Dodaj do ulubionych

Oplata za Home Office

10.09.06, 20:28
Ostatnio obila mi sie o uszy informacja, ze Polacy po uplywie 2 lat od
wejscia do UE nie musza uiszczac oplaty z tytulu pierwszej rejestracji w HO.
Czy ktos moze to potwierdzic? (Mi to osobiscie wisi, bo z powrotem od nich
tego niesciagne raczej:) ale dla kogos kto dopiero zaczyna 70£ piechota nie
chodzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: vitek Re: Oplata za Home Office IP: *.server.ntli.net 10.09.06, 21:00
      A o moje uszy obiła się informacja, że z okazji 2 rocznicy przystąpienia Polski
      do UE każdy Polak dostanie od Home Office talon na butelkę wódki z możliwością
      zamiany na 2 paczki fajek. Kto to potwierdzi? (Mi to osobiście zwisa bo nie
      piję ani nie palę) ale dla tych co dopiero zaczynają zawsze to piechotą n
      ie
      chodzi
      :))
      • Gość: Solarin2 Re: Oplata za Home Office IP: *.server.ntli.net 10.09.06, 21:35
        Miło by było gdyby znieśli opłate, ale tak nie jest. 70 funciakow się krolowej
        należy i basta...
      • profes79 Re: Oplata za Home Office 10.09.06, 21:36
        Pytam sie na powaznie - nie chodziloby tu tylko o POlakow ale o wszystkich
        obywateli "nowej" UE - nie wiem nawet z czym to mialoby zwiazek, a na razie nie
        mam czasu pogrzebac na stronce w poszukiwaniu tej informacji. (Moze koniec
        jakiegos okesu przejsciowego o ktorym milosciwie nam panujacy zapomnieli
        przypomniec, bo wydaje sie tak malo znaczacy?)
        • Gość: d# Re: Oplata za Home Office IP: *.nott.cable.ntl.com 11.09.06, 00:31
          to dopiero poczatek...
          a tak na powazne,nie wiem nic na ten temat ale zdaje mi sie ze to bylo i bedzie...
          • alma77 Re: Oplata za Home Office 11.09.06, 01:10
            Opłata ta wynosi 70 funtów, ktoś widocznie pomylił informacje, ponieważ przy
            każdej zmianie pracy trzeba złożyć formularz o "nowe" Home Oficce i to jest
            bezpłatne.
            • profes79 Re: Oplata za Home Office 11.09.06, 01:58
              MOzliwe - postaram sie to potwierdzic, bo faktycznie to bylo na zasadzie ze
              ktos cos gdzies slyszal - stad pytanie na forum bo moze ktos slyszal cos wiecej
              niz tylko bijace gdzies dzwony :)
              Rachunek: wypraszam sobie :) Powazny blad to mam na koncie chyba tylko jeden
              (przynajmniej taki o ktorym wiem:)
    • rachunek22 oj profersorze czy tez profesjonalisto, hehehe 11.09.06, 01:24
      jak zwykle bzdury opowiadamy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka