tomsmom 31.10.07, 21:19 Ja tak z ciekawosci zapytam, bo wlasnie zauwazylam w Skerries pare anten Cyfry+ Macie polska telewizje, zwykla antene, sky? My narazie poprzestajemy na Sky+ a ja wiadomosci polskie lapie na internecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_irl Re: Telewizja 31.10.07, 21:31 mamy tylko sky, a polskie wiadomości przez internet Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemilii Re: Telewizja 31.10.07, 22:10 Co ja mam, co ja mam? Zwykłą antenę chyba gdzieś, bo odbieram cztery irlandzkie programy, przy czym ten czysto irlandzki ostatnio okrutnie trzeszczy. Mam też skrzynkę Sky'a, ale bez abonamentu, więc trochę darmowych kanałów z tego oczywiście jest. W naszym domu okupowane jest toto przez dziecko do oglądania bajek. Nasze oglądanie tv ogranicza się do wiadomości irlandzkich i bardzo rzadko do jakiegoś filmu wieczorem. O wiele więcej siedzimy przy internecie (jak działa). Na polską tv się nie zdecydowaliśmy świadomie, bo mogę się założyć, że nasz głód wiedzy o Irlandii zostałby zastąpiony Tańcem z Gwiazdami lub innym Na Wspólnej... byle tylko na polskie twarze popatrzeć i polskiego posłuchać. A to o wiele łatwiejsze, niż wnikanie w tutejsze aktualności, co tu dużo mówić. Polskiej tv brakowało nam tylko podczas meczów rozgrywanych przez naszą drużynę ostatnio... zaglądaliśmy więc w internet (prawie nie działał ;), zamiast iść do sąsiadów - z tego, co widać, prawie każdy sąsiedni "polski" dom podłączony jest do polskiej tv. Ale co się będę ludziom narzucać :) Odpowiedz Link Zgłoś
reyka Re: Telewizja 31.10.07, 22:32 my tylko to, co nadaja z anteny czyli 4 irl, i bbc ,i utv i ch4. wystarczy, i tak na dobra sprawe nie ma bardzo co ogladac. kiedys mialam satelite, ale kiedy znostala sie tylko viva i "piesek Leszek" to podziekowalam i zlikwidowalam. moze kiedys jak dzieci dorosna, to sobie sprawie jakas polska, ale kiedy ja bym znajde czas na ogladanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnad1 Re: Telewizja 31.10.07, 23:11 My ogladamy na Polonii i Polsacie2 wiadomosci. W ilosci naprodukowanych telenowel pobilismy juz Brazylie. Odpowiedz Link Zgłoś
suesslein Re: Telewizja 01.11.07, 10:03 szczerze powiem, ze ja z tych absolutnie nie-telewizyjnych. nie mamy zadnej dodatkowej anteny, choc moj maz "grozi" od jakis 6 lat, ze ma plany na jakas satelite. jak bedzie, to bedzie. mi obojetne. Odpowiedz Link Zgłoś
imszulc Re: Telewizja 01.11.07, 10:53 do tej pory mieliśmy tylko Sky + ale miesiąc temu przywiozłam też Cyfre + jesteśmy niestety rodzina "telewizyjną", ta Cyfra to trochę dla mnie ale bardziej po to, żeby Agata oglądała bajki po polsku zima się zbliża i nasze dziecko trochę czasu pewnie spędzi przed TV, do tej pory oglądała po angielsku i wolała mówić po angielsku a nam zależy, żeby najpierw mówiła po polsku (telewizja to tylko jedna z metod perswazji :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zabelka24 Re: Telewizja 01.11.07, 11:01 my mielismy Cyfre+ .... dopuki nie ukradli nam jakis czas temu :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
imszulc Re: Telewizja 01.11.07, 19:11 a my zamalowaliśmy napis Cyfra+ na talerzu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ann2 Re: Telewizja 01.11.07, 14:33 A my mamy Polsat cyfrowy, bo maz sobie nie wyobrazal nie miec:) A efekt jest taki, ze tylko corka glada polskie bajki a my czasem wiadomosci i to wszystko:) Odpowiedz Link Zgłoś
annie_pl Re: Telewizja 01.11.07, 22:28 heheh a my mieszkamy z moim bratem i mamy w sumie: 2 @ Polsat Cyfrowy ( w sypialniach) 1 @ Cyfra Plus (w salonie) Ponadto oczywiście irlandzkie 4 podstawowe :))) Ja jestem totalna telemaniaczka, jeszcze dobrze oczu nie otworzę a już szukam pilota :DD Nie wyobrażam sobie życia bez poslkiej tv. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
astarza78p Re: Telewizja 02.11.07, 10:42 U nas sky i cyfra +. Dużo oglądam tvn24 - szatańskiej stacji;-) i kanały filmowe, reszta sobie jest, bo jest. NA sky są bajki i również filmy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ania2425 Re: Telewizja 02.11.07, 14:21 My mamy Cyfre+ głownie dla tvn24, mini mini i kanałów filmowych. Mąż ściągnął sobie ostatnio Polsat cyfrowy, bo oni mają relacje live z przeróżnych wydarzeń sportowych. A mój M bez sportu żyć nie może...niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-arian Re: Telewizja 02.11.07, 14:47 My tez mamy odniedawna a jestem juz 3,5 roku ale to przypadkiem maz zanlazl dla mnie;) ,bo moze tesknie za polskatelewizja jak siedze teraz w domu .Nudzic mi sie nie nudzi bo od 5miesiecy jak ur synka to na telewizje nie mam czasu.Zreszta jak mam to bym musiala telewizor na pol przepolowic:)Przyzwyczailam sie do ogladania anglojezycznych programow:-) Odpowiedz Link Zgłoś
imszulc do mama-arian 02.11.07, 17:25 też mam synka 5 mies. (i Córke 3 latka), urodził sie 13 maja a Twój? Odpowiedz Link Zgłoś