ewelina-xeni 17.09.07, 16:12 czy po wykupieniu takiego domu ( 40% wartosci) jest szansa na jego sprzedaz? jezeli tak to jak to wszystko wyglada, po ilu latach moge to zrobic, ile bedzie mi sie nalezalo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrodarczyk.witold Re: housing association 17.09.07, 18:03 W przypadku sprzeaży domu nabytego na tej zasadzie z dyskontem w ciągu pięciu lat od nabycia, nalezy zwórcić część dyskonta (w pierwszym roku całość, potem w każdym roku o 20% mniej 80%, 60%, 40%, aż do 20% w piątym roku). ================================================================= Więcej na ten temat www.direct.gov.uk/en/HomeAndCommunity/BuyingAndSellingYourHome/HomeBuyingSchemes/DG_066460 www.direct.gov.uk/en/HomeAndCommunity/SocialHousingAndCareHomes/HousingAssociations/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina-xeni Re: housing association 18.09.07, 21:06 a teraz prosze mi to wytlumaczyc lopatologicznie i co to jest dyskont..;) i jeszcze jedno,, czy w takie mieszkanie warto zainwestowac pieniadze jako first time buyer, i czy jezeli cena mojej nieruchomosci wzrosnie po tych 5 latach czy po sprzedazy odzyskam tylko te 40% ktore wlozylam na poczatku czy bedzie to 40% odpowiednie do obecnej wartosci nieruchomosci na rynku, dzieki Odpowiedz Link Zgłoś