Gość: srts IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 08.11.06, 09:15 www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html? in_article_id=415128&in_page_id=1770 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Polish Ali Re: Polish BORAT IP: 83.70.171.* 08.11.06, 11:08 Ja pie... Nie wierze, że ktoś może wypisywać takie brednie. Tytul moglby sygerować, iż jest to żart. Jednak czytając takie rzeczy wcale nie jest mi do śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jess Re: Polish BORAT IP: *.bulldogdsl.com 08.11.06, 11:13 W Kazachstanie tez sie nie smiali!!Teraz swiat dowie sie o polskich obyczjach. Wczoraj przywodca kraju bredzi w TV, dzisiaj znowu Polska na tapecie 'in the best possible taste'.Coraz lepiej. hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffds Re: Polish BORAT IP: 80.50.29.* 08.11.06, 11:19 chcieliscie uciec od polskeigo bagienka i sie niestety nie udalo, teraz najwieksze polskie bagno jest w UK... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adv Re: Polish BORAT IP: 199.67.203.* 08.11.06, 11:37 Niezłą kaszanę robicie w UK.. No comments.. Odpowiedz Link Zgłoś
trelemorele Re: Polish BORAT 08.11.06, 11:38 zamknij sie kretynie... jak dla mnie facet jest poprostu psychczny i chce jakos zaistniec. A ze moze zaistniec tylko jako Polish Borat... coz. Mozna pod artykulem umieszczac komentarze, do czego goraco zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adv Re: Polish BORAT IP: 199.67.203.* 08.11.06, 11:43 Popisałeś się. Tak możesz rozmawiać ze swoimi kolegami w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jess Re: Polish BORAT IP: *.bulldogdsl.com 08.11.06, 11:49 Adv, to jest wlasnie normalny poziom nowego Polaka w UK. Nic dodac nic ujac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Polish BORAT IP: *.proxy.aol.com 08.11.06, 11:55 no niee ...juz sam tytul - polish borat niezle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xgf Re: Polish BORAT IP: *.range86-134.btcentralplus.com 08.11.06, 11:56 www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=415128&in_page_id=1770 daje link zainteresowanym do strony brak slow .... Odpowiedz Link Zgłoś
zsa-zsa Re: Polish BORAT 08.11.06, 12:00 ja czytalam w dzisiejszym metro w drodze do pracy: www.metro.co.uk/news/article.html?in_article_id=24304&in_page_id=34 przykre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Polish BORAT IP: *.proxy.aol.com 08.11.06, 12:07 cos mi sie zdaje, ze po premierze filomowej borata trzeba sie bedzie przygotowac na kilka ciekawych pytan ze strony angielskich znajomych.... czyli; what is normal in eastern europe etc etc etc hehehe (smiech przez lzy;) Odpowiedz Link Zgłoś
trelemorele Re: Polish BORAT 08.11.06, 12:11 eh... rece mi opadaja. Dlaczego z Polski bije w nas taka tepa, czysta nienawisc? Dlaczego artykul w najbardziej rasistowskiej i antyemigranckiej gazecie jest dla Polakow w Polsce nie powodem do narzekania na ten tytul ale do dosrywanie POlakow w UK? skad w was tyle nienawisci ludzie? Pluja na wasz kraj a jedyne na co was stac to opluwanie innych Polakow w UK. Moze mi ktos z zespolu ffds'a wyjasni ten fenomen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jess Re: Polish BORAT IP: *.bulldogdsl.com 08.11.06, 12:32 Daily Mail nie jest rasistowska gazeta i chyba nawet ty o tym wiesz. DM nie dba o political correctness i nie boi sie wyrazic niepopularnej opinii i na tym polega ich readability. Kazdy rozsany czytelnik potrafi jednak wyposrodkowac wlasna opinie no i czyta rowniez inna prase. Odpowiedz Link Zgłoś
trelemorele Re: Polish BORAT 08.11.06, 12:39 powiedzmy, ze miedzy 10 tendencyjnymi textami znajdzie sie jeden sensowny. Takim przykladem moze byc na przyklad artykul z 27/10 dotyczacy kobiety zwolnionej za noszenie widocznego krzyza w czasie, gdy jej firma wprowadzala "policy" pozwalajace nosic muzulmankom husty, sikhom turbany a hinduskom sari. Zgadazm sie, ze moze slowo rasistowska jest zbyt mocne... ale silnie tendencyjna i przeklamujaca fakty juz zupelnie do niej pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zsa-zsa Re: Polish BORAT 08.11.06, 12:52 rowniez nie mam najlepszej opinii o DailyMail (nie jest to moze gazeta rasistowska, ale niewatpliwie nieprzychylna emigrantom). Dlatego nie klikajac linka podanego przez autora watku linka, wkleilam swoj, do strony Metro, ktore takze, absolutnie i zdecydowanie ;) nie jest gazeta wysokich lotow, ale nie jest tez pismem "rasistowskim". Oczywiscie nie nalezy popadac w histerie z powodu wybryku jakiegos niedorozwinietego rodaka, ale poinformowac mozna, a nawet nalezy. W koncu 'nic co polskie nie powinno nam byc obce' ;-| Odpowiedz Link Zgłoś
trelemorele Re: Polish BORAT 08.11.06, 12:59 zsa-zsa napisała: > ale poinformowac mozna, a nawet nalezy. W koncu 'nic > co polskie nie powinno nam byc obce' ;-| totez, ja nie mam nic przeciwko informowaniu. Nie raz mowile, ze z PL przyjechali tu wszyscy, a wiec menty i debile tez. Ale mam szczerze dosc(chyba mam zly dzien) tych idiotycznych komentarzy ludzi pelnych frustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polish Ali Re: Polish BORAT IP: 83.70.171.* 08.11.06, 13:48 Zastanawia mnie ponadto, dlaczego zaden z 2 komentarzy jakie napisale nie pojawil sie jak do tej pory na stronie DM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eno Re: Polish BORAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:33 tam borat, wiadomo, od mętów się nie oczekuje zbyt wiele, a w sądzie ma prawo powiedzieć cokolwiek w swojej obronie i wszyscy są tego świadomi....ale tłumaczka? jezu p...chryste, tłumaczka!? "She said: 'As an interpreter I would like to add, and if you need I will file a statement, that Eastern European society is much more flirtatious. It is based on mutual admiration and is not breaking respect and if a person has no aggressive intention usually they can get away with it, even if a female doesn't like it." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Polish BORAT IP: *.proxy.aol.com 08.11.06, 14:46 "tam borat, wiadomo, od mętów się nie oczekuje zbyt wiele" ::))))))))))))))) a premiera filmu ("my movie film"!) juz byla? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Polish BORAT IP: *.range86-131.btcentralplus.com 09.11.06, 22:37 pewnie tłumaczka jego przyjaciólką była Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adv Re: Polish BORAT IP: 199.67.203.* 08.11.06, 15:05 Frustracją to niestety bije z twoich postow kolego. Wyzywasz innych i bulwersujesz się bo skrytykowano jednego z tych zacnych emigrantów co lejąc po murach krzewią polską kulturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peat-smierdziej Re: Polish BORAT IP: *.server.ntli.net 09.11.06, 23:10 ortografii sie pajacu naucz najpierw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adv Re: Polish BORAT IP: 199.67.203.* 08.11.06, 15:02 Tępą i czystą nienawiścią bijesz ty pisząc super elokwentne pelne argumentów odpowiedzi typu: "zamknij sie kretynie...". Wybacz, ale to nie wina Polaków w Polsce że emigranci zachowując się jak ostatnie świnie wspaniale reprezentują nasz kraj za granicą. I nie dziw się że w Polsce wzbudza to niesmak. Weż się w garść. Odpowiedz Link Zgłoś
trelemorele Re: Polish BORAT 08.11.06, 15:50 Wybacz, ale to nie wina Polaków w Polsce że emigranci zachowując się jak ostatnie świnie wspaniale reprezentują nasz kraj za granicą. widzisz, ja jakos nie widze ze strony Polakow w UK postow w stylu: Wy menele w Polsce - wszyscy sracie na trawniki i kradniecie. natomiast z Plski do UK plyna posty w tym duchu nadzwyczaj szerokim strumieniem. "zamknij sie kretynie2 bylo skierowane do mojego ulubienca ffds :) o czym powinienem byl Cie uprzedzic. Jesli chcesz zrozumiec skad ta reakcja poczytaj sobie jego inne posty. Ja widze w Polakach w PL jakas niezrozumiala potrzebe kompensacji krzywdy, ktora wyrzadzil im najwyrazniej fakt, ze ich rodacy opuscili PL. Na tym forum mamy nieustannie do czynienia z zapewnianiem nas, ze myjemy gary, zyjemy po 10 w jednym pokoju a jedyna dostepna dla nas rozrywka jest chlanie wodki(najlepiej przemyconej z PL). I ty sie potem dziwisz, ze mi raz puscily nerwy? Odpowiedz Link Zgłoś
bmatt Re: Polish BORAT 09.11.06, 08:51 > Polsce że emigranci zachowując się jak ostatnie świnie wspaniale reprezentują > nasz kraj za granicą. Eee stary, to pryszcz. Polacy w Polsce reprezentuja nas jesczcze lepiej. O, chociazby Ci, ktorzy doprowadzili do samobojczej smierci uczennice gimnazjum. To dopiero wyczyn, co? I pomysl, ze "wasi" przedstawiciele to jeszcze nieletni - maja przed soba swietlana kariere. "Nasz" Borat raczej wzniosl sie juz na wyzyny swoich mozliwosci. Tak czy siak - i na tym polu jestescie do przodu ;-) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Polish BORAT IP: *.range86-131.btcentralplus.com 09.11.06, 22:39 i tak go deportują do kraju rodzinnego, jak sie nie umiał zachować Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Polish BORAT 08.11.06, 14:57 > www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=415128&in_page_id=1770 > daje link zainteresowanym do strony > brak slow .... Alez co za stek bzdur. Ja na te sytuacje mam spojrzenie calkowicie odwrotne. Do momentu wyjazdu z Polski nigdy nie mialam nieprzyjemnosci byc w ten sposob zaczepiona w miejscach publicznych. Po przyjezdzie do Belfastu (moze to specyfika Polnocnej Irlandii?) w ciagu pierwszego polrocza mialam juz zapamietana mape lokali, do ktorych nie nalezy chodzic, bo jest w nich stanowczo zbyt wielu ochoczych irlandzkich chlopcow, ktorzy wydaja sie byc szczerze zdumieni, kiedy reakcja na ich podszczypywania jest plaskacz w gebe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jaleo Re: Polish BORAT 08.11.06, 15:04 eeela napisała: > w ciagu pierwszego polrocza mialam juz > zapamietana mape lokali, do ktorych nie nalezy chodzic, bo jest w nich stanowcz > o > zbyt wielu ochoczych irlandzkich chlopcow, ktorzy wydaja sie byc szczerze > zdumieni, kiedy reakcja na ich podszczypywania jest plaskacz w gebe ;-) Wydaje mi sie, ze jest roznica, czy rzecz sie dzieje w jakies spelunce, gdzie 99% procent jest pijana w sztok, czy w bialy dzien na ulicy - bo jak wynika z tego tekstu, on podchodzil do kobiet na ulicy i je obmacywal. A z drugiej strony, roznej masci zboki zdarzaja sie wszedzie, ale ze spinu jaki nadaje sprawie Daily Mail, moznaby wywnioskowac, ze z Europy Wschodniej przyjechaly tu tabuny dzikich niewyzytych zboczencow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jess Re: Polish BORAT IP: *.bulldogdsl.com 08.11.06, 15:28 A co, nie przyjechaly???? Odpowiedz Link Zgłoś
trelemorele Re: Polish BORAT 08.11.06, 15:53 Gość portalu: jess napisał(a): > A co, nie przyjechaly???? pewnie, ze przyjechaly. Widzialem jak najpierw zgwalcili labedzia a potem go zjedli... powaznie, nie zartuje. A potem wolali do siebie "Jag shie mash!! " Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Polish BORAT 08.11.06, 15:56 Jeśli chodzi o zaczepianie na ulicy przez facetów (zwłaszcza przez robotników ablbo kierowców vanów) to zdecydowanie częściej i nachalniej mnie się to zdarza własnie w UK, nawet jak kiedyś chodziłam z dzieckiem z wózkiem. Ale obmacywanie na ulicy to ani w Polsce, ani w UK. Bezsensowny artykuł, oczywiście z Daily Mail (Metro ma pewnie jakieś koneksje) co mnie w ogóle nie dziwi. Chciałabym spotkać tego Thomasza. Swoją drogą, czego ludzie nie powiedzą/zrobią żeby się dostać do gazety czy do TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mxx Re: Polish BORAT IP: *.proxy.aol.com 08.11.06, 17:01 ""Metro ma pewnie jakieś koneksje"" pewnie z loza masonska, dzialajaca na szkode panstwa polskiego ;-)) rozumiem ze duma i honor sie burzy [moja tez], ale spojrzmy prawdzie w oczy; jako spoleczenstwu blizej nam do azji niz europy i z pewnascia niejeden borat znajdzie sie w kraju nad wisla [takze wsrod przyjezdnych do uk] i nie ma sie co obruszac, tylko miec nadzieje ze to sie kiedys zmieni... btw; podobno pierwowzor borata jest oparty na stereotypie polaka, autor 'ulokowal' go w kazahstanie w obawie przed zmasowana krytyka ze strony polakow .... [ ? czyzby chodzilo o wasy? ] Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Polish BORAT 08.11.06, 17:40 może się wzięło stąd że mówi jak się masz?:) co do tego, że Daily Mail ma coś wspólnego z Metrem świadczy to, że np na stronie DM jest link do Metra, wydaje mi się że są wydawane z tego samego źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jess Re: Polish BORAT IP: *.bulldogdsl.com 08.11.06, 17:58 No i co z tego? Obydwie gazety maja duze czytelnictwo. Trzeba tylko wiedziec kiedy czytac z przymrozeniem oka a kiedy brac powaznie. A przedewszystkim, umiec wyrobic sobie wlasna opinie na tematy poruszane przez cale media.Skonczyly sie juz czasy kiedy mozna bylo przyjac za prawde wszystko co wychodzilo z BBC, Timesa czy jakiegokolwiek innego zrodla. Wszyscy maja swoja 'agenda' i tu wchodzi w gre ineligencja czytelnika. Odpowiedz Link Zgłoś
trelemorele Re: Polish BORAT 08.11.06, 18:20 Gość portalu: jess napisał(a): > Wszyscy maja swoja 'agenda' i tu wchodzi w gre ineligencja czytelnika. ty to wiesz, ja to wiem i pewnie kilka innych osob. Ale czy John Doe ze Stoke- on-Trent bedacy pracownikiem tamtejszej rzezni tez to wie? A moze po dwoch piwach zapyta sie swojej corki czy przypadkiem w jej klasie nie ma jakiegos chlopca z PL bo moze jaj zgwalcic... moze to dramatyzowanie, ale taki artykul moze doprowadzic do tego, ze pewnego dnia dostane w pysk, a moja dziewczyna skonczy gorzej, bo jakis tepak byl na tym filmie. Ale to efekt nie konczacej sie dyskusji o wolnosci slowa i odpowiedzialnosci za slowo. Tymczasem czekam na film, w ktorym Sasha Cohen bedzie sie nabijal z Iranu, Palestyny lub Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
trelemorele Re: Polish BORAT 08.11.06, 17:53 Gość portalu: mxx napisał(a): > btw; podobno pierwowzor borata jest oparty na stereotypie polaka, > autor 'ulokowal' go w kazahstanie w obawie przed zmasowana krytyka ze strony > polakow .... [ ? czyzby chodzilo o wasy? ] zapewne dlatego tez dlatego mowi po hebrajsku kiedy udaje, ze mowi po kazachsku... Ali G to tez byl krypto-Polak? ;) Ja sie na tym filmie usmialem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Polish BORAT IP: *.range86-131.btcentralplus.com 08.11.06, 19:59 Słuchaj ten kolo jest przechrztą, a wielu z nich niestety lubi spektakularnie sr.. we własne gniazdo, czyli szeroko pojęte kraje Eastern Europe lub dalej na wschód. W sumie mnie to wali, ale w imię czego Kazachowie mają być w ośmieszani w naprawdę prymitywny sposób przez jakiegoś twata któy trzepie na tym kasę? Jego humor jest żenujący ale to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Polish BORAT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:32 moje zdanie jest takie, że przede wszystkim ośmiesza ludzi (Borat) z którymi rozmawia (więc zazwyczaj Anglików-Amerykanów) i obnaża pewne rzeczy - np. hipokryzję co prawda rzeczywiście lubi chamskie zagrywki - ale poprzez to także pokazuje słabość ludzi w kontakcie z takim chamstwem - kiedy political correctness zaczyna przeszkadzać a temu opisanemu półgłówkowi z Polski nie przypisałbym inteligancji daleko wykraczającej poza roślinę doniczkową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soup Nazi Chyba nie zrozumiales przeslania filmu IP: *.sdsl.bell.ca 08.11.06, 21:50 www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1552026,00.html Sam jeszcze nie widzialem, wiec nie twierdze. Spojrz na film pod sugerowanym katem i powiedz nam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mxx Re: Polish BORAT IP: *.proxy.aol.com 08.11.06, 21:17 zapewne dlatego tez dlatego mowi po hebrajsku kiedy udaje, ze mowi po > kazachsku... Ali G to tez byl krypto-Polak? ;)"" nie widzisz roznicy miedzy Ali G [krypto-afro-raperem] a wasatym Boratem, ktory czasami ma wiele wspolnego z niejednym obywatelem made in poland? ... cytat "I love england very much"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Jagienki Re: Polish BORAT IP: *.range86-131.btcentralplus.com 09.11.06, 22:43 <Chciałabym spotkać tego Thomasza.< Oj Jagienko, uważaj żeby cię nie podszczypnął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w ten artukuł bardziej niż Polaków obraża Borata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:19 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w borat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:58 ale to dlatego, że Anglicy mu chcą chyba odpłacić jedno z moich ulubionych: www.youtube.com/watch?v=wVtPuRTwGo4&mode=related&search= :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Polish BORAT IP: *.cable.ubr05.live.blueyonder.co.uk 08.11.06, 19:00 Przeczytajcie tez komentarze internautow cyt 3 ostatnie: It is most certainly NOT 'normal behaviour' in Poland, as my two Polish friends have just told me. So this man was lying and so was the translator. - Bob Charles, Oldham Being Polish myself I have to say that this guy exhibits behaviour which would be considered very rude in my native Poland. As far as Borat character, do you folks know that the Kazakhstani language he is speaking is in fact broken Polish? - Peter Guellard, Pittsburgh, USA If he tried it in Poland, he would have an extremely sore face and would have been beaten up by angry boyfriends, husbands, etc. Having been to eastern Europe on numerous occasions, I can say that this sort of behaviour is considered far from normal there! - J Knight, London England Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Polish BORAT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:11 Gdyby nie wy gospodarka Anglii zatrzymałaby się. Wasz przyjazd pozwolił na przyspieszenie gospodarki. Płace dla Polakowp oszły ostro w górę malo kto zarabia już 5,35 tera średnio 10-12 f. To spowodowało przyjazd na wyspy ponad 3 mln Polaków w ciągu 2,5 r. Podziwia was cały świat bo z dnai na dzień stajecie się bogaczami i macie ogromną szansę wprowadzić na tron nową królową. Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee Re: Polish BORAT 08.11.06, 21:49 Mi na sam widok linka do tej rasistowkiej szmatki niedobrze sie robi. Czwarty akapit: To see also 'feckless people' zdjecie kaczki z podpisem 'language barrier' pewnie.. Kaczka jest prosta kaczka, ale szyk przestawny w wypowiedzi, upiekszenie kontekstu readktorow-amatorow Daily Mail na pewno nie zaszkodzily... Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee Re: Polish BORAT 08.11.06, 21:56 Polak powinnien odpowiedziec za zachowanie w Dorset. Ale cos mi tu naprawde smierdzi. Szczgolnie to dolozenie 'do ognia' tlumacza. Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Jeszcze o Boracie 09.11.06, 16:15 www.economist.com/agenda/displayStory.cfm?story_id=8134147&fsrc=RSS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xiv Re: Polish BORAT IP: *.server.ntli.net 09.11.06, 19:26 Tak wyglada kazdy wyborca Platfusow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peat-smierdziej Tusk to taki Borat, a Rokita Dyzma IP: *.server.ntli.net 10.11.06, 08:51 / Odpowiedz Link Zgłoś