Dodaj do ulubionych

Blokowanie IP

17.12.06, 18:02
Zaczynam dochodzic do wniosku, ze aby to forum moglo funkcjonowac w normalny
sposob nalezaloby wprowadzic bezwarunkowa blokade dosteopu dla polskich IP -
znikomy procent stanowia wsrod nich ludzi oczekujacy pomocy, za to forumowe
trolle w Polsce czuja sie jak w domu... Wiem, brutalne ( i zaraz pewnie
sciagne sobie na glowe lawine). Ale czy tak nie jest? Realne prosby o pomoc
nikna w natloku wariacji temato "ile zarabiacie", "nie wracajcie" i "A w
POlsce to jest lepiej bo nie musze na zmywaku pracowac"...
Obserwuj wątek
    • Gość: Soup Nazi Bez szans IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.12.06, 18:08
      Polskie forum na polskiej GW nie bedzie blokowalo polskich IP i domen -
      zapomnij. A gdyby nawet - sa jeszcze bardzo latwo dostepne proxy servery i za
      chwile moge do ciebie napisac z wietnamskiego serwera. Poza tym - za bardzo
      przezywasz - trolle sa na kazdym forum stalym elementem krajobrazu. Jedynym
      sposobem jest zamkniecie forum i wpuszczanie za przepustka. Wtedy bardzo szybko
      kazde forum zdycha, moze z wyjatkiem tych dla roznych perwersow, hehehe. Nie
      czytac, nie karmic i juz.
      • Gość: profes79 Re: Bez szans IP: 81.144.141.* 17.12.06, 19:12
        Na forum Polki w Anglii wejscie tylko z przepustka i jest tam calkiem
        przyjemnie.
        • Gość: Mwaruwari Re: Bez szans IP: *.autocom.pl 17.12.06, 19:13
          jesli dobrze Cie rozumię profes, chcesz mi zabronić wchodzenia na to forum,
          tylko dlatego, ze mam polskie IP, tak ?
          • Gość: Soup Nazi Re: Bez szans IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.12.06, 20:42
            Gość portalu: Mwaruwari napisał(a):

> jesli dobrze Cie rozumię profes, chcesz mi zabronić wchodzenia na to forum,
            > tylko dlatego, ze mam polskie IP, tak ?

No wlasnie, to tez byloby krzywdzace. Nie tylko trolle i krapole pisza z kraju.
            A poza tym - kopnijmy w d.. to zamilowanie do zamordyzmu, ktorego tak nie lubimy
            w Bulbonii. Wlasciwie powiedzonko "my way or highway" powinno bylo narodzic sie
            w Polsce.
            • Gość: Hateeternal Re: Suop IP: *.aster.pl 17.12.06, 22:00
              Większego kretyna niż ty ze świecą szukać. Opuść to forum imbecylu, zajmij się
              pracą, nie wiem, znajdź sobie inne miejsce. Wiem, że w twoim żałosnym żywocie
              nie masz ciekawszych zajęć niż walenie gruchy przed kompem ale może w twoim
              zakładzie są jacyś inni niedorozwninięci z którymi możesz się podroczyć.
    • Gość: Infolinia Re: Blokowanie IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 18:09
      > Zaczynam dochodzic do wniosku, ze aby to forum moglo funkcjonowac w normalny
      > sposob nalezaloby wprowadzic bezwarunkowa blokade dosteopu dla polskich IP

Myślę, że to zbyt drastyczny środek i mogloby to utrudnić życie również
      przyzwoitym forumowiczom. Ja zwykle piszę z UK, ale teraz przyjechałem do PL i z
      przyjemnością czytam to forum, nie chciałbym być odcięty tylko dlatego, że
      fizycznie nie jestem w UK.
      Poza tym trole siedzą również po brytyjskiej stronie - niestety.
    • Gość: Hateeternal Re: Blokowanie IP IP: *.aster.pl 17.12.06, 21:57
      Trzeba zablokowac angielskie numery IP, wtedy zała skretyniała emigracja tępych
      roboli przestanie zaśmiecać polskie serwery. Niech sobie piszą po angielsku
      (hahaha) ze swoimi kolegami z UK. Bye fools!
      • Gość: trelemorele Re: Blokowanie IP IP: *.range81-158.btcentralplus.com 17.12.06, 22:20
        chyba najlepsza metoda na atak trolii jest niekomentowanie ich grnialnych postow kiedy sie jakis pojawi. to musi gleboko ranic ich trollowe dusze :)
        • kapitan.hameryka Re: Blokowanie IP 17.12.06, 23:32
          Hehe , ale jak blokowac neostade skoro tam sie co pare dni ip zmienia ,
          no chyba , ze w ogole jak trol( ktory mysli ze trolem nie jest ) profes
          napisal ,zalokowac cala Polske .

Gość portalu: trelemorele napisał(a):

> chyba najlepsza metoda na atak trolii jest niekomentowanie ich grnialnych posto
          > w kiedy sie jakis pojawi. to musi gleboko ranic ich trollowe dusze :)

Dokladnie
    • donat351 Re: Blokowanie IP 18.12.06, 06:13
      pomysl nie jest za dobry, bo na tym forum moga sie vypoviadac vszyscy ktorzy
      chca na temat "wielka brytania i irlandia"

do soup.nazi:

hej, soup, long time no see. Z jakim ty vdziekiem i znavstvem movisz o trollach.
      u, la la.

pozdraviam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka