Dodaj do ulubionych

rejestracja w Home Office - pytanie

IP: *.range81-158.btcentralplus.com 29.10.06, 16:45
witam, zarejestrowalam sie w home office a moj pracodawca powiedzial mi, ze
do niczego mu to nie jest potrzebne. Czy to prawda? Wiem, ze aby placic
nizszy podatek musze miec NIN, ale myslalam, ze pracodawca bedzie potrzebowal
rejestracji w HO, czy naprawde to do niczego nie sluzy?pozdrawiam Hanne
Obserwuj wątek
    • aznar33 Re: rejestracja w Home Office - pytanie 29.10.06, 17:08
      > witam, zarejestrowalam sie w home office a moj pracodawca powiedzial mi, ze
      > do niczego mu to nie jest potrzebne. Czy to prawda?

Nie

> Wiem, ze aby placic nizszy podatek musze miec NIN

Bzdura

> czy naprawde to do niczego nie sluzy?

google
      • worm83 Re: rejestracja w Home Office - pytanie 29.10.06, 19:16
        aznar33 napisał:

> > witam, zarejestrowalam sie w home office a moj pracodawca powiedzial mi,
        > ze
        > > do niczego mu to nie jest potrzebne. Czy to prawda?
        >
        > Nie -aznar33 ma rację - Twój pracodawca to buc - bo jakby go złapali to
        zapłaciłby (pracodawca) do 5000 funtów, a pracownik bez rejestracji straciłby
        pracę z miejsca. Taka jest teoria.
        >
        > > Wiem, ze aby placic nizszy podatek musze miec NIN
        >
        > Bzdura - 100% (że bzdura)
        >
        > > czy naprawde to do niczego nie sluzy?
        >
        > google - nie ma to jak pomocna dłoń :D

służy temu żeby kontrolować liczbę imigrantów pracujących ... ale pozostawie to
        bez większego komentarza
    • Gość: ktos Re: rejestracja w Home Office - pytanie IP: *.range81-132.btcentralplus.com 29.10.06, 17:30
      dziwny ten twoj pracodawca bo tak naprawde powinien ci za to podziekowac bo
      jesli przyszla by kontrola a ty bys nie byla zarejestrowana w Home Office to by
      zaplacil £5000 kary
      • ghrom Re: rejestracja w Home Office - pytanie 30.10.06, 08:31
        Jak na razie przez ostatnie 2 lata nikt nie zaplacil :P
    • Gość: Samael Re: rejestracja w Home Office - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:42
      Rejestracja w HO jest nie potrzeban nic ci nie daje. Liczby mówią same za
      siebie. do tejp ory wydano Polaków 270 tys numerów NIN a na wyspach przebywa i
      pracuje ponad 3 mln. Czyli ten numer to nieistotna rzecz.
      • qvintesencja A podatki? 30.10.06, 09:56
        Gość portalu: Samael napisał(a):

> Rejestracja w HO jest nie potrzeban nic ci nie daje. Liczby mówią same za
        > siebie. do tejp ory wydano Polaków 270 tys numerów NIN a na wyspach przebywa i
        > pracuje ponad 3 mln. Czyli ten numer to nieistotna rzecz.

To jak te pozostale 2 730 000 placi podatki i ma wplacane oplaty socjalne?
        Robia na czarno?

No i skad ta liczba 3 mln? Moze jest 5 mln? Moze 10 mln?
        • cdlxxvi Re: A podatki? 30.10.06, 11:02
          > No i skad ta liczba 3 mln? Moze jest 5 mln? Moze 10 mln?
          Najprawdopodobniej 30mln. Wszyscy eksperci od spraw brytyjskich z Bydgoszczy to
          wiedzą.
    • Gość: Karol Re: rejestracja w Home Office - pytanie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 29.10.06, 18:27
      Witaj. Dziwie sie ze ludzie ktorzy nie potrafia jasno odpowiedziec na pytanie
      wypisuja bzdury lub odpowiadaja w sposob niejasny. Bez obrazy.
      Rejestracja w HO potrzebna Ci jest (nie dla pracodawcy) abys mogla w przyszlosci
      korzystac z wszelkich form pomocy finansowej ze strony rzadu jak np.zasilki dla
      dzieci , zasilki dla bezrobotnych gdyby okazalo sie ze twoja firma zbankrutowala
      a ty nie masz jeszcze wypracowanego minimalnego okresu po jakim taki zasilek
      moglabys otrzymywac ,tax credit itp.
      Pamietaj tez o tym aby kazdorazowo rejestrowac sie ponownie gdy zmienisz prace
      z tym ze nie musisz juz nic placic a jedynie wypelnic formularz i wyslac.
      Pozdrawiam
      • Gość: Hanne Re: rejestracja w Home Office - pytanie IP: *.range81-158.btcentralplus.com 29.10.06, 19:38
        Dziekuje za rzeczowa i konkretna pomoc:) pozdrawiam serdecznie Hanne
    • Gość: macho Re: rejestracja w Home Office - pytanie IP: *.server.ntli.net 29.10.06, 19:28
      A kto to jest ten niby chipek?
    • Gość: storm69 Re: rejestracja w Home Office - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 00:19
      Nie słyszałem aby ktoś z moich znajomych mial NIN twierdzą, ze to do niczego się
      nie przydaje a pracodoawca nie przywiązuje do tego uwagi. Zasiłku nikt nie
      bierze bo pracy jest tyle, że cały czas angole szukaja nowcyh pracowników w
      Polsce. W ciągu 2 najbliższych lat będa potrzebować ponad 10 mln pracowników
      głównie przemysł metalowy.
      • ghrom Re: rejestracja w Home Office - pytanie 30.10.06, 08:33
        To tutaj jest jakis przemysl metalowy? WOW.

Czy moze zapomniales, ze to wiek XXI a nie IXX? :P
    • Gość: pikus Re: rejestracja w Home Office - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 16:35
      Angielski rząd ogłosił, w UK przebywa ponad 3,5 mln Polaków z czego 82% w wieku
      do 34 lat. Jednocześnie poinformował. że chce do pracy 5 mln polskich robotników
      do końca 2007 r. poniewaz gospodarka szybko sie rozwija.
      • Gość: wk Re: rejestracja w Home Office - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 19:00
        nie chce mi się wierzyć w to co napisałes, jak by tylu Polaków wyjechało to by
        nie było w polsce bezrobocia już!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • qvintesencja No wiesz te ludzie kumate nie sa 30.10.06, 19:10
          Gość portalu: wk napisał(a):

> nie chce mi się wierzyć w to co napisałes, jak by tylu Polaków wyjechało to
          by
          > nie było w polsce bezrobocia już!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

On nie wie jaka jest roznica miedzy 350 000 i 3 500 000.
    • Gość: pikus Re: rejestracja w Home Office - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 19:10
      Przypominam, ze w Polsce pracuje tlyko 53% ludzi w wieku produkcyjnym w krajach
      zachodnich jest to ponad 70%. to fikcyjne bezrobocie ponieważ 805
      zarejestrowanych pracuje na czarno a 20% to ludzie, ktorzy nie chcą pracować
      żyja z kombinowania zaisłków itd. Poza tym mase Polaków nie rejestruje sie w PUP
      bo nie ma sensu. W tym roku 80% maturzystów wyejchalo do pracy za granicę. W
      całej UE pracuje nas juz grubo ponad 8 mln wg niektorych źródel 10-12 mln.
      Instytut w hamburgu to potwierdził. Nawet w 300 tys Islandii pracuje ponad 25
      tys Polaków a w 4,6 mln Norwegii ponad 150 tys, w Danii ponad 250 tys w irlandii
      od 800-1,2 mln.
      • Gość: wk Re: rejestracja w Home Office - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 19:27
        to dlaczego u nas ludzie tak bardzo boją się utraty pracy, moja koleżanka od
        prawie trzech lat szuka pracy i nie może znaleść, skoro bezrobocie to fikcja.
      • qvintesencja Uwaga: Pikus podbil na 10-12 mln, kto da wiecej? 30.10.06, 19:35
        Gość portalu: pikus napisał(a):

>W tym roku 80% maturzystów wyejchalo do pracy za granicę. W
        > całej UE pracuje nas juz grubo ponad 8 mln wg niektorych źródel 10-12 mln.

Noo, jestes rekordzista. Ciekawe kto da wiecej i jak szybko dojdzie do 40 mln.

> Instytut w hamburgu to potwierdził.

Haha, pomylilo ci sie z instytutem hamburgera u mcdonaldsa bo pewnie tam robisz.

> Nawet w 300 tys Islandii pracuje ponad 25 tys Polaków a w 4,6 mln Norwegii
        >ponad 150 tys, w Danii ponad 250 tys w irlandii od 800-1,2 mln.

Wezmy tylko ta Irlandie zeby zobaczyc jak niedobrze wplywaja na ciebie
        hamburgery hehe:

www.rte.ie/business/2006/0912/jobless.html

Pewnie nie spikasz po angolsku wiec masz tlumaczenie:

W Irlandii WSZYSTKICH obckrajowcow bylo w drugim kwartale 2006 - 283 300.

Z tego ze WSZYSTKICH 10 nowych krajow Unii 84 400. W ciagu 2 miesiecy do
        kwietnia 2006 przybylo 86 900 imigrantow, z tego 43% z nowych krajow Unii czyli
        ok. 40 000. Z nich 26% bylo z Polski.

Liczby sa z urzedu statystycznego Irlandii i pokrywaja sie z wynikami spisu
        powszechnego ludnosci. Jezeli byloby milion ludzi z Polski to musieli sie dobrze
        schowac a 95% pracowaloby na czarno bez zadnych zabezpieczen i wiekszosci za
        grosze. To jest calkowicie nieprawdopodobne bo nie ma tak duzo idiotow.

Rozumiesz juz ze jestes badziewiak czy jeszcze nie?

• Gość: pikus Re: rejestracja w Home Office - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 19:49
      Zrozumcie ludzie, że mase Polaków nigdzie się nie rejestruje wyjeżdzając do
      pracy w UK czy Irlandii. Rząd świadomnie zaniża pisząc, że w UK i Irlandii
      pracuje tylko 250 tys. każdego miesiąc z krjau wyjeżdza 150 tys do wszystkich
      krajow UE. Przyznam rajcę, że 30% pracuje sezonowo i na kontraktach. Zauważ, jak
      opustoszały wsie i male miasteczka. Z niektorych miast wyjechało nawet 75%
      mieszkanców. W 2010 r. w kraju bedzie mieszkac już tylko 29 mln a w 2030 18 mln.
      • Gość: wk Re: rejestracja w Home Office - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 20:17
        wyjeżdżaja, moi synowie wyjechali ale sa zarejestrowani, miałam ich tylko dwóch.
        • aznar33 Re: rejestracja w Home Office - pytanie 30.10.06, 21:26
          > wyjeżdżaja, moi synowie wyjechali ale sa zarejestrowani, miałam ich tylko dwóch

'miałaś'?
    • Gość: pikus Re: rejestracja w Home Office - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 20:44
      To możesz być dumna, ze masz tak zaradnych synów jak się ustatkuja zaprosza
      ciebie do UK. Niektórzy nie moga zrozumiec, że z Polski naprawde wyjechalo do
      Anglii ponad 3,5 mln. Nie wiem w jakim oni zyją świecie skoro nie widza masowej
      powiększającej się emigracji.
      • Gość: wk Re: rejestracja w Home Office - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 20:47
        już tam byłam-zaprosili mnie
        • Gość: tomek Re: rejestracja w Home Office - pytanie IP: *.server.ntli.net 30.10.06, 21:00
          Zatrzepotałaś swoją pochewką?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka