Dodaj do ulubionych

Diament,Maly,exmagazynier i inni narzekacze

IP: *.szczecin.mm.pl 18.01.07, 18:25
Z tego co zauwazylem wyzej wymienieni tylko narzekaja i narzekaja a
exmagazynier to juz ewenement zwazywszy na fak ze chyba wywalili go bo "sam
sie o to prosil".
wyjezdzajac do pracy trzeba miec na uwzde ze nie jedzie sie na wakacje itp itd
a Tesco i tak oferuje wiecej niz mialoby sie pojechac samemu.

No i jakos zauwazylem ze wiecej jest opni ni pozytywnych bo negatywne pochodza
w 90% od wymienionej Trojcy :)

POzdrawiam wszystkich oczekujacych.
Obserwuj wątek
    • Gość: 1spag Re: Diament,Maly,exmagazynier i inni narzekacze IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 18.01.07, 19:59
      no to zes teraz pojechal im po bandzie, zaraz beda kolejne posty ze jak bedziesz
      na miejscu to zobaczysz etc..
      pozdrawiam :)))
      • radekk10 Re: Diament,Maly,exmagazynier i inni narzekacze 18.01.07, 20:47
        Popieram przedmowce :) dobrze pojechales no ale chyba taka jest o nich prawda.Bo
        gdyby bylo az tak zle to nikt by tam nie jezdzil a pozatym nie byloby
        pozytywnych opini a jest ich wiele.

Pozdro ziomal :))
        • e-vil Re: Diament,Maly,exmagazynier i inni narzekacze 19.01.07, 11:10
          Ja rozumiem, że niektórym ludziom może się niepodobać tego typu praca, że mogą
          trafić na wyjątkowo wrednych managerów, niemiłych współpracowników, że
          faktycznie praca ich wykańcza i nie jest spełnieniem ich ambicji zawodowych..
          ja zatem popieram ich dążenie do lepszych warunków i jeśli je znajdą gdzie
          indziej to fajnie..

ja na Tesco narzekać nie będę, chociaż czasami zastanawiam się jak przy takiej
          organizacji ta sieć osiąga takie dochody ;) i jakie dochody by mogła uzyskać
          gdyby wszystko chodziło tak jak trzeba ;)

Tesco jest stabilną firmą, jest to pewna praca i w tej branży chyba najlepiej
          płatna (nie słyszałam, żeby inny detalista miał wyższą stawkę). Akcje Tesco też
          swoją wartość mają

• radekk10 Re: Diament,Maly,exmagazynier i inni narzekacze 19.01.07, 11:33
            Wszystko ladnie pieknie ale jak sam "Diament" mowi ze nie rozumie polowy co do
            niego mowia to czego on oczekuje :)

Porywa sie z motyka na slonce czy jak :)
          • pan_niemota Re: Diament,Maly,exmagazynier i inni narzekacze 14.03.07, 17:33
            > ja na Tesco narzekać nie będę, chociaż czasami zastanawiam się jak przy takiej
            > organizacji ta sieć osiąga takie dochody ;) i jakie dochody by mogła uzyskać
            > gdyby wszystko chodziło tak jak trzeba ;)

raz, że juz kiedys ktos tutaj napisał że w tym szaleństwie jest metoda.
            a dwa, jak się przyjzeć temu dokładnie to sporo sie mozna nauczyć.
            ja staram sie patrzeć na to jak najbardziej wyciszając emocje, a przede
            wszystkim uciekając od polskich wcześniejszych doświadczeń i przyzwyczajeń.
            Anglik to osoba mentalnościowo bardzo od nas rózna, dlatego warto się zastanowic
            jak oni funkcjonują. Po prostu nauczyc sie na nowo (i od nowa), a wtedy bedzie
            łatwiej zrozumieć. Ja na przykład trochę rozumiem (może lepszym okresleniem jest
            "czuję") tutejszą mentalność, ale jest to duuzo za mało zeby móc na ten temat
            cos powiedziec tak, żeby zostac zrozumianym.
            jedyna metoda poznania to przez bycie cierpliwym i chcac współpracować,
            rozmawiac z angolami itd.

--
            zła wypowiedź? to tylko skróty myślowe
            • Gość: barbara Re: Diament,Maly,exmagazynier i inni narzekacze IP: *.sotn.cable.ntl.com 15.03.07, 09:04
              o boze ja tu jestem rok jak czytam wypowiedzi ludzi ktorzy siedza w domkach i
              wypowiadaja sie na temat tesco poprzez forum zygac mi sie chce. jak mozesz dac
              opinie na temat czegos nieznajac tego i niewiedzac jak to jest . Jest tak ze w
              niektorych sklepach tesco jest spoko a w niektorych nie zalezy jak trafisz a
              jesli ktos niezna angielskiego i ma problem z tym ze jego mgr ma ciagle
              pretenscjie to ja sie wogole nie dziwie . DO LUDZI KTORZY NIGDY NIEBYLI W
              TESCO W U.K PROSZE PRZESTANCIE SIE WYPOWIADAC NA TEMAT PRACY W TESCO BO NIC NA
              TEN TEMAT TAK NAPRAWDE NIE WIECIE. BO ZYGAC SIE CHCE JACY WY JESTESCIE MADRZY
              • pan_niemota Re: Diament,Maly,exmagazynier i inni narzekacze 18.03.07, 04:43
                pijesz do mnie? za chwile mi pęknie roczek w tesco.
                u mnie było ch..jowo, ale kilkakrotne spięcia z managami pozwoliy mi na to żeby
                się ode mnie odczepili. swoją dogą to czuja przez skóre, że jak tylko bede mógł
                to dam nogę. i w nosie mam, że ktos narzeka.
                ja tam wiem co mi do szczescia jest potrzebne i egzekwuje to. a że wielu naszych
                krajanów sie boi.... pewnie, lepiej ponarzekać na forum

--
                zła wypowiedź? to tylko skróty myślowe
    • Gość: mały Re: Diament,Maly,exmagazynier i inni narzekacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 15:34
      Miałem nie odpowiadać na ten post ale...
      Zastanawia mnie dlaczego tak trudno pojąć że może ktoś ma inne zdanie.Jedna
      e-vil zauważyła że może ktoś mógł źle trafić.
      Ale dlaczego zabiera głos "gość z poczekalni"? Ma tak ogromną wiedzę na temat
      warunków pracy w tesco uk?Z praktyki?Nabytej na tym forum?
      Nie ma sensu ciągnąć tego dalej.Może kiedyś ktoś przyzna że nie wszystko jest
      takie pozytywne.
      A może nie..
      • Gość: 1spag Clairvoyant Re: Diament,Maly,exmagazynier i inni narzekacze IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 19.01.07, 15:48
        a nie mowilem ze padnie tekst o tym ze "skad mozesz wiedziec jak jest w uk skoro
        jestes w pl"

mały przeciez w wielu postach zarowno ja oraz evil oraz inni ktorzy sa "aktywni
        na tym forum" na tym forum pisza ze U NICH jest spoko, skoro w kilku miejscach
        jest spoko to nie znaczy ze wszedzie tak jest (jak widac w niektorych postach
        głównie wymienionych w temacie) i odwrotnie ze skoro u was jest ch...o to nie
        znaczy ze wszedzie tez jest ch...o czyz nie mam racji?

piszac teksty typu cała prawda o tesco czy jakby nie nazwac to jest wylacznie
        prawda wedlug tylko tej osoby, bo jeden bedzie zadowolony a inny bedzie zalamany
        i ile osob tyle opinii. Popatrz moze troche z dystansem na to co piszesz i
        sprobuj odniesc to do polskich warunkow, np. przyjmujac ze jedziesz do innego
        miasta zeby pracowac. moze to ci pozwoli popatrzec na prace w tesco jako calosc
        a nie tylko z twojego punktu widzenia, nie twierdze ze to raj na ziemi, ale
        uwierz ze sa i w pl i w uk gorsze miejsca w ktorych pracuja Polacy.
        • Gość: mały Re: Diament,Maly,exmagazynier i inni narzekacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 18:05
          1 spag-to ,że padnie tekst "skąd możesz widzieć" -miałeś racje.I musiał taki
          być jako odpowiedź dla "gościa z poczekalni" bo dlaczego wydaje opinię ktoś kto
          nie zna osobiście sytuacji w uk.Pierwszy raz przyznałeś że nie wszędzie musi
          być ch..,i nie wszędzie musi być ok.W końcu mamy jakiś consensus.A do tego co
          piszę mam duży dystans,mam trochę lat pracy,biorę pod uwagę warunki pracy w
          pl,znam je dobrze. I w podobnych firmach jak tesco.Zawsze na tym forum pisałem
          że wyrażam tylko SWOJE zdanie .Zdanie jak dupa,każdy ma swoje.I to trzeba
          uszanować.
          Ja przynajmniej wiem o czym piszę,a "gość z poczekalni" nie.Jak spróbuje to
          niech się wypowie.
          pozdrawiam spaga i e-vil, zdania możemy mieć rózne,co nie znaczy żeby się
          ścinać.Każdy ma swoje wrażenia.
      • Gość: ex magazynier Re: Diament,Maly,exmagazynier i inni narzekacze IP: 86.151.137.* 19.01.07, 16:03
        hehe zal mi Ciebie czlowieku. Ja na tesco nie narzekam tylko narzekam na
        managerow tego konkretnego magazynu. A Ty wyjechales kiedys chociarz raz za
        granice ze tak sie wypowiadasz ? Pewno mama Ci tak kazala napisac na tym forum
        hehe. Dzieciak
        • Gość: "Z poczekalni" Re: Diament,Maly,exmagazynier i inni narzekacze IP: *.szczecin.mm.pl 19.01.07, 17:22
          Bez komantarza ex magazynierze, trzeba bylo nie wyhjezdac a nie teraz jestes
          obrazony na caly swiat.
          ja tesh jade do pracy w T i jesli bedzie cos nie tak znajde inna prace ale nie
          bede narzekal na wszystko i wszystkich.

a co do moich pobytow za granica to bys sie zdziwil...

pa.
          • Gość: DIAMENT Re: Diament IP: *.range86-142.btcentralplus.com 19.01.07, 22:53
            Teraz ja :)
            punkt 12.3
            jeżeli jakiekolwiek postanowienie niniejszej umowy okaze sie niewazne lub nie
            będzie mogło byc dłużej stosowane,pozostałe postanowienia niniejszej umowy
            pozostaja w pełni wazne i skuteczne chyba,ze z oceny danej sytuacji wynika,ze
            bez niewaznych lub nienadających się zastosowac postanowień niniejsza umowa nie
            zostałaby zawarta.
            To jeden z punktów umowy,Szanowny Panie w poczekalni wyjasnij mi jak mozesz o
            co kur..chodzi?
            Nawet angielski prawnik nie potrafił odp.co to jest
            4 rózne kontrakty rozne stawki na kontraktach a kasa na payslipie tak jak
            zawsze,niedawno dowiedziałem sie ze mam kontrakt w Euro,(hehe kompletni
            kretyni!)
            Praca w Tesco jest w pożądku,ale wykorzystywanie ludzi oraz oszustwa przy
            wypłacie tego niebyło w umowie i o tym starałem sie napisac a ty synku siedzisz
            w ciepłym domku i liczysz jakby to było 6Ł razy 5,80...hmm,no i ten
            Londyn ...200km od twojej wsi ;)
            Jak juz przyjedziesz to usmiechaj sie ładnie,udaj ze nie masz nic wspólnego z
            Polakami,to moze brudni anglicy cie przygarna tak jak kropka hehe,nie zapomnij
            powiedziec ze za te zarobione funty w Polsce mozesz zyc jak książe,to ich umocni
            szkoda ze nieskomentujesz postu exmagazyniera ,jesteś przed granica a ja juz
            sie dziwie hihi,tak czy owak do tesco,tylko sie szanuj :)
            • radekk10 Re: Diament 20.01.07, 11:58
              Normalnie jestem zaszokowany :) Pan Diament mowi ze Tesco jes ok :)
              a tak powaznie jade do T 4 marca do nemarket kolo cambridge i co by nie bylo
              mam duza motywacje do pracy(przyszla zonka w ciazy, slub we wrzesniu) wiec bede
              walczyl o swoje jesli cos bedzie nie tak a jesli cos bedzie mi nie pasowalo to
              poszukam innej roboty.

Powodzenia wszystkim.
              • Gość: diament Re: Diament IP: *.range86-142.btcentralplus.com 20.01.07, 16:30
                hehe tez jestem zszokowany ze taki duzy,zonka w ciazy itp a ty czytac nie
                umiesz co wczesniej pisałem ...trudno
                ciesze sie ze do newmarket trafisz bo akurat wschodnie strony sa mało ciekawe i
                az doczekac sie nie moge twoich wrazeń :)
                podniecasz sie jak dzieciak,piszesz o wszystkim tylko mało konkretnie a to
                forum jest o pracy w tesco a nie o twojej rodzinie i o planach co ty bedziesz
                robił ok.
                cambridge shire norfolk i suffolk sympatyczne okolice,mili ludzie wypasacze
                owiec ;)
                a co do szukania innej roboty to jestem pewien ze znajdziesz w Polsce tez ja
                znajdziesz roboty jest duzo tu i tam tylko chodzi o pieniazki Pozdrawiam
                • Gość: radekk10 Re: Diament IP: *.szczecin.mm.pl 20.01.07, 16:48
                  a ty naprawde jestes jebniety, h.. mnie obchodzi okolica i inne atrakcje, jade
                  tam zarobic jakies pieniazki i podszkolic jezyk i nie jest wcale powiedziane ze
                  spedze tam cale zycie popaprancu.

idz dalej baw sie tam gdzie jestes i narzekaj.bez picu ty naprawde jestes
                  jebniety i jeszcze narzekasz(najpierw zacznij rozumiec przelozonych a potem
                  narzekaj)

sorry wszystkich za przeklenstwa ale juz nie wytrzymalem :)
                  • Gość: ktoś Re: Diament IP: *.elpos.net 20.01.07, 17:34
                    niedługo będziecie sie gryść,proponuje zamknąć wątek
                  • Gość: diament Re: Diament IP: *.range86-142.btcentralplus.com 20.01.07, 19:32
                    no i o czym tu gadac z prostakiem...trzym sie Kozaku :)
                    • Gość: radekk10 Re: Diament IP: *.szczecin.mm.pl 20.01.07, 19:39
                      Napewno podziele sie z Toba moimi wrazeniami.
                      • Gość: diament Re: Diament IP: *.range86-142.btcentralplus.com 20.01.07, 19:55
                        ok,
                        napisz mi jeszcze dlaczego wypowiadasz sie tu w dwóch osobach?
                        1 to poczekalnia a 2 to Radekk10?hehe
                        oj oj cwaniaczku ...(the end) bye bye
                        a co do mojego angielskiego nie jest wcale tak zle jak myslałem,poprostu jestem
                        skromny poniewaz wole tak niz mam powiedziec ze znam jezyk i zrobic z siebie
                        idiote tak jak wielu Polaków,niby zna jezyk kozakuje tak jak ty a jak co do
                        czego daje plame no teraz KONIEC
                        • Gość: radekk10 Re: Diament IP: *.szczecin.mm.pl 20.01.07, 20:11
                          bo mi sie tak podoba a wcale nie cwaniakuje z jezykiem tylko znam swoje
                          mozliwosci.koniec kropka pa trzymaj sie.
                • Gość: 1spag Re: Diament IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 21.01.07, 07:49
                  hmm pierwszy raz przynam racje diamentowi :))

radek czy z poczekalni zdecyduj sie pod jakm nickiem piszesz bo trzeci post byl
                  jakby poparciem pierwszego a chyba ty byles autorem obydwu

ale zeby diament sie nie cieszyl, to zapytam cie dlaczego ma nie byc slowa o
                  rodzinie? moze jestes sierota i dlatego to dla ciebie jest malo wazne, ale sadze
                  ze przez wyjazd do tesco jest pewnie wiele rozterek (czasem moze dramatow) ale
                  mam nadzieje tez ze przede wszystkim wiele radosci ze wlasnie rodzina cos z tego
                  ma, gdyz jest to wielkie wyzwanie dla chlopakow/dziewczyn, narzeczonym,
                  mezow/zon zeby opuscic na jakis czas wlasnie rodzine.
                  Bo przykre jest wlasnie to ze rzadzacy poprzedni doprowadzili (choc rowniez
                  dzieki nim mozna wyjechac) do tego ze tlumy polakow wyjezdzaja, a obecni swoja
                  glupota powoduja ze przynajmniej ja umacniam sie w przekonaniu ze nie warto wracac

radek dla ciebie i dla tej malej istotki ktora rozwija sie w brzuchu twojej
                  przyszlej zony najlepsze zyczenia, a jak sie urodzi to nie zapomnij postarac sie
                  o child benefit :))) zawsze 70GBP/mc wiecej
                  • Gość: radekk10 Re: Diament IP: *.szczecin.mm.pl 21.01.07, 10:34
                    Dzieki 1spag.
                    nie jestem czlowiekiem konfliktowym ale po prostu sie wkurzylem gadka diamenta
                    bo co by nie bylo duzo jest opini pozytywnych na temat Tesco a on ciagle narzeka
                    i nawet(chyba) nie proboje z tym nic robioc,czy nie iwerzy we wlasne
                    sily,przeciez mozna znalezc inna satysfakjonujaco prace prawda.
                    nie chce juz dalerj ciagnac tego tematu bo po co sie klocic,pojade i sam sie
                    przekonam a sam osobiscie ciesze sie ze jade do mniejszego miasta bo nie bede
                    wydawal kasy na bzdury, choc na pewno odwiedze londyn,cambridge.

dla mnie rodzina jest najwazniejsza i nie zamierzam tego ukrywac i chce jej
                    zapewnic spokoj i moze sie uda ich sciagnac do mnie bo w PL sorry ale jest
                    ciezko i nieprawda jest ze jest praca za godziwe pieniadze bo jest ale za 800 zl
                    netto(przed wyjazdem do UK wysylalem milion CV i albo nie bylo odzewu albo
                    warunki dawali taklie ze masakra).co do benefitow to dzieki juz zapoznalem sie z
                    tematem :)

co do 2 moich "imion" to fakt zaczalem od poczekalni ale potem jakos
                    postanowilem byc radekk10 bo taki mam login w gazecie ale nie chcialo mi sie
                    logowac :)

pozdrawiam.

P.S diament nie goraczkuj sie tak tylko jak jest zle to sproboj cos z tym zrobic
                    :) powodzenia zycze i to calkiem szczerze i bez podtekstow.
                  • Gość: diament Re: Diament-do1spag IP: *.range86-142.btcentralplus.com 21.01.07, 17:40
                    chciałbym uzupełnic ze co do racji mojej to juz DRUGI raz mnie poparłes,za co
                    jestem ci wdzieczny wow,pierwszy raz w poscie cala prawda o tesco,to tak na
                    marginesie...
                    a myslałem ze tylko kobiety zmienne sa hihihi ;))
                    • Gość: e-vil o zmienności kobiet .. IP: 89.242.208.* 22.01.07, 04:28
                      ale to nie jest konkurs piękności Diament ;)
                      jeśli 1spag Ciebie poparł to oznacza, że poparł Twoją wypowiedź
                      (a ta jak wiadomo może być różna i albo się z nią zgadzasz albo nie ;))

a co do wypowiedzi o kobietach.. ich zmienność to naturalna kolej rzeczy :P
                      • Gość: diament Re: o zmienności kobiet .. IP: *.range86-142.btcentralplus.com 22.01.07, 09:30
                        (...) Aha :)
    • bbaarti Re: Diament,Maly,exmagazynier i inni narzekacze 03.02.07, 13:45
      Do Radka - New Market to bardzo sympatyczna miejscowosc, slawna z wyscigow
      konnych, blisko do Cambridge - jakies 30 minut autobusem, jezeli chodzi o samo
      tamtejsze tesco to ciezko mi cokolwiek powiedziec bo mieszkam w Bar Hill (18mil
      od NM) ale mam nadzieje ze bedzie Ci sie ukladalo. Odezwij sie na sml@tlen.pl
      pozdrowki
    • Gość: adamus-22 Re: Diament,Maly,exmagazynier i inni narzekacze IP: 212.14.2.* 11.03.07, 16:53
      a możesz mi powiedzieć czy wyjazd na wakacje(12tygodniowy) jest opłacalny?? mam
      możliwość jechac na farme, bylem w tamtym roku, calkiem niezle zarobilem w
      mniej wiecej tym samym czasie i zastanawiam sie gdzie jechac.
    • Gość: AllmanBB Re: Diament,Maly,exmagazynier i inni narzekacze IP: *.kalisz.mm.pl 18.03.07, 15:07
      Ci narzekacze są pewnie z LPR'u... Chcą jak tylko się da zniechęcić ludzi do
      wyjazdu ;-)
      • Gość: mari Re: Diament,Maly,exmagazynier i inni narzekacze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 15:53
        Za dużo emocji... Wystarczy że ktoś zapyta czy warto wyjechać , to Ci którzy już
        tam są mówią że ciężko, nie warto itp.... Prawda jest taka że Ci co chcą
        wyjechać to walczą i wyjadą ..., póki co w UK jest lepiej niż w Polsce...
        Polacy z reguły już tacy są: zawistni..., nie lubią jak rodakowi lepiej powodzi
        się niż jemu na obczyźnie i zniechęcają ... Trzeba wiedzieć swoje, wyjechać i
        spróbować swoich sił, każdy jest inny i każdy ma inne wymagania i inne potrzeby
        od życia ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka