polishmyshoes 08.07.07, 18:05 www.mojawyspa.co.uk/artykuly/19234/P-jak-Polak-R-jak-rasizm a to tzw zycie w tym slawnym UK ,sami otwarci ludzie,uprzejmi oraz tolerancyjni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysz2006 Re: Polish polish my shoes 08.07.07, 23:18 nie do wiary, to dziecko nadal do tej szkoly chodzi, maja go przeniesc dopiero po wakacjach. Rok gehenny!! Odpowiedz Link Zgłoś
jeanie_mccake Re: Polish polish my shoes 08.07.07, 23:44 polishmyshoes napisała: > a to tzw zycie w tym slawnym UK ,sami otwarci ludzie,uprzejmi oraz > tolerancyjni. Jezeli wierzylas ze istnieje jakis kraj, gdzie mieszkaja sami otwarci, uprzejmi i tolerancyjni ludzie to przykro mi, ale nie znasz sie na ludziach i jestes bardzo bardzo glupia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McWycior Re: Polish polish my shoes IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 09.07.07, 00:24 O dyżurna autorytet(ka) się odezwała, kiedy opublikujesz swoje złote myśli w formie ksiązkowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Polish polish my shoes IP: *.ipt.aol.com 11.07.07, 21:29 a ty jesteś bardzo niemiła. przytoczony stereotyp panuje wśród polaków, którzy myslą, że jak ludzie się do nich wszędzie uśmiechają to jest to kraj wielkiej tolerancji, miłości i przyjaźni. niestety takiej obłudy, dwulicowości, jak tutaj jeszcze nie spotkałam i bynajmniej nie jest ona w wykonaniu moich rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TwardeCiacho oi british my shoooz ! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 13.07.07, 01:33 oi oi kultury panienko ... joooz mozesz spooscic wode ... moja droga ... a potem wyp-oleeroj buciki ... good girl ... good girl ... serdecznie pozdrawiam cie droga pani ! prawda jest taka, ze wiekszosc angoli to nic szczegolnego ... raabish ... kilka klas i tyle ... hehe ... to ze rasisci to normalne ... to ze nie lubia Polakow ... normalne ... lubia cie na swoj sposoob kiedy musza kiedy trzeba kiedy wypada ... no i dopoki sie nie wychylasz ... i nie chcesz za duzo ... jak angole moga lubie polakow jak oni z zazdrosci by zagryzli swojego ... sam to widzialem nie raz ... zawisc, zazdrosc, brak kultury ... nie sa im obce ... Polakom takze, ale wydaje mi sie, ze oni w tym przewyzszaja ... lata nauki nie poszly w las ... jak to angol nocoom sika na wystawy albo sraa na chodnikoo ... co za kraj suuper ... cos jak hoot fooooooz ... heheh zayeebiscie falszywa poprawnosc ... chiiirsssssssss ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrx Re: Polish polish my shoes IP: 144.138.143.* 10.07.07, 09:12 kiedys tu było o tym jak polskie dzieci sa rasisci ,to było wpisuw duzo i nie pozostawialisci suchej nitki na polskich dzieciach a teraz co ??? nie rusza was jak polski dzieciak jest przesladowany ? a moze to rasista i bobrze mu tak ??? Odpowiedz Link Zgłoś
justynapolcul Re: Polish polish my shoes 10.07.07, 10:47 jasne ze nas rusza, ze przesladuja polskie dzieci, tyle, ze niestety, nie tylko polskie, ogolnie angielskie szkoly pelne sa przemocy, jesli nie ma dzieci "obcych" angielskie i tak znajda sobie ofiare, mniejsza, zezowata albo ruda. Nie wiem, z czego bierze sie tyle agresji, ale to nie jest zjawisko nowe!!! Kolezanki konczyly szkoly 15 lat i wiecej temu i wtedy tez byly bite albo same bily innych! dziewczynki, co nie znaczy ze chlopcy byli i sa lepsi... smutne Odpowiedz Link Zgłoś
abramiczek Re: Polish polish my shoes 10.07.07, 14:50 tak zwane "wychowanie bezstresowe".......tffu ! gowniarswo an(g)ielskie. w polsce tez sie to zaczyna..ale "wlasciwy" objw zobaczymy w pelnej krasie za 5 lat.... tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Polish polish my shoes IP: *.ipt.aol.com 11.07.07, 21:12 a czy to już się nie zaczęlo - ta przemoc i morderstwa w wykonaniu gimnazjalistów Odpowiedz Link Zgłoś
jeanie_mccake Re: Polish polish my shoes 11.07.07, 22:26 justynapolcul napisała: > ogolnie angielskie szkoly pelne sa przemocy, jesli nie ma > dzieci "obcych" angielskie i tak znajda sobie ofiare, mniejsza, zezowata albo > ruda. Nie wiem, z czego bierze sie tyle agresji, ale to nie jest zjawisko > nowe!!! Kolezanki konczyly szkoly 15 lat i wiecej temu i wtedy tez byly bite > albo same bily innych! dziewczynki, co nie znaczy ze chlopcy byli i sa lepsi... > > smutne Dzieci dziecmi i tak sie zachowuja po prostu. Znajduja dziecko obce, slabsze lub innego koloru czy religii, a jak dziecko akceptuje role ofiary, to ofiara bedzie. Ale jak tej roli nie akceptuje, to szukaja nowej ofiary. Szukaja dalej az wyrastaja z tego. W Polsce tez nastolatki maja hormony, pryszcze i potrzebe sie pokazac. W mojej szkole w Greenock debile z kompleksami chcieli bic slabszych, katolikow, anglikow itd, w sasiedniej szkole slabszych, nie-katolikow, grubych itd. Rodzice nas ucza "If somebody hits you, hit them back", czyli jak uderzy cie ktos, to odwzajemnij. Taki niestety jest swiat, ale w stu-procentowo katolicko-bialo-konformistycznej Polsce nie ma innosci i dzieci nie sa na to przygotowane. Kiedy ja mieszkalam w Polsce to bylam zszokowana jak mowili w wiadomosciach TV, ze dzisiaj w Warszawie znaleziono noz w liceum, i ponad 5% nastolatkow wie czym sa narkotyki. To normalka, po co o tym mowic w telewizji? A teraz te naiwne dzieciaki sa "dorosle", przyjechaly tu i chca, zeby caly swiat byl taka bezpieczna bajkowa wiocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Polish polish my shoes IP: *.gotadsl.co.uk 12.07.07, 10:38 Czy nie sadzicie, ze pewna negatywna role w traktowaniu Polakow odgrywaja tez angielskie media ktore ciagle opisuja nas jako barbarzyncow obcych kulturowo pochodzacych nie wiadomo skad, na pewno nie z Europy lecz z jakiegos scisle nie okreslonego kontynentu zwanego tutaj Europa Wschodnia ? Mysle, ze w przecietnych Anglikach zdecydowanie wzmaga to poczucie agresji i nienawisci gdyz odbieraja nas przez to jako jeszcze bardziej obcych i innych niz faktycznie jestesmy. Gdyby ten dzieciak pochodzil z Holandii, Niemiec czy Austrii na pewno bylby traktowany przez rowiesnikow inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Polish polish my shoes IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 12.07.07, 11:20 IGNORANCE IS A WEAPON OF MASS DISTRUCTION... Odpowiedz Link Zgłoś