imszulc 22.11.07, 19:19 pl.youtube.com/watch?v=RYLLo4k0ISE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morela7 Re: Polski angielski :-))))))))))))))))))) 22.11.07, 22:44 Znamienne, symptomatyczne, dobre ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
katenowak Re: Polski angielski :-))))))))))))))))))) 22.11.07, 23:23 ja nie wiem czy sie smiac czy plakac ale to chyba juz norma co??? brrrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
reyka Re: Polski angielski :-))))))))))))))))))) 22.11.07, 23:36 jak dla mnie zalosne.... Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: Polski angielski :-))))))))))))))))))) 22.11.07, 23:43 dla mnie jak najbardziej nie ma się z czego śmiać, tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
astarza78p żenada 23.11.07, 11:21 są tam też inne filmiki, obrazujące polków w uk, przykre jak się na to patrzy... naszczęscie nie wszyscy tacy są;-) Odpowiedz Link Zgłoś
imszulc Re: żenada 23.11.07, 11:43 to się niestety słyszy na ulicy i to wcale nie rzadko Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: żenada 23.11.07, 12:27 jak tu mieszkam to jeszcze nigdy sie z czyms takim nie spotkalam a mam do czynienia na codzien z polakami zarówno mówiacymi jak i nie mówiacymi po angielsku, dlatego szczerze mówiac to dla mnie ten filmik jest nagrany specjalnie, jesli ktos juz tak przeklina to napewno by przeklinal po angielsku. Zwlaszcza ze nawet ludzie mówiac po polsku zamiast polskiego przeklenstwa wstawiaja czesto gesto angielskie. Odpowiedz Link Zgłoś
katenowak Re: żenada 23.11.07, 13:12 wiesz on chyba nie przeklinal to jest jego przerywnik tak jak u innych yyyy....yyyyy albo eee..eeee jak nie wiedza co powiedzic albo im slow brakuje a ja jak slysze polskie przeklenstwa na ulicy to sie wstydze za rodakow i czasem wolalabym sie nie przyznawac do nich ? tez tak macie czy tylko ja jestem taka wyrodna??? Odpowiedz Link Zgłoś
olliesmum Re: żenada 23.11.07, 13:22 Mnie przeklenstwa irytuja, zwalszcza, gdy ktos ich namietnie i glosno uzywa w obecnosci mojego dziecka ale, zeby sie wstydzic za jakichs tam zle wychowanych osobnikow, z ktorym przeciez mnie mam nic wspolnego, e tam, jak mowi moj synek :). Przeciez i Irlandczykow mozna czesto uslyszec rzucajacych f... words, nie mowiac o slynnym kucharzu brytyjskim znanym z nad-uzywania wulgaryzmow. W ogole jako lingwistce :) nie przeszkadza mi to, jak ktos niezdarnie mowi po angielsku, mysle, ze najwazniejsze za ma odwage probowac sie porozumiewac w innym jezyku. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.b5 Re: żenada 25.11.07, 20:45 A mnie sie cos identycznego zdarzylo- zamowilismy pizze i pan dostawca- polak- chcial od nas pieniazki, mimo, ze szef wczesniej przyjal platnosc karta kred. Oj jak ten pan sie wsciekal,zeby sie z managerem polaczyc. Doslownie stal pod naszymi drzwiami i krzyczal do sluchawki "give me k..manager ty hu..give me k.. manager" Nam szczeki opadly i tyle, nic dodac nic ujac..Pan wygladal na wyluzowanego, takiego co to ma sie za lepszego od tyche tepych iroli..jak powiedzial.. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-arian Re: Polski angielski :-))))))))))))))))))) 25.11.07, 23:57 dla mnie tez zalosne:((( ale niestety bardzo czesto sie slyszy na ulicy,w sklepie.... takie slowa i obcokrajowcy czesto zalapuja i to dosc szybko takie brzydkie slowka np moj maz nie mowi po polsku ale te slowka ma opanowane do perfekcji,a jak sie spytalam od kogo sie nauczyl ze pracowal z polakami i ze praktycznie nie umieli angielskiego to przeplatali takimi slowkami jak sie slyszy codziennie to wpadnie do glowy cos nie cos no i przeciez na ulicy sie slyszy moj maz do mnie a nie prosze,dziekuje ,przepraszam .... naszczescie kto myslacy to tylko zna i ich nie uzywa. Tylko zastanawiam sie co bedzie z moim dzieckiem:(((( ,a male dzieci jak sie ucza mowic to papugi i tez bardzo szybko tego typu slowka zapamietuja i powtarzaja bezmysle,chociaz u nas w domu nie uzywa sie tego typu slowek,a podobno co wyniesie sie z domu to podstawa ,wiec mysle ze nie bedzie tak zle:-) a propo czy sie wstydze za tych ludzi co uzywaja tego typu slowek - NIE a z jakiej racji przeciez kazdy jest odpowiedzialny za sam siebie i sam siebie przedstawia jaki jest Odpowiedz Link Zgłoś
czarnad1 Re: Polski angielski :-))))))))))))))))))) 29.11.07, 12:43 W ub. weekend wchodzilam do sklepu pod ktorym stalo 3 ochroniarzy. 1 murzyn i 2 Hindusow. Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy uslyszalam polskie przeklenstwa wplecione w rozmowe w j. angielskim i ani jednego Polaka w poblizu. Jezeli nic po nas nie zostanie zostana nasze przeklenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
katenowak Re: Polski angielski :-))))))))))))))))))) 29.11.07, 14:32 a ja sie wstydze bo j same piszecie irlandczycy pierwsze czego sie od nas ucza to przekleanstw i jak potem ida ulica i slysza takie teksty to wiedza ze to nic ladnego a tych naszych przeklenstw to i sasiedzi z poludnia i wschodu uzywaja a pisze o tym dlatego ze kiedys spotkalam na miscie sasiada strasznie mila irlandzka rodzina a tu mija nas 3 mezczyzn i sobie glosno rozmawiaja uzywajac roznych slowek(slowazycy prawdopodobnie z tego co sie zorientowalam) a sasiad do mnie "o!! Polacy1?" odpowiedzialam ze nie ale mi sie wstyd zrobilo bo irlandczycy wszystko z nami kojarza - wolalabym to co dobre Odpowiedz Link Zgłoś