Gość: andrew IP: 87.192.61.* 07.04.07, 21:33 chce kupic samochod w Irlandii i sprowadzic go do Polski ,czy ktos wie ,jakie oplaty ,koszty musze ponieśc [prom do Francji,przejazd przez Niemcy,i innne]prosze o informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: autor Re: sprowadzenie samochodu z IRL do PL IP: *.dub2.alter.net 08.04.07, 00:52 sprowadzić na stałe czyli na części :) prom z ire okolo 150€ prom z dover okolo 70€ nie wim jak u niemiaszków na autostradzie ale koszt przejazdu z ire do pl to okolo 500€ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: sprowadzenie samochodu z IRL do PL IP: *.sol2.cable.ntl.com 08.04.07, 22:22 za autostrady od eurotunelu nie placi sie nic ,wiec jazda za ''free'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruszek Re: sprowadzenie samochodu z IRL do PL IP: *.dsl.bell.ca 09.04.07, 01:04 Mamy nadzieje , ze Interpol nie bedzie poszukiwal tego samochodu , ale co ja pisze...przeciez to jest wszytko legalne....mam racje??? a wogole dlaczego mnie to pociagnelo.....pewnie sporo kradziezy dokonano w ostatnich czasach najazdu rodakow do Irlandi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maja92 Re: sprowadzenie samochodu z IRL do PL 10.04.07, 18:50 Czy w PL juz da sie zarejestrowac samochod z kierownica po drugiej stronie? Kiedys nie chcieli... Odpowiedz Link Zgłoś
mirac7 Re: sprowadzenie samochodu z IRL do PL 11.04.07, 20:00 A po co sprowadzac z Irlandii do Polski??? Nie dosc,ze kierownica po drugiej stronie to jeszcze w Irlandii samochody drozsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale nedza Re: sprowadzenie samochodu z IRL do PL IP: *.lei3.cable.ntl.com 11.04.07, 20:29 zadzwon do polskiego ministerstwa transportu i spytaj o ta kierownice bo ciagle przepisy zmieniaja i moze mozna juz rejestrowac"bez przekladki",chociez raczej watpie w to.A co za woz chcesz nabyc(i rocznik)bo z przekladka to malo oplacalne,a i ceny uzywanych poszly w gore,bo sporo polakow kupuje samochody.I wydaje mi sie w UK tansze niz w IE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale nedza Re: sprowadzenie samochodu z IRL do PL IP: *.lei3.cable.ntl.com 11.04.07, 20:36 co do samego sprowadzenia to jak bedziesz jechal na kolach to:prom/eurotunnel- zGBdo Francji 60-400Euro,z IE to drozej od 100euro wzwyz,a dalej to tylko placisz za paliwo-we Francji sa platne drogi ale akurat na nie nie wjezdzasz jak jedziesz"normalnie"do PL.No i paliwa nie tankuj w UK bo tu najdrozej na tej trasie. Odpowiedz Link Zgłoś