnie, szybko i bez szemrania

w dodatku b. dokładnie wykonują czynności (Tai Chi, Kung-Fu robi swoje) i nie są agresywni na ulicach

zgadzam się że w Polsce Murzynów spotyka się gł. na reklamach, w filmach, w teledyskach a jak na żywo to to jest z reguł jakis student albo lekarz i nie daje negatywnych przykładów

tutaj czarni faktycznie najczęściej pracują woooooolno, od niechcenia, spóźniają się, a czarne kobiety chodzą dumne jak pawie, po angielsku nie mówią ale burzą się jak ich ktoś nie rozumie, (rzadko mi powiedzieli dziękuję jak pomogłem wnieść wózek do autobusu, a jak kiedyś się mnie jedna o coś bodajże w sklepie pytała i nie mogłem jej zrozumieć (brzmiało jak "mgwobo mbga dbombnwmbo ?") to tylko parsknęła z kpiną, odwróciła się na pięcie i wyszła (oczywiście pchając przez sobą wózek z pięcioraczkami)
        no bo fakt że tych dzieci to rodzą na potęgę

mając taki obrazek dzień w dzień nietrudno o rasizm, choć staram się nie dopuszczać do siebie takich myśli
      • Gość: hehe Juz niedlugo Brytyjczycy poznaja sie na Polakach:- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 18:18
        W Szwedzkich wiezieniach Polacy sa na drugim miejscu wsrod obcokrajowcow zaraz
        po Finach:-))))))

Ostatnio czytalem ,ze w Norwegii Polacy sa na pierwszym miejscu:-))))))

W zeszłym roku trafiło do więzień 4694 skazańców. Wśród imigrantów największą
        grupę stanowili Finowie (418 osób), następnie Polacy (345), Litwini (195) oraz
        Serbowie i Czarnogórcy (181). Choć statystyki przestępczości w Szwecji nie
        odbiegają od przeciętnej krajów UE, wzrosła liczba przestępstw związanych z
        handlem narkotykami i pobiciami.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060729/swiat/swiat_a_5.html?k=on;t=2006072920060729

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060729/swiat/swiat_a_5.html?k=on;t=2006072920060729

Zbrodnia wreszcie z karą

Tutejszy system penitencjarny ma opinię najbardziej liberalnego na świecie.
        Wraz ze wzrostem przestępczości sytuacja się jednak powoli zmienia

Cela nowoczesnego więzienia w Norrköping jest wyposażona w dobrej klasy
        telewizor i telefon. W oknach nie ma krat
        (c) AP /JAN E. CARLSSON
        W ciągu ostatniego dziesięciolecia liczba skazańców w Szwecji wzrastała
        najszybciej w Europie. W efekcie tutejsze władze inwestują w zakłady karne
        coraz większe sumy. W ciągu najbliższych trzech lat powstanie trzy tysiące
        nowych miejsc w więzieniach.

W 1998 roku Szwecja miała 60 skazańców na 100 tysięcy mieszkańców. Dwa lata
        temu było ich już 81. Zdaniem dyrektora generalnego Zarządu Opieki
        Penitencjarnej Larsa Nylena jest to rezultat zmiany nastawienia szwedzkich
        władz.

- Sądy wymierzają ostrzejsze kary, a ilość wyroków dożywocia wzrosła
        dramatycznie - powiedział "Rz". W 90. latach na karę tę skazano zaledwie 80
        przestępców, a w latach 2000 - 2006 już 145. Przedtem skazany na dożywocie w
        rzeczywistości siedział w więzieniu od sześć do ośmiu lat. Dziś od 18 do 25.

W zeszłym roku trafiło do więzień 4694 skazańców. Wśród imigrantów największą
        grupę stanowili Finowie (418 osób), następnie Polacy (345), Litwini (195) oraz
        Serbowie i Czarnogórcy (181). Choć statystyki przestępczości w Szwecji nie
        odbiegają od przeciętnej krajów UE, wzrosła liczba przestępstw związanych z
        handlem narkotykami i pobiciami.

- Nie wzrosła statystyka morderstw - powiedział Nylen. Według niego jest to
        efekt postępu medycznego. - Dzięki niemu ofiara ma na przykład większe szanse
        na przeżycie dźgnięcia nożem - podkreśla.

Inaczej było w latach 70. Wówczas więźniów traktowało się w Szwecji
        jako "nieszczęśliwe ofiary społeczeństwa". Partie lewicowe prześcigały się w
        okazywaniu humanitaryzmu wobec skazańców. Ówczesny minister sprawiedliwości
        Lennart Geijer postulował nawet, by w szwedzkich więzieniach siedziało
        maksymalnie 500 skazańców.

Ostatnio jednak sytuacja się diametralnie zmienia. - Panuje powszechna opinia,
        że kryminaliści zasługują na siedzenie pod kluczem. Wpisuje się to zresztą w
        trend występujący w całym świecie zachodnim - uważa Lars Nylen. Według badania
        opinii publicznej aż 73 procent Szwedów sądzi, że wyroki sądowe są zbyt
        łagodne.

Obecnie sprawa zaostrzenia prawa, jak twierdzi mieszkający w Szwecji profesor
        kryminologii Jerzy Sarnecki, stała się tematem wyborczym. I choć nadal
        szwedzkiej polityce kryminalnej - pomijając wyjątkowo poważne przestępstwa -
        przyświeca zasada "unikania zamykania ludzi w więzieniu", ze względu
        na "szkodliwe konsekwencje dla jednostki", to żaden poważny polityk nie odważy
        się już propagować liberalnego podejścia do przestępców.

Budowane obecnie tzw. superwięzienia są tak zaprojektowane, żeby nie można było
        z nich uciec. Już jednak podnoszą się głosy, że będą one "nieludzkie" i
        nikogo "nie uczynią lepszym człowiekiem". - Jakich ludzi wyprodukujecie tam za
        murami, by potem ich wypuścić między nas? - pytał jeden z lewicowych
        dzienników.

W nowych superwięzieniach oprócz rozwiązań technologicznych nie zostaną jednak
        wprowadzone większe zmiany. Skazani nie zostaną poddani surowszemu reżimowi.
        Podobnie jak w istniejących zakładach karnych, będą mieli możliwość
        studiowania, pracy czy udziału w programach resocjalizujących. Będą mogli
        nawet... uczyć się prawidłowego oddychania na zajęciach jogi.

O tym, że szwedzkie więzienia nadal są wyjątkowo "przyjazne dla skazanych"
        najlepiej świadczy to, że siedzący w nich obcokrajowcy za nic nie chcą odbywać
        kary we własnych krajach. Dotyczy to m.in. mieszkańców krajów bałtyckich,
        Ukraińców i Polaków.

- Niedawno przyjechał do nas przedstawiciel Izraela, który chciał namówić
        swoich rodaków, żeby przenieśli się do więzienia w kraju - opowiada Lars
        Nylen. - Oczywiście odmówili. Izraelczyk powiedział mi później, że nasze
        zakłady karne są jak domy wczasowe.

ANNA NOWACKA-ISAKSSON ze Sztokholmu
        • Gość: hehe Re: Juz niedlugo Brytyjczycy poznaja sie na Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 18:21
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3515591.html
        • Gość: kropek Tez podam przyklady IP: *.cable.ubr04.perr.blueyonder.co.uk 30.07.06, 18:26
          Kiedys murzyn moze z 12 letni rzucil jajkiem w szybę mojego samochodu jajkiem i
          razem z 2 osobami z towarzystwa zaczal uciekac. Dorwalem gnoja pod jego chałupą
          i zaczałem ciagnac zeby to wymył a on drze ryja wnieboglosy ze to nie on.
          Wyszla jego matka (biała z białym dzieckiem na ręku) i mowi mi ze jesli jeszcze
          raz dotkne jej bachora to mnie zabije. Szczena mi opadla. Z kolei bylem
          swiadkiem jak murzynka podeszla bez kolejki do bankomatu (a stalo z 15 osob).
          Jakis Polak zwrocil jej uwagę a ona mu napluła w twarz (przy jego lasce). Sporo
          by opowiadać.
    • javus Re: Kto z was popada w rasizm? 30.07.06, 18:53
      podpisuje sie pod tym...
    • inka323f Re: Kto z was popada w rasizm? 31.07.06, 00:00
      po mieszkaniu przez kilka miesiecy pod jednym dachem z palestynczykiem juz
      zrozumialam, czemu sie tam wiecznie piora i nie dziwie sie Zydom. Rasy maja sie
      znacznie lepiej nie mieszajac sie i nie wchodzac sobie w droge.
      • mrlondoner Re: Kto z was popada w rasizm? 31.07.06, 00:14
        Moja metoda na radzenie sobie z nieuprzejmoscia, opieszaloscia badz agresja ze
        strony afrykanskich mieszkancow UK.

Korzystam z ich wlasnej broni - stawiania sie w roli ofiary.

Kiedy czarnoskora pani w urzedzie nie chce sie zaangazowac w moja sprawe pytam
        zaciekawiony "czy to dlatego, ze jestem OBCOKRAJOWCEM ?". Kiedy w banku
        mlodzieniec z czarnego ladu wpycha sie bez kolejkidaje mu wyklad "ze ludzie sa
        rowni, to, ze nie mowie po angielsku z idealnym akcentem, nie urodzilem sie
        tutaj nie sprawia, iz zasluguje na takie traktowanie".

Murzyni, ktorzy buduja swoj sukces na wiktymizowaniu sie i przeczuleni sa na
        punkcie spolecznej dywersyfikacji natychmiast zaczynaja przepraszac, ich
        zawzietosc gasnie.

Polecam te metode za kazdym razem kiedy czarnoskory osobnik bedzie staral sie
        traktowac Was bez nalezytego szacunku.

Niestety na biale chamstwo to nie dziala tak efektownie...
        • witeknowyanglik Re: Kto z was popada w rasizm? 31.07.06, 11:41
          ja rzucam w murzynow bananami, bo tak widzialem, ze robil pewien naukowiec na
          Discover channel, jak chcial zeby z puszczy wyszly goryle.
          jak chcesz miec kolege murzyna podejdz do niego i sie zapytaj
          : " do you wanna one banana?"
    • Gość: atropa_belladonna Re: Kto z was popada w rasizm? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 31.07.06, 19:59
      Usilnie staram sie nie zostac rasistka ;)
    • Gość: Xena Re: Kto z was popada w rasizm? IP: *.lodz.dialog.net.pl 31.07.06, 20:26
      Swego czasu pracowalam z murzynami. Nie pracowali, a jak juz cos tam robili to
      naprawde w zolwim tempie. To my biali zapieprzalismy jak mrowki - oczywiscie
      management nie reagowal nalezycie ze wzgledu na "diversed racism" - to bialych
      poganiali, murzynom pozwalajc doslownie na wszystko (spiewy, tance w pracy).
      Jestem dosc wojownicza z natury i wykorzystuje to tam, gdzie rzeczywiscie ktos
      przegina. Raz supervisorka podeszla do mnie i powiedziala, zebym nie
      rozmawiala - odpowiedzialam jej - ze przestane, jak i murzyni przestana gadac,
      spiewac, tanczyc. Nie odezwala sie nic, popatrzyla sie na mnie dziwnie i sobie
      poszla. Zwrocilam sie pamietam tez do Czecha i zrobilam to nieopatrznie po
      angielsku, krytykujac wlasnie murzynow za prace i jeden z nich uslyszal co tam
      gadam. W czasie lunchu myslalam ze mnie zlinczuje cala banda murzynow :)
      Oczywiscie wyzwali mnie od rasistki i cala sytuacja wygladal dosc
      niebezpiecznie, bo sie strasznie darli - o dziwo! nie przestraszylo mnie to -
      wrecz przeciwnie, tak mnie ta niesprawiedliwosc wkur.wila, ze wydarlam sie na
      jednego z nich jeszcze glosniej niz oni na mnie. Nagle przycichli. Sami
      jestescie rasistami wrzeszczalam, zabierajcie sie do roboty, bo nikt tu na was
      nie bedzie pracowal darlam sie. Rozeszlo sie po kosciach i na tym sie
      skonczylo, ale do tej pory mam wrazenie ze nie mozna z nimi po dobroci - nie
      wolno im ulec. Mozna by tak gadac bez konca, dlugi temat.

Nie uwazam sie za rasistke, swego czasu pamietam pracowalam tez z dwoma
      murzynami i pracowalo mi sie z nimi super! Lepiej niz z niejednym bialym - ale
      to raczej wyjatek niestety.
      • Gość: ! Polki to fanki murzynow i Arabow:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:02
        Uwielbiaja ich:-))))))))))
        • Gość: Xena Re: Polki to fanki murzynow i Arabow:-) IP: *.lodz.dialog.net.pl 31.07.06, 21:18
          A ty z ktorego zadupia nadajesz? Jakimis stereotypami sie poslugujesz.

Jestem fanka ludzi madrych, bez wzgledu na kolor skory, wiec moze nie pisz juz
          wiecej, bo nam nie po drodze.
          • Gość: hehe Na pewno nie z Lodzi :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:51
            Nie jestem z miasta mordercow ,pedofilow,zoofilow ,lowcow skor:-)))))))))

Znowu ta Lodz heheeheheheh:-))))))))))))))))))
            • Gość: Xena no i fajnie.... IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.08.06, 23:41
              Niezle masz nasrane stary - rozumujesz zatem wedle zasady: "skoro u ciebie w
              rodzine zdarzyl sie jeden idiota, to wniosek z tego, ze cala twoja rodzina
              wlacznie z toba stanowi grupe idiotow" - gratuluje logiki - a tak na
              marginesie, jestes chyba wyjatkiem potwierdzajacym te "regule".
              • Gość: hehe Znowu ta UĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 20:06
                wiadomosci.onet.pl/1365219,11,item.html
        • abdulwisimullaha Re: Polki to fanki murzynow i Arabow:-) 31.07.06, 23:08
          Najlepiej to bylo widac przy okazji wywozenia polskich obywateli z
          Libanu .Wsrod kilkuset osob jakies jakies 90% stanowily Polki ,ktore wyszly
          za maz za Arabow i ich dzieci:-)

Pozostale 10% to Arabowie majacy polskie paszporty:-)

www.eurojihad.org/name-News-article-sid-5053.html

• Gość: atropa_belladonna Re: Polki to fanki murzynow i Arabow:-) IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.08.06, 20:46
          Nie pie.dol, jest dokladnie na odwrot, to Murzyni, Arabowie i ciapaki
          przypieprzaja sie do Polek :/
          • Gość: t A Polkom odwala jak tylko zobacza jakiegos Araba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 21:03
            www.eurojihad.org/Article432.html
            • Gość: atropa_belladonna Re: A Polkom odwala jak tylko zobacza jakiegos Ar IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.08.06, 21:32
              Pieprzenie. Trzeba miec naprawde nierowno pod sufitem i niesamowite kompleksy,
              zeby sie puscic, a co gorsza wydac za przedstawiciela tak patriarchalnej
              kultury. Panienki opisane w tym artykule to zdecydowana MNIEJSZOSC.
              • vierablu Re: A Polkom odwala jak tylko zobacza jakiegos Ar 01.08.06, 21:57
                > Pieprzenie. Trzeba miec naprawde nierowno pod sufitem
                > i niesamowite kompleksy,
                > zeby sie puscic, a co gorsza wydac za przedstawiciela tak patriarchalnej
                > kultury.

Tzn. sugerujesz, ze polska kultura NIE jest patriarchalna, czy tez sugerujesz
                ze Polski wychodzace za Polakow maja nierowno pod sufitem?
                • Gość: atropa_belladonna Re: A Polkom odwala jak tylko zobacza jakiegos Ar IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.08.06, 09:14
                  Nie ma porownania. Polka pracujaca zawodowo czy pokazujaca sie bez czadoru nie
                  jest uznawana za dziwke, nie grozi jej ukamienowanie za samo podejrzenie
                  cudzolostwa czy za to, ze zostala zgwalcona, dziewczynki nie sa obrzezywane, w
                  Biblii nie ma nakazu bicia nieposlusznej zony (w Koranie jest), kobieta po
                  slubie nie staje sie wlasnoscia meza i jego rodziny, nie ma 'honorowych'
                  zabojstw itepe, itede etc. Dluuugo by wymieniac ;)
    • Gość: Zenek [...] IP: *.bulldogdsl.com 31.07.06, 21:09
      • ghrom Re: Kto z was popada w rasizm? 31.07.06, 21:19
        Nie pitol, masz duzo wieksze szanse trafic na smierdzacego, niemytego od
        tygodnia polaka niz ciapaka. Po anglicku tez duzo lepiej gadaja, tyle ze nie
        potrafisz zrozumiec ich wymowy i akcentu, palancie.
        • Gość: Zenek Re: Kto z was popada w rasizm? IP: *.bulldogdsl.com 31.07.06, 23:50
          Na palanta nie zasłużyłem. A jak się dogadasz z gościem sprzedającym gazety u
          mnie na rogu, to medal z ziemniaka ufunduję.
          • Gość: Creative Re: Kto z was popada w rasizm? IP: *.cable.ubr08.croy.blueyonder.co.uk 01.08.06, 00:21
            Medal z ziemniaka to dla ciebie. Będzie pasował do buraka jak ulał.
            • Gość: 917 Zwlaszcza Jamajczycy i Hindusi nie znaja angielski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 07:55
              :-
              ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • walesa4 Ghrom, a Ty zrozumiesz Pakisow, ktorzy dopiero 01.08.06, 22:28
          tu przyjechali? Bo ja na 10 zdan, zrozumialem 5 wyrazow, hehehe.
          Bezproblemowo rozumiem: wyksztalconych Angoli, Amerykanow, Aussies, gosci z
          Europy wchodniej i przebywajacych tu dlugo Azjatow, ale te Paki i Hindi ktorzy
          sa tu od niedawna to ten angielski dla mnie nie jest angielskim, tylko jakims
          wynaturzeniem. Pewnie nie jeden native speaker ich nie rozumie, hehehe. A to ze
          maja wiekszy zasob slow niz Polacy to sie zgadzam, w koncu to jeden z ich
          jezykow urzedowych, ale ich wymowa to tragedia do kwadratu i ja bym to
          podciagnal raczej pod jakas gware a nie czysty angielski
    • jot-23 Re: Kto z was popada w rasizm? 01.08.06, 21:51
      zauwazam tu pewna diametralna sprzecznosc, hehe, co by nie mowic o generalnie
      klasyfikujac "ich" jako "kolorowych" jako "brudasow" zdajemy sie nie zauwazac,
      ze znakomita wiekszosc tych kultur, higiene osobista ceni znacznie wyzej od
      polakow. od 15 lat w nowym jorku, na palcach jednej reki moge policzyc
      przypadki "smierdzacych" murzynow...z drugiej strony wizytujac nasz rodzimy
      greenpoint, tych paluchiw ze wszystkich konczyn (nawet wliczajac do tego chvja)
      nie starczy nawet na marne pol godziny.
      • vierablu Re: Kto z was popada w rasizm? 01.08.06, 22:07
        > zauwazam tu pewna diametralna sprzecznosc, hehe, co by nie mowic o generalnie
        > klasyfikujac "ich" jako "kolorowych" jako "brudasow" zdajemy sie
        > nie zauwazac,
        > ze znakomita wiekszosc tych kultur, higiene osobista ceni znacznie wyzej od
        > polakow.

Nie tylko 'zdajemy sie' ale na pewno nie zauwazamy - w koncu okreslanie
        wszelkiego typu 'innych' brudasami jest wyrazem atawistycznego leku przed obcym
        i nieznanym i osoby takich okreslen uzywajace daja dosc oczywisty wyraz swoim
        waskim horyzontom myslowym i braku glebszej refleksji.

Zauwazmy, ze wszystko, co obce, nieznane i odrozniajace sie od reszty, we
        wszystkich kulturach bylo okreslane jako grozne - 'ciemny las' zamieszkaly
        przez babe Jage i wilkolaki, czarownice w czasach inkwizycji itp. Jedynym
        sposobem pozbycia sie tych lekow jest poznanie, ale nie kazdego na to stac.
        • walesa4 [...] 01.08.06, 22:14
          • jot-23 Re: Kto z was popada w rasizm? 01.08.06, 22:20
            ten fetysz "polek "dajacych" kolorowym, tak a'propos, to nastepna z naszych
            niechlubnych cech narodowych... gdziekolwiek na tych forach nastapi polaczenie
            (w jakimkolwiek kontekscie) "kolorowy" <--> polka, zaraz wylaza zakompleksieni
            frustraci z komentarzami o "dawaniu dupy arabom"... pomyslta chlopaki o tym...
            to jest dosc smutne... wychodzi z was jakas podswiadoma zazdrosc, wynikajaca z
            czego? chyba z bardzo ubogiego zycia seksualnego i hehe "napietej" sytuacji w
            rejonach ponizej pasa. bo kogo normalnego obchodza te wydumane statystyki kto z
            kim uprawia seks i z jakich powodow? i jakie to ma dla was znaczenie?
            • walesa4 Re: Kto z was popada w rasizm? 01.08.06, 22:35
              Ja juz na Polke nawet nie splune, a co dopiero zeby spojrzec na cos takiego z
              porzadaniem (sa one skierowane w calkiem innym kierunku), hehehe. A to co
              wczesniej napisalem, to dlatego ze tak wychwala Pakisow, wiec jakis powod musi
              byc, i na pewno taki !!!!!!!!!!!!!!!!!! Przyznala sie ze zyje z obywatelem UK,
              tylko nie napisala jaki kolor ma, przy takim jej sposobie myslenia na bank, PAKIS
              • Gość: hahahahahaahh Kobita walesy zdradzala go z kolorowymi:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 22:40
                • walesa4 Raczej wole miec kolorowa kobiete niz Polke 01.08.06, 22:47
                  Po ostatnich przygodach z jedna forumowiczek, definitywnie zakonczylem temat
                  Polek w moim zyciu, hehehe. Szukam normalnych a nie takich co maja siano zamiast
                  mozgu. Ja juz u Polek na kilometr wyczuwam ich intrygi, heheheh
                • Gość: londynianka polacy to dno IP: 213.52.175.* 02.08.06, 19:37
                  co tu belkoczecie nedzne polaczki, i tak zadna kobieta na was nie poleci, bo
                  jestescie obrzydliwie brzydcy, macie plaskie dupy, jedyne slowo ktore znacie,
                  wy komunistyczni alkoholicy, to k.... mac. idzcie lepiej obalac tanie wino pod
                  sklepem, a nie brzekolic tu na forum...lol, pasztety
              • edavenpo Re: Kto z was popada w rasizm? 01.08.06, 22:41
                walesa4 napisała:
                Przyznala sie ze zyje z obywatelem UK,
                > tylko nie napisala jaki kolor ma, przy takim jej sposobie myslenia na bank, PAK
                > IS
                ___

Bardzo waski swiatopoglad i wybitnie uproszczone tok myslenia ale wcale sie nie
                dziwie. Rasizm nie jest racjonalny.

• walesa4 Czyzby nastepna z Pakisem?, hehehe 01.08.06, 22:52
                  Mnie sie podobaja niektore Hinduski, co wcale nie znaczy ze bede kazdego Hindusa
                  wychwalal pod niebiosa, tak samo jak Polaka, Angola czy Niemca, jak ktos popada
                  w zachwyt grupowy to znaczy ze cos z nim nie w porzadku. To jest co bardzo
                  podobnego do odpowiedzialnosci zbiorowej, hehehe
                  • Gość: # Oj Lechu:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 11:17
                    O Hindusce mozesz `sobie pomarzyc, nie dla psa kielbasa:-)

Polacy sa do niczego.Na jedego Polaka majacego zagraniczna zone przypada ze sto
                    Polek majacych mezow obcokrajowcow.Wlasnie stad te teksty sfrustrowanych
                    Polakow o brudasach:-)
                    • Gość: bbb Re: Oj Lechu:-) IP: *.surfdsl.murphx.net 02.08.06, 20:17
                      to chyba jestem tym jednym na 100,moze jeszce nie zona ale dziewczyna,a co do
                      tego ze Polacy nie maja powodzenia to prawda,nasze panie maja wieksze wziecie
                • vierablu Re: Kto z was popada w rasizm? 01.08.06, 22:58
                  > > walesa4 napisała:
                  > >
                  > > Przyznala sie ze zyje z obywatelem UK,
                  > > tylko nie napisala jaki kolor ma, przy takim jej
                  > > sposobie myslenia na bank, PAKIS
                  > ___
                  >
                  > Bardzo waski swiatopoglad i wybitnie uproszczone
                  > tok myslenia ale wcale sie nie
                  > dziwie. Rasizm nie jest racjonalny.

Oh... walesa4 komentuje moje zycie osobiste... :)
                  No popatrz, gdybys nie zacytowala, nigdy bym sie nie dowiedziala - postow tej
                  osoby nie widze, na swoje wlasne zyczenie.

Co do racjonalnosci rasizmu, wszystkim polecam film Niebieskoocy (Blue Eyed).
                  Ktos moze widzial?
                  • edavenpo Re: Kto z was popada w rasizm? 01.08.06, 23:06

vierablu napisała:
                    >
                    > Oh... walesa4 komentuje moje zycie osobiste... :)
                    > No popatrz, gdybys nie zacytowala, nigdy bym sie nie dowiedziala - postow tej
                    > osoby nie widze, na swoje wlasne zyczenie.

___

A to przepraszam ze Cie narazam na czytanie jego wypocin, choc ten argument byl
                    tak dziecinny ze nie moglam sie powstrzymac... ja staram sie nie wdawac w
                    dyskusje ale tym razem nie wytrzymalam ;-)

>
                    > Co do racjonalnosci rasizmu, wszystkim polecam film Niebieskoocy (Blue Eyed).
                    > Ktos moze widzial?
                    __

Nie widzialam ale chetnie dowiem sie wiecej. Jestes pewna ze tak sie ten film
                    nazywa? Probowalam wyszukac na IMdb i mi nic nie wychodzi z tym tytulem
                    • walesa4 Proponuje zebys tez mnie "nie czytala" to nie 01.08.06, 23:10
                      bedziesz musiec brac nervosolu i relanium jednoczesnie, hehehe
                    • edavenpo Re: Kto z was popada w rasizm? 01.08.06, 23:19

OK - znalazlam ten film

imdb.com/title/tt0115716/
                      Brzmi ciekawie tylko ciezko to dostac - Amazon.com i Amazon.co.uk nie maja tego
                      filmu...
                    • vierablu Re: Kto z was popada w rasizm? 01.08.06, 23:21
                      Zajrzyj do linki w mojej stopce - tam znajdziesz informacje o eksperymencie,
                      ktory przerodzil sie w warsztaty, na podstawie ktorego nakrecono film. Moze
                      znajdziesz cos po nazwisku autorki.

Ja widzialam film w Polsce, bodajze na Discovery i polskojezyczne zrodla
                      internetowe podaja wlasnie taki tytul angielski. Z drugiej strony angielskie
                      podaja troche inny tytul (juz nie pamietam jaki, ale zblizony).

Film naprawde robi wrazenie. Jest wlasciwie glownie zapisem warsztatow, a wiec
                      dokumentem, i pokazuje autentyczne, glebokie emocje ludzi, ktorzy nagle na
                      wlasnej skorze doswiadczyli nieracjonalnych, rasistowskich i seksistowskich
                      postaw i zrozumieli, na czym to polega oraz uswiadomili sobie, ze oni pojda po
                      dniu warsztatow do domu i bedzie, jak dawniej, a inni musza z tym zyc od
                      urodzin, do smierci.
                      • misjonarz_prostytutek a niby czarni nie sa rasistami, ciekawe 01.08.06, 23:23
                        skad haslo "bialas"
                        • profes79 Re: a niby czarni nie sa rasistami, ciekawe 01.08.06, 23:29
                          Stad, skad my mowimy na nich "czarni". Trudno to okreslic epitetem - raczej
                          opisem.
                          • walesa4 czarny, czarnuch, murzyn to wszystko ich obraza 01.08.06, 23:31
                            w USA, tam mozna tylko mowic Afro-amerykanin, hehehe
                      • vierablu Re: Kto z was popada w rasizm? 01.08.06, 23:29
                        Tzn. Planete, nie Discovery chyba :)
                      • edavenpo Re: Kto z was popada w rasizm? 01.08.06, 23:29

Dzieki ;-)
    • walesa4 pinhead, tobie juz z doopy slonce swieci i sloma z 02.08.06, 18:51
      butow wychodzi, jakby powiedzial zupka,a teraz Herr Himmler, pochwal sie lepiej
      ile glowek dzis pomierzyles?
      • Gość: pinhead Re: pinhead, tobie juz z doopy slonce swieci i sl IP: *.183.adsl.brightview.com 02.08.06, 20:49

Oi! Walesa - zaloguj sie jako Misjonarz Prostytutek - pogadamy na dwa baty you
        rabid schizophrenic he he he
        • walesa4 pajacu jakby czytac potrafil to bys wiedzial 02.08.06, 21:13
          ze uzytkownik misonarz... powstal gdy jakis matol z neostrady wpisywal sie na
          forum jako waiesa4 itd, a teraz go cwoku, zastosowalem bo vieracostam sobie mnie
          odkreslila, a chcialem zeby przeczytala jakim jest bezmogowcem, zreszta takim
          jak ty, hehehe
          • Gość: pinhead Re: pajacu jakby czytac potrafil to bys wiedzial IP: *.183.adsl.brightview.com 02.08.06, 21:24

przeciez ja za toba cymbale nie chodze zebym znal minute details of your sad
            existence on this message board

bij piane wielorybie syberyjski - mnie to bawi ty zdewocialy prawiczku

• walesa4 odezwala sie meska postytutka 02.08.06, 21:26
              • Gość: pinhead Re: odezwala sie meska postytutka IP: *.183.adsl.brightview.com 02.08.06, 21:29

tylko ci prostytutki niedlugo pozostana ty bogobojna trzydziestoletnia dziewico...

tosspot...
                • Gość: ??? Co to za jeden ten walesa4????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 21:31
                  To jakis krewny TW Bolka????
                  • walesa4 Re: Co to za jeden ten walesa4????????????????? 02.08.06, 21:34
                    no zgadles, jarek z PO
                    • Gość: ??? Re: Co to za jeden ten walesa4????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 21:34
                      Widac po wpisach ,ze reprezentujesz typowo walesowski poziom:-)
                      • walesa4 no zgadles, typowo lumpenliberalny ze mnie typ :)) 02.08.06, 21:37

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka