alfa70 10.01.07, 15:03 poszukuje polskiej wersji wniosku o child benefit.Czy ktos ma jakiegos linka.Z gory serdecznie dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vitek Re: child benefit IP: *.leed.cable.ntl.com 10.01.07, 18:53 Obawiam się że gdy wyślesz im polską wersję to niewiele z niej zrozumieją :)) Wniosek jest tak prosty że bez problemów dasz sobie radę z wersją oryginalną. W ogóle zastanawiam się jak wy ludzie możecie tu żyć i jaką pracę wykonujecie skoro wypełnienie formularza typu: imię, nazwisko, data urodzenia, adres stanowi dla was problem? Przecież nawet w najprostszej pracy człowiek spotyka się z bardziej skomplikowanymi pytaniami i musi chyba jakoś odpowiedzieć... (to do niektórych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locust Re: child benefit IP: 194.72.105.* 10.01.07, 19:14 Istnieja nieprzebrane rzesze Polakow, ktorzy spedziwszy wiele lat w USA nie nauczyli sie mowic po Angielsku. Jakos zyli. (ale co to za zycie). Wiem, ze to zenada, ale jak widzisz wszystko jest mozliwe. Ze wszystkich moich znajomych, ktorzy mieszkaja w UK od ponad 2 lat tylko jedna osoba zrobila jakies postepy. Reszta prezentuje taki sam poziom jak w dniu przyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek Re: child benefit IP: *.leed.cable.ntl.com 11.01.07, 00:43 Zastanawia mnie tylko jaki rodzaj pracy może wykonywać ktoś kto nie potrafi napisać swojego nazwiska w odpowiedniej rubryczce oraz jak dostał tę pracę, musiał przecież jakąś aplikację wypełnić, interview przejść itd. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: child benefit 11.01.07, 05:24 Zdziwilbys sie - ja juz widzialem wnioski aplikacyjne gdzie trzeba bylo udowadniac ze sie potrafi liczyc i ze zna sie alfabet. (pytania typu: ktora litera alfabetu jest D, z liczb 1-9 podaj druga od konca i td. Wyraz twarzy mialem chyba wszystko mowiacy bo babka w agencji z miejsca mnie zapewnila ze ja nie musze :P No ale widocznie jest zapotrzebowanie na takie formularze... Odpowiedz Link Zgłoś
labombonera Re: child benefit 11.01.07, 20:45 gratuluje ci poczucia realizmu aplikacje,interview-iu,cv, he he he widac ze nie masz bladego pojecia i szoly zycia nie znasz Odpowiedz Link Zgłoś
vierablu Re: child benefit 11.01.07, 23:37 > Zastanawia mnie tylko jaki rodzaj pracy może wykonywać ktoś kto nie potrafi > napisać swojego nazwiska w odpowiedniej rubryczce oraz jak dostał tę pracę, > musiał przecież jakąś aplikację wypełnić, interview przejść itd. Jaki rodzaj? Moze zadna? Podaje za Wikipedia - moze wtorny analfabetyzm to jest wlasnie przyczyna polskiego bezrobocia?: Ocenia się np., że 77% Polaków, 47% Amerykanów i 28% Szwedów ma problemy ze zrozumieniem tekstów, a mianem sprawnych językowo można nazwać w tych trzech krajach odpowiednio tylko 2%, 21% i 32% mieszkańców (wg International Adult Literacy Society). To pewnie dzieki tym fantastycznym szkolom, ktore o cale niebo wyprzedzaja angielskie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitek Re: child benefit IP: *.leed.cable.ntl.com 12.01.07, 01:10 > Jaki rodzaj? Moze zadna? Chyba jednak jakąś wykonuje skoro pyta o child benefit to chyba tu mieszka i gdzieś pracuje... Odpowiedz Link Zgłoś