glide22 27.11.06, 15:10 witam, jakie sa mozliwosci znalezienie pracy przez absolwenta matematyki? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrodarczyk.witold Re: matematyk 27.11.06, 17:10 Odpowiedź na Pana pytanie znajdzie Pan tutaj: www.jobland.pl/aktualnosci/akt.php?id=297 Proszę szukać po mathematician jobs, math jobs, maths jobs itd. Oczywiście najistotniejsza jest kwestia znajomości języka, bez którego trudno jest mówić o jakiejkolwiek pracy "umysłowej". Myślę, że matematyk może liczyć na ciekawą karierę jako aktuariusz: actuarial jobs, actuary jobs. Przypuszczalnie jako absolwent bez doświadczenia będzie Pan musiał troszkę dłużej szukać. Szukanie w internecie zagranicznym ułatwi Panu równiez strona: www.jobland.pl/aktualnosci/akt.php?id=331 Odpowiedz Link Zgłoś
glide22 Re: matematyk 27.11.06, 17:44 dziekuje za odpowiedz. Wlasnie praca jako aktuariusz mnie interesuje, ale musialaby byc to oferta typu "trainee actuary". Moje doswiadczenie zawodowe, to cztery lata jako asystent na uczelni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wrodarczyk.witold Re: matematyk 27.11.06, 19:35 ... Tak myślałem :)... proszę poszukać w wyszukiwarce, znajdzie Pan sporo ofert. Proszę zacząć od słów kluczowych, ale również może Pan wpisać "jobs" "job" "recruitment" i potem szukać na danych portalach po słowie kluczowym... www.jobland.pl/aktualnosci/akt.php?id=331 Odpowiedz Link Zgłoś
glide22 Jeszcze jedno pytanie 13.12.06, 09:03 Dziekuje za odpowiedzi, Obecnie jestem w trakcie rekrutacji na stanowisko "trainee actuary" w Irlandii. Czy orientuje sie Pan na jakie zarobki mozna liczyc? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wrodarczyk.witold Re: Jeszcze jedno pytanie 13.12.06, 11:02 Wszystko zależy od tego w jakim stopniu jest to "trainee" a w jakim stopniu pracownik... Proszę skorzystać ze wskazówek: www.jobland.pl/aktualnosci/akt.php?id=328 Na tego rodzaju stanowiska trudno mówić o "obowiązującej stawce", bo jest to zawód bardzo specjalistyczny. - Witold Wrodarczyk - www.jobland.pl Odpowiedz Link Zgłoś