Dodaj do ulubionych

Praca w sluzbie zdrowia w UK- radiologia

IP: *.zen.co.uk 19.09.06, 12:58
Czy znacie jakas strone mowiaca o wymaganiach jakie ma angielska sluzba
zdrowia ( NHS) wobec ludzi chcacych dla nich pracowac. Mam kolezanke ktor
ajest RADIOLOGIEM ( robi zdjecia rtg) i chce przyjechac do UK. Jakie ma szanse
zatrudnienia i jaki wymagany jest poziom z ang? FCE? CAE??
Nhs podobno teraz zwalnia duzo.ale czy jest popyt na radiologow.
Czy ktos wie
Obserwuj wątek
    • Gość: tula Re: Praca w sluzbie zdrowia w UK- radiologia IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.09.06, 13:20
      a gdzie tej pracy bedzie szukac? w jakim rejonie uk?
      • Gość: nin Re: Praca w sluzbie zdrowia w UK- radiologia IP: 194.205.246.* 19.09.06, 13:48
        co najmniej PROF bez b. dobrej znajomosci jezyka niech sie nie wybiera...to nie
        praca przy wykopkach w polu od tego zalezy zdrowie ludzi
        • Gość: Pytaczek Re: Praca w sluzbie zdrowia w UK- radiologia IP: *.zen.co.uk 19.09.06, 14:26
          nie no bez przesady, nie zaraz Proficiency CPE bo nawet o pielegniarek i lekarzy
          wymagaja CAE lub cos porownywalnego.... Czy jest ktos kto sie serio orientuje i
          moze podac logiczne szczegoly, linki zamiast co sie tam komu wydaje?! Bardzo
          chce jej pomoc a nic nie moge znalezc na stronie NHS
          • Gość: nin Re: Praca w sluzbie zdrowia w UK- radiologia IP: 194.205.246.* 19.09.06, 14:35
            to kolezanka tak swietnie zna angielski ze sama nie moze poszukac w necie na
            angielskich stronach? a moze to dla ciebie te informacje?
            • Gość: Pytaczek Re: Praca w sluzbie zdrowia w UK- radiologia IP: *.zen.co.uk 19.09.06, 14:51
              Incredible as it seems to you, the simple matter of fact is that it is not the
              information for me. It is for my friend. I used google + thoroughly searched the
              NHS portal with little result. There must be some other websites with this kind
              of info, I guess ...<mysli>. As I already mentioned, I cannot find any details
              about the employment criteria for the EU candidates. I am looking for a piece of
              advice for my friend. Please, I am looking for a serious and detailed info, not
              for for the power game with you, Mr nin.
              • mia007 Re: Praca w sluzbie zdrowia w UK- radiologia 19.09.06, 15:22
                a piece of advice for your friend....niech lepiej podszkoli angielski a nie
                przyjezdrza bez znajomosci jezyka...chyba na tyle ma oleju w glowie a Ty
                jako "doradca " chyba tez...jak to sobie wyobrazasz przyjedzie i co na rozmowie
                o prace co powie ? pare wyklepanych na pamiec zdan?
                • Gość: Pytaczek Re: Praca w sluzbie zdrowia w UK- radiologia IP: *.zen.co.uk 19.09.06, 16:08
                  boze, skad sie bierze wsrod Polakow to zyjcie agresja i zaczepkami i zaraz
                  ocenianiem. LUZ na milosc boska,LUZ czlowiek tylko pyta! Chill out! Oczywiscie
                  zadnych sensownych informacji a masa specjalistycznie agresywnych komentarzy.
                  Kompletnie niepowazne.

Moja kolezanka ma plany wyjazdu i chce sie zorientowac KIEDY ma szanse na prace
                  w zawodzie i jakie sa kryteria: jaki egzamin( uczy sie do FCE) czy dyplom jej
                  bedzie honorowany; moze powinna tez jakis inny egzamin zaliczyc zawodowy>
                  Chcemy jej poszukac strony i ustalic plan dzialania chocby rozlozyl sie na 2
                  lata itd. Uprzejmie prosze dobrze zorientowanych o informacje
            • Gość: Pytaczek Re: Praca w sluzbie zdrowia w UK- radiologia IP: *.zen.co.uk 19.09.06, 14:53
              P.S. nie kolezanka nie zna swietnie ang, raczej elementarnie i stad pytanie
              jakie ma szanse i kiedy
              • Gość: tula Re: Praca w sluzbie zdrowia w UK- radiologia IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.09.06, 15:54
                jak elementarnie zna angielski to niech lepiej zmieni plany. niech sobie sama
                odpowie na pytanie, czy idac do szpitala chcialaby byc obslugiwana przez osobe
                elementarnie znajaca polski? to taka logika prosta jest. jesli nie jest w
                stanie sama szukac info na necie w j.ang. to z czym do ludzi?
                jesli chodzi o fakty:
                w uk RADIOLOG to lekarz medycyny ze specjalizacja w radiologii. w polsce chyba
                tez prawda? jesli jest technikiem radiologiem to takowy zawod w uk juz nie
                istnieje, teraz sa specjalisci od obslugi mammografu, usg itp. na to trzeba
                miec tutejsza certyfikacje.
                co wiecej przy obecnej fali zwolnien w nhs i obostrzeniach dot. zatrudniania
                obcokrajowcow w sluzbie zdrowia twoja kolezanka technik - radiolog z mizerna
                znajomoscia ang ma nikle szanse.sorry.
                • Gość: tula linki IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.09.06, 16:02
                  www.rcr.ac.uk/
                  www.thesrt.org.uk/cgi-bin/forum/discus.cgi
                  www.mediplacements.com/locum-radiographers-openings-uk.php?gclid=CMCly53uuYcCFQgkQAodVEI2Hg

daj kolezance - jak sobie z tym sama nie poradzi to coz.. bez komentarza. na
                  stronach, ktore podalam jest poziom ang.oddajacy wymagania wobec kandydatow na
                  profesjonalne stanowiska medyczne.
                  • Gość: Pytaczek Re: linki IP: *.zen.co.uk 19.09.06, 16:13
                    super Tula tego szukalam: dzieki!!!!!
                • Gość: Pytaczek Re: Praca w sluzbie zdrowia w UK- radiologia IP: *.zen.co.uk 19.09.06, 16:12
                  dzieki tula za logiczna wypowiedz.
                  Nie znam specjalizacji medycznej radiolog wsrod lekarzy, ale nie jestem
                  specjalista w tym wiec nie mam pewnosci. Ona jest technikiem radiologii z tego
                  co wiem. Ponoc do niedawna jeszcze zatrudniano takich technikow. Tak slyszalam
                  o zwolnienach w NHS w TV o tym bylo tylko ciekawi mnie czy wsrod radiologow tez
                  akurat bo jeszcze 2 lata masowo zatrudniano. tula czy pracujesz w nhs?
                  • buena_xena Re: Praca w sluzbie zdrowia w UK- radiologia 19.09.06, 16:44
                    Moj brat jest lekarzem i prenumeruje czasopismo Gazeta Lekarska pod patronatem
                    Polskiej Izby Lekarskiej. Wlasnie przyszedl nowy numer i sprawdzilam pod katem
                    radiologii. Moze twoja znajoma sprobuje:

'www.paragona.com'
                    'www.medacs.com/international'
                    'www.imsrecruitment.com'

P.S. A swoja droga nigdy nie pojme ludzi, ktorzy nie maja nic konkretnego do
                    dodania, a uzurpuja sobie prawo do oceniania innych, chociaz na oczy tych osob
                    nie widzieli i nic o nich nie wiedza. To chyba tez typowo polskie niestety.

Zmiana mentalnosci zajmuje niestety "troche wiecej" czasu niz przelot samolotem
                    z Polski do UK.
      • Gość: Pytaczek Re: Praca w sluzbie zdrowia w UK- radiologia IP: *.zen.co.uk 19.09.06, 14:23
        w Londynie i okolicach
        • Gość: zainteresowana Re: Praca w sluzbie zdrowia w UK- radiologia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 16:34
          Jestem technikiem rtg z 15-sto letnim stażem pracy w szpitalu. Pracowałam
          również jako technik dxa, na najnowszej aparaturze, HOLOGIC.
          Wiem, że na moim rynku pracy pojawiają się oferty kontraktów we Włoszech. O UK
          niewiele słyszałam. Natomiast rzekomo istnieje zapotrzebowanie w Irlandii na
          technician X-ray. Czy ktoś może mi udzielić rzetelnej informacji o warunkach
          rekrutacji w Irlandii dla techników rtg?
          Dziękuję z góry i pozdrawiam:)
          • Gość: Pytaczek Re: Praca w sluzbie zdrowia w UK- radiologia IP: *.zen.co.uk 19.09.06, 16:38
            zaintersowana to wlasnie ta kolezanka;)
    • Gość: tula PyTaCzEk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.09.06, 16:14
      wyslalam linki, nie wiem jakich bardziej konkretnych info oczekujesz?
      konkretnego stanowiska pracy i kontraktu faxem?
      dlatego w wielu z nas tyle jadu, bo na codzien spotykamy sie z takimi baranimi
      lbami, ktore przyjezdzaja z elementarna znajomoscia ang. a potem placz i
      mulenie nerki bo nawet papieru toaletowego nie sa w stanie sami kupic. a to
      WQrwia.IMO to jest po prosu debilizm.
      • Gość: tula Re: PyTaCzEk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.09.06, 16:15
        SORY:/ ponioslo mnie, znim mi odpowiedzialas:)
        • Gość: tula no i bez bledow:) IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.09.06, 16:19
          SORRY :) pracowalam w branzy pokrewnej powiedzmy. teraz juz nie. z
          pielegniarkami to jest osobna sprawa jesli chodzi o ang. w przyp. specjalizacji
          w jakims kierunku raczej cisna o jezyk a przede wszystkim o ang. certyfikacje.
          przelec przez te strony i moze niech kolezanka dzwoni tutaj do organizacji
          zrzeszajacych profesje zwiazane z radiologia. pomoga jej na 100% - to nie
          pololandia gdzie najpierw z buta a potem refleksja, ze moze to wartosciowy
          pracownik by byl.
      • Gość: Pytaczek Re: PyTaCzEk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! IP: *.zen.co.uk 19.09.06, 16:22
        owszem i dlatego usiluje jej przygotowac dane na jej szanse tutaj w UK z jej
        zawodem i warunkami. Wybacz nie jestem adwokatem zycia w UK dla kazdego.
        • Gość: tula no przepraszam, serio! IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.09.06, 16:30
          czasem mnie juz szlag trafia na tych pacanow tutaj. niestety w firmie, w ktorej
          pracuje jest kilku takich matolow, a ze w podobnym do mnie wieku to sobie
          znalezli kolezanke od zalatwiania wszystkiego. przynajmniej im sie tak wydaje.
          mula mi po pracy( bo ja w biurze a oni na budowach), i juz czasem nie daje rady
          byc wyrozumiala, tolerancyjna, srutu tutu.
          jesli to ma byc dlugofalowy plan - to popieram. powiedz kolezance, ze w nfz sa
          organizowane specjalne kursy ang. medycznego. niech po zrobieniu fce(ZA MALO!!!
          naprawde) sie na takowy wybierze. niech szuka kontaktu z tymi organizacjami z
          linkow. after all jesli sie przylozy to jej mozliwosci zahaczenia sie tutaj sa
          naprawde duze. tylko niech nie jedzie na slepo z mysla jakos to bedzie. bo to
          bez sensu. zycze powodzenia:)
          • Gość: Pytaczek Re: nie ma za co IP: *.zen.co.uk 19.09.06, 16:33
            "niech nie jedzie na slepo z mysla jakos to bedzie. bo to
            bez sensu. zycze powodzenia:)" <=tez mi sie tak wydaje i dlatego powstal ten
            temat. Niech poczyta ze to nie tylko ja kracze ze to nie takie latwe:)) Jestem
            tu od 1996 i wiem ile wysilku i edukacji i jak dlugo zajmuje dojscie do
            czegokolwiek. Zyczej jej dobrze ale faktycznie jest nadmierna optymistka. Ma 38
            lat i ile lat moze pracowac ze szmata w lapie? Tym bardziej ze ona nie typ"
            pracownika fizycznego" z pasji:( Dziekuje za info tula i powodzenia
            • Gość: Adam Re: nie ma za co IP: 62.6.139.* 19.09.06, 17:44
              Pytaczku.... pomijajac wszystko... wyjasnijmy bo to nie do konca jasme. Twoja
              kolezanka nie jest RADIOLOGIEM- ona jest technikiem radiologii. I jak
              najbardziej - jest to specjalizacja lekarska- lekarz radiolog.
              • Gość: pytaczek Re: nie ma za co IP: *.zen.co.uk 19.09.06, 17:56
                mozliwe adamie
                • Gość: profesorWilczur Re: nie ma za co IP: *.smsnet.pl 19.09.06, 18:03
                  Ja nie mam zielonego pojęcia o medycynie,ale znalazłem to:
                  www.reed.co.uk/JobDetails.aspx?JobID=9871329&JobSearchGUID=3E474890-EF24-4303-9320-9FC14BCA06C6&Page=1&From=13&ReedSearch=False
                  • Gość: profesorWilczur Re: nie ma za co IP: *.smsnet.pl 22.09.06, 00:35
                    a takze to:

Wielka Brytania
                    Stanowisko:
                    Technik radiologiczny
                    Informacje dodatkowe:
                    Poszukujemy techników radiologicznych oraz specjalistów w zakresie:
                    - rentgenologii ogólnej,
                    - echokardiografii,
                    - elektrofizjologii,
                    - defibrylacji.
                    Wymagania:
                    Doświadczenie, dobra znajomość języka angielskiego.
                    Zarobki:
                    7500 - 10000 PLN miesięcznie.
                    Zakwaterowanie:
                    Zapewnione, koszt około 60 funtów tygodniowo.
                    Kontakt:
                    Paweł Danilewicz
                    tel. 091 814-52-52, pawel.danilewicz@lsj.pl
    • deadeasy Re: Praca w sluzbie zdrowia w UK- radiologia 22.09.06, 00:58
      Wyszukaj oferty w
      www.jobs.nhs.uk/
      W "keywords" wpisz albo "radiology" albo "x-ray". Niektore posady maja "job
      description" i "person specification". Moze pomoze to kolezance sie
      zorientowac gdzie ona "pasuje" ze swoja praca. Poza tym warto sie
      zarejestrowac w GMC (niektorzy wymagaja od kandydata na pracownika)
      www.gmc-uk.org
      lub organizacji zrzeszajacej radiologow itp (jesli takowa istnieje w UK). W
      podanym przezemnie pierwszym linku, wyswietlone wyniki posad maja link dla
      przyjezdzajacych spoza UK. Jest tam lista organizacji medycznych
      (spacjalistycznych: polozne itp.).

To tak dla orientacji...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka