Dodaj do ulubionych

child benefit

10.01.07, 15:03
poszukuje polskiej wersji wniosku o child benefit.Czy ktos ma jakiegos linka.Z
gory serdecznie dziekuje.
Obserwuj wątek
    • eliss2 Re: child benefit 10.01.07, 17:30
      a to sa jakies polskie wersje ??:))
    • Gość: vitek Re: child benefit IP: *.leed.cable.ntl.com 10.01.07, 18:53
      Obawiam się że gdy wyślesz im polską wersję to niewiele z niej zrozumieją :))
      Wniosek jest tak prosty że bez problemów dasz sobie radę z wersją oryginalną.

W ogóle zastanawiam się jak wy ludzie możecie tu żyć i jaką pracę wykonujecie
      skoro wypełnienie formularza typu: imię, nazwisko, data urodzenia, adres
      stanowi dla was problem? Przecież nawet w najprostszej pracy człowiek spotyka
      się z bardziej skomplikowanymi pytaniami i musi chyba jakoś odpowiedzieć... (to
      do niektórych).
      • Gość: locust Re: child benefit IP: 194.72.105.* 10.01.07, 19:14
        Istnieja nieprzebrane rzesze Polakow, ktorzy spedziwszy wiele lat w USA nie
        nauczyli sie mowic po Angielsku. Jakos zyli. (ale co to za zycie). Wiem, ze to
        zenada, ale jak widzisz wszystko jest mozliwe. Ze wszystkich moich znajomych,
        ktorzy mieszkaja w UK od ponad 2 lat tylko jedna osoba zrobila jakies postepy.
        Reszta prezentuje taki sam poziom jak w dniu przyjazdu.
        • Gość: vitek Re: child benefit IP: *.leed.cable.ntl.com 11.01.07, 00:43
          Zastanawia mnie tylko jaki rodzaj pracy może wykonywać ktoś kto nie potrafi
          napisać swojego nazwiska w odpowiedniej rubryczce oraz jak dostał tę pracę,
          musiał przecież jakąś aplikację wypełnić, interview przejść itd.
          • profes79 Re: child benefit 11.01.07, 05:24
            Zdziwilbys sie - ja juz widzialem wnioski aplikacyjne gdzie trzeba bylo
            udowadniac ze sie potrafi liczyc i ze zna sie alfabet. (pytania typu: ktora
            litera alfabetu jest D, z liczb 1-9 podaj druga od konca i td. Wyraz twarzy
            mialem chyba wszystko mowiacy bo babka w agencji z miejsca mnie zapewnila ze ja
            nie musze :P No ale widocznie jest zapotrzebowanie na takie formularze...
          • labombonera Re: child benefit 11.01.07, 20:45
            gratuluje ci poczucia realizmu
            aplikacje,interview-iu,cv,
            he he he
            widac ze nie masz bladego pojecia i szoly zycia nie znasz
          • vierablu Re: child benefit 11.01.07, 23:37
            > Zastanawia mnie tylko jaki rodzaj pracy może wykonywać ktoś kto nie potrafi
            > napisać swojego nazwiska w odpowiedniej rubryczce oraz jak dostał tę pracę,
            > musiał przecież jakąś aplikację wypełnić, interview przejść itd.

Jaki rodzaj? Moze zadna? Podaje za Wikipedia - moze wtorny analfabetyzm to jest
            wlasnie przyczyna polskiego bezrobocia?:

Ocenia się np., że 77% Polaków, 47% Amerykanów i 28% Szwedów ma problemy ze
            zrozumieniem tekstów, a mianem sprawnych językowo można nazwać w tych trzech
            krajach odpowiednio tylko 2%, 21% i 32% mieszkańców (wg International Adult
            Literacy Society).

To pewnie dzieki tym fantastycznym szkolom, ktore o cale niebo wyprzedzaja
            angielskie :).
            • Gość: vitek Re: child benefit IP: *.leed.cable.ntl.com 12.01.07, 01:10
              > Jaki rodzaj? Moze zadna?

Chyba jednak jakąś wykonuje skoro pyta o child benefit to chyba tu mieszka i
              gdzieś pracuje...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka