Gość: Pablo IP: *.demon.co.uk 06.08.07, 08:28 Slyszalem, ze ludzie upominaja sie w banku o zwrot tej "kary" za przekroczenie debetu, ponoc z dobrym skutkiem. Ktos ma jakies doswiadczenia jak to zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Infolinia Re: Overdraft charge w banku - zwrot IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 06.08.07, 09:58 Zostalem ukarany oplata £20 (to bylo jeszcze przed ustawowym ograniczeniem wysokosci kar) za przekroczenie limitu na karcie kredytowej o _kilka_ pensow. Napisalem do banku uprzejmy list, w ktorym poprosilem o anulowanie kary - uzylem argumentow o niedopracowanym systemie, nieskazitelnej przeszlosci (mojej), itp. Pomoglo, dostalem zwrot. Teraz chyba jest jeszcze latwiej - w sieci sa cale masy gotowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
serendepity Re: Overdraft charge w banku - zwrot 06.08.07, 10:06 www.moneysavingexpert.com/reclaim/bank-charges Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Overdraft charge w banku - zwrot IP: *.cmbg.cable.ntl.com 07.08.07, 11:41 Kolega ktory kierowal sie stronka powyzej dostal zwrot kasy.Zajelo mu to okolo 2 miesiecy .Zwrot 3/4 z calosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karamba Re: Overdraft charge w banku - zwrot IP: *.winn.cable.ntl.com 09.08.07, 15:54 a oplaty za przekroczenie limitu karty kredytowej - czy tez sa nielegalne i mozna starac sie o ich zwrot? ja przekroczylam o 7 funtow (z drugiej strony - dlaczego sie dalo i nie zablokowalo?) i policzyli mi 12 funtow kary Odpowiedz Link Zgłoś
ralphos Re: Overdraft charge w banku - zwrot 11.08.07, 12:19 Gość portalu: karamba napisał(a): > policzyli mi 12 funtow kary Jest to najwyższa legalna kara. > z drugiej strony - dlaczego sie dalo i nie zablokowalo? Na tym polega robienie biznesu przez bank - nie wiesz o tym że przekroczyłaś limit, a bank inkasuje pieniążki za karę. Chyba każdy kto miał do czynienia z brytyjskimi bankami marzy o powrocie do polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: Overdraft charge w banku - zwrot 07.08.07, 19:06 news.bbc.co.uk/1/hi/business/6169539.stm news.bbc.co.uk/1/hi/business/6170209.stm Ten drugi link to krok po kroku jak postepowac, rowniez wzor listu do banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mwaruwari Re: Overdraft charge w banku - zwrot IP: 195.8.175.* 08.08.07, 10:19 Doslownie tydzien temu naliczyli mi 30f kary w Lloydsie - przekroczylem limit o 27 pensow (jakies oplaty za weryfikacje kary, gdy zakladalem konto w moneybookers, a robilem to gdy na koncie mialem jakies 2 funty). poszedlem do customer service, porozmawialem, bylem troche nieugiety i zwrocili mi jeszcze tego samego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Overdraft charge w banku - zwrot IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.08.07, 16:41 Mnie sie to zdarzylo jakies 3 mce temu i zaluje, ze tez do nich od razu nie poszlam. Ale juz wyslalam do nich liscik, mam nadzieje ze o 30f nie beda kopii kruszyc i mi zwroca Odpowiedz Link Zgłoś