Dodaj do ulubionych

Pytanie o koszt przeprowadzki

IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.04.07, 16:13
Witam serdecznie,
mam pytanie do osób, które przewoziły swoje rzeczy z Polski do UK.
Potrzebuje przewieźć swoje rzeczy, bez mebli, tylko pralka, lodówka,
telewizor i rzeczy uzytku codziennego, więc nie potrzebuje TIR-a, wystarczy
jakiś BUS. Czy ktos się orientuje z jakim kosztem powinnam sie liczyć?
Wyliczyłam, ze w obie strony bedzie to około 3000 km.
A moze jest na forum ktoś kto jeżdzi do UK i podjąłby sie tego?

Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: ale nedza Re: Pytanie o koszt przeprowadzki IP: *.lei3.cable.ntl.com 14.04.07, 16:30
      a po co te graty tu przywozic??Ceny takie same,albo i taniej!Jak masz
      zalatwiona robote lub jakims cudem znajdziesz to po 2-3 wyplatach sie
      urzadzisz.Uzywane mozesz b.tanio kupic na sunday market.Np.telewizor za 10£.Jak
      masz szczescie to na ulicy znajdziesz sprawny TV,lodowke-tylko teraz ciapaki
      lub Polaczki wszystko biora w pare minut od wystawki.A Ciapaty to z poobijanym
      kubkiem leci do komisu zyby 10pikaczy dostac:/.Co do kosztow jakbys miala
      specjalnie wynajac zeby to przewiesc to wiekszy koszt uslugi niz te graty warte!
      Sprzedaj w Pl i kup tu.
    • Gość: gize Re: Pytanie o koszt przeprowadzki IP: *.ukc.ac.uk 14.04.07, 20:51
      zgadzam sie z przedmowca, rzeczy uzywane sa naprawde tanie w UK i nie warto
      wozic z PL, to tylko klopot i koszt!
      • Gość: A Re: Pytanie o koszt przeprowadzki IP: *.189.18.194.griffin.managedbroadband.co.uk 14.04.07, 21:00
        Chyba, ze ktos ma wyczesana lodowke i pralke :-) Ja mam zamiar swoje
        zaimportowac po kupnie domu. Teraz marnuja sie w Polsce.

Najlepiej skontaktowac sie firmami przeprowadzkowymi, takimi standardowymi.
        Znajdziesz je bez problemu w internecie. Jezdza cale tiry i zabieraja rzeczy
        roznych klientow.
        Ja zaplacilam 580 euro z Warszawy do Londynu, Allied Pickfords. Cena zalezy od
        ilosci m3.
        • Gość: beti Re: Pytanie o koszt przeprowadzki IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.04.07, 22:28
          Witaj,
          bardzo dziękuję za konkretne namiary na firmę, zadzwonie do nich w poniedziałek
          i zapytam. Wiem oczywiscie, ze jest ich w necie cała masa i nie pytałabym tutaj
          gdybym nie sprawdzała. Jedna z firm krzyknęła mi wczoraj 10 tys. zł tłumacząc,
          ze sam prom to koszt 4 tys. w co nie bardzo chce mi sie wierzyć.

Wiem też, ze mogłabym kupić wszystko na miejscu, ale tak sie składa, że mam
          tutaj wszystko prawie nowe, a poza tym mąz odbiera klucze pod koniec kwietnia,
          a ja 03.05 lece z 4-letnią córką i czeka nas tam pusty domek. Nie mamy
          samochodu ani znajomych w tej miejscowości więc nawet kupienie takiej taniej
          pralki czy lodówki za każdym razem bedzie sie wiązało z płaceniem komus za
          transport.
          Samolotem za wiele nie zabiorę, troche ciuszków dla dziecka, jakies materace do
          spania, posciel, ręczniki i to wszystko:)

Mysle, ze transport w granicach 2500 - 3000zł i tak kalkulowałby mi sie
          bardziej niz kupowanie wszystkiego na miejscu - i to od podstaw.

Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dzięki.
          • korkix78 Re: Pytanie o koszt przeprowadzki 14.04.07, 23:18
            Mozna wiedziec do jakiegos miasta w UK odbedzie sie transport ?
            • Gość: beti Re: Pytanie o koszt przeprowadzki IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.04.07, 08:55
              Transport z Dolnego Sląska do Corby.
    • Gość: Crusader Re: Pytanie o koszt przeprowadzki IP: *.range86-137.btcentralplus.com 15.04.07, 02:30
      Właśnie zakończyłem przeprowadzkę z Polski i z pełną odpowiedzialnością mogę
      polecić Ci firmę BESTO: www.besto.pl
      Sprawdzałem wcześniej kilka firm i powyższa okazała się najtańsza. W moim
      przypadku było dość dużo mebli i innych rzeczy, ale wiem, że nie ma problemu ze
      zleceniem dotyczącym małych ładunków.
      Poza tym przyjeżdża ekipa, która wszystko porządnie pakuje (własne materiały),
      a na miejscu wniesie, rozpakuje i posprząta po sobie.
      • Gość: zygi Re: Pytanie o koszt przeprowadzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 07:50
        ja tez dowiadywalem sie o taka przeprowadzke
        znalazlem firme (polecana na innych forach) :
        -samochod do Twojej dyspozycji 18m3
        - sam pakujesz - pracownicy wnosza i wynosza oraz
        zabezpieczaja rzeczy w aucie
        - rzeczy sa ubezpieczone
        - koszt 900 funtow (w moim przypadku Płd. Polska - Manchaster)

Sam sie zastanawiam nad tym czy warto:)

pozdrowienia
        • princesswhitewolf Re: Pytanie o koszt przeprowadzki 03.06.07, 16:52
          jaki adres ich albo tel?
    • topola2005 Re: Pytanie o koszt przeprowadzki 15.04.07, 13:28
      ja mam zaplanowaną przeprowadzkę z firmą Besto na 25 kwietnia - wszystko
      uzgodniliśmy mailowo - szukałam wśród wielu firm ale ci byli nie tylko najtańsi
      ale też najkonkretniejsi w ustaleniach - po rozładunku w UK napiszę jak było :)
      • jacinda Topola 15.04.07, 13:53
        Czy mozesz napisac jaki jest kosz tej przeprowadzki? Dziekuje
        • Gość: leo Re: Topola IP: *.range81-151.btcentralplus.com 15.04.07, 16:53
          Przeprowadzilem sie z Besto - przewiozlem duuuuzo ksiazek, porcelane, obrazy,
          wszystkie rzeczy ktorych nie da sie kupic w UK :)bo sa osobiste. Troche mebli
          dobrej roboty (skorznych), narty, sprzet audiofilski itp. Troche tego bylo
          (prawie 18 m3). Polecam te firme - slowni, wszystko zapakowali, potem wypakowali
          (stlukl sie jeden talerz...). Koszt 1400 funtow.
          • Gość: Crusader Przeprowadzka - ceny IP: *.range217-42.btcentralplus.com 15.04.07, 22:45
            Jeżeli już mówimy o konkretach, to w uzupełnieniu do mojej wcześniejszej, jak
            najbardziej pozytywnej, informacji dot. Besto cena za usługę w moim przypadku
            wyniosła 1340 GBP. Trasa: Górny Śląsk - West Midlands, wielkość ładunku: 20 m3

Co jakości usługi - mogę tylko powtórzyć moje wcześniejsze pochwały i
            potwierdzić to co napisali inni. Właśnie dzisiaj ostatecznie skończyłem
            ustawianie mebli i rozpakowałem ostatnie kartony - wynik przeprowadzki: jedna
            stłuczona filiżanka (a samej porcelany i talerzy było w sumie 5 kartonów).

Porównywałem inne oferty (musiałem przedstawić pracodawcy 3 różne oferty) i za
            identyczną usługę w jednym przypadku firma chciała ode mnie 3400 GBP, a w
            drugim: 4135 EURO (wszyscy oferenci z Polski).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka