Dodaj do ulubionych

oferta hostel czy mieszkanie??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 17:07
witam wszytskich, mam pytanie, czy lepiej jest wyjezdzajac do tesco
zamieszkac w ich mieszkaniach czy moze lepiej wybrac opcje z 2tygodniowym
hostelem i poszukac mieszkania na własna reke?czy mieszkania ogólnie biorac
sa w tej samej cenie co oferta z tesco?jak to wyglada??
pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia K Re: oferta hostel czy mieszkanie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 19:23
      TEż MAM TEN DYLEMAT = MIESZKANIE CZY HOSTEL? ILE KOSZTUJE HOSTEL, BO MIESZKANIE
      Z TEGO CO CZYTAłAM NA FORUM ~ 60-80 GBP. JEśLI WYBIORę HOSTEL Z CHłOPAKIEM, TO
      JAK TO WYGLąDA FINANSOWO NA 2 OSOBY I CZY JEST łATWO ZNALEźć MIESZKANIE ORAZ CZY
      JEST MOżLIWOść PRZEDłUżENIA POBYTU W HOSTELU? CZY DOSTANę W HOSTELU POKóJ
      2-OSOBOWY? CZY W MIESZKANIACH OD TESCO łTWO DOSTANę POKóJ 2-OSOBOWY I JAKI JEST
      WTEDY KOSZT? POZDRAWIAM I DZIęKUJę ZA ODPOWIEDZI ;-)
      • Gość: olik_db Re: oferta hostel czy mieszkanie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:08
        z tego co wiem to hostel na 2 tyg załatwia tesco (245Ł) od osoby, a mieszkanie
        od tesco jest dwu-pokojowe + kuchnia i chyba jakis salon (czy cos), po dwie os.
        na pokój!
        • Gość: goscj Re: oferta hostel czy mieszkanie?? IP: 81.219.87.* 06.11.06, 22:17
          parka :) jak sie zglsicie razem i podacie ze chcecie w jedno miejsce jechac to
          dostanie dla siebie gniazdko ( pokoik ) nie robia problemu ale trzeba to zglosic
          - odwaznie powodzenia
          • Gość: e-vil Re: oferta hostel czy mieszkanie?? IP: 89.241.81.* 06.11.06, 22:29
            ten dylemat maglowany jest na tym forum od czasu, gdy pojawiła się opcja
            hostel.. poczytajcie wcześniejsze posty - tam można wiele ciekawych informacji
            wyciągnąć

słowa kluczowe do wyszukiwarki: hostel, mieszkanie, dylemat
    • silver.london weź mieszkanie! 07.11.06, 02:16
      Jakżeż już mam dość wciąż tych samych pytań, a w szczególności powyższego. Mam cię serdecznie dość d...u! Weź mieszkanie, to zmądrzejesz.
      • Gość: Kasia K Re: weź mieszkanie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 13:52
        Sorry za te same pytanka, ale ja pytam zapobiegawczo, bo przecież czas leci i to
        co było nie oznacza,że musi być identyczne na dzień dzisiejszy. Kolego i nie
        denerwuj się, bo nikt Cię nie zmusza do Twojej odpowiedzi. Dziękuję jeszcze raz
        za odpowiedzi od życzliwych ludzi.
    • malenka-75 Orlik, Kasia 07.11.06, 08:52
      Wiecie co ?? wybierając hostel musicie mieć większą gotówkę na wyjazd, bo po
      pierwsze: dojazdy z hostelu który często jest w zupełnie innym mieście
      po drugie: wynajem własnego mieszkania czyli kaucja + odstępne, a po trzecie
      piersza wypłata okrojona o 250 funciaków za hostel.
      Plus jest taki, że w cenie "tescowego" pokoju dla 2 osób w "tescowym" mieszkanku
      wynająć możecie dom.
      Decyzja należy do Was! Pozdrawiam
    • malenka-75 Olik 07.11.06, 08:53
      literówka psorki oczywiście że Olik ;)
      • Gość: Michal Re: Olik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 00:28
        A co doradzicie, jesli jade sam, a chcialbym, zeby moja dziewczyna, ktora
        jeszcze studiuje przyjechala do mnie na wakacje? Czy moglaby zamieszkac w
        mieszkaniu wynajmowanym przez Tesco czy tez powinienem po przyjezdzie do Anglii
        zatrzymac sie w hostelu i poszukac mieszkania na wlasna reke?
        • Gość: malenka-75 Michał!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 08:34
          you know! do "tescowego" mieszkania można zaprosić gości, i oficjalnie mogą oni
          tam przebywać do 2 tygodni. A czy da radę żeby mogli tam przebywać dłużej? To
          już chyba kwestia dogadania się ze współlokatorami. Powodzenia:)
    • Gość: faribas Re: oferta hostel czy mieszkanie?? IP: 89.240.190.* 15.11.06, 11:07
      radze wybrac opcje hostel- chociaz jak ktos napisal, trzeba miec ze soba troche
      wiecej pieniedzy na wynajecie mieszkania badz pokoju. Znaszego hostelu
      wyprowadzilismy sie po tygodniu. Teraz mieszkamy w wynajmowanych pokojach za
      £45 od osoby za tydzien, a to duuuzo taniej niz tescowe mieszkanko!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka