realprincess 27.11.06, 11:35 Jedziecie do POlski czy zostajecie? Jesli zostajecie to jak bedziecie je spedzac? Pracujac, integrujac sie z Angolami czy w gronie Polakow? Ja bede w Londynie, zastanawiam sie co tam mozna robic fajnego w Swieta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trelemorele Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 12:01 ja wiem, ze wynajmiemy samochod :) slyszalem, ze cala komunikacja robi sobie przerwe. Planujemy sobie poechac gdzies za miasto, potem moze spotkamy sie ze znajomymi. Myslalem tez o jakims spotkaniu z wieksza grupa ludzi. Jesli sa jacys zainteresowani i dysponuja duzym lokalem to my sie piszemy :) Jakby co umiemy lepic pierogi :) Odpowiedz Link Zgłoś
realprincess Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 12:37 Jak o robia sobie przerwe? Ale limuzyny chyba beda jezdzic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trelemorele Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 13:10 realprincess napisała: > Jak o robia sobie przerwe? Ale limuzyny chyba beda jezdzic ;) beda, ale dalismy wolne szoferowi a w ferrari i lotusie wymieniaja nam tapicerki :( Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 12:16 Bede wcinal wszystko co naprodukujemy przed Wigilia i trudnil sie wykonywaniem niczego :) Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 12:26 Lecę do Kaczystanu na dwa tygodnie cieszyć się świętami i zimią :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffds Re: Co robicie w swieta? IP: 80.50.29.* 27.11.06, 15:33 z ta zima to nie bylbym taki pewny Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: Co robicie w swieta? 14.12.06, 15:29 > z ta zima to nie bylbym taki pewny Na razie wygląda, żeś wykrakal :/ No nic, jeszcze tydzień, może coś sie wybieli. Odpowiedz Link Zgłoś
elajna7 Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 12:35 Spedzam Swieta w Anglii w gronie rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MI5 Re: Co robicie w swieta? IP: *.claimtracker.com 27.11.06, 13:06 Swieta bede spedzal w moim miescie w Polsce z rodzina i przyjaciolmi. 10 dni. Dosc duzo rzeczy do zrobienia: jesc, lezec i ogladac TV, spac, pic, wyjsc do knajpy, pic, spac, jesc. Ale poko, ja to lubie hehe, takie nicnierobienie, jak to w Swieta. Odpowiedz Link Zgłoś
vierablu Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 13:57 Ja zostaje i bede miala swieta niejako podwojne - Wigilia na polska modle dla naszej trojki i angielski Christmas Dinner dla rodziny J., ktora zaprosilam. No i bede sie musiala w zwiazku z tym nauczyc robic Yorkshire pudding i piec noge barania. Przygotowywania indyka odmowilam (maja przyniesc) pod pozorem, ze mnie to przerasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palejo Re: Co robicie w swieta? IP: *.server.ntli.net 27.11.06, 14:06 Niestety, w tym roku Swieta spedzamy w gronie naszych podopiecznych. Na pocieszenie mamy wolna wigilie Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 14:21 Yorkshire pudding możesz dostać gotowe, sprasowane, zamrożone :) Rozmrażasz, do pieca, wyciągasz śliczne wyrośnięte. Chyba, że Twój przepis na domowe sprawi, że nabiorą smaku, to się męcz ;) A baranina w sosie miętowym to szczyt mojej listy przebojów, jeśli chodzi o wyspiarskie jedzenie :D Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
vierablu Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 14:38 Ja mam gleboka awersje do gotowego jedzenia - w koncu gotowe to moga sobie goscie sami kupic i odgrzac w domu, nie musza w tym celu przychodzic do mnie :). A wszelkie wyprobowane przepisy na angielskie potrawy swiateczne, z baranina na czele, mile widziane! Jak jakis masz, to podeslij. Odpowiedz Link Zgłoś
cdlxxvi Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 14:45 > Ja mam gleboka awersje do gotowego jedzenia - w koncu gotowe to moga sobie > goscie sami kupic i odgrzac w domu, nie musza w tym celu przychodzic do mnie > :) To rozumiem, ale nie do końca w przypadku dodatków typu wlaśnie Yorkshire pudding :) Wlasnoręczne robienie takich to dla mnie trochę jak sadzenie wlasnych kartofli ;) Ale jeśli Ci wychodzą jakieś niesamowite, to rozumiem :) > A wszelkie wyprobowane przepisy na angielskie potrawy swiateczne, z baranina > na czele, mile widziane! Jak jakis masz, to podeslij. Ni mam :( Ja się na takie ambitne gotowanie nie rzucam (co innego Grupa Trzymająca Wladzę, ale teraz jest w Polsce) - Lancashire hotpot to szczyt moich możliwości (a i to najchętniej z gotową zalewą). Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk_dawid Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 23:42 Zrob Yorkshire Puddings sama. Sa pyszne! Tu wyprobowany przeze mnie przepis. fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,40911482,40911482.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Co robicie w swieta? IP: 205.223.239.* 27.11.06, 14:12 Chetnie bym nigdzie nie leciala, ale niestety musze leciec do PL, na szczescie tylko na 3 dni, wiec powinnam to jakos przezyc. Nie lubie swiat i nie obchodze, ale z przyczyn rodzinnych musze uczestniczyc w tym. W tym roku bedzie wyjatkowo trudno, ze wzgledu na wyszczuplenie rodziny i tulanie sie po wigiliach w roli goscia. Gdybym nie leciala, to bym robila to samo co zwykle robie w weekendy, no moze nie moglabym isc do fitness klubu, bo bylby zamkniety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffds Re: Co robicie w swieta? IP: 80.50.29.* 27.11.06, 15:36 Chetnie bym nigdzie nie leciala, ale niestety musze leciec do PL, na szczescie tylko na 3 dni, wiec powinnam to jakos przezyc. Nie lubie swiat i nie obchodze, ale z przyczyn rodzinnych musze uczestniczyc w tym. W tym roku bedzie wyjatkowo trudno, ze wzgledu na wyszczuplenie rodziny i tulanie sie po wigiliach w roli goscia. wnioskuje ze pochodzisz z Domu Dziecka... Gdybym nie leciala, to bym robila to samo co zwykle robie w weekendy, no moze nie moglabym isc do fitness klubu, bo bylby zamkniety. czyli co lezenie odlogiem przed telewizorem, no poprostu zajebiscie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MI5 Re: Co robicie w swieta? IP: *.claimtracker.com 27.11.06, 15:56 ffds, co sie czepiasz. Sa tacy, co jest dla mnie zupelnie niezrozumiale, co Swiat nie lubia. Albo tak mowia, ze nie lubia ;) Ich sprawa. Maja prawo nie lubic. Ja lezenie przed telewizorem traktuje prawie jak misje spoleczna do wykonania, sprawdzam czy tv klamie czy nie, ktos musi to robic ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Co robicie w swieta? IP: 205.223.239.* 27.11.06, 16:11 Nie lubie swiat i tyle. Mozesz sobie myslec co chcesz. Telewizora nie posiadam, wiec lezenie przed nim byloby nieco skomplikowane, chyba ze na chodniku przed sklepem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrw Re: Co robicie w swieta? IP: *.proxy.aol.com 28.11.06, 00:37 Gość portalu: ffds napisał(a): > (...) > wnioskuje ze pochodzisz z Domu Dziecka... Wnioskuje ze ty wogole nie pochodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
spacecoyote Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 15:17 Jade do Polski do rodziny. W zeszlym roku zostalam i bylo mi jakos smutno, mimo ze mialam dosc udany wyjazd do Szkocji na cale Swieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Co robicie w swieta? IP: *.range86-131.btcentralplus.com 27.11.06, 16:20 Lece do Polski, w tamtym roku na Swietach zostalam tutaj, fakt bylam u siostry, ale chyba juz nie przezylabym kolejnej Wigilii bez barszczu z uszkami mojej Mamy. Poza tym uwielbiam atmosfere swiateczna w Polsce, w tym roku bedziemy wszyscy na Swietach, wiec bedzie wyjatkowo. Poza tym w ciagu tych 10 dni jak zwykle mnostwo spraw do zalatwiania, a najwazniejsze to kupno sukni slubnej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Co robicie w swieta? IP: *.range86-131.btcentralplus.com 27.11.06, 16:23 Poza tym powtarzam za czesto ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 16:32 Bede prezentowac potrawy wigilijne przyjacielowi, a nastepnego dnia Christmas dinner w gronie znajomych. A poza tym wreszcie troche odpoczne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ha-jo Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 17:58 cos mi sie wydaje, ze te swieta spedze w jakims youth hostel. tak wypadlo, ale co tam, wszystkiego w zyciu trzeba sprobowac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.revolta Re: Co robicie w swieta? IP: *.bulldogdsl.com 27.11.06, 18:45 ja w tym roku chce sie dolaczyc do wolontariuszy,organizujac swieta dla bezdomnych,wsrod ktorych jest tez sporo Polakow.jak zostajesz w Londynie i masz ochote zrobic cos satysfakcjonujacego,napisz.Ha-Jo,dlaczego mieszkasz w hostelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunflowerin Re: Co robicie w swieta? IP: *.bmly.cable.ntl.com 14.12.06, 15:21 e.revolta: Bardzo mnie to zaciekawiło z tą pomocą bezdomnym. Możesz mi napisać coś na sunflowerin@gazeta.pl? Czy ktoś inny zna może jakieś inne wydarzenia/organizacje w które można się zaangażować by pomóc ludziom potrzebującym w Święta? To jest dopiero pomysł na prawdziwe Boże Narodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flawia Re: Co robicie w swieta? IP: *.bulldogdsl.com 27.11.06, 21:55 Lecimy do Polski. Bardzo lubie te swieta i jakos sobie ich nie wyobrazam z dala od rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Co robicie w swieta? 27.11.06, 23:26 lecimy w poszukiwaniu zimy i zorzy polarnej na isladnię gejzery, lodowce, wulkany JUHUUUU! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonikaUK Re: Co robicie w swieta? IP: *.ipt.aol.com 27.11.06, 23:32 Zostaje w Londynie, ale nie bedzie tak zle, bo przynajmniej spedze je w domu, a nie w pracy jak zeszlego roku. Moj departament zamykaja na 4 dni i bede mogla s cieszyc sie namiastka swiat z rodzina chlopaka tutaj na miejscu....a swoja niestety (choc dobre i to)przez MSN. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Co robicie w swieta? 28.11.06, 11:25 Eeee tam, messenger ma fajniejsze mordy ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska vierablu - yorkshire pudding 28.11.06, 20:25 Banalna sprawa. Robisz ciasto nalesnikowe. Do foremek do yorkshire pudding (albo do foremek muffinkowych) wlewasz ok 0,5 cm oleju i wkladasz do nagrzanego piekarnika. Olej MUSI byc goracy. Potem wyciagasz forme, nalewasz ciasta i pieczesz ok 20 min albo do urosniecia i zbrazowienia 'puddingow'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Penelopa. Re: Co robicie w swieta? IP: 205.223.239.* 28.11.06, 10:41 Dawno nie zagladalam na Twojego bloga, ale widze, ze fantazja Cie nie opuszcza ;) Ide zaraz poczytac co tam slychac u Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Co robicie w swieta? 28.11.06, 11:24 > lecimy w poszukiwaniu zimy i zorzy polarnej na isladnię > gejzery, lodowce, wulkany > JUHUUUU! Ale Ci fajnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Co robicie w swieta? IP: *.range86-144.btcentralplus.com 14.12.06, 16:18 Mam trzytygodniowy urlop;-), lece do Polski. Jutro juz mnie nie ma;-)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal.74 Re: Co robicie w swieta? IP: 167.127.24.* 14.12.06, 16:51 Hej, a gdzie glosy w stylu 'ja pracuje'? Bo ja np pracuje ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claudel Re: Co robicie w swieta? IP: 212.66.73.* 14.12.06, 18:10 ja jade do Polski i sie bardzo ciesze, bo jakos nie wyobrazam sobie swiat bez mamy, taty, siostry, kota itd...:) ale rowniez ciesze sie, ze podczas okresu przedswiatecznego jestem tu, bo jakos mnie ta cala goraczka tutaj nie denerwuje tak denerwowala mnie w Polsce.. a w ogole lubie te swieta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profes79 Re: Co robicie w swieta? IP: *.cable.ubr01.perr.blueyonder.co.uk 15.12.06, 03:53 Praca w swieta? U mnie prawie rewolcja w firmie z tego powodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
zsa-zsa Re: Co robicie w swieta? 15.12.06, 01:58 zostaje w Londynie i zamierzam poleniuchowac. Nareszcie! po bardzo intensywnym miesiacu w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś