Gość: aniaheasley IP: *.demon.co.uk 20.03.08, 13:02 Dzwonimy do Polski • Numer dostepu 0844 629 1989 Z numeru stacjonarnego BT na stacjonarny w Polsce: 3p za minute • Numer dostepu 0871 657 1989 Ze stacjonarnego BT na polska komorke: 9p za minute Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaro Re: Wielkanoc IP: *.cdif.adsl.virgin.net 20.03.08, 13:15 A z VoIPa za 0.5p/min, a na komorke 15p :) Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee33 Re: Wielkanoc 20.03.08, 13:15 a moze czas na zmiany :-) Przeciez Polska w UE, stare dobre czasy kiedy na polkach i czekalo sie na paczke od cioci z Ameryki minely, ludziom zyje sie dostanio i kolorowo. Stac ich z pewnoscia na telefon do rodziny w UK, Irlandi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Wielkanoc IP: *.cdif.adsl.virgin.net 20.03.08, 13:29 To ze rozmowy sa takie tanie to jest problem. Czasem chcialoby sie juz skonczyc gadac o d**** maryni a tu nic z tego, bo tanio. Kiedys bylo wytlumaczenie, teraz trzeba udawac ze slabo slychac i ze cos przerywa i trzeba juz konczyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee33 Re: Wielkanoc 20.03.08, 13:42 dokladnie. mi chodzi tez o bariere mentalna, o przyzwyczajenia. Przyzwyczailo sie spoleczenstwo, ze to do nich sie dzwoni.. Z Polski przeciez tez sa niezle deale.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: Wielkanoc IP: 92.8.14.* 20.03.08, 15:15 eeee... tam rozmowy; ja i moje rodzenstwo sie ukrywamy przed Mamusia na gadu i skypie:D Odpowiedz Link Zgłoś
piesior666 Taniej : 20.03.08, 20:47 08442009595 na stac. 0,5/min 08444282525 na kom. 4/min Odpowiedz Link Zgłoś
jawsmith9 Re: Taniej -najlepiej w ogóle zerwać kontakty ! 21.03.08, 08:30 ach emigranci zarobkowi! 6 pensów za min, 4 pensy, a może w ogóle nie dzwonić w najważniejsze święta -święta Wielkanocne? Co zastąpi rodzinną atmosferę wspólnego przeżywania tych rodzinnych świąt? Wasz telefon i bełkot , że już macie dwie komórki i nikt was w Anglii nie bije (bo chodzą słuchy , że co kilka dni jest tam ofiara śmiertlena z Polski - gorzej niż w Iraku). Wasze kontakty z najważniejszymi osobami w waszym życiu, z waszymi rodzicami i ogólnie z rodziną wyceniacie na 4 , no może na 5 pensów , to jest właśnie obraz emigranta zarobkowego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbakana Re: Taniej -najlepiej w ogóle zerwać kontakty ! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 21.03.08, 08:56 frustru, frustru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palejo Re: Taniej -najlepiej w ogóle zerwać kontakty ! IP: *.dsl.data.net.uk 21.03.08, 09:06 Frustrat, ale za to jaki pro-rodzinny Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee33 Re: Taniej -najlepiej w ogóle zerwać kontakty ! 21.03.08, 09:28 tu chodzi o zdrowe relacje rodzinne, raz emigrant dzwoni, raz dzwoni krapol, tak jak jest w rodzinie mojego M... Srednia krajowa obecnie w bulbonii wynosi ok. 3K miesiecznie, wiec nie przesadzajmy... Te zlotowke zchyba mozna wydac na telefon do jukeja (tez sa niezle deale sprawdzilam) Dlaczego to osoba, ktora nie zyje tam gdzie sie urodzila ma inicjowac wszystkie konwersacje telefoniczne? Widze, ze jest biznes do zrobienia, trzeba przetlumaczyc toxic family, dopiac pare rozdzialow uwzgledniajacych realia polskie i pod tytulem 'toskyczna rodzina za granica' delektowac sie sukcesem biznesowym... Odpowiedz Link Zgłoś