Dodaj do ulubionych

CV - przerwa

IP: *.gazeta.pl / 80.51.255.* 14.08.06, 12:33
Gdzieś przeczytałem, że w ważna jest ciągłość, tak, żeby pracodawca nie
zastanawiał się co osoba ubiegająca się o pracę robiła, np. między styczniem
2002, a kwietniem 2003. Po skończeniu studiów prawie rok czasu szukałem
pracy - mam to wpisać w CV ?
Obserwuj wątek
    • Gość: majkel Re: CV - przerwa IP: *.unknown.be.uu.net 14.08.06, 13:02
      no to zle slyszales jest cos takiego jak carrier breake
      i nie jest niczym szczegolnym jest to czas dla ciebie kiedy postanowiles
      zrobic cos co zawsze hciales zrobic powiedzmy jehac do kazahstanu i biegac nago
      po stepie
      • Gość: MI5 Re: CV - przerwa IP: *.in-addr.btopenworld.com 14.08.06, 14:08
        Gość portalu: majkel napisał(a):

> no to zle slyszales jest cos takiego jak carrier breake

carrier breake? Myslalem, ze moze po angielsku lepiej piszesz, ale jescze
        gorzej ci to wychodzi ;)

Dobrze slyszal, nie nalezy zostawiac takiej luki w CV, cos trzeba tam napisac.
        A co, to juz zalezy od wyobrazni i zdrowego rozsadku.
        • Gość: majkel Re: CV - przerwa IP: *.unknown.be.uu.net 14.08.06, 15:53
          > carrier breake? Myslalem, ze moze po angielsku lepiej piszesz, ale jescze
          > gorzej ci to wychodzi ;)

wiec zamiast sie smiac powiedz oswiec mnie jak powinienem to napisac
          • Gość: MI5 Re: CV - przerwa IP: *.in-addr.btopenworld.com 14.08.06, 15:59
            career break.
            Poza mna sa slowniki i google.co.uk
            • tzymische Re: CV - przerwa 15.08.06, 11:43
              oj czepiasz sie Majkela. Moze byl hamulcowym na lotniskowcu? :)
              • Gość: majkel Re: CV - przerwa IP: *.unknown.be.uu.net 15.08.06, 12:07
                no trudno nie jestem taki fajny jak wy i nie znam tak perfekcyjnie jezyka ide
                poplakac cihutko w kaciku
    • romsheff Re: CV - przerwa 14.08.06, 18:39
      pod adresem pracuj.pl/kariera-cv_7581.htm znajdziesz

Dylematy CV - Jak napisać...? Jak napisać w CV o przerwie w pracy?
      • Gość: korkix78 Re: CV - przerwa IP: *.lond-th.dynamic.dial.as9105.com 14.08.06, 18:48

Hehehe najlepsze jest to:

<< Pamiętaj, że generalną zasadą jest „nie kłamać” >>

A pare linijek nizej:

<< A jak się zachować, jeśli od czasu odejścia z poprzedniej firmy niczego nie
        udało Ci się znaleźć? Ostatecznie możesz powiedzieć, że zrobiłe(a)ś sobie
        przerwę np. na zwiedzanie Grecji. >>

Sorry ale nie moglem sie powstrzymac...;)
        • romsheff Re: CV - przerwa 14.08.06, 18:57
          Tak to napisane, że faktycznie nie wiadomo jak powinno być. Trochę to w stylu
          możesz zrobić tak, albo siak, ale zrób tak, żeby było dobrze.

Myślę, że można napisać, że szukało się pracy, w końcu w kraju w którym jest 20%
          bezrobocie, to chyba normalne.
          • marchowskaphoto Re: CV - przerwa 14.08.06, 21:17
            Spokojnie mozna napisac, ze szukalo sie pracy. Pracowalam w agencji
            rekruatacyjnej i czesto spotykalam taki wlasnie wpis w CV. Lepsze to niz
            zostawic luke w zyciorysie, choc z drugiej strony nie mozna przesadzac i
            tlumaczyc zbyt dlugiego okresu czasu takim wlasnie poszukiwaniem pracy. Dla
            pracodawcy moze to bowiem znaczyc zwyczajny brak inicjatywy i
            przedsiebiorczosci, lenistwo, brak umiejetnosci, lub wiele jeszcze innych
            rzeczy.
            • Gość: adoopatam Re: CV - przerwa IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 14.08.06, 22:35
              jak dlugie przerwy nalezy wpisywac w CV? czy "luka" to np. 3 miesiace czy np. dopiero pol roku albo rok?

ja mam wiele luk po ok. 2 miesiecy, co bylo okresem szukania pracy czy tez dluzszego urlopu
              • marchowskaphoto Re: CV - przerwa 15.08.06, 01:26
                Dwu - trzy miesieczne luki nie powinny byc problemem, ale musisz przygotowac
                sie na pytania dlaczego odszedles/zostales wyrzucony z poprzedniej pracy. Moim
                zdaniem z tego typu przerw nie musisz sie nawet tlumaczyc w CV (chyba, ze jest
                to zawod wymagajacy dokadnej historii zatrudnienia jak np. w przypadku zawodu
                ochroniarza). Jedynym wyjatkiem moim zdaniem jest sytuacja, ze tych przerw jest
                naprawde sporo - wtedy nie zaszkodzi wspomniec w CV ze sa to okresy
                poszukiwania pracy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka