Dodaj do ulubionych

internet bezprzewod. opinie T-mobile czy Vodafone?

IP: 212.183.134.* 02.09.07, 22:01
Witam!
Jesli uzywacie netu z T-mobile Web'n'Walk (29F/miesiac)lub z
Vodafone (30F/m-c) poradzcie ktory lepszy? Naprawde mam metlik w
glowie. Wzielem Vodafone i nie do konca jestem zadowolona. Trudno
wejsc w net (jak juz wejde idzie ok). Mam jeszcze czas zeby go oddac
i wziac t-mobile.
Poradzcie co robic. Nie moge miec 'zwyklego netu' bo za czesto
zmieniam miejsce zamieszkania.
Co jest lepsze data card czy modem? Czy ma to wplyw na predkosc netu?
Obserwuj wątek
    • Gość: internauta Re: internet bezprzewod. opinie T-mobile czy Voda IP: 149.254.200.* 03.09.07, 00:15
      zajrzyj tu
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=60802516&v=2&s=0
      ja osobiscie od kilku dni uzywam tmobile (29F/m-c) i nie narzekam,
      łączy sie bez problemu, transfer w granicach 1,5 Mb, jednak polecam najpierw
      sprawdzic zasieg sieci w swojej okolicy pod tym adresem
      www.t-mobile.co.uk/shop/your-choice/coverage-check/location/
      wazny jest zasieg sieci 3G bo tylko on zapewnia szybki, szerokopasmowy internet.
      Powodzenia
      • Gość: internauta Re: internet bezprzewod. opinie T-mobile czy Voda IP: 149.254.200.* 03.09.07, 00:25
        drugi link niestety nie dziala, musisz wejsc na strone tmobile i sprobowac kupic
        Web'n'walk wtedy bedziesz mogla sprawdzic zasieg sieci pod podanym adresem
      • Gość: netka Re: internet bezprzewod. opinie T-mobile czy Voda IP: 212.183.134.* 03.09.07, 22:39
        Dzieki za pomoc.
        Mam jeszcze jedno pytanie: czy zasiegi 3D vodafone i t-mobile
        pokrywaja sie? Lapie tylko zasieg 2D z vodafone i zastanawiam sie
        jak by to bylo z t-mobile.
        • Gość: internauta Re: internet bezprzewod. opinie T-mobile czy Voda IP: *.midd.cable.ntl.com 04.09.07, 02:13
          wejdz na te strone
          www.t-mobile.co.uk/shop/mobile-phones/internet/laptop/webnwalk-internet/12mth-webnwalk-plus/t-mobile/usb-modem/overview/
          kliknij add to basket
          na nastepnej proceed to checkout
          na kolejnej to samo pozniej next, wpisz swoj kod pocztowy w jedno z pol
          kliknij check locations i nastepnie 3G video & high speed data
          jesli bedziesz miec przynajmniej trzy kreski czyli dobry zasieg to
          kupuj, ja tak mam i dziala dobrze
          • Gość: netka Re: internet bezprzewod. opinie T-mobile czy Voda IP: 212.183.134.* 04.09.07, 10:37
            Internauto, ja dokladnie tak zrobilam wczesniej. Zasieg mam dobry.
            sprawdzilam. Coz z tego, gdy w vodfone zasieg tez jest dobry, nawet
            o kreske wyzszy niz w t-mobile a nie lapie mi 3D w domu. To ponoc z
            powodu drzew rosnacych dookola... Wiec mam 2D i jestem rozczarowana,
            bo za te pieniadze miec taka predkosc... Na dodatek nie za bardzo
            chca mi to przyjac z powrotem. Gdy kupowalam oczywiscie moglam
            wyprobowac 2 tygodnie a gdy przyjdzie do oddania zaczynaja sie
            schody.Ehh. Dzisiaj znowu sie tam przejde...
            • Gość: k Re: internet bezprzewod. opinie T-mobile czy Voda IP: 194.176.105.* 04.09.07, 12:21
              hej, ja mam z t-mobile i nie narzekam ale my mieszkamy prawie pod
              samy masztem... czy to dobrze czy nie to juz inna sprawa...

sprawdz sobie 3 siec bo oni maja teraz promocje 3G usb modem z 3Giga
              limitem za £15 , wiec za polowe t-mobile... no ale oni nie maja
              wszedzie zasiegu...

threestore.three.co.uk/phoneplan.aspx?offercode=&phoneDesc=3_USB_Modem&phoneCode=3GUSBMODDS&tariffid=0
              • Gość: netka Re: internet bezprzewod. opinie T-mobile czy Voda IP: 212.183.136.* 04.09.07, 14:15
                dzieki za info:)
                sprawdze to
              • Gość: netka Re: internet bezprzewod. opinie T-mobile czy Voda IP: 217.171.137.* 04.09.07, 20:53
                K, Internauto: wielkie dzieki. Dobre z was chlopaki. Oddalam
                vodafone: nie mialam zasiegu na 3G wiec predkosc byla marna, ciezko
                bylo wlezc do ich netu, chociaz juz to rozpracowalam.
                Od dzisiaj mam net w 3. Place 15L/miesiac za 3G, umowa na 1,5 roku.
                Mysle ze to dobra oferta. Promocja jest do jutra.
                Aha, predkosc mam 3,6 mbps. W zupelnosci mi wystarcza a od 1
                listopada ma byc jeszcze szybciej bo pokrywaja jakis dodatkowy
                zasieg. Aha i sa 3 dni na wyprobowanie gdy kupuje sie w sklepie i 14
                dni gdy kupuje sie przez net.
                Jeszcze raz bardzo Wam dziekuje. Mam nadzieje,z e bede zadowolona bo
                vodafone byl daremny:(
                • Gość: k Re: internet bezprzewod. opinie T-mobile czy Voda IP: 194.176.105.* 05.09.07, 10:56
                  Gość portalu: netka napisał(a):

> K, Internauto: wielkie dzieki. Dobre z was chlopaki.

a kto powiedzial,ze ja chlopak ;-)... no,ale ciesze sie ze cos
                  pomoglam... my pewnie za pol roku tez rozwazymy 3, bo sa duzo tansi
                  niz t-mobile a po co przeplacac ...

jesli chodzi o limit, to warto po prostu kontrolowac statystyki i
                  sadze ze 3G to niepowinno byc zle... my sie miesciemy na styk, jak
                  moj chllopak oglada jeden mecz/tydz na sopcascie... a jak letem nic
                  nie bylo to bylismy duzo ponizej... co do skype to nie mam pojecia
                  ile ciagnie, bo w t-mobile ta opcja za 29f nie ma mozliwosci
                  uzywania skype czy innych komunikatorow z rozmowa...
    • Gość: netka Re: internet bezprzewod. opinie T-mobile czy Voda IP: 217.171.137.* 04.09.07, 21:13
      Mam jeszcze 1 pytanie: na ile wystarczy mi 3G? nie moge pzrekroczyc
      poniewaz w 'trojce' plci sie za przekroczenie, nie ma fair usage jak
      w vodafone czy mobile. Jeszcze moge wziac 7G za 25F.
      Jak dlugo moge rozmawiac przez skypa miesiecznie tzn. ile godzin
      zakladajac ze bede sciagac nie wiecej niz 0,5 GB miesiecznie
      (piosenki, programy itp). Raczej nie bede sciagac filmow. Zauwazylam
      ze 'zwyly' net niewiele ciagnie. Zastanawiam sie czy 'wyrobie sie' w
      tych 3G.
      • Gość: internauta Re: internet bezprzewod. opinie T-mobile czy Voda IP: 149.254.200.* 05.09.07, 02:29
        na ile wystarczy mi 3G? na to pytanie nie da sie odpowiedziec jednoznacznie bo
        to zalezy ile korzystasz z neta dziennie jakie strony przegladasz np. ogladajac
        filmiki na youtube szybciej wykorzystasz transfer niz przegladajac zwykle
        strony, dlatego tez w programie do laczenia sie z netem powinnas miec statystyki
        dotyczace transferu jaki zuzywasz w ten sposob mozesz go kontrolowac, nie wiem
        ile ciagnie skype bo nie uzywam ale latwo to mozesz zmierzyc korzystajac wlasnie
        z tego licznika w programie. Nie wiem czy zauwazylas ale 3 jak i tmobile
        zaliczaja do miesiecznego limitu transfer w obie strony tzn. jesli chcesz
        sciagnac 0,5 GB muzyki przez np. bittorrenta to musisz wziac pod uwage ze w tym
        czasie wyslesz tez troche danych do innych.
    • Gość: netka Re: internet bezprzewod. opinie T-mobile czy Voda IP: 217.171.137.* 06.09.07, 22:32
      Jeszcze raz Wielkie dzieki.
      K - sorry za pomylke!

Pozdrawiam
    • Gość: netka Re: internet bezprzewod. opinie T-mobile czy Voda IP: 217.171.137.* 13.09.07, 23:35
      Mam jeszcze jedno pytanie,jak zalozyc haslo? kompletnie nie mam
      pojecia jak zabezpieczyc net w 3. Widze tu: PIN operation-enable,
      PIN check,current PIN. Nie wiem jaki mam PIN. Jesli ktos ma net w 3
      to prosze o pomoc.
      • Gość: internauta Re: internet bezprzewod. opinie T-mobile czy Voda IP: 149.254.200.* 15.09.07, 18:03
        PIN powinnas dostać razem z karta poszukaj opakowania po karcie ktora dostalas
        razem z modemem gdzies tam bedzie podany PIN i PUK ( ktory musisz wpisac jesli
        zablokujesz karte) w menu PIN operations powinnas tez miec mozliwosc zmiany
        PINu, jesli uruchomisz (enable) PIN verification to przy kazdej synchronizacji
        modemu bedziesz musiala podac PIN, z programem do obsługi polaczenia powinnas
        miec tez instrukcje gdzie wszystko jest opisane dostepna w windows z menu all
        programs przynajmniej tak jest w tmobile. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka