Dodaj do ulubionych

Co robicie w swieta?

27.11.06, 11:35
Jedziecie do POlski czy zostajecie? Jesli zostajecie to jak bedziecie je
spedzac? Pracujac, integrujac sie z Angolami czy w gronie Polakow? Ja bede w
Londynie, zastanawiam sie co tam mozna robic fajnego w Swieta?
Obserwuj wątek
    • trelemorele Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 12:01
      ja wiem, ze wynajmiemy samochod :) slyszalem, ze cala komunikacja robi sobie
      przerwe.
      Planujemy sobie poechac gdzies za miasto, potem moze spotkamy sie ze znajomymi.
      Myslalem tez o jakims spotkaniu z wieksza grupa ludzi. Jesli sa jacys
      zainteresowani i dysponuja duzym lokalem to my sie piszemy :)
      Jakby co umiemy lepic pierogi :)
      • realprincess Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 12:37
        Jak o robia sobie przerwe? Ale limuzyny chyba beda jezdzic ;)
        • trelemorele Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 13:10
          realprincess napisała:

> Jak o robia sobie przerwe? Ale limuzyny chyba beda jezdzic ;)

beda, ale dalismy wolne szoferowi a w ferrari i lotusie wymieniaja nam
          tapicerki :(
    • korkix78 Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 12:16

Bede wcinal wszystko co naprodukujemy przed Wigilia i trudnil sie wykonywaniem
      niczego :)
    • cdlxxvi Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 12:26
      Lecę do Kaczystanu na dwa tygodnie cieszyć się świętami i zimią :)
      • Gość: ffds Re: Co robicie w swieta? IP: 80.50.29.* 27.11.06, 15:33
        z ta zima to nie bylbym taki pewny
        • cdlxxvi Re: Co robicie w swieta? 14.12.06, 15:29
          > z ta zima to nie bylbym taki pewny
          Na razie wygląda, żeś wykrakal :/ No nic, jeszcze tydzień, może coś sie wybieli.
    • elajna7 Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 12:35
      Spedzam Swieta w Anglii w gronie rodziny.
    • Gość: MI5 Re: Co robicie w swieta? IP: *.claimtracker.com 27.11.06, 13:06
      Swieta bede spedzal w moim miescie w Polsce z rodzina i przyjaciolmi. 10 dni.

Dosc duzo rzeczy do zrobienia: jesc, lezec i ogladac TV, spac, pic, wyjsc do
      knajpy, pic, spac, jesc. Ale poko, ja to lubie hehe, takie nicnierobienie, jak
      to w Swieta.
    • vierablu Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 13:57
      Ja zostaje i bede miala swieta niejako podwojne - Wigilia na polska modle dla
      naszej trojki i angielski Christmas Dinner dla rodziny J., ktora zaprosilam. No
      i bede sie musiala w zwiazku z tym nauczyc robic Yorkshire pudding i piec noge
      barania. Przygotowywania indyka odmowilam (maja przyniesc) pod pozorem, ze mnie
      to przerasta.
      • Gość: palejo Re: Co robicie w swieta? IP: *.server.ntli.net 27.11.06, 14:06
        Niestety, w tym roku Swieta spedzamy w gronie naszych podopiecznych. Na
        pocieszenie mamy wolna wigilie
      • cdlxxvi Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 14:21
        Yorkshire pudding możesz dostać gotowe, sprasowane, zamrożone :) Rozmrażasz, do
        pieca, wyciągasz śliczne wyrośnięte. Chyba, że Twój przepis na domowe sprawi, że
        nabiorą smaku, to się męcz ;)
        A baranina w sosie miętowym to szczyt mojej listy przebojów, jeśli chodzi o
        wyspiarskie jedzenie :D Powodzenia!
        • vierablu Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 14:38
          Ja mam gleboka awersje do gotowego jedzenia - w koncu gotowe to moga sobie
          goscie sami kupic i odgrzac w domu, nie musza w tym celu przychodzic do mnie :).

A wszelkie wyprobowane przepisy na angielskie potrawy swiateczne, z baranina na
          czele, mile widziane! Jak jakis masz, to podeslij.
          • cdlxxvi Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 14:45
            > Ja mam gleboka awersje do gotowego jedzenia - w koncu gotowe to moga sobie
            > goscie sami kupic i odgrzac w domu, nie musza w tym celu przychodzic do mnie
            > :)
            To rozumiem, ale nie do końca w przypadku dodatków typu wlaśnie Yorkshire
            pudding :) Wlasnoręczne robienie takich to dla mnie trochę jak sadzenie wlasnych
            kartofli ;) Ale jeśli Ci wychodzą jakieś niesamowite, to rozumiem :)

> A wszelkie wyprobowane przepisy na angielskie potrawy swiateczne, z baranina
            > na czele, mile widziane! Jak jakis masz, to podeslij.
            Ni mam :( Ja się na takie ambitne gotowanie nie rzucam (co innego Grupa
            Trzymająca Wladzę, ale teraz jest w Polsce) - Lancashire hotpot to szczyt moich
            możliwości (a i to najchętniej z gotową zalewą).
          • borsuk_dawid Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 23:42
            Zrob Yorkshire Puddings sama. Sa pyszne! Tu wyprobowany przeze mnie przepis.

fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,40911482,40911482.html
    • Gość: eh Re: Co robicie w swieta? IP: 205.223.239.* 27.11.06, 14:12
      Chetnie bym nigdzie nie leciala, ale niestety musze leciec do PL, na szczescie
      tylko na 3 dni, wiec powinnam to jakos przezyc. Nie lubie swiat i nie obchodze,
      ale z przyczyn rodzinnych musze uczestniczyc w tym. W tym roku bedzie wyjatkowo
      trudno, ze wzgledu na wyszczuplenie rodziny i tulanie sie po wigiliach w roli
      goscia.

Gdybym nie leciala, to bym robila to samo co zwykle robie w weekendy, no moze
      nie moglabym isc do fitness klubu, bo bylby zamkniety.
      • Gość: ffds Re: Co robicie w swieta? IP: 80.50.29.* 27.11.06, 15:36
        Chetnie bym nigdzie nie leciala, ale niestety musze leciec do PL, na szczescie
        tylko na 3 dni, wiec powinnam to jakos przezyc. Nie lubie swiat i nie obchodze,
        ale z przyczyn rodzinnych musze uczestniczyc w tym. W tym roku bedzie wyjatkowo
        trudno, ze wzgledu na wyszczuplenie rodziny i tulanie sie po wigiliach w roli
        goscia.

wnioskuje ze pochodzisz z Domu Dziecka...

Gdybym nie leciala, to bym robila to samo co zwykle robie w weekendy, no moze
        nie moglabym isc do fitness klubu, bo bylby zamkniety.

czyli co lezenie odlogiem przed telewizorem, no poprostu zajebiscie...
        • Gość: MI5 Re: Co robicie w swieta? IP: *.claimtracker.com 27.11.06, 15:56
          ffds, co sie czepiasz. Sa tacy, co jest dla mnie zupelnie niezrozumiale, co
          Swiat nie lubia. Albo tak mowia, ze nie lubia ;) Ich sprawa. Maja prawo nie lubic.

Ja lezenie przed telewizorem traktuje prawie jak misje spoleczna do wykonania,
          sprawdzam czy tv klamie czy nie, ktos musi to robic ;)))
        • Gość: ehh Re: Co robicie w swieta? IP: 205.223.239.* 27.11.06, 16:11
          Nie lubie swiat i tyle. Mozesz sobie myslec co chcesz.

Telewizora nie posiadam, wiec lezenie przed nim byloby nieco skomplikowane,
          chyba ze na chodniku przed sklepem.
        • Gość: wrw Re: Co robicie w swieta? IP: *.proxy.aol.com 28.11.06, 00:37
          Gość portalu: ffds napisał(a):

> (...)

> wnioskuje ze pochodzisz z Domu Dziecka...

Wnioskuje ze ty wogole nie pochodzisz.
    • spacecoyote Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 15:17
      Jade do Polski do rodziny. W zeszlym roku zostalam i bylo mi jakos smutno, mimo
      ze mialam dosc udany wyjazd do Szkocji na cale Swieta.
      • Gość: Magda Re: Co robicie w swieta? IP: *.range86-131.btcentralplus.com 27.11.06, 16:20
        Lece do Polski, w tamtym roku na Swietach zostalam tutaj, fakt bylam u siostry,
        ale chyba juz nie przezylabym kolejnej Wigilii bez barszczu z uszkami mojej
        Mamy. Poza tym uwielbiam atmosfere swiateczna w Polsce, w tym roku bedziemy
        wszyscy na Swietach, wiec bedzie wyjatkowo. Poza tym w ciagu tych 10 dni jak
        zwykle mnostwo spraw do zalatwiania, a najwazniejsze to kupno sukni slubnej:)
        • Gość: Magda Re: Co robicie w swieta? IP: *.range86-131.btcentralplus.com 27.11.06, 16:23
          Poza tym powtarzam za czesto ;)
    • eeela Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 16:32
      Bede prezentowac potrawy wigilijne przyjacielowi, a nastepnego dnia Christmas
      dinner w gronie znajomych. A poza tym wreszcie troche odpoczne :-)
    • ha-jo Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 17:58

cos mi sie wydaje, ze te swieta spedze w jakims youth hostel. tak wypadlo, ale
      co tam, wszystkiego w zyciu trzeba sprobowac:-)
    • Gość: e.revolta Re: Co robicie w swieta? IP: *.bulldogdsl.com 27.11.06, 18:45
      ja w tym roku chce sie dolaczyc do wolontariuszy,organizujac swieta dla
      bezdomnych,wsrod ktorych jest tez sporo Polakow.jak zostajesz w Londynie i masz
      ochote zrobic cos satysfakcjonujacego,napisz.Ha-Jo,dlaczego mieszkasz w hostelu?
      • Gość: sunflowerin Re: Co robicie w swieta? IP: *.bmly.cable.ntl.com 14.12.06, 15:21
        e.revolta: Bardzo mnie to zaciekawiło z tą pomocą bezdomnym. Możesz mi napisać
        coś na sunflowerin@gazeta.pl? Czy ktoś inny zna może jakieś inne
        wydarzenia/organizacje w które można się zaangażować by pomóc ludziom
        potrzebującym w Święta? To jest dopiero pomysł na prawdziwe Boże Narodzenie.
    • Gość: flawia Re: Co robicie w swieta? IP: *.bulldogdsl.com 27.11.06, 21:55
      Lecimy do Polski. Bardzo lubie te swieta i jakos sobie ich nie wyobrazam z dala
      od rodziny.
    • formaprzetrwalnikowa Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 23:26
      lecimy w poszukiwaniu zimy i zorzy polarnej na isladnię
      gejzery, lodowce, wulkany
      JUHUUUU!
      ;)
      • Gość: MonikaUK Re: Co robicie w swieta? IP: *.ipt.aol.com 27.11.06, 23:32
        Zostaje w Londynie, ale nie bedzie tak zle, bo przynajmniej spedze je w domu, a
        nie w pracy jak zeszlego roku. Moj departament zamykaja na 4 dni i bede mogla s
        cieszyc sie namiastka swiat z rodzina chlopaka tutaj na miejscu....a swoja
        niestety (choc dobre i to)przez MSN.
        • ghrom Re: Co robicie w swieta? 28.11.06, 01:09
          Skype lepszy.
          • eeela Re: Co robicie w swieta? 28.11.06, 11:25
            Eeee tam, messenger ma fajniejsze mordy ;-P
            • natalia.brzeska vierablu - yorkshire pudding 28.11.06, 20:25

Banalna sprawa. Robisz ciasto nalesnikowe. Do foremek do yorkshire pudding
              (albo do foremek muffinkowych) wlewasz ok 0,5 cm oleju i wkladasz do nagrzanego
              piekarnika. Olej MUSI byc goracy. Potem wyciagasz forme, nalewasz ciasta i
              pieczesz ok 20 min albo do urosniecia i zbrazowienia 'puddingow'.
      • Gość: Penelopa. Re: Co robicie w swieta? IP: 205.223.239.* 28.11.06, 10:41
        Dawno nie zagladalam na Twojego bloga, ale widze, ze fantazja Cie nie opuszcza ;)
        Ide zaraz poczytac co tam slychac u Ciebie.
      • eeela Re: Co robicie w swieta? 28.11.06, 11:24
        > lecimy w poszukiwaniu zimy i zorzy polarnej na isladnię
        > gejzery, lodowce, wulkany
        > JUHUUUU!

Ale Ci fajnie!!!
    • Gość: jo Re: Co robicie w swieta? IP: *.range86-144.btcentralplus.com 14.12.06, 16:18
      Mam trzytygodniowy urlop;-), lece do Polski. Jutro juz mnie nie ma;-)!
    • Gość: Rafal.74 Re: Co robicie w swieta? IP: 167.127.24.* 14.12.06, 16:51
      Hej, a gdzie glosy w stylu 'ja pracuje'?
      Bo ja np pracuje
      ;-p
      • Gość: claudel Re: Co robicie w swieta? IP: 212.66.73.* 14.12.06, 18:10
        ja jade do Polski i sie bardzo ciesze, bo jakos nie wyobrazam sobie swiat bez
        mamy, taty, siostry, kota itd...:)
        ale rowniez ciesze sie, ze podczas okresu przedswiatecznego jestem tu, bo jakos
        mnie ta cala goraczka tutaj nie denerwuje tak denerwowala mnie w Polsce..
        a w ogole lubie te swieta :)
      • Gość: profes79 Re: Co robicie w swieta? IP: *.cable.ubr01.perr.blueyonder.co.uk 15.12.06, 03:53
        Praca w swieta? U mnie prawie rewolcja w firmie z tego powodu :)
    • zsa-zsa Re: Co robicie w swieta? 15.12.06, 01:58
      zostaje w Londynie i zamierzam poleniuchowac. Nareszcie! po bardzo intensywnym
      miesiacu w pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka