Dodaj do ulubionych

samotne święta w Londynie

IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 29.11.07, 02:14
ech jak sobie z tym poradzic?Czy gdzies zbierają się samotni polacy
w londynie? nie mam wyjscia i musze zostac - a towarzystwa jeszcze
nie zebralam - chlipac w poduszke? jak sobie z tym radziliscie?
Obserwuj wątek
    • xiv Re: samotne święta w Londynie 29.11.07, 11:45

Swego czasu na Devonii były takie wigilie, ale czy będą w tym roku?

A jak się okaże, że grozi Ci chlipanie w poduszkę, to napisz mi
      maila: xiv@londyn.org.uk
    • Gość: anulqa Re: samotne święta w Londynie IP: *.range86-142.btcentralplus.com 30.11.07, 14:16
      Oj ja rowniez zostaje sama na swieta. to beda moje pierwsze swieta
      bez rodzinki ;( Jakos damy rade:)
    • londynwarszawaparyz Re: samotne święta w Londynie 30.11.13, 12:09
      w niektorych polskich kosciolach sa prowadzone akcje wigilijne. normalne spotkania przy oplatku polonii. popytaj- wiem ze na Willesden takze jest cos takiego, w polskim kosciele. Devonia rowniez. Chyba ze znasz jakis Polakow- zapytaj jak spedzaja swieta, moze sa samotni jak Ty? Wiem z dowsiadczenia ze samotne swieta na emigracji sa smutne. Poszukaj zawczasu zebys nie zostal/a sama :)
    • Gość: A. Re: samotne święta w Londynie IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 30.11.13, 19:16
      :(
    • Gość: cougar czemu Polacy??? IP: *.eaw.com.pl 30.11.13, 21:07
      nikt inny tam nie mieszka?
      • londynwarszawaparyz Re: czemu Polacy??? 02.12.13, 12:26
        bo jakbys zauwazyl inne nacje naszej Wigilii, czyli dnia przed BN nie obchodza. Nie maja takiej tradycji. Inaczej smakuje barszcz z uszkami i kapusta wigilijna a inaczej hinduskie/pakistanskie specjaly gdyby spedzac ten czas np z Hindusami. Czesc Brytyjczykow wieczor 24 spedza w pubach, czyli nijak sie to ma do polskiej tradycyjnej Wigilii. Chyba juz wiesz dlaczego szuka ona Polakow a nie innych nacji, jakich tu na peczki. W ten czas ciegnie do swoich :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka