Dodaj do ulubionych

TV Licence

IP: *.range81-152.btcentralplus.com 24.10.06, 16:22
Podobno jesli wynajmuje sie mieszkanie i jest w nim telewizor nalezacy do
wlasciciela mieszkania to tv licence ma obowiazek oplacac wlasnie wlasciciel,
a nie wynajmujacy.
Jak to jest naprawde. Czy ktos zna szczegoly.
Obserwuj wątek
    • cdlxxvi Re: TV Licence 24.10.06, 16:43
      Google zamknęli? Biedaku.
      • draughtsman Re: TV Licence 24.10.06, 16:50
        Szczerze mowic to pierwsze slysze. Ja zaplacilem za rok z gory £126 funtow.
        Ale nie rozumiem jednego. Dlaczego wiekszosc osob chce wszystko za darmo.
        Wszystkich powinna obowiazywac jedna zasada: Placisz - ogladasz.
        • Gość: jelitko Re: TV Licence IP: 194.72.105.* 24.10.06, 18:00
          Ja nie ogladam i nie place, a telewizor stoi w salonie. Nie zamierzm placic
          haraczu, a tym bardziej wpuszczac zlamasow z TV licence (Capita) do domu.Moga
          nawet zajrzec przez okno i zobaczyc ze mam telewizor ale bez zeznania
          podpisanego przeze mnie nic nie sa w stanie zrobic. Policja ma ich gdzies.
          Tylko glupki daja sie zlapac.
          • draughtsman Re: TV Licence 24.10.06, 18:10
            Jak nie ogladasz to schowaj telewizor. ;)
            • Gość: jelitko Re: TV Licence IP: 194.72.105.* 24.10.06, 18:37
              Po co mam chowac? U siebie w domu jestem sobiepanem :o)
          • ha-jo Re: TV Licence 24.10.06, 20:49

stary, jeden kumpel tez mowil, ze policja zlewa tych zlamasow z tv licence, az
            pewnego wieczoru przez szybe wleciala mu do pokoju brygada antyterrorystyczna,
            na spuszczonych z dachu liniach. bylo jak w dobrym kinie akcji.
            • Gość: jelitko Re: TV Licence IP: *.server.ntli.net 24.10.06, 23:49
              a nastepnie obudziles sie zlany zimnym potem :o). Jak juz cos zmyslasz to
              przynajmniej wplec w to jakies pozory prawdopodobienstwa. Dodam ze pracowalem w
              firmie, ktora sciaga ten haracz i wiem na czym to polega. Polecam lekture
              nastepujacej strony: www.tvlicensing.biz/
          • Gość: klara Re: TV Licence IP: *.range86-141.btcentralplus.com 24.10.06, 21:25
            A takie glupki jak ty zaluja 11 funtow miesiecznie.
        • Gość: sabna Re: TV Licence IP: *.range86-140.btcentralplus.com 25.10.06, 19:35
          Czemu uwazasz ze za darmo, moze ma taki uklad z wlascicielem ze oplata za
          licencje jest zawarta w cynszu? W wielu przypadkach, w czynszu zawarte sa
          wszelkie oplaty i wynajmujacy nie musi sie nimi przejmowac.
    • deadeasy Re: TV Licence 24.10.06, 17:08
      placi "ogladacz" ;o)
      • madelon1 Re: TV Licence 24.10.06, 20:53
        szkocja, ty placisz TV Licence a nie wlasciciel, jak sie przeprowadzisz to dajesz im znac o tym i licencja
        przechodzi z Toba. Okolo ?11 miesiecznie czy jak bylo wspomniane ?126 rocznie.
      • Gość: nina Re: TV Licence IP: *.bulldogdsl.com 24.10.06, 20:53
        Oczywiscie, ze placi ogladacz. Ale Polak to kretacz z urodzenia wiec bedzie
        unikal zaplacenia £126 i mam nadzieje, ze zaplaci £1000 kary.
        • Gość: profes79 Re: TV Licence IP: 81.144.141.* 25.10.06, 01:43
          Niekoniecznie. O ile pamietam nawet na stronie jest info, ze jezeli mieszka sie
          w wynajetym mieszkanieu, to trzeba sie upewnic, czy wlasciciel oplaca TV
          licence - jesli nie - trzeba to zrobic samemu. Nie ma jednak powiedziane, ze
          jest to landlorda obowiazek (co innego jesli jest to shared house i tv w pokoju
          dziennym np - wtedy powinien oplacic go landlord).
    • Gość: slay Re: TV Licence IP: *.ols.vectranet.pl 24.10.06, 22:22
      jak nie chcesz placic to powiedz wlasicielowi zeby zabral tv i bedziesz mogl
      wpuscic zeby sobie popatrzyli. ale czy to naprawde tak drogo za odrobine komfortu???
    • Gość: tom Re: TV Licence IP: *.cache.pol.co.uk 25.10.06, 00:17
      niestety ty musisz za to bulić (około 130 f na rok) ale wejdż na "ich" adres i
      sprawdz www.tvlicensing.co.uk albo odłącz i schowaj tv wtedy nic ci nie mogą
      zrobić
      • Gość: thorgal Re: TV Licence IP: *.cable.ubr04.edin.blueyonder.co.uk 28.10.06, 13:49
        Ok, a jesli moj odbiornik tv to LCD, czyli monitor podlaczony do laptopa? W
        sumie kupujac monitor LCD, ktory ma takze freeview i wyjscie do ant. tv, to cos
        tam w sklepie sprawdzali czy pod podanym przeze mnie adresem jest oplacony tv
        license (serio, w argosie). prawde mowiac wynajmujac mieszkanie w agencji nic
        mi nie powiedziano jak wyglada sprawa z tv license.
    • Gość: irol irlandia IP: 85.134.145.* 25.10.06, 04:08
      jak sie mieszka na lewo znaczy bez zadnej umowy to moga wam naskakac ja tego
      nie wiedzialem bo swierzak bylem to sie wpuscilem iinnych mieszkancow w maliny
      no i 150 euro poszlo sie walic czy jakos tak.w kazdym razie nie wpuszczajscie
      zadnych debili chodzaych po domacha jak was ktos pyta o dane to np lech
      kaczynski...to poqwinno im wystarczyc
      • set111 Re: irlandia 25.10.06, 08:39
        Wldze ze niektorzy za 11 GBP dali by sobie jajka ogolic!
        A pomysleliscie ze TV Licence to takze potwierdzenie adresu?
        (dotyczy w szczegolnosci odnajmujacych pokoje)
      • Gość: jola Re: irlandia IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 25.10.06, 10:22
        No nie moge. Az 150 euro zaplaciles??? Toz to majatek. Pewnie teraz biedaku nie
        masz co jesc?

Mierzi mnie to polskie kombinatorstwo.
        • Gość: sssss Re: irlandia IP: *.dyn.gotadsl.co.uk 25.10.06, 10:45
          Ja kupiłam telewizor w Curry's i odnależli mnie po adresie i przysłali tv
          licence do zapłacenia.
          ale dobrze, bo mam teraz potwierdzenie adresu!
          pa
          • Gość: jelitko Re: irlandia IP: 194.72.105.* 25.10.06, 12:43
            Podajesz adres zlodziejom i sie potem dziwisz, ze chca cie okrasc. Trzeba bylo
            dac ten adres:

Barton House
            Bristol
            BS98 1TL

Wyslaliby list sami do siebie. Potwierdzenie adresu mozna uzyskac na 100 innych
            lepszych sposobow.
    • jasiubleep Re: TV Licence 26.10.06, 19:19
      Ale Po CO placic albo w ogole o tym myslec? Nie ma zadnej mozliwosci
      sprawdzenia czy wymierzenia ci kary (chyba, ze jestes kompletnym durniem).
      Jeszcze nie zauwazyles, ze to panstwo jest w rozsypce??
      • Gość: klara Re: TV Licence IP: *.range86-133.btcentralplus.com 26.10.06, 20:12
        Jak widac twoj mozg tez.
        • jasiubleep Re: TV Licence 27.10.06, 15:58
          Lepiej jest mozg w rozsypce niz byc naiwna lala.
          • profes79 Re: TV Licence 27.10.06, 16:19
            Proponuje przestac placici podatki. Przestac placic za parkowanie. Potem sie
            dziwic, ze PL wyglada jak wyglada, a my jeszcze ta zaraz za granice wywozimy.
          • Gość: klara Re: TV Licence IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 27.10.06, 17:37
            Myslisz pojecia (teza o mozgu w rozsypce sie potwierdza) - nie jestem naiwna -
            uczciwa. No ale dla kogos kto ukrywa sie w mieszkaniu, bo szkoda mu 11 funtow
            miesiecznie slowo uczciwosc to zupelna abstrakcja.
            • Gość: jelitko Re: TV Licence IP: 194.72.105.* 28.10.06, 12:14
              Dlaczego ukrywa? Po prostu nie otwiera drzwi zlodziejom.
              • Gość: klara Re: TV Licence IP: *.range81-152.btcentralplus.com 28.10.06, 12:35
                Tzn siebie tez nie wpuszcza do mieszkania? Bo zlodziejem jest wlasnie skapy
                polski kombinatorek
                • Gość: jelitko Re: TV Licence IP: 194.72.105.* 28.10.06, 14:17
                  Dlaczego zlodziejem? Nie ogladam BBC bo to bardzo nudna stacja. Za posiadanie
                  odbiornika nie zamierzam placic haraczu. Niezaleznie od kwoty. Jesli jakies
                  prawo uwazam za glupie i niesprawiedliwe to je po prostu ignoruje i nie stosuje
                  sie do niego. Na tej samej zasadzie nie zamierzam placic rowniez podatku w
                  Polsce choc moze powinienem. Jesli chcesz byc dojna krowa to przynajmniej nie
                  truj doopy ludziom, ktorzy na takie dojenie sie nie godza. Plac dalej, wspieraj
                  te nudne, panstwowe kanaly tv :o)
                  • cdlxxvi Re: TV Licence 28.10.06, 22:10
                    > Jesli jakies prawo uwazam za glupie i niesprawiedliwe to je po prostu
                    > ignoruje i nie stosuje sie do niego.
                    Uważam, że zakaz pedofilii jest głupi i niesprawiedliwy i zamierzam go
                    zignorować. Powiedz mi, do której szkoły chodzi Twój synek.
                    • jasiubleep urgent message to the moderator 28.10.06, 23:44
                      I cannot exclude the possibility you may have just committed an offence
                      therefore I have reported this to the moderator of the site whose responsible
                      for reporting this to the police.
                      • cdlxxvi Wyjaśnienie dla niepełnosprytnych 29.10.06, 00:10
                        Co niektórzy, widząc metodę dziadunia Arystotelesa, aż zapominają z wrażenia
                        ojczystego języka. Aby tego uniknąć:
                        sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2573611
                      • Gość: nina Re: urgent message to the moderator IP: *.bulldogdsl.com 29.10.06, 00:33
                        Hear, hear jasiubleep. I'm with you on this one.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka