Dodaj do ulubionych

Polish BORAT

IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 08.11.06, 09:15
www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?
in_article_id=415128&in_page_id=1770
Obserwuj wątek
    • Gość: Polish Ali Re: Polish BORAT IP: 83.70.171.* 08.11.06, 11:08
      Ja pie... Nie wierze, że ktoś może wypisywać takie brednie.
      Tytul moglby sygerować, iż jest to żart. Jednak czytając takie rzeczy wcale nie
      jest mi do śmiechu.
      • Gość: jess Re: Polish BORAT IP: *.bulldogdsl.com 08.11.06, 11:13
        W Kazachstanie tez sie nie smiali!!Teraz swiat dowie sie o polskich obyczjach.
        Wczoraj przywodca kraju bredzi w TV, dzisiaj znowu Polska na tapecie 'in the
        best possible taste'.Coraz lepiej. hahaha
        • Gość: ffds Re: Polish BORAT IP: 80.50.29.* 08.11.06, 11:19
          chcieliscie uciec od polskeigo bagienka i sie niestety nie udalo, teraz
          najwieksze polskie bagno jest w UK...
          • Gość: Adv Re: Polish BORAT IP: 199.67.203.* 08.11.06, 11:37
            Niezłą kaszanę robicie w UK.. No comments..
          • trelemorele Re: Polish BORAT 08.11.06, 11:38
            zamknij sie kretynie...

jak dla mnie facet jest poprostu psychczny i chce jakos zaistniec. A ze moze
            zaistniec tylko jako Polish Borat... coz. Mozna pod artykulem umieszczac
            komentarze, do czego goraco zapraszam
            • Gość: Adv Re: Polish BORAT IP: 199.67.203.* 08.11.06, 11:43
              Popisałeś się. Tak możesz rozmawiać ze swoimi kolegami w UK.
              • Gość: jess Re: Polish BORAT IP: *.bulldogdsl.com 08.11.06, 11:49
                Adv, to jest wlasnie normalny poziom nowego Polaka w UK. Nic dodac nic ujac.
                • Gość: magda Re: Polish BORAT IP: *.proxy.aol.com 08.11.06, 11:55
                  no niee ...juz sam tytul - polish borat
                  niezle
              • Gość: xgf Re: Polish BORAT IP: *.range86-134.btcentralplus.com 08.11.06, 11:56
                www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=415128&in_page_id=1770
                daje link zainteresowanym do strony
                brak slow ....
                • zsa-zsa Re: Polish BORAT 08.11.06, 12:00
                  ja czytalam w dzisiejszym metro w drodze do pracy:

www.metro.co.uk/news/article.html?in_article_id=24304&in_page_id=34
                  przykre
                  • Gość: magda Re: Polish BORAT IP: *.proxy.aol.com 08.11.06, 12:07
                    cos mi sie zdaje, ze po premierze filomowej borata trzeba sie bedzie
                    przygotowac na kilka ciekawych pytan ze strony angielskich znajomych....
                    czyli; what is normal in eastern europe etc etc etc
                    hehehe (smiech przez lzy;)
                    • trelemorele Re: Polish BORAT 08.11.06, 12:11
                      eh... rece mi opadaja. Dlaczego z Polski bije w nas taka tepa, czysta
                      nienawisc? Dlaczego artykul w najbardziej rasistowskiej i antyemigranckiej
                      gazecie jest dla Polakow w Polsce nie powodem do narzekania na ten tytul ale do
                      dosrywanie POlakow w UK?
                      skad w was tyle nienawisci ludzie? Pluja na wasz kraj a jedyne na co was stac
                      to opluwanie innych Polakow w UK. Moze mi ktos z zespolu ffds'a wyjasni ten
                      fenomen?
                      • Gość: jess Re: Polish BORAT IP: *.bulldogdsl.com 08.11.06, 12:32
                        Daily Mail nie jest rasistowska gazeta i chyba nawet ty o tym wiesz. DM nie dba
                        o political correctness i nie boi sie wyrazic niepopularnej opinii i na tym
                        polega ich readability. Kazdy rozsany czytelnik potrafi jednak wyposrodkowac
                        wlasna opinie no i czyta rowniez inna prase.
                        • trelemorele Re: Polish BORAT 08.11.06, 12:39
                          powiedzmy, ze miedzy 10 tendencyjnymi textami znajdzie sie jeden sensowny.
                          Takim przykladem moze byc na przyklad artykul z 27/10 dotyczacy kobiety
                          zwolnionej za noszenie widocznego krzyza w czasie, gdy jej firma
                          wprowadzala "policy" pozwalajace nosic muzulmankom husty, sikhom turbany a
                          hinduskom sari.
                          Zgadazm sie, ze moze slowo rasistowska jest zbyt mocne... ale silnie
                          tendencyjna i przeklamujaca fakty juz zupelnie do niej pasuje.
                          • zsa-zsa Re: Polish BORAT 08.11.06, 12:52
                            rowniez nie mam najlepszej opinii o DailyMail (nie jest to moze gazeta
                            rasistowska, ale niewatpliwie nieprzychylna emigrantom). Dlatego nie klikajac
                            linka podanego przez autora watku linka, wkleilam swoj, do strony Metro, ktore
                            takze, absolutnie i zdecydowanie ;) nie jest gazeta wysokich lotow, ale nie jest
                            tez pismem "rasistowskim".

Oczywiscie nie nalezy popadac w histerie z powodu wybryku jakiegos
                            niedorozwinietego rodaka, ale poinformowac mozna, a nawet nalezy. W koncu 'nic
                            co polskie nie powinno nam byc obce' ;-|
                            • trelemorele Re: Polish BORAT 08.11.06, 12:59
                              zsa-zsa napisała:

> ale poinformowac mozna, a nawet nalezy. W koncu 'nic
                              > co polskie nie powinno nam byc obce' ;-|

totez, ja nie mam nic przeciwko informowaniu. Nie raz mowile, ze z PL
                              przyjechali tu wszyscy, a wiec menty i debile tez. Ale mam szczerze dosc(chyba
                              mam zly dzien) tych idiotycznych komentarzy ludzi pelnych frustracji.

• Gość: Polish Ali Re: Polish BORAT IP: 83.70.171.* 08.11.06, 13:48
                                Zastanawia mnie ponadto, dlaczego zaden z 2 komentarzy jakie napisale nie
                                pojawil sie jak do tej pory na stronie DM.
                              • Gość: eno Re: Polish BORAT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:33
                                tam borat, wiadomo, od mętów się nie oczekuje zbyt wiele, a w sądzie ma prawo
                                powiedzieć cokolwiek w swojej obronie i wszyscy są tego świadomi....ale
                                tłumaczka? jezu p...chryste, tłumaczka!?

"She said: 'As an interpreter I would like to add, and if you need I will file a
                                statement, that Eastern European society is much more flirtatious.
                                It is based on mutual admiration and is not breaking respect and if a person has
                                no aggressive intention usually they can get away with it, even if a female
                                doesn't like it."
                                • Gość: magda Re: Polish BORAT IP: *.proxy.aol.com 08.11.06, 14:46
                                  "tam borat, wiadomo, od mętów się nie oczekuje zbyt wiele"

::)))))))))))))))

a premiera filmu ("my movie film"!) juz byla?

pozdr
                                • Gość: vvv Re: Polish BORAT IP: *.range86-131.btcentralplus.com 09.11.06, 22:37
                                  pewnie tłumaczka jego przyjaciólką była
                              • Gość: Adv Re: Polish BORAT IP: 199.67.203.* 08.11.06, 15:05
                                Frustracją to niestety bije z twoich postow kolego. Wyzywasz innych i
                                bulwersujesz się bo skrytykowano jednego z tych zacnych emigrantów co lejąc po
                                murach krzewią polską kulturę.
                          • Gość: peat-smierdziej Re: Polish BORAT IP: *.server.ntli.net 09.11.06, 23:10
                            ortografii sie pajacu naucz najpierw
                      • Gość: Adv Re: Polish BORAT IP: 199.67.203.* 08.11.06, 15:02
                        Tępą i czystą nienawiścią bijesz ty pisząc super elokwentne pelne argumentów
                        odpowiedzi typu: "zamknij sie kretynie...". Wybacz, ale to nie wina Polaków w
                        Polsce że emigranci zachowując się jak ostatnie świnie wspaniale reprezentują
                        nasz kraj za granicą. I nie dziw się że w Polsce wzbudza to niesmak. Weż się w
                        garść.
                        • trelemorele Re: Polish BORAT 08.11.06, 15:50
                          Wybacz, ale to nie wina Polaków w Polsce że emigranci zachowując się jak
                          ostatnie świnie wspaniale reprezentują nasz kraj za granicą.

widzisz, ja jakos nie widze ze strony Polakow w UK postow w stylu:
                          Wy menele w Polsce - wszyscy sracie na trawniki i kradniecie.

natomiast z Plski do UK plyna posty w tym duchu nadzwyczaj szerokim strumieniem.
                          "zamknij sie kretynie2 bylo skierowane do mojego ulubienca ffds :) o czym
                          powinienem byl Cie uprzedzic. Jesli chcesz zrozumiec skad ta reakcja poczytaj
                          sobie jego inne posty.
                          Ja widze w Polakach w PL jakas niezrozumiala potrzebe kompensacji krzywdy,
                          ktora wyrzadzil im najwyrazniej fakt, ze ich rodacy opuscili PL. Na tym forum
                          mamy nieustannie do czynienia z zapewnianiem nas, ze myjemy gary, zyjemy po 10
                          w jednym pokoju a jedyna dostepna dla nas rozrywka jest chlanie wodki(najlepiej
                          przemyconej z PL). I ty sie potem dziwisz, ze mi raz puscily nerwy?
                        • bmatt Re: Polish BORAT 09.11.06, 08:51
                          > Polsce że emigranci zachowując się jak ostatnie świnie wspaniale reprezentują
                          > nasz kraj za granicą.

Eee stary, to pryszcz. Polacy w Polsce reprezentuja nas jesczcze lepiej. O,
                          chociazby Ci, ktorzy doprowadzili do samobojczej smierci uczennice gimnazjum. To
                          dopiero wyczyn, co? I pomysl, ze "wasi" przedstawiciele to jeszcze nieletni -
                          maja przed soba swietlana kariere. "Nasz" Borat raczej wzniosl sie juz na wyzyny
                          swoich mozliwosci. Tak czy siak - i na tym polu jestescie do przodu ;-)

Pzdr.
                          • Gość: xxx Re: Polish BORAT IP: *.range86-131.btcentralplus.com 09.11.06, 22:39
                            i tak go deportują do kraju rodzinnego, jak sie nie umiał zachować
                • eeela Re: Polish BORAT 08.11.06, 14:57
                  >
                  www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=415128&in_page_id=1770
                  > daje link zainteresowanym do strony
                  > brak slow ....

Alez co za stek bzdur. Ja na te sytuacje mam spojrzenie calkowicie odwrotne. Do
                  momentu wyjazdu z Polski nigdy nie mialam nieprzyjemnosci byc w ten sposob
                  zaczepiona w miejscach publicznych. Po przyjezdzie do Belfastu (moze to
                  specyfika Polnocnej Irlandii?) w ciagu pierwszego polrocza mialam juz
                  zapamietana mape lokali, do ktorych nie nalezy chodzic, bo jest w nich stanowczo
                  zbyt wielu ochoczych irlandzkich chlopcow, ktorzy wydaja sie byc szczerze
                  zdumieni, kiedy reakcja na ich podszczypywania jest plaskacz w gebe ;-)
                  • jaleo Re: Polish BORAT 08.11.06, 15:04
                    eeela napisała:

> w ciagu pierwszego polrocza mialam juz
                    > zapamietana mape lokali, do ktorych nie nalezy chodzic, bo jest w nich
                    stanowcz
                    > o
                    > zbyt wielu ochoczych irlandzkich chlopcow, ktorzy wydaja sie byc szczerze
                    > zdumieni, kiedy reakcja na ich podszczypywania jest plaskacz w gebe ;-)

Wydaje mi sie, ze jest roznica, czy rzecz sie dzieje w jakies spelunce, gdzie
                    99% procent jest pijana w sztok, czy w bialy dzien na ulicy - bo jak wynika z
                    tego tekstu, on podchodzil do kobiet na ulicy i je obmacywal.
                    A z drugiej strony, roznej masci zboki zdarzaja sie wszedzie, ale ze spinu jaki
                    nadaje sprawie Daily Mail, moznaby wywnioskowac, ze z Europy Wschodniej
                    przyjechaly tu tabuny dzikich niewyzytych zboczencow.
                    • Gość: jess Re: Polish BORAT IP: *.bulldogdsl.com 08.11.06, 15:28
                      A co, nie przyjechaly????
                      • trelemorele Re: Polish BORAT 08.11.06, 15:53
                        Gość portalu: jess napisał(a):

> A co, nie przyjechaly????

pewnie, ze przyjechaly. Widzialem jak najpierw zgwalcili labedzia a potem go
                        zjedli... powaznie, nie zartuje. A potem wolali do siebie "Jag shie mash!! "
                  • jagienkaa Re: Polish BORAT 08.11.06, 15:56
                    Jeśli chodzi o zaczepianie na ulicy przez facetów (zwłaszcza przez robotników
                    ablbo kierowców vanów) to zdecydowanie częściej i nachalniej mnie się to zdarza
                    własnie w UK, nawet jak kiedyś chodziłam z dzieckiem z wózkiem.
                    Ale obmacywanie na ulicy to ani w Polsce, ani w UK.
                    Bezsensowny artykuł, oczywiście z Daily Mail (Metro ma pewnie jakieś koneksje)
                    co mnie w ogóle nie dziwi. Chciałabym spotkać tego Thomasza. Swoją drogą, czego
                    ludzie nie powiedzą/zrobią żeby się dostać do gazety czy do TV.
                    • Gość: mxx Re: Polish BORAT IP: *.proxy.aol.com 08.11.06, 17:01
                      ""Metro ma pewnie jakieś koneksje""

pewnie z loza masonska, dzialajaca na szkode panstwa polskiego ;-))

rozumiem ze duma i honor sie burzy [moja tez], ale spojrzmy prawdzie w oczy;
                      jako spoleczenstwu blizej nam do azji niz europy i z pewnascia niejeden borat
                      znajdzie sie w kraju nad wisla [takze wsrod przyjezdnych do uk] i nie ma sie co
                      obruszac, tylko miec nadzieje ze to sie kiedys zmieni...

btw; podobno pierwowzor borata jest oparty na stereotypie polaka,
                      autor 'ulokowal' go w kazahstanie w obawie przed zmasowana krytyka ze strony
                      polakow .... [ ? czyzby chodzilo o wasy? ]
                      • jagienkaa Re: Polish BORAT 08.11.06, 17:40
                        może się wzięło stąd że mówi jak się masz?:)

co do tego, że Daily Mail ma coś wspólnego z Metrem świadczy to, że np na
                        stronie DM jest link do Metra, wydaje mi się że są wydawane z tego samego
                        źródła.
                        • Gość: jess Re: Polish BORAT IP: *.bulldogdsl.com 08.11.06, 17:58
                          No i co z tego? Obydwie gazety maja duze czytelnictwo. Trzeba tylko wiedziec
                          kiedy czytac z przymrozeniem oka a kiedy brac powaznie. A przedewszystkim,
                          umiec wyrobic sobie wlasna opinie na tematy poruszane przez cale
                          media.Skonczyly sie juz czasy kiedy mozna bylo przyjac za prawde wszystko co
                          wychodzilo z BBC, Timesa czy jakiegokolwiek innego zrodla. Wszyscy maja
                          swoja 'agenda' i tu wchodzi w gre ineligencja czytelnika.
                          • trelemorele Re: Polish BORAT 08.11.06, 18:20
                            Gość portalu: jess napisał(a):

> Wszyscy maja swoja 'agenda' i tu wchodzi w gre ineligencja czytelnika.

ty to wiesz, ja to wiem i pewnie kilka innych osob. Ale czy John Doe ze Stoke-
                            on-Trent bedacy pracownikiem tamtejszej rzezni tez to wie? A moze po dwoch
                            piwach zapyta sie swojej corki czy przypadkiem w jej klasie nie ma jakiegos
                            chlopca z PL bo moze jaj zgwalcic...
                            moze to dramatyzowanie, ale taki artykul moze doprowadzic do tego, ze pewnego
                            dnia dostane w pysk, a moja dziewczyna skonczy gorzej, bo jakis tepak byl na
                            tym filmie.
                            Ale to efekt nie konczacej sie dyskusji o wolnosci slowa i odpowiedzialnosci za
                            slowo.
                            Tymczasem czekam na film, w ktorym Sasha Cohen bedzie sie nabijal z Iranu,
                            Palestyny lub Chin.
                      • trelemorele Re: Polish BORAT 08.11.06, 17:53
                        Gość portalu: mxx napisał(a):

> btw; podobno pierwowzor borata jest oparty na stereotypie polaka,
                        > autor 'ulokowal' go w kazahstanie w obawie przed zmasowana krytyka ze strony
                        > polakow .... [ ? czyzby chodzilo o wasy? ]

zapewne dlatego tez dlatego mowi po hebrajsku kiedy udaje, ze mowi po
                        kazachsku... Ali G to tez byl krypto-Polak? ;)
                        Ja sie na tym filmie usmialem :)
                        • Gość: Marian Re: Polish BORAT IP: *.range86-131.btcentralplus.com 08.11.06, 19:59
                          Słuchaj ten kolo jest przechrztą, a wielu z nich niestety lubi spektakularnie
                          sr.. we własne gniazdo, czyli szeroko pojęte kraje Eastern Europe lub dalej na
                          wschód. W sumie mnie to wali, ale w imię czego Kazachowie mają być w ośmieszani
                          w naprawdę prymitywny sposób przez jakiegoś twata któy trzepie na tym kasę?
                          Jego humor jest żenujący ale to moje zdanie.
                          • Gość: w Re: Polish BORAT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:32
                            moje zdanie jest takie, że przede wszystkim ośmiesza ludzi (Borat) z którymi
                            rozmawia (więc zazwyczaj Anglików-Amerykanów) i obnaża pewne rzeczy - np. hipokryzję

co prawda rzeczywiście lubi chamskie zagrywki - ale poprzez to także pokazuje
                            słabość ludzi w kontakcie z takim chamstwem - kiedy political correctness
                            zaczyna przeszkadzać

a temu opisanemu półgłówkowi z Polski nie przypisałbym inteligancji daleko
                            wykraczającej poza roślinę doniczkową
                          • Gość: Soup Nazi Chyba nie zrozumiales przeslania filmu IP: *.sdsl.bell.ca 08.11.06, 21:50
                            www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1552026,00.html
                            Sam jeszcze nie widzialem, wiec nie twierdze. Spojrz na film pod sugerowanym
                            katem i powiedz nam.
                        • Gość: mxx Re: Polish BORAT IP: *.proxy.aol.com 08.11.06, 21:17
                          zapewne dlatego tez dlatego mowi po hebrajsku kiedy udaje, ze mowi po
                          > kazachsku... Ali G to tez byl krypto-Polak? ;)""

nie widzisz roznicy miedzy Ali G [krypto-afro-raperem] a wasatym Boratem, ktory
                          czasami ma wiele wspolnego z niejednym obywatelem made in poland? ... cytat "I
                          love england very much"...
                    • Gość: do Jagienki Re: Polish BORAT IP: *.range86-131.btcentralplus.com 09.11.06, 22:43
                      <Chciałabym spotkać tego Thomasza.<

Oj Jagienko, uważaj żeby cię nie podszczypnął.
    • Gość: w ten artukuł bardziej niż Polaków obraża Borata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:19
      ;)
      • Gość: w borat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:58
        ale to dlatego, że Anglicy mu chcą chyba odpłacić
        jedno z moich ulubionych:
        www.youtube.com/watch?v=wVtPuRTwGo4&mode=related&search=
        :)
    • Gość: Pawel Re: Polish BORAT IP: *.cable.ubr05.live.blueyonder.co.uk 08.11.06, 19:00
      Przeczytajcie tez komentarze internautow cyt 3 ostatnie:
      It is most certainly NOT 'normal behaviour' in Poland, as my two Polish friends
      have just told me. So this man was lying and so was the translator.

- Bob Charles, Oldham

Being Polish myself I have to say that this guy exhibits behaviour which would
      be considered very rude in my native Poland. As far as Borat character, do you
      folks know that the Kazakhstani language he is speaking is in fact broken
      Polish?

- Peter Guellard, Pittsburgh, USA

If he tried it in Poland, he would have an extremely sore face and would have
      been beaten up by angry boyfriends, husbands, etc. Having been to eastern
      Europe on numerous occasions, I can say that this sort of behaviour is
      considered far from normal there!

- J Knight, London England
    • Gość: Tomek Re: Polish BORAT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:11
      Gdyby nie wy gospodarka Anglii zatrzymałaby się. Wasz przyjazd pozwolił na
      przyspieszenie gospodarki. Płace dla Polakowp oszły ostro w górę malo kto
      zarabia już 5,35 tera średnio 10-12 f. To spowodowało przyjazd na wyspy ponad 3
      mln Polaków w ciągu 2,5 r. Podziwia was cały świat bo z dnai na dzień stajecie
      się bogaczami i macie ogromną szansę wprowadzić na tron nową królową.
    • bonzee Re: Polish BORAT 08.11.06, 21:49
      Mi na sam widok linka do tej rasistowkiej szmatki niedobrze sie robi.
      Czwarty akapit:
      To see also 'feckless people' zdjecie kaczki z podpisem 'language barrier'
      pewnie..
      Kaczka jest prosta kaczka, ale szyk przestawny w wypowiedzi, upiekszenie
      kontekstu readktorow-amatorow Daily Mail na pewno nie zaszkodzily...

• bonzee Re: Polish BORAT 08.11.06, 21:56
        Polak powinnien odpowiedziec za zachowanie w Dorset. Ale cos mi tu naprawde
        smierdzi. Szczgolnie to dolozenie 'do ognia' tlumacza.
    • soup.nazi Jeszcze o Boracie 09.11.06, 16:15
      www.economist.com/agenda/displayStory.cfm?story_id=8134147&fsrc=RSS
    • Gość: xiv Re: Polish BORAT IP: *.server.ntli.net 09.11.06, 19:26
      Tak wyglada kazdy wyborca Platfusow
    • Gość: peat-smierdziej Tusk to taki Borat, a Rokita Dyzma IP: *.server.ntli.net 10.11.06, 08:51
      /

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka